Покроковий рецепт буженини у фользі в духовці

Для приготування смачної буженини у фользі в духовці важливо знати деякі секрети, завдяки яким м’ясо буде соковитим і ароматним. За традицією буженину готують зі свинини, але на даний момент існує велика кількість рецептів, в яких використовуються різні види м’яса і птиці для її приготування. Як правило, це запечений окіст свинячий окіст.Один з найбільш складних етапів у процесі приготування цієї страви — вибір м’яса. Оптимальний вага шматка м’яса повинен бути не менше 1 кг. Для застілля краще брати кусок не менше 2-3 кг.

Краще брати свинячу шийку, оскільки в ній є необхідна кількість жиру, розподілене маленькими прошарками, і немає кісток, тому буженина буде смачніше і соковитіше.

Крім того, підійде окіст або задня частина. М’ясо повинно бути не замороженим. Покроковий рецепт приготування запеченого окосту з свинини наведено нижче.

Загрузка...

Як приготувати буженину з свинини

Кусок буженины из свинины для запеканияДля приготування буженини необхідно:

  • 1-2 кг м’яса;
  • сіль;
  • мелений перець;
  • лавровий лист;
  • 4-5 зубків часнику;
  • 1 морква;
  • олія оливкова.

Перш ніж почати готувати буженину, використовуючи даний рецепт, потрібно підготувати м’ясо. Для цього необхідно промити водою, а потім замаринувати м’ясо, або нашпигувати його. Кращий рецепт цієї страви — це, звичайно ж, маринування. Саме цей спосіб підготовки до запікання м’яса є найкращим.

Завдяки маринування м’ясо придбає соковитість і пікантність. Маринувати можна в пиві, вині або ж спеціальних маринадах для шашлику. Який спосіб краще, кожен вибирає сам для себе у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями. Якщо немає часу на маринування, то можна обійтися звичайним шпигованием або натиранням приправами.

Буженина из свининыГарненько промиваємо філе, потім обсушуємо його. Після цього чистимо моркву і часник. Моркву нарізаємо півкільцями, часник — дрібними смужками або кубиками. Тепер починаємо наповнювати свинину. Для цього робимо невеликі надрізи в м’ясі і закладаємо в них шматочки моркви, часнику і лавровий лист.

Далі беремо м’ясо натираємо його сіллю, свіжомеленим перцем і улюбленими спеціями. Занурюємо свинину в каструлю і поливаємо оливковою олією. Ставимо м’ясо в холодильник для маринування на 12 годин. Періодично не забуваємо перевертати м’ясо і місцями проколювати його виделкою. Це дасть можливість краще просочитися маринадом.

Через 12 годин дістаємо свинину з холодильника, викладаємо на фольгу і щільно загортаємо м’ясо у кілька шарів. Запікається буженина в духовці близько години, але при цьому її необхідно буде вийняти з духовки через 40 хвилин, відкрити фольгу, полити маринадом і залишити запікатися ще 20-30 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Запікається буженина при температурі 180-220°. Дістаємо буженину з духовки і подаємо до столу в холодному вигляді. Даний рецепт дуже простий і смачний.

Гостра буженина з телятини

Рецепт запікання окосту з телятини не складний у своєму виконанні. Крім того, це блюдо більш дієтичне, ніж приготоване з свинини. Гострий і ніжний смак буженини і аромат — це найвдаліший варіант страви.

Чеснок для приготовления буженины из телятиныГотувати буженину необхідно з наступних продуктів:

  • 1 кг телятини;
  • сіль;
  • кілька зубків часнику;
  • перець мелений;
  • лавровий лист;
  • майонез.

Приготування буженини з телятини займає 90 хвилин. Часник очищаємо від шкірки, розрізаємо зубчики навпіл. М’ясо натираємо сіллю і перцем з усіх боків. Робимо надрізи в м’ясі і шпигуємо його часником і лавровим листом.

Потім натираємо телятину майонезом і залишаємо постояти хвилин на 20-30. Після цього викладаємо телятину на фольгу і кладемо на деко. Ставимо м’ясо в попередньо розігріту духовку на 40 -60 хвилин при температурі до 180°. Якщо поливати м’ясо виділяється соком в процесі випікання, воно буде дуже соковитим. Рецепт такий буженини не залишить байдужим гостей і сподобається всім членам сім’ї.

Загрузка...

Буженина з індички

Для любителів дієтичних страв цілком підійде такий рецепт буженини. Її можна використовувати замість ковбаси для бутербродів. Це набагато корисніше ковбаси, особливо для дітей.

Филе индейки для приготовления бужениныІнгредієнти:

  • 600 – 800 г індички (філейна частина);
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 0,5 чайної ложки паприки;
  • 2 столові ложки соняшникової або оливкової олії.

Для маринаду:

  • 0,5 столової ложки цукру;
  • 200 мл води;
  • 1 столова ложка солі.

Приготування буженини з індички

Буженина из индейкиЩоб зробити маринад, необхідно розчинити у воді сіль і цукор, а потім занурюємо м’ясо індички в приготований маринад, він повинен повністю покрити філе. Залишаємо індичку маринуватися на 2-3 години. Тепер чистимо часник, пропускаємо його через прес, додаємо паприку, рослинне масло і сіль. Все перемішуємо. Цей рецепт не менш популярний, ніж буженина з свинини.

Дістаємо філе з маринаду, обсушуємо паперовими рушниками, щоб пішла зайва рідина. Після цього зав’язуємо м’ясо кулінарною ниткою. Потім натираємо шматок приготованими приправами. Попередньо розігріваємо духовку до 250°.

На деко кладемо фольгу, потім викладаємо м’ясо і щільно загортаємо. Цей рецепт буженини займає 25 хвилин для випічки. Коли страва готова, можна подавати до столу. Якою б не вибрала варіант господиня, важливо дотримуватися всіх правил, тоді все буде смачним і ароматним.

Правильною подачею буженини вважають подачу в холодному вигляді. Саме в такому стані страва набуває пікантність. Буженину можна подавати в якості святкової закуски, використовувати для бутербродів і просто готувати на вечерю. Чоловік і діти оцінять такий підхід і будуть із задоволенням буженину.

Ця страва допоможе урізноманітнити звичне меню і дозволить відпочити за романтичною вечерею з коханим чоловіком. Крім того, завдяки цій страві діти навчаться їсти нормальну їжу і більше не будуть просити одну ковбасу, яка зроблена незрозуміло з чого. Якщо враховувати, що даний м’ясо набагато смачніше, ніж його аналоги у вигляді ковбаси, то відмовившись від хімічних продуктів, можна оздоровити свій організм від непотрібних токсинів.

Загрузка...