Рецепт цибулевих котлет в томатному соусі і з манкою

Луковые котлеты

Дуже смачні котлети цибульні, рецепт яких досить простий, зможе приготувати кожна домогосподарка. Дане блюдо володіє приголомшливим смаком, і він зможе залучити багатьох любителів корисної їжі.

Загрузка...

Традиційний рецепт котлет з лука

По зовнішньому вигляду і консистенції настільки оригінальне блюдо нагадує деруни. Трохи обсмажену цибулю володіє солодкуватим смаком. Подавати корисні для організму людини овочеві котлетки слід з не надто жирної домашньою сметаною.

Потрібно пам’ятати, що їх рекомендують вживати людям, які протягом довго часу страждають від простудного захворювання, так як навіть після теплової обробки цибулю зберігає свої корисні властивості.

Лук для приготовления луковых котлетДля приготування даного страви візьміть трохи солі, 2 цибулини, мелений чорний перець, кілька яєць, олію і 2,5 столової ложки борошна. Кулінари рекомендують вибирати для приготування овочевих котлеток цибуля солодких сортів. Тоді настільки поживна страва не буде мати гіркуватий присмак і буде дуже ніжним.

Необхідну кількість головного інгредієнта слід подрібнити за допомогою терки. Отриману масу обов’язково слід гарненько віджати і усунути утворилася рідина. Можна не натирати цибулю, а просто дрібно нарізати його кубиками. Потім головний інгредієнт перчать і солять. Потім додають в отриману масу попередньо збите яйце і борошно. Цибулеве тісто повинно мати густувату консистенцію. Можна зробити котлети цибульні з манкою.

На сковороді трохи розігрівають рослинне масло. За допомогою столової ложки на неї викладають овочеву масу. Смажити котлетки необхідно до підрум’янення з обох сторін.

Рекомендують приготувати до даного страві томатний, грибний або вершковий соус.

А для того щоб цибульні котлетки вийшли пишними, в овочеву масу додають невелику кількість соди, яка попередньо була погашена оцтом. Цей рецепт можна дуже цікаво урізноманітнити, додавши ретельно подрібнене м’ясо або рибні консерви.

Дуже цікавий рецепт котлет з лука з пікантним м’ятно-оливковим соусом

Рецепт приготування неймовірно смачного страви дуже простий. Подавати котлетки можна не тільки на вечерю, ними можна пригостити несподівано прийшли на обід родичів. Відрізнити за смаком, з чого вони були зроблені, складно. Тим більше що ніжний соус, запропонований до даного страві, чудово відтіняє смак котлеток, а також надає їм вишуканий смак і приємний аромат. І напевно, найголовніша перевага даного рецепту — це невисока ціна його інгредієнтів.

Мята для мятно-оливкового соусаВізьміть 6 столових ложок сметани або йогурту, 2 цибулини, перець, кілька яєць, 50 грам оливок без кісточок, 5 ложок манки, сіль, 1 ложку вершкового масла, трохи свіжого лимонного соку, 1 гілочку м’яти. Цибулю необхідно очистити, розрізати на кілька частин і залити гарячою водою.

Після 30 хвилин цибулю подрібнюють за допомогою блендера і отриману масу віджимають через друшляк. Кілька яєць змішують з цибулею, додають манну крупу. Отриманою масою потрібно дати час постояти. У цей час готують соус.

М’яту і оливки ретельно подрібнюють за допомогою блендера. Отриману суміш з’єднують з йогуртом і лимонним соком.

Настоявшееся тісто з лука, манки і яєць на попередньо підігріту сковороду викладають столовою ложкою.

Смажити овочеве ласощі краще всього на вершковому маслі, яке додасть йому дуже апетитний колір. Рекомендується подавати котлетки з лука холодними, з пікантним м’ятно-оливковим соусом.

Загрузка...

Готуємо котлети з цибулі і селери

Для приготування ароматних цибулевих котлеток візьміть 1 картоплину, 10 цибулин, сіль, 1,5 склянки борошна, кілька яєць, 1 моркву, спеції, пучок кропу, листок селери і приблизно 100 мл рослинного масла.

Спочатку потрібно підготувати цибулю, який дрібно ріжуть, відразу ж заливають кип’яченою водою і залишають на 7 хвилин. Потім необхідно злити воду і додати до головного інгредієнта попередньо просіяне борошно.

Нарізаємо зелень, а моркву і картоплю подрібнюємо за допомогою терки. Вищеперелічені овочі додаємо до цибулі разом з сіллю, рослинним маслом і спеціями. Накладати отриману масу на розігріту сковороду потрібно з допомогою столової ложки.

Ось і готові дуже смачні і корисні котлетки. Вони зможуть виручити в той момент, коли холодильник не радує своїми порожніми полицями, а дуже хочеться побалувати себе чимось смачним. Котлети з лука — це страва, яку обов’язково допоможе в цій ситуації. Тим більше для їх приготування не потрібно мати багато продуктів, а результат вразить навіть найвимогливіших їдців.

Загрузка...