Рецепт грінок з молоком і яйцем

Смажені грінки з яйцем і молоком в кулінарному світі відомі під назвою французькі тости. Вони служать незамінною частиною традиційного західноєвропейського сніданку. Зовнішня ніжна і ароматна кірочка у роті немов тане. Одним з головних переваг такого доповнення до ранкової трапези є те, що дане блюдо можна приготувати за лічені хвилини, поки, наприклад, вівсяна каша вариться або заварюється кава.

Грінки з молоком і яйцем сьогодні є одним з найпопулярніших видів сніданку, який кожен для себе може змінювати за власним смаком завдяки включенню додаткових компонентів. Присипані звичайним цукром грінки зможуть замінити навіть самі вишукані десерти. Розберемо, як приготувати грінки, вимочені в яйцях і молоці, в домашніх умовах. Розглянемо різні варіації такого сніданку.

Загрузка...

Кілька секретів від світових кулінарів

Перш ніж починати робити грінки, рекомендується ознайомитися з корисними кулінарними порадами, завдяки яким у вас вийде дивовижно смачний сніданок.

Молоко для приготовления гренокНеобхідно враховувати такі особливості:

  • Рецепт грінок з хрусткою скоринкою передбачає використання звичайного батона, при цьому краще брати злегка зачерствевший хліб. Свіжий хліб може дати ефект вогкості і непрожаренности страви.
  • Масло для смаження необхідно добре прогрівати перед тим як класти в сковороду скибочки хліба. Це потрібно для того, щоб молочно-яєчна суміш не розтеклася по поверхні посуду.
  • Слід визначити оптимальну кількість соняшникової олії для смаження, оскільки при його надлишку можна зробити грінки жирними, а при нестачі — подгорелыми.
  • По можливості соняшникову олію можна замінити на вершкове, яке додасть страві більш ніжний і ароматний смак. Але слід враховувати, що вершкового масла знадобиться більше, ніж соняшникової, а також від першого страва виходить більш калорійним.
  • Готувати грінки можна не тільки на сковороді, але і в духовці. Особливо це актуально, якщо потрібно в процесі приготування додавати зверху на скибочки додаткові інгредієнти. Так і начинка не розпадеться, і хліб досить просмажиться.
  • Тепер, коли всі основні моменти враховані, можна розглядати рецепти. І почнемо з класичного варіанта, який дістався нам від хоробрих захисників, які задовольнялися наявними простими продуктами.

    Рецепт сніданку лицарів

    Приготувати грінки з батона з яйцем і молоком за класичним рецептом можна при наявності самих доступних продуктів.

    Яйца для приготовления гренокВам будуть потрібні наступні інгредієнти:

    • шматочки білого батона — 8 шт.;
    • олія для смаження — 3 ст. л.;
    • молоко з високим вмістом жиру) — 1 ст.;
    • яйця курячі — 2 шт.;
    • сіль і перець за смаком.

    Грінки з молоком і яйцем можна робити як солоними, так і солодкими, відмінність лише в кількості приправи.

    Насамперед підготуйте скибочки батона, а після поставте сковороду з маслом на вогонь, щоб воно встигло добре прогрітися. Товщину грінок слід визначати в залежності від смакових уподобань, тобто з м’якою начинкою виходять більш товсті грінки, відповідно для утворення хрусткої скоринки потрібно різати хліб тонше.

    В окремій глибокій ємності слід збити суміш яєць до однорідності. Для цих цілей можна скористатися блендером або міксером. Потім, помішуючи яєчну суміш, необхідно поступово влити молоко, додати сіль/цукор і знову все збити.

    Тепер кожен скибочку батона з яйцем і молоком потрібно змішати, щоб добре просочилася майбутня грінки. При використанні черствого хліба, краще в молочно-яєчної суміші його потримати 10-20 секунд до розм’якшення. Коли суміші залишиться небагато, вимочувати хліб треба з обох сторін.

    Просочений хліб покладіть на розпечену сковороду, а поки він досягає готовності, можна вимочити наступний шматок.

    ГренкиВсі шматочки хліба слід обсмажити до хрусткої скоринки з двох сторін, це займе не більше 3 хвилин. Щоб прибрати надлишки масла, витягуючи готові грінки, кладіть їх на застелене паперовою серветкою тарілку. На даному етапі, поки хліб гарячий, можна при бажанні присипати тертим сиром грінки. Залишилася суміш можна також підсмажити з обох сторін. Залишилося заварити кави та скуштувати корисний, ситний сніданок.

    З ранку іноді так хочеться поснідати чимось солодким. Але оскільки час перед роботою обмежена, пропонуємо розглянути, як приготувати французькі тости.

    Для цього вам будуть потрібні такі компоненти:

    • батон або плетінка;
    • молоко — 240 мл;
    • яйце куряче — 6 шт.;
    • цукор — 1 ст. ложка без гірки;
    • кориця — 10 р.

    Спочатку необхідно нарізати хліб, щоб товщина кожного шматочка була не більше 2,5 см Після цього в окремій ємності слід збити цукор з молоком і яйцем і додати корицю. У процесі збивання суміші рекомендується звертати уваги на те, щоб не утворювалися грудки коричневого кольору.

    Поставте сковорідку з олією на вогонь, і поки вона буде загострюватися, вимочіть скибочки хліба в молочно-яєчної суміші. Перш ніж класти хліб на сковороду, слід потримати його, щоб стекли надлишки рідини. Тепер грінки з молоком і яйцем обсмажте до рум’яної скоринки з обох сторін. Подавати страву можна попередньо присипавши цукровою пудрою, або полив згущеним молоком, повидлом або сиропом.

    Солодкі грінки з яйцем і молоком готуються дуже швидко, тому з ранку можна порадувати сім’ю смачним сніданком. Приємного апетиту!

    Загрузка...