Рецепт як запекти буряк в духовці у фользі

Свекла в духовке

Як запекти буряк в духовці? Для цього не потрібно володіти унікальним кулінарним талантом або довго практикуватися, достатньо двох простих кроків: буряк помити і відправити її в духову шафу.

Не варто уникати використання буряків у своїх гастрономічних проектах, цей коренеплід гранично корисний, його можна виключити з раціону. Нижче представлені 2 оригінальних рецептів, які дозволять різноманітити не тільки повсякденне харчування, але і прикрасити буряком святковий стіл.

Загрузка...

Приготування печеного коренеплоду

Фольга для запекания свеклыПерший, найлегший і поширений варіант запікання буряків в духовці виповнюється просто: взяти буряк, ретельно помити, а після розкласти в духовій шафі і залишити там на 50-60 хвилин. Оптимальним для такого роду запікання вважається використання середній полиці духовки і її розігрів в межах 160-170º с.

Другий варіант запікання передбачає використання фольги, що дозволяє зберегти соковитість і насиченість бурякового смаку. Овочі слід помити і ретельно загорнути, а потім відправити на деко, дно якого наповнено 250 мл води. Духовку розігріти до 160-180ºС. Час приготування − 50-60 хвилин.

Щоб скоротити час приготування буряка, замість фольги слід використовувати спеціальний рукав для запікання.

Буряк помити, цілком загорнути в означений рукав так, щоб з його ємності вийшов весь повітря. При температурі 180ºС час приготування складе не більше 40 хвилин.

Тривалість запікання, крім використання рукава, можна скоротити за допомогою мікрохвильової печі. Для цього потрібно взяти овочі, ретельно помити, а після за допомогою зубочисток або виделки зробити в них кілька неглибоких отворів. Укласти буряк в спеціальний посуд, призначену для приготування їжі в мікрохвильовій печі, де овоч запікається протягом 15-20 хвилин.

Буряк, запечена в мікрохвильовій печі, може виявитися сирої всередині, тому після закінчення 20 хвилин, які овоч провів у печі, його слід розрізати, щоб перевірити повну готовність. Якщо середина залишилася сирої, її слід відправити в мікрохвильову піч на 3-5 додаткових хвилин.

Варіації страв з запеченим овочем

Отже, запечена буряк готова, і саме час позначити 2 оригінальних рецептів, в яких її можна використовувати. Наведені нижче страви призначені не тільки для тих, хто тимчасово дотримується дієти, але і для всіх, кому небайдуже власне здоров’я. Таким чином можна забезпечити свій організм всіма необхідними вітамінами і мінералами.

Рецепт перший: буряк з соусом з апельсинів.

Запеченная свекла с соусом из апельсиновПерелік необхідних інгредієнтів включає в себе наступне:

  • 3-4 буряка;
  • цибуля шніт;
  • 3-4 ст. л. оливкової олії;
  • 50 мл апельсинового соку, краще всього, якщо це буде свіжовичавлений сік;
  • 20 мл лимонного соку;
  • 1 ст. л. оцту.

Коли все необхідне готове, можна приступати. Кращий варіант — готувати буряк у фользі, попередньо порізавши на шматочки. При цьому її потрібно полити оливковою олією і капнути трохи олії на денце кокона з фольги.

Для того щоб повністю розкрити смак овочу в салаті, перед відправленням в духовку необхідно посипати буряки невеликою кількістю солі.

Коренеплід слід запікати протягом 35-45 хвилин.

Поки овоч нудиться в духовій шафі, готують соус: змішують апельсиновий і лимонний фреші, бальзамічний оцет, чорний перець і сіль. Соус повинен бути готовий до моменту готовності буряків, даний рецепт припускає, що вона повинна бути полита гарячої, прямо з пилу, з жару.

Затока гарячий овоч заправкою, добре перемішати шматочки, на які він нарізаний, а потім дати салату охолонути. Після охолодження посипати салат шниттом.

Другий рецепт — італійський буряковий салат з авокадо та індичкою.

Итальянский свекольный салат с авокадо и индейкойДля його виконання потрібні:

  • 3-4 буряка;
  • 200 г латуку;
  • 150-200 г копченої індички;
  • 3-4 ст. л. м’якого сиру;
  • 1-2 помідора;
  • 3 яйця;
  • 2 авокадо.

Для приготування соусу до салату:

  • 30 мл винного оцту;
  • 1-2 пучка петрушки;
  • 3-4 ст. л. оливкової олії;
  • головка часнику.

Починати слід з приготування соусу. Зробити це зовсім просто: перераховане в інгредієнтах до соусу змішати, додати сіль, можна ще і чорний мелений перець, після чого все збити віночком.

Далі готують буряк: миють, чистять, ріжуть, ховають у фользі, відправляють в духовку на 50-60 хвилин. Після закінчення цього часу коренеплід дістають і остуджують.

Тепер всі інгредієнти, перераховані в основі страви, необхідно красиво розкласти на великій тарілці. Для цього зверху розташовують холодну печену буряк, поливають композицію заправкою. Блюдо готове до подачі.

Загрузка...