Рецепт картоплі, тушкованої з куркою

Картошка тушеная с мясом

Ще наші бабусі частенько готували таке просте і ситне блюдо, як картопля тушкована з куркою. Картопля, курка, трохи зелені з городу, російська піч і чавунець — це все, що потрібно було для його приготування. Сьогодні це блюдо нерідко готують як досвідчені господині, так і початківці кулінари.

Адже потрібні інгредієнти вельми недорого коштують і доступні кожному.Тушкована картопля з куркою можна приготувати, використовуючи як традиційні рецепти, так і привнести в них щось своє, незвичайне і оригінальне, лише проявивши трохи фантазії і вигадки.

Загрузка...

Традиційний, простий спосіб приготування картоплі і курки

Картофель для приготовления блюдаТрадиційний рецепт картоплі включає в себе самий звичайний набір продуктів:

  • Картопля — 0,5 кг
  • Куряче м’ясо — 0,5 кг.
  • Морква — 1 штука.
  • Цибулина — 1 штука (досить велика).
  • Сіль, лавровий лист, перець чорний — за смаком.
  • Рослинне масло — небагато для обсмажування.
  • Промиту і нарізану невеликими шматочками курятину закласти в каструлю, додати масло і трохи прожарити її, помішуючи. Потім туди ж додати промиті, очищені і нарізані цибулю з морквою. Моркву можна натерти на крупній тертці, а цибулю — нашаткувати.

    Курка з цибулею і морквою смажиться близько 5 — 7 хвилин. Далі потрібно додати картоплю, нарізану досить великими часточками. Якщо картопля дрібна, то її треба просто розрізати на 4 частини. Додати води так, щоб вона трохи не закривала картоплю. Все посолити, перемішати і тушкувати на невеликому вогні близько 30 хвилин.

    Часто перемішувати приготоване блюдо не потрібно, так як картопля може втратити форму і все перетвориться в пюре. Потрібно просто стежити за тим, щоб вогонь був маленьким.

    Лук для приготовления блюда

    За 10 хвилин до кінця варіння в каструлю з тушкованою картоплею потрібно додати лавровий лист і перець, спробувати на сіль і досолити у разі необхідності.

    Буде дуже смачно, якщо посипати готову картоплю рубаним кропом або петрушкою. Також необхідно пам’ятати, що занадто велика кількість різноманітних спецій може просто заглушити апетитний аромат курочки з картоплею.

    Гасити картопля найкраще в каструлі з товстим дном. Для цього чудово підійде гусятниця. Для того, щоб блюдо було соковитим, не треба використовувати тільки філе. Тут буде чудово поєднуватися червоне і біле куряче м’ясо, тобто м’ясо з грудки і з стегенець.

    Тушкована курка в мультиварці

    Цікаво буде урізноманітнити популярний рецепт приготування тушкованої картоплі з куркою. Для цього чудово підійдуть овочі або гриби. Можна також приготувати таку страву, де будуть чудово поєднуватися і овочі, і гриби.

    Тушеная курица в мультиваркеДля приготування картоплі з овочами, куркою і грибами потрібно взяти наступний набір продуктів:

  • М’ясо кури без кісток — 400 гр.
  • Картопля очищена — 1300 гр.
  • Цибулю, моркву, томати — за 2 штуки.
  • Гриби (печериці, білі) — 200 гр.
  • Зелень (петрушка, зелена цибуля, кріп) — невеликі пучки.
  • Сіль і чорний перець — за смаком.
  • Масло рослинне — 50 гр.
  • Всі овочі промити, очистити і не дуже крупно порізати. Куряче м’ясо розрізати на середні шматочки. Картоплю і гриби нарізати досить крупно. Зелень подрібнити. У чашу мультиварки залити 50 гр рослинного масла і закласти туди шматочки кури. Включити її на 20 хвилин в режимі «Випічка» і 10 хвилин смажити філе. Додати до нього овочі та гриби, смажити все разом ще 10 хвилин. Потім викласти в чашу підготовлений картоплю, залити водою, перемішати і посолити.

    Мультиварку включити на 1 годину в режим «Гасіння». Після того як картопля з куркою в мультиварці приготується, потрібно посипати його зеленню, трохи чорним перцем і дати настоятися кілька хвилин. Готову страву можна при подачі заправити сметаною або майонезом. Мінімум затрат часу і зусиль — і смачний, ситний та ароматний обід готовий!

    Для того щоб тушкована картопелька стала більш разваристой і густий, час гасіння можна продовжувати, а води в каструлю додавати менше. Звичайно, це справа смаку кожного кулінара. У цьому випадку картоплю потрібно часто помішувати і стежити за тим, щоб він не пригорів.

    Для тих, хто рахує калорії і стежить за вагою, відмінно підійде рецепт картоплі з куркою і овочами, де овочі будуть займати провідне місце і допоможуть знизити загальну калорійність готового страви. Овочі можуть бути найрізноманітнішими — це і капуста, солодкий перець, і навіть кабачок.

    Тільки брати для такого низькокалорійного страви слід філе курки без шкіри.

    Загрузка...