Рецепт картоплі з салом в духовці

Запеченная картошка с салом в духовке

Картопля з салом в духовці — це чудовий гарнір до багатьох м’ясних страв. Дуже цікавим є варіант запікання у фользі.

Процес приготування займає близько години і 45 хвилин з цього часу йде на запікання.

Загрузка...

Порядок приготування страви

Будь рецепт прийнято починати зі списку інгредієнтів. І даний випадок не є виключенням.

Тонкие куски сала для блюдаОтже, на 4-5 порцій знадобиться наступне кількість продуктів:

  • картопля — 12 бульб;
  • сало — 150 г;
  • часник — 4 великих зубчики;
  • сіль і перець — за смаком.

Картоплю необхідно промити великою кількістю води, краще навіть з використанням щітки, оскільки цей рецепт пропонує варіант запікання в шкірці. Сало нарізаємо тонкими шматками, часник чистимо і тремо на дрібній тертці. Далі картоплю необхідно розрізати навпіл — найкраще уздовж. 1 половинку слід посолити і поперчити, а на 2-ю покласти часник і сало.

Коли весь картопля оброблений, можна приступити до завершального етапу підготовки. Обидві половинки розрізаного бульби необхідно з’єднати знову. Потім кожен з них повинен виявитися загорнутим у фольгу окремо від інших. Після цього потрібно включити духовку і дочекатися, коли вона розігріється до 200°С.

Тим часом можна змастити деко олією і викласти на нього картоплю. Запікати її слід протягом 45 хвилин. Після закінчення цього проміжку часу бажано розгорнути 1 згорток і спробувати на готовність, проткнувши бульба виделкою.

Коли все буде готово, деко потрібно дістати з духовки і розкласти картоплю по тарілках, однак суворих вимог до сервіровці тут немає: допускається навіть подача на 1 великій тарілці, коли кожен може взяти стільки, скільки потрібно. Заздалегідь розгортати картоплю не слід — так він довше збереже тепло і аромат. Добре до цієї страви підійдуть кетчуп, хрін і гірчиця.

Корисні поради

Подача кваса к блюдуКартопля з салом в духовці у фользі є споконвічно російським блюдом. Вона прекрасно підходить до смаженої свинини або яловичини. Також з нею відмінно поєднуються печена качка чи курка. Як доповнення тут послужать свіжий овочевий салат, квашена капуста або солоні огірки.

Але запечена в духовці картопля може виступити і як самостійне повноцінне блюдо. У цьому разі до неї добре буде подати кухоль квасу.

Приготування картоплі в духовці з салом може мати різні варіації. Так, деякі рецепти пропонують замінити часник цибулею, залишивши все інше без зміни. Часто картопля, запечена з салом, готується в очищеному вигляді.

Але варто мати на увазі, що шкірка допомагає зберегти більше смаку і аромату. Коли немає часу, можна використовувати більш простий рецепт: у ньому картоплю нарізати шматочками і змішується з часником, після чого його потрібно посолити і загорнути у фольгу, заздалегідь поділивши на порції.

Щоб запечена картопля була як можна більш смачною, краще всього брати молоді бульби невеликого розміру.

Їх зручно готувати цілком у мундирі, а якщо вони зовсім маленькі, то доцільніше буде розрізати на 2-4 частини і змішати з часником, а потім запекти у фользі. У цьому випадку картоплю можна їсти разом зі шкіркою: вона не тільки смачна, але й корисна.

Якщо є необхідність приготувати вечерю чи обід швидко, то картопля з салом в духовці стане справжньою паличкою-виручалочкою. Готується вона з простих продуктів, які, як правило, завжди є на кухні, а в результаті виходить повноцінне, смачне і поживне блюдо.

Не потрібно боятися того, що картопля пригорить або підсохне, адже у фользі зберігається необхідний жир від сала. Крім того, з цим рецептом легко експериментувати, знаходячи свої улюблені варіанти.

Загрузка...