Рецепт горохового супу зі свининою

Вкусный гороховый суп со свининой

Смак горохового супу зі свининою неповторний. Такий суп — традиційне російське блюдо, яке готують пізньої осені та взимку. Він просто приголомшливий, густий і наваристий, ситний . А ще готувати його досить просто. Тут представлений класичний рецепт, в якому розповідається, як приготувати гороховий суп зі свининою. Звичайно, існують і інші рецепти, але класика завжди хороша. Приступимо до приготування!

Калорійність страви: 140 ккал на 100 г Калорійність можна зменшити, якщо варити суп на овочевому бульйоні. Але гороховий суп зі свининою набагато смачніше дієтичного овочевого.

Загрузка...

Інгредієнти

Морковь для приготовления горохового супаКількість порцій: 5-6:

  • Свинячі реберця або інші кісточки — 500 грамів.
  • Сухий горох — 1 склянка.
  • Картопля — 3 штуки.
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука.
  • Морква — 1-2 штуки.
  • Сіль — 1 чайна ложка (за смаком).
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка.
  • Приготування

    Приготувати гороховий суп зможе будь-хто, якщо буде точно слідувати рецептом. Звичайно, ви не зіпсуєте смак, якщо додасте свої улюблені спеції, трохи зелені. Будь-яке блюдо можна зробити унікальним. Класичний рецепт цього супу дуже простий, з ним впорається навіть дитина.

    Головне — точно виконувати всі дані інструкції і слідувати радам, наведеним в описі. За бажанням ви можете додати практично будь-які спеції, які здадуться вам доречними.

    Мясной бульон для рецептаДля початку вам необхідно підготувати горох. Для того щоб він зварився швидше, вам потрібно буде замочити його мінімум на дві години в холодній воді. В ідеалі його, природно, потрібно залишити в каструлі на ніч, тоді варитися він буде приблизно 5-10 хвилин. Коли залишаєте горох, накривайте його рушником або марлею.

    Тоді він швидше розмокне і вбере в себе вологу. Якщо ви це не зробите, то горох може не зваритися до кінця і залишитися твердим. Після того як ви підготували горох, необхідно взяти розморожені свинячі реберця(або інші кісточки), промити їх під проточною водою.

    Це необхідно зробити, адже на них могла залишитися бруд. Якщо вони занадто великі, то вам слід розрізати їх на частини поменше. Найкраще розрізати на невеликі смужки примірного однакового розміру, тоді м’ясо краще провариться. Якщо шматки будуть занадто великими, м’ясо залишиться сирим і ви не зможете відокремити його від кісточок.

    Потім ви повинні набрати 2 літра води(краще попередньо закип’ятити її, тоді вона швидше закипить), закидаєте туди реберця, ставите на повільний вогонь і почати варити бульйон.
    Чекаємо, коли ваш бульйон закипить.

    Після того як це сталося, видалити всю інформацію, що з’явилася піну з допомогою ложки. Це треба зробити обов’язково. Далі беремо горох, зливаємо воду і промиваємо його невеликою кількістю води (підійде і проточна, але краще зробити це кип’яченою водою).

    Картофель для приготовления супаПісля цього засипаємо його в наш киплячий бульйон. Потім ми чистимо одну картоплину і кладемо її в бульйон. Цілу, її не треба нарізати. Це додасть вашому густоти супу і зробить його більш наваристим. Варимо бульйон приблизно 30-40 хвилин. Потім нам необхідно почистити і дрібно нарізати цибулю.

    Чим дрібніше ви його нарежете, тим смачніше вийде бульйон, тому що дрібно нарізану цибулю дає більше соку. Потім ми чистимо моркву натираємо на крупній тертці. Можна і натерти на дрібній, але вона може занадто сильно розваритися.

    Перемішуємо цибулю з морквою і обсмажуємо близько 10 хвилин на сковороді. Масло можна взяти рослинне або оливкове. Ще, якщо немає ні того, ні іншого, ви можете взяти вершкове масло. Візьміть приблизно 30 грамів, розтопіть його на сковороді і можете приступати до смаження.

    Чистимо весь залишився картоплю й нарізаємо його кубиками. Не варто робити кубики занадто великими або маленькими. Вибирайте середній розмір. Потім додаємо його в наш бульйон, після того, як ви зробили це, необхідно трохи посолити.

    Обсмажені цибулю і моркву теж додаємо в бульйон.Дістаємо з нашого майбутнього супу цілу картоплину і розминаємо її за допомогою вилки або ложки пюре. Потім відправляємо її назад в суп. Це додасть йому густоту і цю саму неповторну структуру.Дістаємо м’ясо з супу і відокремлюємо його від кісточок.

    Після того як ви зробили це, кісточки можна викинути або віддати собачці. Тепер м’ясо нарізаємо на маленькі шматочки і кладемо назад в суп.Варимо до тих пір, поки картопля не буде готовий (приблизно 10-15 хвилин). Після цього пробуємо його. За необхідності слід додати сіль і перець. А ось гороховий суп зі свининою в мультиварці готувати не треба. Погано вийде. Пам’ятайте, що рецепт, описаний вище — класичний.

    Ви в праві додавати в ваш суп будь-які спеції, які хочеться. Наприклад, прекрасною приправою буде шафран або гвоздика. Також в суп можна додати трохи петрушки або базиліка. Ви можете нарізати картоплину не кубиками, а смужками.

    Найчастіше гороховий суп подають з хрустким хлібцем або сухариком. Щоб приготувати смачні хлібці самостійно, вам не потрібно багато інгредієнтів. Ви повинні взяти кілька шматочків хліба і стільки ж часточок часнику. Приборкайте часник, натріть їм хліб і підсмажте її на рослинній (оливковій) або вершковому маслі. Готово! Це простий рецепт часникових хлібців, ідеально відповідних для цього супу.

    Можете їсти приголомшливий гороховий суп зі свининою. Приємного апетиту!

    Загрузка...