Рецепт американських панкейків

Рецепт приготовления американских панкейков

Оладки і млинці у нас дуже часто готують в якості ситного сніданку. Американські панкейкі, рецепт яких теж користується популярністю в Росії все ж більше поширені в Канаді і США. Варто відзначити, що за складом тіста і обсягами американські млинці ближче до росіян оладок, ніж до млинців.

Нерідко ці пишні паляниці подають разом з кленовим сиропом — виходить неймовірно смачно і ситно. Так що якщо ви ламаєте голову, що приготувати дитині на сніданок перед школою, та й просто хочете порадувати своїх близьких, то обов’язково візьміть на замітку цей рецепт. Завдяки йому ви будете готувати швидкі, але в той же час смачні сніданки. Діти, втомлені від манної каші, будуть в повному захваті!

Загрузка...

Тісто для панкейків

У складі тесту обов’язково має бути масло, так як ці млинці випікають на сухій сковорідці. Готується тісто на вершках, молоці або будь-яких інших кисломолочних продуктах. Без курячих яєць теж не обійтися, їх або збивають окремо, або відразу разом з усіма іншими компонентами тіста.

Тоді млинці виходять пишними, якими й повинні бути. А ось замість дріжджів потрібно використовувати розпушувач. Смакові добавки для такої страви теж вітаються: тут можна додати і фрукти, шоколад, горіхи будь-яких видів, і цукати, і кокосову стружку.

Загалом, можна сміливо підключити фантазію і готувати американські оладки кожен раз з різними добавками.

Що потрібно для готування

Ингредиенты для приготовления панкейковОтже, приготуйте сніданок для своєї сім’ї. Візьміть склянку пшеничного цільнозерновий борошна, склянка молока середньої рідини (можна замінити вершками і т. д.). Яєць потрібно 3 штуки, але якщо вони у вас дрібні, то можна їх кількість збільшити до чотирьох або навіть п’яти.

Цукру візьміть 1 ч. л. розпушувача достатньо 2 щіпки. Не забудьте про щіпку солі і вершкове або рослинне масло (вершкове — 30 г; рослинна — 2 ст. л.). Якщо всі інгредієнти вже перед вами на кухонному столі, то приступайте до приготування американських млинчиків.

Загрузка...

Як приготувати панкейкі

Пора переходити до найцікавішого — до приготування цих ароматних пампушок. Спершу відокремте яєчні жовтки від білків. Відокремити треба ретельно — на білках не повинно залишитися навіть невеликої кількості жовтка.

Тесто для панкейковУ мисці змішайте молоко з борошном, цукром і жовтками. Додайте розм’якшене вершкове масло або влийте рослинне. Дуже добре перемішайте. Яєчні білки збийте окремо з дрібкою солі. Збивати краще за допомогою міксера. У вас повинна вийти стійка висока піна, такого складно домогтися шляхом збивання звичайним ручним віночком.

Далі акуратно введіть в тісто збиті білки. При бажанні тісто збийте міксером, американські млинці від цього гірше не стануть, а от їх обсяг зросте.

Розігрійте суху сковорідку. Випікайте на ній панкейкі з переворотом, поки з обох сторін не утворюється золотаво-коричневий відтінок, як при смаженні класичних оладок або сирників.

Звичайно, готову страву краще подавати з кленовим сиропом, щоб не відходити від американських традицій. Але панкейкі гарні і з іншими фруктовими сиропами, джемом, сметаною, йогуртом, вареннями. Можна до них розтопити молочний шоколад.

До речі, дотримуючись вищезазначеного рецептом, ви можете приготувати панкейкі на кефірі, просто замінивши їм молоко або вершки. Якщо ви будете подавати до них несолодкий соус, то використовуйте пшеничне борошно разом з житнього. Хоча хтось готує їх навіть з гречаної або вівсяної борошном. А щоб панкейкі придбали більшу легкість і легкість, можна в борошно додати трохи крохмалю. Загалом, експериментуйте, адже кухня — це саме те місце, де часом шляхом експериментів народжуються неймовірні частування! А якщо ви любите шоколадне тісто, то наведений нижче рецепт вам явно припаде до смаку.

Як готуються шоколадні панкейкі

Разнообразие подачи пантейковЯкщо ви є любителем шоколаду, то варто приготувати американські млинці з його додаванням. Рецептів американських панкейків з шоколадом багато, але ми розглянемо найбільш простий у приготуванні.

Такі панкейкі вийдуть більш солодкими, вони не будуть мати потребу в додатковому соусі. А ром, текіла або кашаса в даному випадку додадуть млинців неймовірного аромату, перед яким буде вельми складно встояти навіть тим, хто сидить на дієті.

Борошна потрібно 2/3 склянки, беріть пшеничне. Кукурудзяного крохмалю досить 1/3 склянки. Півсклянки молока теж вистачить, а вершків беріть зовсім небагато — 30 мл (можна замінити шматочком вершкового масла).

Тут теж не обійтися без яєць, візьміть їх три штуки. Крім того, потрібно: 2 щіпки кориці або ваніліну, ложка цукру, 2 ложки какао-порошку, щіпка червоного пекучого перцю, гашене сода (гасити треба не оцтом, а свіжим лимонним соком). А ром або текіла беруться у кількості 2 ч. л.

Тепер приготуємо смачні американські млинці з легким шоколадним присмаком. Спочатку знову підготуйте яйця: відокремте білки від жовтків. Змішайте какао-порошок з цукровим піском, додати яєчні жовтки, ретельно розітріть. Акуратно тонкою цівкою влийте молоко, додайте масло, жирні вершки. Слідом відправте в майбутнє тісто борошно, крохмаль, соду, ваніль, ром і пекучий перчик. Ретельно все перемішайте. Вийшла дуже ароматна маса, але поки з неї випікати панкейкі не вийде.

Окремо збийте білки, у вас знову-таки повинна вийти стійка піна, як і у випадку приготування класичних панкейків. Акуратно їх підмішайте в тісто. Збийте додатково міксером.

Шоколадные панкейкиВипікайте американські млинці на сухій сковорідці або перед кожною партією коржів промазывайте поверхня посуду шматочком свинячого сала. Хоча і на сухій сковороді смажаться вони добре, потім їх легко зняти, вони не пригорають.

Зазвичай такі панкейкі подають з кремом з йогурту (йогурт повинен бути несолодкий).

Фруктові сиропи теж вітаються. Та й без таких добавок сніданок виходить що треба — справжнє свято для живота! За таким же принципом разом какао-порошку і рома ви можете додавати в тісто шматочки фруктів, горіхи, сухофрукти та багато іншого.

А якщо взяти зефір, залийте його невеликою кількістю окропу і дати підтанути, то вийде чудовий соус до сніданку (до речі, його можна подавати не тільки до панкейкам, але і до наших млинців і оладок).

Нехай кожен ранок у вас на столі будуть панкейкі з різними смаками! Балуйте себе і рідних — трапеза повинна приносити задоволення!

Загрузка...