Пиріжки з лівером смажені в олії і печені в духовці, рецепт орских пиріжків з рідкого тіста

Пиріжки з лівером – рецепт, який багато згадають з ностальгією, в радянські часи це було найулюбленіше частування: дешеве і шалено смачне. Готувати випічку можна різними способами, застосовуючи на практиці перевірені варіанти тесту і використовуючи нові, більш оригінальні техніки виготовлення основи і наповнення.

Домашні пиріжки з лівером

Тісто для пиріжків з лівером традиційно готувався з води, свіжих (живих) дріжджів, олії та обов’язково подслащивалось цукром. Ці вироби смажили у великій кількості олії, у фритюрі. Сьогодні ж варіантів виготовлення смачних пиріжків неймовірне безліч, змінюють як основу, так і склад наповнення.

  • Найбільш трудомісткий процес у виготовленні пиріжків – це приготування ліверу, тому його краще зробити заздалегідь і застосовувати для начинки вже в охолодженому вигляді.
  • Традиційне тісто замішується не надто щільним і не вимагає тривалої расстойки.
  • Якщо готувати духові пиріжки з лівером, тісто краще зробити здобним опарним методом, трохи солодкуватим.
  • Знамениті орские пиріжки з лівером готують з класичного дріжджового тіста на воді, але замішують його не щільним, воно повинно трохи «плисти» в руці.
  • Доповнювати начинку можна картопляним пюре, відвареним рисом.

Загрузка...

Як приготувати лівер для пиріжків?

Спочатку роблять лівер для пиріжків, його приготування займе не мало часу. Для класичного складу відварюють яловиче серце, легені, а печінку обсмажують. Сучасні рецепти складаються з курячих або свинячих субпродуктів, смак начинки вийде не гірше традиційного, але буде в якійсь мірі різнитися з класичним.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 300 г;
  • серце – 300 г;
  • легкі – 300 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • корінь петрушки – 1 шт.;
  • сіль, мелений перець горошком, запашний перець, лаврове листя;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Зварити порізані легені і серце, моркву і цілу цибулину. Додати в процесі корінь петрушки, горошини перцю і лавр.
  • Зняти піну, варити 2 години.
  • У сковороді потомити порізану печінку до готовності. Додати цибулю і смажити 1-2 хвилини.
  • Пропустити всі продукти через м’ясорубку, посолити, поперчити, охолодити.
Загрузка...

Орские пиріжки з лівером – рецепт

Знамениті оренбурзькі пиріжки з лівером смажені в маслі пам’ятає кожен, хто виріс в радянські часи. Це маленькі вироби, однакового розміру і форми, для їх виготовлення застосовувалася спеціальна машина, але вручну цей рецепт можна повторити, пристосувавшись до жидковатому тесту. Традиційний лівер готували з курячих субпродуктів.

Інгредієнти:

  • лівер з курячих потрухів – 500 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сіль, перець;

Тісто:

  • борошно – 500 г;
  • дріжджі – 20 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • тепла вода – 200 мл;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Лівер з’єднати з прокрученою цибулею, посолити, приправити перцем.
  • У теплій воді розчинити цукор і дріжджі, дочекатися реакції.
  • З’єднати борошно з опарою, додати солі, замісити не туге тісто.
  • Сформовать коржики. Викласти начинку, скріпити краю.
  • Смажити на маслі до золотавих сторін.

Загрузка...

Пиріжки з лівером в духовці

Пиріжки печені з лівером готуються з здобного, трохи солодкуватого тесту. Досвідчені кулінари радять начинку додатково обсмажити, так лівер буде більш поступливим у процесі формування виробів. Тісто готується на свіжому молоці, опарним способом з великою кількістю здоби: масла, яєць.

Інгредієнти:

  • яловичий лівер – 600 г;

Опара:

  • молоко – 1 ст.;
  • свіжі дріжджі – 25 г;
  • цукор – 1 ст. л.;

Здоба:

  • молоко – 300 мл;
  • масло – 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 600 г;
  • цукор – ½ ст.;
  • жовток – 2 шт.

Приготування

  • Розвести дріжджі в підсолодженому молоці, залишити в теплі до реакції.
  • З’єднати масло, молоко, цукор, яйця.
  • Влити опару, перемішати, всипати борошно, замісити.
  • Залишити на расстойку, тричі обминаючи.
  • Сформовать пиріжки з лівером, змастити жовтком, залишити на 15 хвилин.
  • Випікати 25 хвилин при 200.

Пиріжки з ліверної ковбасою – рецепт

Уникнути стомлюючого процесу виготовлення начинки допоможе запропонований далі рецепт. Пиріжки з ліверної ковбасою – хороший спосіб заощадити час і бюджет, можна застосувати улюблений рецепт дріжджового тіста або використовувати покупну здобну заготівлю, вийде частування, яке оцінять всі шанувальники домашньої випічки.

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 1 кг;
  • ліверна ковбаса – 400 г;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування

  • Ковбасу порізати, обсмажити на сковороді з подрібненою цибулею. Пробити блендером.
  • Сформувати з тіста пиріжки з лівером, залишити на расстойку на 20 хвилин.
  • Випікати 25 хвилин при 180.

Пиріжки з лівером і картоплею

Більш економний спосіб зробити пиріжки з лівером – рецепт, який передбачає можливість додавання інших інгредієнтів в начинку. Даний варіант сподобається тим, хто не дуже любить маслянисті вироби, ці пиріжки готуються з простого кефіру тіста і смажаться на сковороді з мінімальною кількістю масла.

Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;
  • сіль, сода – 1 ч. л.;
  • борошно – 500-600 г;
  • лівер – 300 г;
  • картопля – 500 г;
  • олія для смаження.

Приготування

  • Зварити картоплю, розім’яти в пюре. Змішати з готовим, обсмаженим лівером.
  • В теплий кефір всипати соду, залишити на 5 хвилин.
  • Всипати сіль і борошно, замісити м’яке тісто.
  • Сформовать пиріжки з картоплею і лівером, смажити до золотистого кольору з двох сторін.

Пиріжки з лівером і рисом

Пиріжки з ліверної ковбасою і рисом – простий, швидкий спосіб приготувати смачне і бюджетне ласощі, яке сподобається всім домашнім їдцям. Крупу краще вибрати круглозернистую, а начинка повинна складатися з однієї частини рису і двох частин ліверу, щоб м’ясний компонент домінував. Тісто можна приготувати за улюбленим рецептом або застосувати покупне.

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 1 кг;
  • зварений рис – 200 г;
  • ліверна ковбаса – 600 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки.

Приготування

  • Ліверну ковбасу порізати, обсмажити з цибулею і продавлений часником.
  • Подрібнити лівер, з’єднати з рисом.
  • З тіста сформовать коржики, викласти начинку, сформувати пиріжки з рисом і лівером.
  • Залишити для вистоювання на 30 хвилин в теплі.
  • Випікати 25-30 хвилин при 200 градусах.

Пиріжки з листкового тіста з лівером

Сучасний спосіб – зробити швидкі пиріжки листкові з лівером, з такою витівкою впорається кожен початківець кулінар. В начинку можна додати ароматні овочі: болгарський перець, часник і січену зелень, так вийде частування більш апетитним. Тісто краще застосувати дріжджове, так смачні пиріжки з лівером вийдуть ще і повнішим, і розсипчастими.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 кг;
  • лівер – 600 г;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування

  • Лівер обсмажити з часником і овочами, охолодити.
  • Розкачати розморожене тісто, розрізати на сегменти, сформовать конверти, запечатавши краю.
  • Зверху проколоти, випікати 30 хвилин при 180.

Ліверні пиріжки з рідкого тіста

Пиріжки з лівером з рідкого тіста виходять схожими на ледачі біляші, вони так само смажать у великій кількості олії до темно-золотистого кольору. Позбутися від надлишків олії, можна просочивши вироби паперовим рушником. Щоб при формуванні пиріжків тісто не липло до рук, їх змащують рослинним маслом, стіл теж потрібно добре промаслить.

Інгредієнти:

  • лівер – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль і перець;
  • вода – 800 мл;
  • борошно – 900 г;
  • дріжджі – 35 г;
  • цукор – 30 г;
  • олія для фритюру і для рук.

Приготування

  • З’єднати теплу воду з цукром і дріжджами, залишити на 10 хвилин.
  • Ввести муку, перемішати, залишити в теплі.
  • Лівер обсмажити з цибулею, посолити і поперчити.
  • Промасленими руками брати невеликі порції тіста, зробити корж, викласти начинку.
  • Скручувати заготовку в руках рулетиком, формуючи довгастий пиріжок.
  • У каструлі прожарити масло, викладати по 5 пиріжків, смажити до темно-золотистого кольору.