Рагу з кабачків – рецепти з різних овочів з баклажанами, картоплею, м’ясом, капустою

Завдяки унікальним властивостям кабачкової м’якоті ідеально поєднуватися з іншими продуктами, рагу з кабачків можна кожен раз зварити по-іншому. Подібним способом вдасться урізноманітнити щоденне меню, наповнити її яскравими і апетитними стравами.

Загрузка...

Як приготувати рагу з кабачків?

Готується кабачкове рагу елементарно, без кулінарних шедеврів і зайвих клопотів. Базові рекомендації кожного рецепту можна вдосконалити, підключаючи фантазію і застосовуючи на практиці нестандартні індивідуальні рішення.

  • Молочної стиглості плоди використовують цілком, зрізавши краю, а більш зрілі позбавляють від шкірки і насіння.
  • Страва буде смачніше, якщо складові перед спільним гасінням підрум’янити в розпеченому маслі.
  • Як правило, соковитості компонентів вистачає для їх гасіння у власному соку, однак при необхідності в посудину можна додати трохи води або бульйону.
  • Часник і зелень додають в кінці приготування страви дають трохи настоятися під кришкою перед подачею.
  • Овочеве рагу з кабачками

    Навіть найпростіше рагу з овочів з кабачками, приготоване з лаконічним набором продуктів можна зробити неповторним смаком і надзвичайно смачним. Пару щіпок італійських або прованських трав і свіжа дрібно нарубана зелень, додана в тарілку при подачі, здатна перетворити страва до невпізнання.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 2 шт.;
    • морква і цибуля – 2 шт.;
    • помідори – 4 шт.;
    • картопля – 3 шт.;
    • олія – 50 мл;
    • часник – 1-2 зубки;
    • сіль, перець – за смаком;
    • прованські трави – 1 ч. ложка;
    • зелень петрушки, кропу, базиліка.

    Приготування

  • На маслі обсмажують нарізану цибулю з морквою.
  • Закладають картопляні кубики, смажать, помішуючи, до напівготовності.
  • Додають кабачки і часточки помідорів, страву приправляють за смаком, прикривають кришкою і тримати 20 хвилин.
  • Додають в рагу з кабачків часник і трави, перемішують і знімають з плити.
  • Загрузка...

    Рагу з овочів з баклажанами і кабачками

    Наступний рецепт овочевого рагу з кабачками і баклажанами дозволить отримати чудову легке самостійне блюдо або приголомшливий гарнір до риби або м’яса. В ідеалі овочеву масу в процесі гасіння бажано не перемішувати, підтримуючи мінімальний жар під спудом, що збереже цілісність скибочок.

    Інгредієнти:

    • кабачки і баклажани – 2 шт.;
    • моркву і цибулю – по 1-2 шт.;
    • помідори – 4-5 шт.;
    • масло – 70 мл;
    • часник – 3-4 зубки;
    • сіль, перець, зелень – за смаком.

    Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою.
  • Додають нарізані помідори, кабачки і баклажани.
  • Підсолюють вміст посудини, перчать, прикривають кришкою і тримати 20 хвилин.
  • Кидають часник, зелень, через хвилину вимикають плиту і дають рагу з баклажанів і кабачків настоятися.
  • Рагу з кабачків і картоплі з м’ясом

    Доповнивши рецепт рагу з овочів з кабачками м’ясом, вдасться вирішити питання з оформленням ситної вечері або обіду, забезпечивши його цілком самодостатнім, апетитним і поживних страв. Взяти можна свинину, телятину або дієтичну курятину, яка максимально гармонійно впишеться в загальну палітру смаку.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 400 г;
    • картопля – 4 шт.;
    • куряче філе – 300 г;
    • моркву і цибулю – по 1-2 шт.;
    • помідори – 3 шт.;
    • масло – 70 мл;
    • часник – 3 зубки;
    • сіль, перець, зелень – за смаком.

    Приготування

  • Обсмажують на олії нарізану курятину.
  • Додають півкільця цибулі і моркву, смажать ще 10 хвилин.
  • Закладають картопляні кубики, прикривають ємність кришкою і тримати вміст 10 хвилин.
  • Кидають нарізані кабачки, помідори, приправи, сіль, перець, тушкують ще 15-20 хвилин.
  • Приправляють овочеве рагу з куркою і кабачками часником, зеленню, дають настоятися 15 хвилин.
  • Овочеве рагу з кольоровою капустою і кабачками

    Легким і одночасно поживною стравою стане приготоване по наступному рецепту рагу з кабачків з додаванням кольорової капусти. Особливий аромат і додаткові характеристики яству додасть солодкий болгарський перець, який в ідеалі краще взяти різних кольорів, а відтінятиме смак і зробить його більш насичений зелений лук і сметана.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 400 г;
    • кольорова капуста – 1 шт.;
    • болгарський солодкий перець – 500 г;
    • моркву і цибулю – по 1-2 шт.;
    • помідори – 350 г;
    • олія – 100 мл;
    • часник – 3 зубки;
    • сіль, перець, зелена цибуля, сметана – за смаком.

    Приготування

  • Пасерують на олії цибулю і моркву.
  • Додають суцвіття капусти, кубики кабачка, перцю.
  • Тушкують овочеве рагу з кабачками і капустою 10 хвилин.
  • Закладають скибочки томатів, часник, страву приправляють за смаком, тушкують ще 5-10 хвилин, подають зі сметаною і зеленою цибулею.
  • Овочеве рагу з грибами і кабачками

    Виконавши рецепт рагу з кабачків з додаванням грибів, вдасться абсолютно по-новому поглянути на властивості звичної кулінарної композиції, яка стає ароматнішою, купуючи додаткові поживні характеристики. М’який ніжний смак досягається також за рахунок використання замість ріпчастої цибулі порею.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 700 г;
    • печериці – 300 г;
    • порей – 200 г;
    • морква – 1 шт.;
    • помідори – 250 г;
    • олія – 100 мл;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, перець, приправи – за смаком.

    Приготування

  • Обсмажують на олії нарізану порей і моркву.
  • Додають кабачкові кубики, нарізані печериці, помідори, тушкують масу 20 хвилин.
  • Приправляють рагу з кабачків з грибами часником, сіллю, перцем, спеціями, прогрівають пару хвилин і подають із зеленню.
  • Рагу з кабачків з рисом

    Особливий смак і додаткову поживність набуває рагу, приготоване з кабачків з додаванням рису. Результат являє собою щось середнє між різотто і овочевим пловом. За бажанням складу страви можна доповнити нарізаними кубиками болгарського перцю, зеленим горошком або іншими овочами.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 700 г;
    • рис – 80 г;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • олія – 100 мл;
    • сіль, перець, приправи, зелень – за смаком.

    Приготування

  • Обсмажують окремо нарізані кабачки і цибулю з морквою, з’єднують в загальній ємності.
  • Додають промитий рис, доливають окріп до покриття вмісту на 1,5 см, приправивши страву за смаком.
  • Тушкують овочеве рагу з кабачками і рисом до готовності останнього, час від часу помішуючи і доливаючи окріп.
  • Перед подачею доповнюють страву зеленню.
  • Овочеве рагу з гарбузом і кабачками

    Наступний багатокомпонентний рецепт овочевого рагу з кабачками набуває особливі смакові і поживні характеристики за рахунок додавання нарізаної кубиками гарбузової м’якоті. Якщо немає свіжих помідорів, можна замінити томатною пастою, соусом, кетчупом або томатами у власному соку.

    Інгредієнти:

    • кабачки і гарбуз – 400 г;
    • картопля – 900 г;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • помідори – 350 г;
    • болгарський перець – 1-2 шт.;
    • олія – 100 мл;
    • сіль, перець, спеції, часник – за смаком.

    Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою.
  • Додають картопляні, кабачкові кубики, перці і смажать, помішуючи, під кришкою ще 5 хвилин.
  • Закладають кубики гарбуза, томати, приправляють компоненти спеціями, сіллю і вливають трохи гарячої води.
  • Тушкують рагу до м’якості овочів.
  • По готовності можна додати в посудину зелень і часник.
  • Рагу з кабачків в духовці

    Кабачкове рагу – рецепт, який можна виконати в духовці. Така термічна обробка – ідеальний спосіб зберегти цілісність овочевих скибочок і отримати апетитний вигляд готового страви, які можна приготувати в лаконічному або в багатокомпонентному складі, додавши гриби, баклажани, капусту або інші овочі.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 700 г;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • помідори – 1-2 шт.;
    • масло – 80 мл;
    • сіль, перець, зелень – за смаком.

    Приготування

  • Нарізані кубиками кабачки збризкують маслом, приправляють спеціями, викладають у форму і запікають 20 хвилин при 200 градусах.
  • На сковороді пасерують нарізані цибулю з морквою, додають помідори, сіль, спеції, зелень, часник, припускають до м’якості, після чого викладають на підрум’янені кабачки.
  • Овочі перемішують і запікають ще 15 хвилин.
  • Рагу з кабачків в мультиварці

    Ще один прекрасний спосіб зберегти первозданний вигляд овочевий нарізки – приготувати овочеве рагу з кабачками в мультиварці. Страва не пригорить, ідеально протушкується, придбає особливо насичений смак і приголомшливий аромат, позбавивши кухаря від виснажливого контролю над процесом і помішування.

    Інгредієнти:

    • кабачки – 700 г;
    • болгарський перець, моркву і цибулю – по 2 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • помідори – 350 г;
    • олія – 60 мл;
    • сіль, перець, зелень, приправи – за смаком.

    Приготування

  • У режимі «Смаження» підрум’янюють її на олії цибулю і моркву.
  • Закладають інші нарізані овочі.
  • Додають сіль, приправи, перець, переводять прилад на «Гасіння» на 30 хвилин.
  • За 5 хвилин до кінця режиму страву приправляють часником і зеленню.
  •