Рецепт булочок Синабон в домашніх умовах

Булочки синабон

Пишні булочки Синабон, рецепт яких тримається в секреті, — частування відоме і популярне в багатьох частинах світу. Чим же вони підкорили ласунів?

Ніжним вершковим смаком глазурі, неповторним ароматом кориці і чарівної текстурою випічки. Недарма багато господинь намагаються знайти рецепт їх приготування і спекти булочки Синнабон в домашніх умовах.

Загрузка...

Історія створення булочок Синнабон

Перша пекарня і кафе, в яких відвідувачам пропонувалися ароматні булочки з корицею, з’явилися в 1985 році в США. Річ і Грег Комен — творці компанії найняли кращих технологів, якими був створений унікальний рецепт, до цього часу зберігається в секреті.

Відомо, що для своїх булочок з корицею фахівці «Синнабон» використовують особливу спецію сорти Макара, яка вирощується в Індонезії, а для приготування чудової глазурі — ніжний вершковий сир з Данії. Тісто для булочок готують зі спеціальної суміші, яка виготовляється в США і поставляється в кафе-пекарні, що працюють під цією маркою.

Рецепт булочок а-ля Синнабон

М’які, ароматні булочки з корицею ідеально підійдуть для сніданку.

Молоко для приготовления булочекДля приготування тіста вам знадобиться:

  • 1 стакан молока;
  • 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 0,6 кг борошна;
  • 100 г цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 5 ст. л. розм’якшеного вершкового масла;
  • 1 ст. л. клейковини.

Для начинки:

  • 6 ст. л. порошку кориці;
  • 1 стакан коричневого тростинного цукру;
  • 50 г вершкового масла.

Для глазурі:

  • 100 г вершкового сиру;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 3 ст. л. цукрової пудри.

Молоко злегка підігрійте, воно повинно бути теплим, щоб дріжджі розійшлися. Додайте в молоко ложку цукру і висипте сухі дріжджі. Масу, розмішайте і поставте в тепле місце. Через 10-15 хвилин дріжджі повинні піднятися. Яйця збийте з цукром, поки маса не придбає білий відтінок. Посоліть і додайте розм’якшене масло.

Мука для приготовления булочекПоки опара підходить, підготуйте клейковину, завдяки цьому продукту тісто буде еластичним, а булочки — рівними і красивими. Щоб отримати клейковину, змішайте 1 ст. л. борошна 2 ст. л. холодної води. Масу ретельно перемішайте і сформуйте з неї клубочок. Підставте під струмінь холодної води, в результаті цього вийде неоднорідна субстанція.

Коли опара буде готова, покладіть в неї масляно-яєчну масу, потім клейковину і все ретельно перемішайте. Борошно просійте і поступово всипте в тісто. Врахуйте, що кількість борошна може трохи відрізнятися, може знадобитися більше або менше, все залежить від її клейкості і об’єму рідких продуктів. Тісто ретельно выместите.

Воно має бути еластичним і не прилипати до рук. Сформуйте з маси грудку, накрийте кухонним рушником або серветкою і залиште підніматися на 1 годину в теплому місці. За цей час маса повинна збільшитися в 2 рази.

Поки тісто підходить, підготуйте начинку і глазур. Для пікантної коричної начинки розтопіть масло в мікрохвильовій печі, додайте в нього цукор і корицю. Для вершкової глазурі розімніть масло і змішайте його з м’яким вершковим сиром (наприклад, сиром Філадельфія). Перемішуйте масу до однорідної консистенції. Додайте ванілін і цукрову пудру і ще раз все ретельно перемішайте. Глазур готова.

Сливочное масло для приготовления булочекТісто, що підійшло выместите протягом 2 хвилин, чим ретельніше виконувати цю операцію, тим пишніше вийде випічка. Після цього накрийте його рушником і дайте постояти ще 5 хвилин. Потім розкачайте його в пласт товщиною близько 5 мм Розподіліть по тесту підготовлену начинку з цукру і кориці. Робити це зручніше за допомогою спеціальної силіконової пензлика.

Скрутіть тісто в щільний рулет. Кількість витків може бути довільним, але у фірмових булочках Синнабон їх п’ять. Тому якщо ви хочете, щоб ваше частування не відрізнялося від оригінальної випічки, зробіть 5 витків, розташовуючи їх як можна щільніше один до одного. Гострим ножем розріжте рулет на шматочки шириною 2,5 див

Булочки з корицею потрібно випікати в добре розігрітій духовці, тому заздалегідь включить її і розігрійте до температури 180°С. Форму для випічки застелити пергаментним папером, змазаним олією. На неї покладіть заготовки і відправте в духовку приблизно на 20 хвилин. На гарячі булочки викладіть глазур і дайте злегка охолонути. Випічка просочиться, стане більш смачною і м’якою.

Подавайте Синнабон теплими до чаю або кави.

Загрузка...

Шокобон — рецепт булочок Синнабон з шоколадною начинкою

В даний час крім легендарної булочки з корицею Синнабон випікають вироби з карамеллю Пеканбон, палички з листкового тіста — Синнабон Стікс, а Шокобон — булочки з шоколадною начинкою — є не менш популярними, ніж класична випічка з корицею.

Рецепт булочок з шоколадом нагадує рецептуру приготування Синнабон, але в ньому не використовується такий інгредієнт, як кориця. Для Шокобон готується таке здобне тісто, як і для Синнабон, а ось начинка і глазур відрізняються.

Замісити тісто, як описано вище, а поки воно підходить, займіться начинкою з шоколадом.

Для її приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла;
  • 5 ст. л. какао-порошку;
  • 100 г цукру.

Масло розімніть в однорідну масу. Додайте в нього цукор і какао, розітріть всі інгредієнти разом. У результаті повинна вийти шоколадна маса без грудочок. Підготовлене здобне тісто розкачайте в пласт і рівномірно змастіть начинкою. Згорніть рулетом і нарізати на шматочки товщиною 4-5 см кожен. Випікайте в попередньо розігрітій духовці протягом 20 хвилин. Після цього покрийте глазур’ю з вершкового сиру.

При приготуванні булочок з шоколадом можна поступити набагато простіше. В якості начинки використовуйте плитку шоколаду, причому для приготування домашніх Шокобон підійде як молочний, так і гіркий шоколад. Плитку розламайте на шматочки і покладіть в невелику каструлю. Посуд більшого розміру наповніть водою і поставте в неї каструльку з шоколадом. Нагрівайте шоколад на паровій бані доти, поки він повністю не розчиниться.

Після цього розкачайте тісто і змастіть його розтопленим шоколадом. Сформуйте булочки Шокобон, выпеките їх в духовці і полийте вершковою глазур’ю, поки вони ще гарячі.

Загрузка...