Рецепт холодцю пирога з рибою

Рыбный заливной пирог

Заливний пиріг з рибою швидко вгамує голод і досить простий у приготуванні. Всі ми хоч раз вживали в їжу страви фастфуда. Адже фастфудом ми називаємо їжу швидкого приготування, від гамбургерів з Макдоналдс до порошкових супів. Деяким вони по душі, інші категорично їх не сприймають.

Єдиної думки у такому делікатному питанні бути не може. Тим не менше, кожен з нас хоч раз у житті намагався відтворити подібні страви самостійно.

Загрузка...

Заливний пиріг з рибою в духовці

Звідки взявся такий рецепт достеменно не відомо. Швидше за все, подібний пиріг вперше виготовив якийсь кулінар радянського періоду. З тих пір заливний пиріг з консервованою рибою став незмінним гостем на наших столах.

Кефир для приготовления заливного пирогаДля відтворення цього рецепту нам знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • кефір — 250 мл;
  • майонез — 250 мл;
  • розпушувач — 1 уп.;
  • яйця — 6 шт.;
  • борошно — 2 ст.;
  • картопля — 3 шт.;
  • рибні консерви — 1 б.;
  • сіль, перець за смаком.

Заливний пиріг на кефірі є досить популярним блюдом, завдяки досить простого набору компонентів, які практично завжди знайдуться в будь-якому холодильнику. Почнемо наше приготування до замісу тіста. Для цього беремо глибоку миску або чашу від міксера і вносимо в неї кефір і 150 мл майонезу. Додаємо до них половину від загального числа наших яєць і все це розмішуємо не збиваючи. Решта яйця заливаємо водою і ставимо варитися на 10-12 хвилин. Також, в окремому посуді відправляємо варитися і наш картоплю.

Повернемося до нашого тесту. Прийшла пора внести в нього розпушувач. Його можна замінити звичайною, попередньо погашеною, содою. Однак для тих, хто не любить особливий присмак, утворений цим процесом кращим рішенням буде застосування розпушувача. Він додасть пишність і м’якість тесту, при цьому не створить в ньому специфічного присмаку.

Окремо слід сказати про застосування борошна. Вона повинна бути ретельно просіяного через сито, інакше готовий пиріг може вийти худий і непривабливий. Завдяки процедурі сіяння готове блюдо виходить пишним і легким, має повітряну структуру. Всипаємо борошно в чашу та ретельно перемішуємо всю масу за допомогою міксера. У кінцевому рахунку, повинно вийти рідке тісто, своєю консистенцією нагадує млинцеве або для оладок.

Ароматна начинка — основа для смачного страви

Рыбные консервы для приготовления заливного пирогаОскільки тісто готове, тепер можна приступати до підготовки начинки. Першим ділом знімаємо варену картоплю і яйця з плити. Очищаємо їх і нарізаємо дрібними кубиками. В такому вигляді вони ідеально підійдуть для додання начинці потрібної консистенції.

Проте основним компонентом нашого пирога є все-таки консервована риба. В її якості можна взяти будь-яку баночную рибу. Головне, щоб вона була законсервована в рослинному маслі, тому що консерви в томаті абсолютно не підходять для цього пирога. Зливаємо масло з консервів, бо воно нам ні до чого і тільки розріджує начинку.

Після цього розминаємо виделкою нашу рибу і змішуємо її з іншими інгредієнтами. Солимо і перчимо начинку для додання їй більш яскравого і вираженого смаку, а також додаємо в неї залишки майонезу. Він скріпить всі компоненти і додасть їм більш цілісний і монолітний вигляд, а також кілька розбавить смак.

Розігріваємо духовку до звичних нам 180 градусів. В цей час дістаємо жаровню і виливаємо на неї першу половину заготовленої тесту. На нього зверху рівномірно викладаємо начинку і заливаємо всю цю масу залишками тіста. Така структура пирога дозволить ідеально запечатати рибну начинку всередині пирога і додасть йому дивовижний смак.

Відправляємо заливний пиріг з картоплею в духовку. Через 40-50 хвилин дістаємо нашу страву з печі і викладаємо на тарілку. Домашній фастфуд повністю готовий. Тепер можна розрізати наше блюдо і насолоджуватися його неповторним ароматом і чудовим смаком.

Загрузка...

Рибний заливний пиріг в мультиварці

Існує маса варіантів рецептів приготування заливного пирога з рибою. Його запікають в мультиварці, духовці, мікрохвильовій печі і навіть на сковороді. Оскільки варіант з використанням духовки ми вже розглянули, тепер подивимось більш детально на варіант його приготування в мультиварці.

Рис для приготовления заливного пирогаДля здійснення цього рецепту нам знадобиться набір наступних компонентів:

  • сметана — 250 мл;
  • майонез — 150 мл;
  • борошно — 2 ст. ложки;
  • розпушувач — 1уп.;
  • яйця — 4 шт.;
  • рис — 150 г;
  • кріп — 1п.;
  • рибні консерви — 1 б.;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування заливного пирога в мультиварці почнемо з заготовки тіста. У цьому рецепті його основою є сметана, яка значною мірою компенсує загальну жирність страви, і дозволяє скоротити використання майонезу. Сметану змішуємо з майонезом, розпушувачем і яйцями. Після чого додаємо просіяне борошно і доводимо загальний вигляд тесту до потрібної консистенції.

Настав час начинки. Насамперед ставимо варитися рис. Після цього беремо наші консерви і зливаємо масло, але не до кінця. Невелика його частина нам стане в нагоді в якості просочення, інакше вся маса вийде прісної і сухий.

Розминаємо рибу виделкою до густої структури і додаємо в неї зварений рис. Візьмемо кріп і дрібно його нашинкуем. Додамо його в нашу начинку і гарненько розмішуєм всю масу. Кріп додасть свіжість і яскравий аромат готовому блюду.

Виливаємо половину нашого тесту в чашу мультиварки, зверху рівномірно викладаємо на нього начинку. Горбів і виїмок бути не повинно, вся маса однаковим шаром викладається на основу, після чого заливається залишками тіста. В такому вигляді і відправляємо наш пиріг з рисом на запікання. Для цього виставляємо мультиварці на режимі «Випічка» і час в районі 60-65 хвилин.

Цього інтервалу повинно вистачити для створення ідеальної хрусткої скориночки і остаточного приготування всіх компонентів. Після закінчення цього часу дістаємо заливний пиріг з мультиварки насолоджуємося його чудовим зовнішнім виглядом і, звичайно ж, свіжим і яскравим смаком.

Загрузка...