Пиріжки з лівером смажені в олії і печені в духовці, рецепт орских пиріжків з рідкого тіста

Пиріжки з лівером – рецепт, який багато згадають з ностальгією, в радянські часи це було найулюбленіше частування: дешеве і шалено смачне. Готувати випічку можна різними способами, застосовуючи на практиці перевірені варіанти тесту і використовуючи нові, більш оригінальні техніки виготовлення основи і наповнення.

Загрузка...

Домашні пиріжки з лівером

Тісто для пиріжків з лівером традиційно готувався з води, свіжих (живих) дріжджів, олії та обов’язково подслащивалось цукром. Ці вироби смажили у великій кількості олії, у фритюрі. Сьогодні ж варіантів виготовлення смачних пиріжків неймовірне безліч, змінюють як основу, так і склад наповнення.

  • Найбільш трудомісткий процес у виготовленні пиріжків – це приготування ліверу, тому його краще зробити заздалегідь і застосовувати для начинки вже в охолодженому вигляді.
  • Традиційне тісто замішується не надто щільним і не вимагає тривалої расстойки.
  • Якщо готувати духові пиріжки з лівером, тісто краще зробити здобним опарним методом, трохи солодкуватим.
  • Знамениті орские пиріжки з лівером готують з класичного дріжджового тіста на воді, але замішують його не щільним, воно повинно трохи «плисти» в руці.
  • Доповнювати начинку можна картопляним пюре, відвареним рисом.

Як приготувати лівер для пиріжків?

Спочатку роблять лівер для пиріжків, його приготування займе не мало часу. Для класичного складу відварюють яловиче серце, легені, а печінку обсмажують. Сучасні рецепти складаються з курячих або свинячих субпродуктів, смак начинки вийде не гірше традиційного, але буде в якійсь мірі різнитися з класичним.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 300 г;
  • серце – 300 г;
  • легкі – 300 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • корінь петрушки – 1 шт.;
  • сіль, мелений перець горошком, запашний перець, лаврове листя;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Зварити порізані легені і серце, моркву і цілу цибулину. Додати в процесі корінь петрушки, горошини перцю і лавр.
  • Зняти піну, варити 2 години.
  • У сковороді потомити порізану печінку до готовності. Додати цибулю і смажити 1-2 хвилини.
  • Пропустити всі продукти через м’ясорубку, посолити, поперчити, охолодити.
Загрузка...

Орские пиріжки з лівером – рецепт

Знамениті оренбурзькі пиріжки з лівером смажені в маслі пам’ятає кожен, хто виріс в радянські часи. Це маленькі вироби, однакового розміру і форми, для їх виготовлення застосовувалася спеціальна машина, але вручну цей рецепт можна повторити, пристосувавшись до жидковатому тесту. Традиційний лівер готували з курячих субпродуктів.

Інгредієнти:

  • лівер з курячих потрухів – 500 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сіль, перець;

Тісто:

  • борошно – 500 г;
  • дріжджі – 20 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • тепла вода – 200 мл;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Лівер з’єднати з прокрученою цибулею, посолити, приправити перцем.
  • У теплій воді розчинити цукор і дріжджі, дочекатися реакції.
  • З’єднати борошно з опарою, додати солі, замісити не туге тісто.
  • Сформовать коржики. Викласти начинку, скріпити краю.
  • Смажити на маслі до золотавих сторін.

Пиріжки з лівером в духовці

Пиріжки печені з лівером готуються з здобного, трохи солодкуватого тесту. Досвідчені кулінари радять начинку додатково обсмажити, так лівер буде більш поступливим у процесі формування виробів. Тісто готується на свіжому молоці, опарним способом з великою кількістю здоби: масла, яєць.

Інгредієнти:

  • яловичий лівер – 600 г;

Опара:

  • молоко – 1 ст.;
  • свіжі дріжджі – 25 г;
  • цукор – 1 ст. л.;

Здоба:

  • молоко – 300 мл;
  • масло – 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 600 г;
  • цукор – ½ ст.;
  • жовток – 2 шт.

Приготування

  • Розвести дріжджі в підсолодженому молоці, залишити в теплі до реакції.
  • З’єднати масло, молоко, цукор, яйця.
  • Влити опару, перемішати, всипати борошно, замісити.
  • Залишити на расстойку, тричі обминаючи.
  • Сформовать пиріжки з лівером, змастити жовтком, залишити на 15 хвилин.
  • Випікати 25 хвилин при 200.

Пиріжки з ліверної ковбасою – рецепт

Уникнути стомлюючого процесу виготовлення начинки допоможе запропонований далі рецепт. Пиріжки з ліверної ковбасою – хороший спосіб заощадити час і бюджет, можна застосувати улюблений рецепт дріжджового тіста або використовувати покупну здобну заготівлю, вийде частування, яке оцінять всі шанувальники домашньої випічки.

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 1 кг;
  • ліверна ковбаса – 400 г;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування

  • Ковбасу порізати, обсмажити на сковороді з подрібненою цибулею. Пробити блендером.
  • Сформувати з тіста пиріжки з лівером, залишити на расстойку на 20 хвилин.
  • Випікати 25 хвилин при 180.

Пиріжки з лівером і картоплею

Більш економний спосіб зробити пиріжки з лівером – рецепт, який передбачає можливість додавання інших інгредієнтів в начинку. Даний варіант сподобається тим, хто не дуже любить маслянисті вироби, ці пиріжки готуються з простого кефіру тіста і смажаться на сковороді з мінімальною кількістю масла.

Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;
  • сіль, сода – 1 ч. л.;
  • борошно – 500-600 г;
  • лівер – 300 г;
  • картопля – 500 г;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Зварити картоплю, розім’яти в пюре. Змішати з готовим, обсмаженим лівером.
  • В теплий кефір всипати соду, залишити на 5 хвилин.
  • Всипати сіль і борошно, замісити м’яке тісто.
  • Сформовать пиріжки з картоплею і лівером, смажити до золотистого кольору з двох сторін.

Пиріжки з лівером і рисом

Пиріжки з ліверної ковбасою і рисом – простий, швидкий спосіб приготувати смачне і бюджетне ласощі, яке сподобається всім домашнім їдцям. Крупу краще вибрати круглозернистую, а начинка повинна складатися з однієї частини рису і двох частин ліверу, щоб м’ясний компонент домінував. Тісто можна приготувати за улюбленим рецептом або застосувати покупне.

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 1 кг;
  • зварений рис – 200 г;
  • ліверна ковбаса – 600 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки.

Приготування

  • Ліверну ковбасу порізати, обсмажити з цибулею і продавлений часником.
  • Подрібнити лівер, з’єднати з рисом.
  • З тіста сформовать коржики, викласти начинку, сформувати пиріжки з рисом і лівером.
  • Залишити для вистоювання на 30 хвилин в теплі.
  • Випікати 25-30 хвилин при 200 градусах.

Пиріжки з листкового тіста з лівером

Сучасний спосіб – зробити швидкі пиріжки листкові з лівером, з такою витівкою впорається кожен початківець кулінар. В начинку можна додати ароматні овочі: болгарський перець, часник і січену зелень, так вийде частування більш апетитним. Тісто краще застосувати дріжджове, так смачні пиріжки з лівером вийдуть ще і повнішим, і розсипчастими.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 кг;
  • лівер – 600 г;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування

  • Лівер обсмажити з часником і овочами, охолодити.
  • Розкачати розморожене тісто, розрізати на сегменти, сформовать конверти, запечатавши краю.
  • Зверху проколоти, випікати 30 хвилин при 180.

Ліверні пиріжки з рідкого тіста

Пиріжки з лівером з рідкого тіста виходять схожими на ледачі біляші, вони так само смажать у великій кількості олії до темно-золотистого кольору. Позбутися від надлишків олії, можна просочивши вироби паперовим рушником. Щоб при формуванні пиріжків тісто не липло до рук, їх змащують рослинним маслом, стіл теж потрібно добре промаслить.

Інгредієнти:

  • лівер – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль і перець;
  • вода – 800 мл;
  • борошно – 900 г;
  • дріжджі – 35 г;
  • цукор – 30 г;
  • олія для фритюру і для рук.

Приготування

  • З’єднати теплу воду з цукром і дріжджами, залишити на 10 хвилин.
  • Ввести муку, перемішати, залишити в теплі.
  • Лівер обсмажити з цибулею, посолити і поперчити.
  • Промасленими руками брати невеликі порції тіста, зробити корж, викласти начинку.
  • Скручувати заготовку в руках рулетиком, формуючи довгастий пиріжок.
  • У каструлі прожарити масло, викладати по 5 пиріжків, смажити до темно-золотистого кольору.
Загрузка...