Рецепт фрикадельок з курячого фаршу

Фрикадельки из куриного фарша

Фрикадельки з курячого фаршу можна вживати людям, які ретельно стежать за своїм раціоном чи дотримуються дієт. Курку можна назвати універсальним продуктом, який присутній в меню майже будь-якої людини.

Страви з неї виходять легкими і смачними. А способів приготування фрикадельок з неї існує так багато, що можна загубитися серед цього достатку. Тому нижче представлені найбільш прості і смачні рецепти.

Загрузка...

Готуємо фрикадельки швидко і просто

Фрикадельки можна готувати в мультиварці або на сковорідці. Готуються вони з ароматною підливою, перед якою так складно встояти. Аромат страви збере за столом всіх домочадців.

Куриный фарш для фрикаделекЗ інгредієнтів потрібно 600 грам курячого фаршу, п’ять зубчиків часнику, одне яйце, трохи кабачка, фіолетового цибулі і суміші італійських трав (продається вже в якості сухої прянощі). А для підливи підготуйте півкіло томатів у власному соку, п’ять зубчиків часнику, пару ложок оливкової олії і столову ложку цукру.

Отже, цей рецепт дуже простий, вам не доведеться провести півдня на кухні. Спочатку дрібно потріть кабачок, посоліть за смаком, відіжміть зайву вологу. Подрібніть цибулю з часником і змішайте з кабачком. В цю овочеву суміш і відправте фарш, вбийте яйце і змішайте з італійськими травами. Сформуйте невеликі кульки і підрум’яньте їх на олії.

Соус з помідорів і часнику доведіть в окремому посуді до кипіння, приправити сіллю і цукром, викладіть туди курячі кульки і тушкуйте хвилин двадцять. А в мультиварці обсмажені фрикадельки відразу заливайте соусом і півгодини залишайте на режимі «Гасіння». В якості гарніру найкращим чином підійде відварний рис, беріть довгозерний пропарений, якщо не любите кашу. З відварною картоплею курка в такому вигляді теж непогано поєднується.

Варіанти з соусами: з томатним і вершковим

Не варто ламати голову, як приготувати фрикадельки швидко, адже нижче представлено одразу два рецепту. Фрикадельки готуються в обох випадках однаково, а ось соуси до них різні, вони-то і додадуть страві неповторний смак. Спочатку розглянемо рецепт з вершковим соусом.

Чеснок для приготовления фрикаделекПромийте півкілограма курячого філе, дрібно його наріжте гострим ножем, змішайте з нашаткованої цибулиною, пропустіть через м’ясорубку, сіль і перець додати за смаком. Збийте куряче яєчко, відправте в підготовлену суміш. Промажте форму для запікання невеликою кількістю вершків, сформуйте з фаршу кульки, викладіть у форму. Готуйте п’ятнадцять хвилин при середній температурі (рекомендується 190 градусів).

Соус зробіть наступним чином: потріть на тертці 150 грам твердого сиру, пропустіть через прес пару зубчиків часнику, змішайте з 200 мл вершків і сиром. Залийте цією масою фрикадельки, надішліть їх в духовку ще на п’ятнадцять хвилин. Це блюдо можна подавати без гарніру.

Рецепт приготування томатного соусу не сильно відрізняється. Фрикадельки готуються точно так само з курячого філе. Візьміть баночку томатів у власному соку, розімніть, відправте в сковорідку до подрумянившим фрикадельок, готуйте під кришкою п’ятнадцять хвилин. Ці фрикадельки з курки подаються з картопляним пюре або звичайними відварними спагетті.

До речі, фрикадельки, приготовлені таким способом, відмінно підходять для будь-якого супу. Треба лише з ними відварити бульйон, додати картоплю, засмажку з цибулі і моркви, рис — і все, легкий супчик для всієї родини готовий.

Загрузка...

Цікавий варіант в духовці

Сыр для приготовления соуса для фрикаделекЯк зробити фрикадельки на сковорідці або в мультиварці зрозуміло, а як вони готуються в духовці? Візьміть півкіло філе, два шматочки черствого білого хліба, одне яйце і цибулинку. Ще потрібно 1/3 склянки молока, дві ложки томатного соусу, свіжа зелень, паприка мелена, чорний перець, олія рослинна, сіль.

Спочатку в зазначеній кількості молока замочіть хліб, відіжміть, коли він набубнявіє. Дрібно порубаєте куряче філе разом з ріпчастою цибулею, додайте подрібнену зелень, яйце, соус і прянощі. Всю цю масу пропустіть через м’ясорубку, можна скористатися кухонним комбайном, якщо такий у вас на кухні є.

До речі, кількість спецій варіює в залежності від ваших смакових уподобань. Якщо любите погостріше, то не шкодуйте перцю. Можна додати часник сушений, а замість звичайної солі взяти універсальну приправу, в якій зазвичай містяться різні овочі та сіль.

Змастіть маслом деко для запікання, вологими руками сформуйте невеликі порційні кульки з м’ясної маси, викладіть на деко. Зверху кожен кульку додатково промажте соняшниковою олією, поставте в духовку. Ось такий простий рецепт, далі фрикадельки готуються півгодини при 180-200 градусах.

Подавайте фрикадельки з будь-яким гарніром або просто з порізаними свіжими овочами.

Загрузка...