Рецепт гречаного супу з куркою

Гречневый суп с курицей

Гречаний суп з куркою може приготувати навіть сама недосвідчена господиня. У рецепті приготування немає нічого складного. Що може бути краще при дотриманні дієти, ніж споживання в їжу супу, калорійність якого знаходиться на досить низькому рівні? Звичайно, суп є ідеальним рішенням.

Варіантів різних дієтичних супів існує дуже багато, а їх рецепти можна знайти в будь-якій кулінарній книзі. В основному це перші страви на основі овочів, такі як вегетаріанські супи або різноманітні рагу. Але адже організм потребує не тільки в клітковині, але й в тваринному білку. Тому гречаний суп з куркою стане найкращим варіантом дієтичного страви.

Загрузка...

Дієтичний гречаний суп з курячим м’ясом

М’ясо є одним з головних інгредієнтів повноцінної дієти. При дотриманні дієти корисні саме ті види м’яса, які мають мінімальну енергетичну цінність. Як правило, це кролятина або курятина, оскільки тільки ці два види м’яса мають самий збалансований хімічний склад і ідеальну консистенцію.

Ось чому гречаний суп з куркою так корисний при дотриманні будь-якої дієти і вважається найпопулярнішим блюдом, сприяє схудненню. Нижче представлений рецепт це чудового супу.

Куриное филе для приготовления супаЩоб зварити суп гречаний з куркою, знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • куряче філе — 1 шт;
  • гречка — 100 г;
  • картопля — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком;

Як приготувати цей чудовий суп? Куряче філе потрібно нарізати на невеликі кубики. Дуже важливим аспектом є вибір філе. Воно повинно бути свіжим і не містити шкірки.

Незважаючи на те що куряча шкірка для багатьох є дуже смачною, вона містить величезний запас жиру, який формується на внутрішній її стороні.

Гречка для приготовления супаТому застосування необробленого курячого філе вкрай небажано. Для формування більш насиченого смаку м’яса і супу на його основі філе курки солять, перчать і злегка обсмажують з усіх боків до появи золотистої скоринки на рафінованій рослинній олії.

Картоплю і моркву необхідно почистити і нарізати дрібними кубиками. Після цього потрібно помістити їх в каструлю і залити водою. Варити овочі необхідно протягом 3-5 хвилин.

За цей час м’ясо обсмажиться до необхідної міри, і його теж необхідно покласти в каструлю, додати перець, сіль і лавровий лист. Цей додасть готовому блюду додаткові пікантні нотки і зробить його аромат воістину чарівним. Потім в каструлю слід покласти гречану крупу і варити суп ще протягом 5-10 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.

Гречаний суп пікантний

Ще одним варіантом приготування перших страв з гречкою є пікантний суп з овочами.

Гречневый суп с курицейЙого рецепт припускає використання наступних компонентів:

  • куряча гомілка — 3 шт;
  • гречка — 100 г;
  • картопля — 2 шт;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • аджика — 3 ст. л.;
  • кріп — 0,5 пучка;
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком.

Як готувати цей суп правильно? Існує чудовий рецепт, який дозволить приготувати прекрасне і трохи пікантне перше блюдо. Взяти гомілки, обмазати їх аджикою і частково обсмажити на добре розігрітій сковороді. В якості маринаду необхідно використовувати тільки кавказьку аджику.

Гречневый суп с курицейКраще, якщо вона буде приготовлена самостійно, оскільки тільки так можна бути повністю впевненим у створенні ідеальної оболонки для м’яса. При відсутності домашніх заготовок аджика, куплена в магазині, також підійде. Вона додасть смаженій м’ясу трохи гострий томатний присмак з вкрапленнями частинок традиційних східних трав і спецій.

М’ясо можна використовувати разом з шкірою, оскільки в цьому рецепті жир на її нижній частині нагоді в процесі обсмажування. Він не дасть згоріти м’яса. Приготувати його правильно нескладно — воно прекрасно засмажиться, а золотиста хрустка скоринка додасть готовому супу додатковий ніжний відтінок.

Як тільки м’ясо злегка обсмажиться, треба додати до нього дрібно нарізану ріпчасту цибулю і довести все до готовності. У цей час готується кріп. Його потрібно нашаткувати на дрібні шматочки і залишити — він знадобиться трохи пізніше.

Загрузка...

Гречка — запорука успішної дієти

Під час обжарювання також нарізати овочі, заливаються водою і ставимо на плиту. Варити їх необхідно протягом 5-7 хвилин. Як тільки м’ясо і цибулю будуть готові, додають їх і гречану крупу в каструлю до овочів. Використання гречки вважається одним з найкращих рішень при дотриманні дієти, оскільки вона швидко і легко засвоюється організмом. До того ж, в її склад входить білок, який так необхідний на кожному етапі схуднення, а також велика кількість мінералів і мікроелементів, сприяють швидкому відновленню і підтримці організму.

У самому кінці приготування потрібно додати дрібно нарізаний і заздалегідь підготовлений кріп, після цього накрити практично готовий суп кришкою і дати йому настоятися. За ці кілька хвилин розкриється аромат зелені, що в сукупності з аджикою створить неповторну гаму смаків.

Загрузка...