Рецепт горбуші в клярі

Горбуша в кляре

Горбуша в клярі — одне з найсмачніших страв домашньої кухні. Горбуша — це риба цінної породи з родини лососевих. Способи її приготування досить різноманітні. З неї варять юшку, роблять заливні страви, її смажать, готують на пару і випікають в духовці, солять, маринують. Особливо смачна горбуша, засмажена в клярі.

Страви з лососевих дуже апетитні і відмінно поєднуються з різними гарнірами. При використанні кляру смак готового блюда великою мірою залежить від рецепту приготування, а їх існує безліч. При приготуванні необхідно використовувати тільки холодні продукти, а смажити потрібно в розпеченому рослинному маслі. Воно може бути солоним, солодким, гострим, з додаванням сиру, цибулі, часнику, кориці, горіхів, грибів та інших інгредієнтів.

Господині люблять страви з лососевих ще й за те, що способи приготування нескладні, а часу на приготування йде небагато. Та до того ж цей продукт має в своєму складі велику кількість цінних білків і при цьому низьку калорійність, яка, втім, може бути різною залежно від способу приготування.

Найбільш низьку калорійність має риба, запечена в клярі в духовці, — всього 128 ккал на 100 г продукту, тоді як смажена горбуша за своєю калорійністю перевершує всі страви, приготовані з лососевих, і має більш 280 ккал. Одним з найбільш смачних страв, приготовлених з лососевих, є горбуша в клярі. Існує багато рецептів приготування цієї страви.

Загрузка...

Як приготувати?

Мука для приготовления блюдаУ перекладі з французької слово «кляр» означає «рідкий». Класичний рецепт такого тесту припускає використання близько 150 мл молока або води, 1 яйця, 5-6 ст. л. борошна і солі за смаком.

Все залежить цілком від вашої фантазії. Для того щоб посмажити горбушу, необхідно підготувати рибу, очистивши її від шкіри і кісток, розбивши на невеликі шматочки, які необхідно посолити і поперчити. Потім за допомогою вилки шматочки вмочують у заздалегідь приготовлене тісто, опускають в розжарене рослинне масло і обсмажують з обох боків до отримання золотистої скоринки.

Поради по приготуванню

Досвідчені господині можуть дати кілька порад щодо того, як приготувати горбушу, щоб страва не розчарувало гостей і домочадців.

Ось деякі з них:

Горбуша для приготовления блюда

  • горбуша в клярі не втратить своєї соковитості, якщо тісто зробити густим, коли риба суховата, то, навпаки, необхідно рідке тісто, яке дозволить крізь його тонкий шар проникнути маслу під час смаження риби;
  • приготувати горбушу в клярі так, щоб вона вийшла з хрусткою скоринкою, можна, якщо при приготуванні використовувати крижану воду;
  • рум’яної, нежирної і ніжною скоринка вийде, якщо в основі буде використана газована мінеральна вода;
  • для додання оригінального смаку можна додавати в тісто тертий сир, часник, зелень, подрібнені горіхи, гриби, різні спеції і прянощі;
  • використовуючи замість молока воду, пиво, горілку чи вино, ви отримаєте хрустку скоринку;
  • якщо ми посмажимо лососеві в тесті, настоявшемся близько години (не в холодильнику), то при жарінні воно краще пристане до продукту;
  • для того щоб тісто не стікало з шматочків, можна перед смаженням злегка обсипати їх борошном або крохмалем.

Існують оригінальні рецепти з використанням різних інгредієнтів. Нижче наводиться рецепт із застосуванням лука.

Для приготування потрібні:

  • 150 мл крижаної води;
  • 1 яйце;
  • 5 ст. л. борошна;
  • 1 цибулина;
  • сіль — за смаком.

Цибулю слід натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері. Потім додають яйце, сіль, борошно, все добре перемішують і тонким струменем додають воду до отримання бажаної консистенції. Оптимальним буде стан густої сметани. Від того, який використовувати рецепт, як посмажити рибу і приготувати тісто, залежить, наскільки смачну, соковиту і корисну горбушу ви отримаєте.

Загрузка...