Покроковий рецепт м’ясного пирога в духовці

Мясной пирог

Кожній жінці завжди хочеться порадувати свою сім’ю чимось смачним. Одним з придатних для цього страв є м’ясний пиріг в духовці, рецепт якого може включати в себе самі різні інгредієнти.

Якщо немає можливості займатися приготуванням тіста і м’яса, існує багато рецептів на швидку руку.

Загрузка...

Рецепт №1: швидкий пиріг з м’ясом

Сыр для приготовления мясного пирога в духовке Приготування пирога з м’ясом передбачає наявність таких продуктів:

  • 250 г борошна;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 4 яйця;
  • 100 г сиру;
  • 1 ч. л. оцту або лимона;
  • сіль, перець за смаком.

Для начинки можна купити фарш, але якщо є час, то можна приготувати м’ясо самостійно.

Для цього знадобиться такий набір продуктів:

  • 250 г м’яса або фаршу;
  • 1 цибуля;
  • 200 г грибів (шампіньйонів);
  • 50 г рослинної олії;
  • приправи, прянощі, сіль, перець за смаком.

Пряности для придания блюду вкуса и ароматаПокроковий рецепт приготування м’ясного пирога в духовці починається з взбивки яєць. Для цього потрібно в окремій ємності збити 4 яйця і додати в неї тертий сир і борошно. Це рекомендується робити поступово, щоб вся суміш була ретельно перемішана.

Потім додати 3 ст. л. майонезу і сметани. Тісто для такої страви можна приготувати і на кефірі. Додати в суміш соду, погашену або оцтом або лимоном, і залишити на деякий час, щоб обсмажити дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Для цього слід розігріти сковороду, налити в неї масло і підсмажити цибулю до золотистого кольору. До нього додати нарізані гриби і смажити до появи рум’яного кольору, після чого покласти перемелене м’ясо і смажити протягом 7-10 хвилин. За бажанням можна додавати різні прянощі, сіль і перець.

Потім включити духовку і розігріте деко змастити маслом, щоб тісто не пригоріло. Після цього вилити у форму 2/3 тіста, викласти рівномірним шаром просмажене м’ясо і вилити залишок тіста зверху.

Випікати такий пиріг рекомендується при температурі 180-200°С протягом 30-35 хвилин. Пиріг виходить дуже смачною і хрусткою.

Рецепт №2: м’ясний пиріг з дріжджовим тестом

Ще один дуже смачний і ніжний пиріг можна приготувати за наступним рецептом.

Мука - основной ингридиент тестаЗнадобляться такі інгредієнти:

  • 2,5 ч. л. дрож
    жей сухих активних;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 100 г маргарину;
  • 220 мл молока;
  • 400 г борошна;
  • 300 г фаршу;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 30 г вершкового масла.

Для початку потрібно збити яйце віночком або вилкою. Необов’язково його збивати до піни, головне, щоб жовток і білок добре перемішалися. Після цього натерти на крупній тертці маргарин. Потім в 220 г теплого молока розвести дріжджі, додати туди збите яйце, сіль, цукор, натерту маргарин і борошно. Її рекомендується додавати невеликими порціями, ретельно перемішувати. Утворилося тісто добре вимісити і поставити його в холодильник на 1 годину.

Фарш для начинки пирогаЩоб приготувати начинку, потрібно для початку почистити цибулю, дрібно його нарізати і підсмажити на олії до золотистого кольору. Додати фарш і смажити його протягом 10-12 хвилин до зміни кольору.

Після того як начинка приготується, дістати з холодильника тісто і розкачати овальний, не дуже тонкий пласт. На середину його слід викласти готове м’ясо, а краї пласта розрізати смужками довжиною 2 см і накрити ними м’ясо внапуск.

Потім включити духовку і поставити розігрівати деко, а поки розбити яйце, відокремити жовток і ретельно його збити віночком. Розігріте деко змастити вершковим маслом і покласти на нього пиріг, верх якого покриваємо збитим жовтком. Відправити пиріг в духовку.

Духовка при цьому повинна бути розігріта до 175°С, а потрібно випікати 45-50 хвилин до золотистого кольору скоринки.

Загрузка...

Рецепт №3: пиріг з м’ясом і картоплею

Цей оригінальний рецепт пирога вимагає мінімум часу на підготовку, так як і м’ясо, і картопля беруться в сирому вигляді.

Для приготування знадобиться:

Вкусный пирог с мясом и картошкой

  • 2 ст. борошна;
  • 1 ст. кефіру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 50 г рослинної олії;
  • 1 яйце;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 2 ч. л. цукру;
  • щіпка меленого перцю;
  • щіпка лимонної кислоти;
  • щіпка соди;
  • 300 г яловичини;
  • 450 р картоплі;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • ½ Ст. води.

Тісто для такого пирога готується на кефірі. Для його приготування спочатку збиваємо яйця з сіллю. Потім додаємо кефір, сіль і рослинне масло і все ретельно перемішуємо. У цю суміш потроху додаємо борошно і постійно перемішуємо, поки тісто не стане м’яким і трохи липким. Після того як тісто буде добре вымешано, рекомендується залишити його під рушником на 20 хвилин.

За цей час можна приготувати начинку. Для цього потрібно порізати яловичину невеликими шматочками і додати в неї половинку ріпчастої рука і один зубчик часнику. На розігріту сковороду налити олію і підсмажити дрібно порізану цибулю до золотистого кольору. Після чого змішати його з картоплею, м’ясом, перцем і сіллю. На даному етапі можна також додати прянощі.

П’яту частину всього тесту рекомендується відкласти, щоб потім сформувати з нього шар, яким буде накриватись пиріг.

З іншої частини слід розкачати пласт діаметром приблизно 35 см, товщиною 5 мм і покласти у форму діаметром приблизно 22 см так, щоб краї пласта звисали за борт. В пласт викласти все м’ясо рівномірним шаром, а краю зібрати, формуючи мішечок. Всі краю рекомендується добре між собою защипнути. Накрити мішечок верхнім шаром пласта.

Пиріг випікати при температурі 170°С, через годину зняти верхній пласт і налити в пиріг трохи води або бульйону. Після цього випікати ще протягом 30 хвилин.

Як бачимо, рецептів приготування м’ясного пирога в духовці дуже багато, і всі вони вражають розмаїттям начинок і інгредієнтів. Тісто для нього може готуватися на молоці, сметані або кефірі. Начинкою може бути філе куряче, свинина або яловичина, тому будь-яка господиня може вибрати собі вподобаний рецепт, виходячи з власних уподобань, часу та фінансових витрат на підготовку.

Загрузка...