Рецепт гострих крилець барбекю

Крылышки барбекю

Прекрасний варіант для пікніка — хрусткі курячі крильця, приготовані на мангалі або в духовці.

Крильця барбекю, рецепт дуже простий, частенько є окрасою пікніків і навіть фуршетів на свіжому повітрі.

Загрузка...

Потрібен маринад для приготування цієї страви?

У кулінарії існує багато варіантів приготування цієї страви: крила можуть бути з гострим, солодкуватим або солоним присмаком, але, незалежно від смаку, це страва подобається всім. Воно є універсальним, і часто його навіть запікають для дітей. Смак курячих крил на 95% залежить від маринаду. Як правило, багато рецепти ґрунтуються на маринуванні і запіканні.

Крылышки барбекюЩоб правильно замаринувати курячі крильця, треба слідувати певним правилам:

  • Якщо вирішили маринувати курку при кімнатній температурі, пам’ятайте, що крилам буде достатньо однієї години, щоб насититися всіма ароматами.
  • Якщо маринуете в холодильнику, це може зайняти 2-4 години.
  • Не слід використовувати занадто багато рослинної олії для маринаду.
  • Ідеальне поєднання кислоти і масла — 1:1.
  • Краще брати свіжі трави і овочі, а якщо такої можливості немає, то гарненько розтовчіть сухі спеції для того, щоб звільнити аромат.
  • Сушити крила після маринаду або споліскувати не можна.
  • Після маринування крила можна готувати на мангалі, або в духовій шафі.
  • Ідеальна посуд для маринування — скляна або наявний у продажу спеціальний поліетиленовий пакетик.
  • Перед тим як купувати крила, визначитеся з тим, як саме ви будете їх готувати. Рецепти різні і вимагають різних інгредієнтів.

    Вибираючи в магазині курячі крильця, зверніть свою пильну увагу на їх зовнішній вигляд і запах. Свіжі крила повинні бути блідо-рожевого кольору. Кулінари допускають голубуватий відтінок шкіри.

    Кефірний маринад для крилець

    Дуже хороший для приготування крил кефірний маринад. Він робить м’ясо м’яким і ніжним.

    Для такого маринаду знадобляться:

    • 0,5 л кефіру;
    • 2 столові ложки меду;
    • 0,5 чайної ложки солі.

    Всі інгредієнти змішуємо і в кефірі даємо меду розчинитися. Потім заливаємо цим маринадом крила і даємо настоятися 2 години в холодильнику.

    Загрузка...

    Соєвий маринад для крилець

    Крылышки барбекю на листе салатаНеймовірно пряним і смачним виходить м’ясо, замариноване в сої
    вмо соусі.

    Для маринаду необхідно взяти:

    • 50 г соєвого соусу (на 1 кг крил);
    • 1 чайну ложку приправи каррі;
    • 2 столові ложки рослинної олії.

    Всі інгредієнти змішуємо і натираємо соусом крила. Даємо настоятися одну годину в теплому місці.

    Як приготувати крильця з соусом барбекю?

    Не всі крила барбекю треба попередньо маринувати. Все залежить від смакових уподобань. Можна запікати крила відразу в маринаді, і виходить неймовірно смачно. А є гурмани, які маринують, а після запікання подають страву з оригінальним соусом. Курячі крильця можна і не маринувати або поєднувати відразу дві техніки — вибір за вами.

    Що являє собою класичний рецепт приготування крил барбекю?

    Інгредієнти:

    • курячі крильця — 1,5 кг (їх потрібно розділити по лінії суглобів на дві частини);
    • томатний соус — 1 склянка;
    • розм’якшене вершкове масло — половина склянки;
    • 0,5 чайної ложки кайенского і стільки ж червоного гострого меленого перцю.

    Спосіб приготування

    Куриные крылышкиОбсмажити крила на грилі кілька хвилин з двох сторін, щоб утворилася скоринка. Окремо розтопити вершкове масло і додати до нього томатний соус (кетчуп) і всі види перцю.

    Напівготове м’ясо перекласти в контейнер, залити соусом і закрити. Дати настоятися протягом 2 годин, а потім запікати в духовці до готовності. Курячі крильця, приготовані таким способом, виходять дуже смачними і ніжними.

    Це домашній варіант приготування крилець в духовці. Гурманам краще ознайомитися детально з рецептом соусу барбекю, адже саме від нього залежать якість і смак страви. До речі, для американців соус барбекю — обов’язковий атрибут на обідньому столі.

    Його готують у великих кількостях і подають з ним також рибу і навіть сир в клярі.

    Інгредієнти для соусу:

    • 0,5 кг готової томатної пасти;
    • 3 зубчики часнику;
    • 1 цибулина;
    • 1 столова ложка вустерського соусу;
    • 2 столові ложки оливкової олії;
    • 3 столові ложки яблучного оцту (можна виноградного);
    • 1 столова ложка коричневого цукру;
    • 1 чайна ложечка порошку гірчиці;
    • 0,5 чайної ложки кайенского перцю;
    • сіль;
    • щіпка чорного перцю;
    • 1 столова ложка меду.

    Головки лукаОбсмажуємо на оливковій олії дрібно нашатковану цибулю і часник. Як тільки цибуля почне жовтіти, додайте в сковороду томатну пасту і оцет. Все добре перемішайте.

    Окремо половиною склянки окропу заливаємо гірчичний порошок з цукром і медом. Як тільки томатна паста починає закипати, додайте в цю суміш. Потім страву приправляють вустерским соусом, додають сіль, кайенский і чорний перець. Все перемішують і варять на повільному вогні протягом 10 хвилин. Перед вживанням потрібно хоча б годину дати йому настоятися.

    Якщо ви віддаєте перевагу гострі крила, додайте більше чорного або кайенского перцю.

    Можна вблагати приготування м’яса і не обсмажувати його на мангалі або решітці, а відразу викласти на деко і відправити в духовку на 10 хвилин. Там крила готуються при температурі +180° С до напівготовності, їх дістають і змащують соусом барбекю, а потім знову відправляють в духовку до готовності.

    Курячі крильця з імбиром або йогуртом

    Курячі крильця барбекю — це запечені в духовці або приготовані на мангалі страви. А варіацій на тему барбекю безліч. Але є серед них рецепти, які заслуговують особливої уваги. Наприклад, пряні курячі крильця припадуть до душі всім вашим гостям.

    Для приготування знадобиться:

    • 1 кг крил;
    • 30 г меленого імбиру;
    • апельсин;
    • 20 г соєвого соусу.

    Спосіб приготування

    Беремо 1 кг курячих крилець, миємо їх під проточною холодною водою і гарненько сушимо паперовими рушниками. Для маринаду з апельсина вичавити сік, змішати його з імбиром і соєвим соусом. Крила обмазати цією сумішшю і маринувати протягом години.

    Крылышки барбекю с картошкой фриВипікати м’ясо треба в духовці. Для цього деко застеляємо пергаментом або фольгою, змащуємо рослинним маслом без запаху і акуратно викладаємо крила. Запікаємо 30-40 хвилин до золотистої скоринки при температурі +200° С.

    Ще один оригінальний і неймовірно смачний рецепт — це крила з йогуртом. Для цієї страви знадобляться:

    • 1 кг крил;
    • йогурт без наповнювачів;
    • пучок базиліка;
    • 2 зубчики часнику;
    • 1 чайна ложка солі;
    • 1 чайна ложка куміна.

    Куряче м’ясо ретельно миємо, витираємо паперовим рушником. Розрізаємо кожне крило на дві частини по суглобу. Посипаємо їх кумином і гарненько перемішуємо.

    Готуємо маринад: подрібнюємо часник і базилік в блендері, додаємо йогурт. Цією масою заливаємо крила, перемішуємо. Даємо постояти всього 15 хвилин і відправляємо запікатися в духовку.

    Попередньо деко застеляємо пергаментним папером. Час приготування — 30 хвилин (при температурі +180° С). Цей варіант страви не вимагає золотистої скоринки. Такі крильця можна вважати дієтичними, але при цьому вони не менш смачні. Йогурт робить куряче м’ясо ніжним і надає йому нотку пікантності за рахунок базиліка. Обов’язково спробуйте, ви не пошкодуєте.

    Курячі крила — ідеальний продукт для кулінарних експериментів. Запікати їх можна хоч кожен день. При цьому кожен раз з різними соусами і маринадами, і це блюдо буде завжди мати новий неймовірний смак. Звичайно, найбільш пряними і ароматними по праву вважаються крила барбекю. Змагатися з поєднанням курячого м’яса і томатної пасти дійсно складно.

    Але кулінари постійно експериментують, вони вже придумали десятки рецептів так званих крил барбекю, тобто тих, що готуються на вогні. Експериментуйте, в результаті ви будете винагороджені дивовижний смак ваших страв, а також порадуєте своїх близьких і гостей.

    Загрузка...