Прості рецепти круасанів в домашніх умовах

Круассаны

Французькі круасани з їх хрусткою золотистою скоринкою та ніжною начинкою люблять всі.

Чудовий рецепт круасанів в домашніх умовах дозволить порадувати рідних смачною випічкою.

Загрузка...

Правильне тісто — смачна випічка

Приготувати вироби з листкового тіста можна з найрізноманітнішою начинкою: фруктами, варенням, кремом, сиром і навіть паштетом! Фішка випічки — листкове тісто, а щоб круасани вийшли пишними, кухарі готують листкове дріжджове тісто. Тільки почувши про таке, багато господинь думають, що зробити кулінарний витвір мистецтва неможливо, але це помилка! Приготувати гарне тісто будинку зможе будь-яка жінка, головне — використовувати якісні продукти.

Слоеное тесто для приготовления круассановІнгредієнти:

  • вершкове масло — 350 грамів (краще всього використовувати масло жирніше 72%);
  • борошно — півкіло;
  • молоко — 200 мл;
  • яйця — 4 штуки;
  • тремтіння — 50 грам;
  • рослинне масло — 30 грамів;
  • щіпка солі;
  • розпушувач для тіста.

Перед приготуванням потрібно підготувати для подальшої роботи вершкове масло. Дістати брусок з холодильника, дати йому трохи підтанути, а потім викласти на відрізаний шар харчової плівки. Плівку попередньо присипати борошном і загорнути в неї масло, а потім трохи відбити з усіх боків кухонним молоточком. З олії треба сформувати прямокутник розміром 10х12 см Після цього масло треба прибрати в морозилку на 15 хвилин.

Починаємо готувати тісто: мокрі тремтіння гарненько розчиняємо в ледь теплому молоці. Потім змішуємо сухі інгредієнти: борошно з розпушувачем і сіллю. Далі з’єднуємо мокрі і сухі інгредієнти — дріжджі і борошно. Добре все вимішуємо спочатку в посуді, а потім викладаємо на стільницю, посипану борошном. Формуємо брусок розміром 12х20 див. Загортаємо тісто у харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Розкачуємо і ще раз розкачуємо

Шоколад для начинкиПісля того як час мине, починається самий непростий етап приготування. Отже, дістаємо з холодильника брусок тіста, відокремлюємо від нього половинку і розкачуємо або розминаємо руками. Зверху викладаємо на нього масло і руками розминаємо його, щоб розійшлося до краю.

Масло накриваємо іншою половинкою тіста і защипуємо краю. Потім починаємо розгортати від середини цього сформованого коржа в одному напрямку. Товщина прямокутника повинна бути один сантиметр. Вийде такий довгий пласт тіста. Його потрібно скласти втричі, загорніть в плівку і прибрати на 10 хвилин в морозильну камеру, а потім перекласти на 15 хвилин у холодильник.

Коли час вийде, дістаємо і знову розгортаємо його перпендикулярно відносно попереднього розкачування, працювати качалкою потрібно тільки вперед-назад, не розгортайте тісто діагонально або в якомусь іншому напрямі. Всього таку процедуру розкачування тіста потрібно виконати 5 разів. Кожен раз розкочуйте перпендикулярно попередньому і відправляйте його в морозилку, а потім в холодильник.

Коли ви виконали процедуру розкачування тіста останній раз, дістаньте його з холодильника і розкачайте дуже тонко — товщина повинна бути п’ять міліметрів. Далі розрізаємо готове тісто для круасанів на трикутнички, бажано рівнобедрені, щоб випічка вийшла характерної форми. Врахуйте, що основа цих трикутників має бути в два рази менше, ніж бічна сторона. На підставі кожного такого трикутника з тіста робимо невеликий надріз, десь сантиметр.

Потім згортаємо від підстави і загинаємо у форму півмісяця. Після того як всі вироби набули форму, їх потрібно хвилин на 20 залишити на столі, де вони розшарувати і наберуться повітря. Потім приготувати спеціальний деко для випікання, постелити на неї пергамент і викласти туди круасанчики, змастити збитим яєчком або жовтком, щоб вийшла хрустка золотава скоринка. Відправити в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Загрузка...

Заправляємо начинку

Краще всього подавати випічку до столу гарячою. Дуже смачно буде з кавою або какао. Французи воліють порожні круасани або ж їдять їх окремо з джемом або маслом. Але існує маса рецептів начинок для цих виробів.

Найпопулярніша — шоколадна начинка. А зробити такі круасани в домашніх умовах простіше простого. Перед тим як згортати вироби, потрібно на основу покласти пару часточок вашого улюбленого шоколаду, сформувати круасан і відправити його в духовку. Дуже просто і дуже смачно!

Якщо ж ви хочете скуштувати таку випічку з варенням, вибирайте густе, щоб не розтікався в духовці. Правда, можна додати його в круасан вже після випікання. У цьому допоможе кондитерський шприц. Випікаєте виріб, наповнюєте шприц варенням або згущеним молоком і заправляйте круасан цією смакотою. Все просто і швидко!

До речі, тісто для випічки можна заготовити про запас і зберігати в морозилці, а коли вам захочеться смачненького, просто дістаньте його, і нехай воно розморозиться природним шляхом.

Порадуйте близьких смачними круасанами на сніданок!

Загрузка...