Повидло з ранеток – рецепти на зиму в домашніх умовах в мультиварці або в духовці

Повидло з ранеток – дуже апетитне ласощі, яке можна подавати до чаю або намазувати на хрусткий хліб. Готувати ласощі можна в сезон дозрівання дрібних яблук і відразу їсти, а можна заготовлювати його про запас. Для надання особливого аромату в страва часто додають груші, лимон і навіть курагу.

Загрузка...

Як зварити повидло з ранеток?

Повидло з ранеток в домашніх умовах готувати зовсім не складно. Воно виходить ароматним і дуже апетитним. Прості рекомендації, наведені нижче, допоможуть впоратися із завданням на відмінно і зробити процес приготування максимально легким.

  • Самим ніжним повидло з ранеток виходить, коли пропарені плоди протирають через сито.
  • Плоди можна пропускати через м’ясорубку, це швидше, ніж протирати через сито. Але цей спосіб більш прийнятний тоді, коли потрібно переробити великий обсяг продуктів, адже і відходів при ньому значно більше.
  • При варінні повидла масу потрібно весь час розмішувати, щоб вона не пристала до стінок посуду.
  • Для варіння повидла придатні тільки повністю доспілі ранетки, в яких багато пектину.
  • Повидло з ранеток на зиму – простий рецепт

    Просте повидло з ранеток приготувати під силу кожному. Справа це зовсім не складна, хоч і вимагає затрат сил і часу. Варити повидло промені у великій широкому посуді – таз для цих цілей підходить ідеально. За рахунок того, що площа поверхні велика, рідина з повидла буде випаровуватися краще, і воно звариться швидше.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • цукор – 500 р.

    Приготування

  • Вимиті ранетки висипають у каструлю, вливають близько 100 мл води і на малому вогні упарюють їх 50 хвилин до м’якості.
  • Далі за допомогою товкачика перетирають їх через сито.
  • Отриману м’якоть кладуть у каструлю, додають цукор і, помішуючи, варять масу до бажаної густоти.
  • Розкладають повидло з ранеток по стерильним банкам і закочують.
  • Загрузка...

    Повидло з ранеток на зиму через м’ясорубку

    Повидло з ранеток через м’ясорубку готується швидше, ніж при інших способах підготовки яблук. А щоб повидло в процесі варіння менше пригорає, можна спочатку проварити фруктову масу до легкого загусання, а потім вже всипати цукровий пісок і варити апетитне повидло до повної готовності.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 5 кг;
    • цукор – 1,5 кг

    Приготування

  • Ранетки чистять від серцевини і пропускають через м’ясорубку.
  • Додають цукровий пісок і уварюють до потрібної густини, а потім вже розподіляють повидло з ароматних ранеток по банкам і закупорюють.
  • Повидло з дрібних ранеток

    Повидло з ранеток на зиму можна приготувати і з самих дрібних плодів. А щоб прискорити процес подрібнення фруктів, можна замість традиційного сита використовувати сучасні кухонні помічники, такі як кухонний комбайн або занурювальний блендер. Готовність повидла визначають так – періодично проводять лопаткою по дну ємності – коли утворюється доріжка затягується повільно, значить, ласощі готовий.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • цукровий пісок – 250 г;
    • вода питна – 100 мл

    Приготування

  • Яблука ріжуть на 4 частини, видаляють серцевину.
  • Вливають воду і проварюють до м’якості.
  • За допомогою блендера перетворюють масу в пюре.
  • Всипають цукор і варять повидло з дрібних ранеток до бажаної густоти, а потім розливають по банках і закочують.
  • Повидло з ранеток і груш

    Рецепт повидла з ранеток в домашніх умовах, представлений далі, допоможе приготувати смачне ласощі, яке має просто чудовий смак, адже в нього крім основного компонента ще додаються груші і лимон. Якщо хочеться, щоб повидло вийшло без кислинки, то замість лимонного соку можна додати терту цедру.

    Інгредієнти:

    • груші – 1 кг;
    • ранетки -1 кг;
    • цукор – 550 г;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • Груші і ранетки миють, нарізають часточками і пропускають через м’ясорубку.
  • Отриману масу уварюють до загусання – на це буде потрібно близько години.
  • Всипають цукор, додають сік лимона і проварюють до бажаної консистенції.
  • Гаряче повидло з ранеток розкладають у банки і закупорюють.
  • Повидло з ранеток без цукру на зиму

    Рецепт повидла з ранеток без додавання цукрового піску дозволяє приготувати повністю натуральне і корисне ласощі, але за рахунок того, що цукор виступає консервантів, заготовки без його використання можуть не стояти довго, а заграти. Щоб цього не сталося, банки з повидлом потрібно простерилізувати на водяній бані.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • вода – 200 мл

    Приготування

  • Ранетки нарізають шматочками, заливають водою і хвилин 15 проварюють.
  • Розм’якшені плоди протирають через сито і отримане пюре уварюють до густоти.
  • Готове яблучне повидло з ранеток розкладають по пів літровим банкам і стерилізують 15 хвилин, а потім закочують.
  • Повидло з ранеток з лимоном

    Повидло з ранеток з лимоном на зиму виходить особливо смачною і не занадто нудотним. Воно те що сподобається тим, хто не любить занадто солодкі заготовки. Приємна кислинка і легкий аромат цитрусових роблять ласощі особливим. Надалі його можна використовувати в якості начинки в домашній випічці.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 3 кг;
    • лимон – 1 шт.;
    • цукор – 2 кг;
    • вода – 500 мл

    Приготування

  • Ранетки заливають водою і до м’якості проварюють.
  • Плоди протирають через сито.
  • Додають терту лимонну цедру і нарізану м’якоть лимона.
  • Всипають цукор і, помішуючи, варять близько півгодини.
  • Розподіляють повидло по банкам і закупорюють.
  • Повидло з ранеток з курагою на зиму

    Повидло з ранеток і кураги – яскраве солодке блюдо, яке так і радує око. Якщо використовується не занадто м’яка курага, то її треба попередньо залити окропом і залишити до розм’якшення, а вже тільки після цього пропускати її через м’ясорубку разом з ранетками. Зберігати таке повидло можна і в умовах квартири, тобто без льоху.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 2 кг;
    • курага – 300 г;
    • цукор – 1 кг

    Приготування

  • Очищені яблука пропускають через м’ясорубку разом з курагою, додають цукор.
  • Добре розмішують, кладуть на плиту і варять після закипання 50 хвилин.
  • Розкладають густе повидло з ранеток на зиму по банкам і закочують.
  • Повидло з ранеток в духовці на зиму

    Повидло з ранеток в духовці виходить таким же смачним, як і при інших способах підготовки плодів. За рахунок того, що при запіканні з райських яблучок, як ще їх називають, частина вологи випаровується, пюре надалі має більш густу консистенцію. За рахунок цього час варіння повидла надалі скорочується.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 3 кг;
    • цукор.

    Приготування

  • Яблука розрізають навпіл, укладають їх зрізом вгору на деко і при 180 градусах запікають півгодини.
  • Готові плоди протирають через сито, і всипають цукор – на 1 літр пюре потрібно 600 г цукрового піску.
  • На малому вогні доводять повидло до готовності, розливають у банки і закупорюють.
  • Повидло з ранеток на зиму в мультиварці

    Повидло з ранеток в мультиварці можна приготувати також, як і традиційним способом на плиті. Єдине, що великий обсяг ласощі зварити не вдасться, адже розміри чаші вельми обмежені. А щоб процес варіння скоротити, ласощі можна доводити до готовності не на «Гасіння», а на «Випікання». Але тоді потрібно більш пильно стежити за процесом і частіше помішувати повидло, щоб воно не пригоріло.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • цукор – 1 склянка;
    • вода – 70 мл

    Приготування

  • Плоди поміщають в чашу мультиварки, вливають воду і в режимі «Випічка» готують півгодини.
  • Протирають м’які плоди товкачкою через сито.
  • Повертають пюре в чашу, всипають цукор, розмішують і в режимі «Гасіння» готують 2 години.
  • Коли повидло з ранеток загусне, розкладають його по банкам і закупорюють.
  •