Рецепт картоплі тушкованої зі свининою

Картошка тушеная со свининой

Картопля тушкована з свининою — улюблене повсякденне блюдо для більшості сімей. Важко знайти людину, якій би воно не подобалося. Апетитна розсипчаста тушкована картопля зі шматочками ніжної ароматного свинячого м’яса — не тільки смачне, але і ситне страву. Його калорійність 135 ккал/100 р.

За міру охолодження, тушкована картопля зі свининою стає ще смачніше. Це блюдо ніколи не набридає. Їм можна поснідати, пообідати і повечеряти. Страва порадує гостей на святкове застілля, якщо його подадуть на гаряче, і,можливо, вони попросять у господині рецепт приготування. Є різні рецепти цієї страви, і вони досить прості. Приготування тушкованої картоплі зі свининою не займе багато часу.

Загрузка...

Необхідні інгредієнти

Соль для приготовления тушеной картошкиДля приготування страви потрібно:

  • 1 -1,5 кг картоплі;
  • 300-400 г м’якоті свинини;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 невелика морква;
  • лавровий лист 1-2 шт.;
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинна олія для обсмажування.

Якість страви і його смак залежать не стільки від рецепту і кулінарних вмінь, скільки від якості вихідних продуктів. Перед приготуванням ласощів необхідно ретельно підібрати всі потрібні інгредієнти. Вони повинні бути свіжими, соковитими і без гнилі. Для гасіння краще купити розсипчастий сорт картоплі. Картопля, тушкована з свининою, приготований з такого сорту, буде ніжним і м’яким.

Щоб м’ясо було соковитим і смачним, варто купити шматок м’якоті з лопаткової частини. Чудовий результат вийде, якщо приготувати м’ясо вирізки. Але воно дорого коштує, тоді як ціна лопаткової частини цілком прийнятна. Шматок повинен бути не занадто жирним.

Підготовка продуктів

Деякі господині не встигають одночасно робити кілька справ. Але новачкові не варто намагатися повторити дії досвідчених кухарів. Краще приготувати заздалегідь і додавати підготовлені інгредієнти в міру потреби спокійно і без поспіху. Інакше страву можна безнадійно зіпсувати. Тому першим ділом нарізати овочі.

Моркву і цибулю очищаються. Останній можна нарізати кільцями або кубиками, за бажанням. Моркву крупно натирається. Картопля очищається і нарізається кубиками розміром близько 2 см або часточками. М’якоть свинини промивається під струменем води і висушується серветкою. Після цього свинина нарізається приблизно такими ж кубиками, як і картоплю.

Загрузка...

Класичний рецепт страви

Картошка для приготовления блюдаНа розпечену сковороду вливається невелику кількість рослинної олії і засипається нарізане м’ясо. Можна змастити сковороду свинячим салом. Якщо м’ясо жирне, цього може бути достатньо. На великому вогні м’ясо обсмажують до утворення золотистої скоринки.

Шматочки потрібно періодично перемішувати, щоб вони рівномірно обжарились з усіх боків. М’ясо може виділити багато соку, і тоді шматочки будуть не смажитися, а тушкуватися. Якщо таке сталося, треба злити зайву рідину в приготовлену каструлю і продовжити обсмажування.

В кінці обсмажування в м’ясо можна додати подрібнені цибулю і моркву. Але новачкові буде важко вгадати, на якому етапі це потрібно зробити. Якщо не вчасно додати продукти, може пересушиться м’ясо або пригорять овочі.

Краще обсмажити овочі окремо. На невеликій сковороді в розпечене рослинна олія засипається подрібнена моркву. Вона повинна бути вся покрита киплячим маслом. Вогонь зменшується. Якщо все зроблено правильно, через кілька хвилин морква стане яскраво-помаранчевою.

На цьому етапі додається нарізаний цибулю. Олії повинно бути достатньо, інакше овочі почнуть підгоряти. Як тільки цибуля набуде золотистого відтінку, овочі можна знімати з вогню. Обсмажене м’ясо і овочі складають у каструлю. У сковороду, де смажилося м’ясо, наливають трохи води і дають їй закипіти. Потім її виливають в каструлю. Таким чином м’ясний сік, що залишився після смаження на сковороді, не пропаде дарма.

Приготований картопля засипається в каструлю поверх м’яса і овочів. Вміст заливається склянкою кип’яченої води. Каструлю накривають кришкою і ставлять на маленький вогонь. Коли вода закипить, потрібно відкрити кришку і подивитися рівень рідини. Вона повинна повністю покривати овочі. Якщо води мало, її потрібно додати. На цьому етапі перемішувати і солити страву поки не варто.

Страва може готуватися близько 30-40 хвилин. Готовність страви перевіряють за картоплі. Коли вона майже потушилась, ласощі солять і перчать за смаком. Після цього ретельно перемішують і додають пару лаврових листочків.

Через пару хвилин можна спробувати рідина страви, щоб перевірити, чи достатньо солі. При необхідності його потрібно досолити. Коли картопля повністю приготується, вогонь вимикають. Картопля тушкована перед подачею на стіл повинен постояти хвилин 10.

Рецепт тушкованої картоплі зі свининою в мультиварці

Картошка в емкости мультиваркиСучасні технології дозволяють господині заощадити багато часу. Користуючись мультиварка можна зробити картопля зі свининою набагато швидше і простіше. Інгредієнти пропорції страви будуть ті ж самі. Додатково знадобиться тільки 50 г вершкового масла.

Моркву, цибулю і м’ясо нарізати так само, як для приготування на плиті. Після цього вони складаються в чашу мультиварки. Туди ж додається 3 ст. л. масла. На мультиварці встановлюється режим «смаження». Для обжарювання знадобиться близько 10 хвилин. Необхідна температура приготування 130°С.

Коли обсмажування закінчиться, у чашу додають нарізану картоплю. Зверху укладається шматок вершкового масла. Кришка кухонного помічника знову закривається і встановлюється режим «випічка». Картопля зі свининою в мультиварці готується 55 хвилин. Через 15 хвилин після початку дії програми кришка відкривається.

У страву додається сіль і перець за смаком. Вміст чаші ретельно перемішується. Кришка знову закривається, і задана програма продовжує діяти ще 40 хвилин.

Картопля тушкована з свининою в мультиварці виходить напрочуд смачною.

Готову страву посипати нарізаною зеленню. Можна подати його разом з салатом з помідорів.

Загрузка...