Прозоре варення з ранеток з хвостиком – рецепти прозорого ласощі з цілих райських яблук

Прозоре варення з ранеток з хвостиком – делікатесне ласощі. З цим погодяться багато господинь, адже мініатюрні терпкі яблучка, просочені цукровим сиропом, прекрасним ароматом, привабливі зовнішнім виглядом, що дозволяє насолоджуватися ними і як самостійний солодким десертом, і як ефектним декором до тортів і тістечок.

Загрузка...

Як варити варення з ранеток з хвостиками?

Варення з райських яблук з хвостиками прозоре дещо відрізняється від фруктів, зварених традиційним способом. Справа в тому, що ранетки позбавлені соковитої м’якоті, тому їх проколюють наскрізь зубочисткою, заливають солодким сиропом і відставляють на кілька годин для просочення. Потім, проварюють у три етапи по 10 хвилин, з інтервалами, і залишають до охолодження.

  • Смачне варення з ранеток з хвостиками вийде тільки при наявність якісних плодів. Краще, щоб яблучка були одного розміру: так вони рівномірно проварятся і будуть апетитніше виглядати при подачі.
  • Кількість цукру для заготовки залежить від смаку плодів. Традиційно, цукор і ягоди беруться в пропорції 1:1, для дуже кислих плодів кількість цукру збільшується в 1,5 рази.
  • Для прозорості варення додають лимонну кислоту або сік, для поліпшення смакових якостей – цитрусову цедру, імбир, корицю.
  • Варення з дрібних ранеток з хвостиком

    Варення з ранеток з хвостиком – популярне ласощі в Сибіру і на Далекому Сході. Місцеві господині славляться варенням з яблучок діаметром від 1,5 до 3 сантиметрів, тому знають, що дрібні ранетки важливо правильно просочити. Для цього їх проварюють в сиропі і залишають під гнітом на добу, як того і вимагає традиційний рецепт.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 2 кг;
    • цукор – 2,5 кг;
    • вода – 500 мл;
    • лимонна кислота – 1/4 ч. ложки.

    Приготування

  • Проколіть кожне яблучко зубочисткою.
  • Залийте цукор і лимонну кислоту водою і проваріть до розчинення кристалів.
  • Занурте в сироп ранетки і варіть на повільному вогні 10 хвилин.
  • Накрийте яблука тарілкою і поставте під вантаж на добу, після, проваріть 8 хвилин і розкладіть прозоре варення з дрібних ранеток з хвостиком по стерильним банкам.
  • Загрузка...

    Варення з диких ранеток з хвостиком прозоре

    Шанувальники простих, але не менш смачних ласощів, можуть зварити варення з ранетки-дички з хвостиками. Цей сорт яблук володіє особливим лісовим ароматом і містить багато пектину, що додає варенню в’язкості і густини. Слід враховувати, що дикі ранетки набагато жорсткіше, ніж садові, тому час варіння збільшують до 40 хвилин.

    Інгредієнти:

    • дикі ранетки – 3 кг;
    • цукор – 3, 5 кг;
    • вода – 700 мл

    Приготування

  • Залийте промиті ранетки водою, всипте цукор і варіть на маленькому вогні 40 хвилин.
  • Розкладіть по банках.
  • Царський варення з ранеток з хвостиками

    Бажаючим зустріти гостей з розмахом згодиться рецепт варення з райських яблук з хвостиками по-царськи, адже крім відмінного поєднання райських яблучок з лимонними часточками і горіхами, додають варенню медовий колір і густину, ласощі печеться в духовці за старовинною технологією, що робить його незабутнім, гідним самого царя.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1,5 кг;
    • цукор – 2 кг;
    • вода – 400 мл;
    • лимон – 1 шт.;
    • волоські горіхи – 250 р.

    Приготування

  • Цукор залийте водою і проваріть до однорідності.
  • Покладіть в сироп підготовлені ранетки, очищені часточки лимона, подрібнені горіхи і тушкуйте 10 хвилин.
  • Перекладіть в каструлю і варіть при 250 градусах 20 хвилин.
  • Знизьте температуру і готуйте варення з ранеток цілком прозоре 3 години.
  • Варення з ранеток з хвостиком з корицею

    Гурмани-ласуни точно віддадуть перевагу варення з райських яблук з хвостиками з додаванням кориці. Насамперед, це прекрасний спосіб просто і доступно урізноманітнити смак, а враховуючи, що пряність є класичним доповненням до різних яблучним десертів, не залишається сумнівів, що варення вийде ще пахучіше.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • цукор – 1,2 кг;
    • вода – 150 мл;
    • кориця – пучку.

    Приготування

  • З цукру і води зваріть сироп, покладіть в нього наколоті ранетки і варіть 7 хвилин.
  • Відставте заготовку на 5 годин.
  • Повторіть процедуру двічі.
  • При останній варінні, додайте корицю і розкладіть прозоре варення з ранеток з хвостиком в банки.
  • Варення з жовтих ранеток з хвостиками

    Кожен рецепт ранеток з варення з хвостиками має свої особливості. Справа в тому, райські яблучка відрізняються сортами і, з цієї причини, відрізняються смаком, структурою і зовнішнім виглядом. Так, для жовтих плодів характерна соковита м’якоть, шкірочка кольору сонця і дуже кислий, терпкий смак, який допоможе прибрати велику кількість цукру.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • цукор – 1,5 кг;
    • вода – 350 мл

    Приготування

  • Ранетки наколіть і бланшируйте 3 хвилини.
  • Зваріть сироп з води і цукру і занурте в нього ранетки на 4 години.
  • Проваріть 5 хвилин і знову відставте.
  • Повторіть процес ще раз і варення розкладіть по банках.
  • Лінивий рецепт варення з ранеток з хвостиками

    Дефіцит часу – не привід відмовлятися від ароматного ласощі, адже прозоре варення з цілих ранеток можна зварити і за «ледачому» рецептом. Цей спосіб дозволить уникнути багаторазового термообробки фруктів, ніж скоротить приготування до 2,5 годин, велика частина з яких буде потрібно для настоювання і охолодження продукту.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 2, 5 кг;
    • цукор – 2,5 кг;
    • вода – 600 мл

    Приготування

  • Наколіть ранетки зубочисткою і бланшируйте 5 хвилин.
  • Зваріть сироп з води і цукру і опустіть в нього ранетки.
  • Варіть фрукти на повільному вогні 30 хвилин.
  • Настоюйте 2 години і розкладіть по банках.
  • Варення з ранеток з хвостиком в мультиварці

    Варення з цілих ранеток з хвостиками в мультиварці вийде нітрохи не гірше, ніж у звичайному посуді. Сучасний агрегат не тільки збереже всі харчові і естетичні якості фруктів, але і доставить зручність господиням: при традиційній варінні їм доводилося переставляти ємність з ласощами з місця на місце, що виключено при роботі з мультиваркою.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • цукор – 1,3 кг;
    • вода – 250 мл

    Приготування

  • Зваріть сироп з води і цукру в режимі «Варка на пару».
  • Покладіть в нього підготовлені ранетки і настоюйте 8 годин.
  • Прокип’ятіть варення в «Варінні на пару» 5 хвилин і знову відставте.
  • Повторіть процес 3 рази.
  •