Пиріг з м’ясом в духовці – рецепти з холодцю, листкового, дріжджового та пісочного тіста

Спекти смачний пиріг з м’ясом в духовці зможе кожен кухар, якщо скористається хорошим рецептом і вивіреними рекомендаціями. Такі ласощі можна і на урочистий стіл поставити, і до першого блюда подати під час сімейного обіду. Завжди соковита начинка у апетитною оболонці з тіста підкорить кожного любителя смачної випічки.

Загрузка...

Як приготувати пиріг з м’ясом в духовці?

Перш ніж приступити до реалізації задуму з випічкою несолодкою, потрібно визначити, який вибрати тісто для пирога з м’ясом. Основа може бути абсолютно різною і від вибору залежить і зовнішній вигляд ласощі.

  • Найпростіший рецепт пирога з м’ясом той, який не вимагає особливих маніпуляцій з приготуванням основи. Краще віддати перевагу дріжджове багатошаровому тесту.
  • Для приготування здоби знадобиться більше часу. Важливо для пишного тесту використовувати якісні продукти: масло, борошно вищого ґатунку та свіжі дріжджі.
  • Самий швидкий пиріг з м’ясом готується з заливного тіста, основа його повинна бути кисломолочної, свіже молоко не рекомендують застосовувати, щоб м’якуш випічки не вийшов «гумовим».
  • З пісочного тіста виходять якісні і смачні відкриті пироги, основа дуже добре тримає форму і здатна утримати начинку, не розпливлися.
  • Заливний пиріг з м’ясом

    Краще всього приготувати заливний пиріг з м’ясом на кефірі. Якщо такого не знайшлося, застосовують іншу кисломолочну основу: сметану, кисле молоко, йогурт. Начинка повинна бути готова, м’ясо відварюють, перекручують у фарш і припускають на сковороді з пасеровану цибулею, приправляють спеціями.

    Інгредієнти:

    • обсмажений фарш – 300 г;
    • кефір – 350 мл;
    • м’яке масло – 150 г;
    • цукор – 1 ст. л.;
    • сіль – ½ ч. л.;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 250 г;
    • розпушувач.

    Приготування

  • Змішати розтоплене масло з половиною кефіру, ввести яйця, збити.
  • Долити кефір, всипати сіль, цукор.
  • Додати розпушувач і борошно, замісити рідке і гладке тісто.
  • У форму вилити половину тіста, розподілити начинку, залити рештою тіста.
  • Випікати пиріг з м’ясом в розігрітій духовці 45 хвилин при 200.
  • Загрузка...

    Пиріг з капустою і м’ясом

    М’ясний пиріг в духовці, рецепт якого описаний далі, більше нагадає запіканку, в рецепті відсутня борошно, бо випічка підійде для прихильників дієтичного харчування. Готується блюдо швидко, важливо заздалегідь підготувати інгредієнти: м’ясо і капусту спочатку обсмажують окремо, тільки потім приступають до збору пирога.

    Інгредієнти:

    • свинина – 250 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • капуста – 700 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • сметана – 200 мл;
    • м’яке масло – 20 г;
    • панірувальні сухарі – 4 ст. л.;
    • сіль;
    • чорний перець, орегано, чебрець.

    Приготування

  • Свинину порізати соломкою, обсмажити з цибулею до золотистого кольору, посолити.
  • Нашатковану капусту обсмажити 10 хвилин, приправити сіллю, спеціями.
  • Влити в сковороду склянку води, накрити кришкою, тушкувати 20 хвилин.
  • Змішати половину сметани з яйцями і половиною сухарів.
  • Змішати капусту зі сметанно-яєчною масою.
  • Промаслений форму обсипати сухарями, викласти половину капусти.
  • Розподілити м’ясо, слідом залишилася капусту.
  • Покрити зверху сметаною.
  • Випікати пиріг з м’ясом в духовці 45 хвилин при 180.
  • Пиріг з листкового тіста з м’ясом

    Приготувати пиріг з м’ясом можна у незвичній формі – у вигляді апетитного рулету. Начинка обсмажується заздалегідь, тісто можна застосувати покупне дріжджове. Якщо компоненти будуть готові, приготування займе не більше 30 хвилин. Із зазначених інгредієнтів вийде приблизно 5-6 невеликих порцій.

    Інгредієнти:

    • листкове тісто – 700 г;
    • фарш – 400 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • чилі – 1 стручок;
    • сіль, перець, сушені трави;
    • жовток – 1 шт.;
    • хлібна крихта – 1 ст. л.;
    • м’яке масло – 20 г;
    • насіння для прикраси.

    Приготування

  • Спасерувати цибулю, додати фарш, смажити до готовності.
  • Додати подрібнений чилі, приправити сіллю, перцем і травами.
  • Розкачати розморожене тісто, змастити м’яким маслом, посипати сухарями.
  • Розподілити начинку, згорнути рулетом, поверхню змастити жовтком, посипати насінням.
  • Випікати пиріг з м’ясом в гарячій духовці 30 хвилин при 190.
  • Пиріг з м’ясом і грибами

    Дуже смачним і насиченим вийде пиріг з м’ясним фаршем, доповнений грибний піджаркою. М’ясо краще використовувати куряче або індичку, обсмажити разом з печерицями заздалегідь, начинка перед використанням повинна повністю охолонути. Тісто підійде листкове бездріжджове, а оформити виріб можна у вигляді «равлика».

    Інгредієнти:

    • тісто – 600 г;
    • фарш з філе – 200 г;
    • печериці – 300 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • жовток – 1 шт.

    Приготування

  • Обсмажити дрібно порізані гриби, додати фарш і цибулю.
  • Смажити до готовності, приправити сіллю і спеціями.
  • Розкачати тісто в пласт, розрізати на смужки, викласти начинку, згорнути трубочки.
  • В промаслений форму викласти трубочки по спіралі, формуючи «равлика».
  • Змастити жовтком, випікати пиріг з м’ясом в духовці 40 хвилин при 180.
  • Пиріг з картоплею і м’ясом

    Дуже ситний і дуже самодостатній виходить м’ясний пиріг в духовці, в начинку якого входить відварену картоплю. Тісто можна зробити експрес-методом: використовувати сухі дріжджі разом з розпушувачем, а основу зробити на кефірі. Така випічка вийде пишною і залишиться м’якою навіть на наступний день.

    Інгредієнти:

    • дріжджі – 1 пакетик;
    • розпушувач – 1 ч. л.;
    • цукор і сіль – по 1 ч. л.;
    • кефір – 1 склянка;
    • масло рослинне – 2 ст. л.;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 2 ст.;
    • відварена картопля – 3 шт.;
    • фарш – 200 р.

    Приготування

  • В теплий кефір ввести цукор і дріжджі, залишити на 10 хвилин.
  • Збити яйця з маслом, сіллю.
  • Ввести в кефір яйця,
  • Всипати розпушувач і борошно. Залишити на 1 годину в теплі.
  • Підсмажити фарш, посолити, приправити спеціями.
  • Піднялося тісто осадити, 2/3 розподілити у формі.
  • Викласти шар вареної картоплі, слідом фарш.
  • Фарбувати рештою тестом.
  • Випікати 40 хвилин при 190.
  • Дріжджовий пиріг з м’ясом

    Пиріг з м’ясом з дріжджового тіста потрібно готувати виключно з якісних продуктів, масло і молоко вибирають з високим відсотком жирності, а дріжджі тільки свіжі. Готують здобу опарним методом, так випічка вийде чудово пишною, м’якою і апетитною. Часу на приготування ласощів знадобиться не мало, але старання виправдаються.

    Інгредієнти:

    • дріжджі – 25 г;
    • молоко – 100 мл;
    • цукор – 1 ч. л.

    Тісто:

    • молоко – 150 мл;
    • яйця – 3 шт.;
    • м’яке масло – 100 г;
    • сіль – 1 ч. л.;
    • борошно – 500 р.

    Начинка:

    • свино-яловичий фарш – 500 г;
    • цибулю і моркву – по ½ шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • чилі – ½ шт.

    Приготування

  • Розчинити дріжджі в теплому молоці з цукром. Залишити на 10 хвилин.
  • Змішати яйця з маслом, молоком, сіллю. Ввести опару, перемішати.
  • Всипати борошно.
  • Накрити, залишити в теплі тричі осаджуючи.
  • Обсмажити фарш з цибулею і морквою.
  • Додати подрібнений чилі і продавлений часник, посолити, приправити спеціями.
  • Більшу частину тіста розподілити у формі, викласти начинку, прикрасити рештою тестом.
  • Залишити в теплі на 10 хвилин.
  • Випікати 30 хвилин при 190.
  • Пиріг з м’ясом і сиром

    Рецепт м’ясного пирога, описаний далі вразить незвичайним поєднанням в основі. Сир в даному варіанті застосовують не тільки в начинку, але і в тісто, м’якуш в такий випічці виходить дуже пишним, пористим з приємним смаком. Яловичину потрібно відварити заздалегідь до готовності в підсоленій воді, а сир вибирайте з приємним вершковим смаком.

    Інгредієнти:

    • відварна яловичина – 600 г;
    • сир – 100 г + 100 г в тісто;
    • теплий кефір – 20 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 400 г;
    • сухі дріжджі – 10 г;
    • сухі трави – 1 ст. л.;
    • сіль;
    • олія оливкова – 1 ст. л.

    Приготування

  • В теплий кефір додати яйця, дріжджі, 2 ложки борошна, поставити в тепло на 20 хвилин.
  • У піднялася опару, всипати сіль, трави, тертий сир.
  • Ввести муку, масло і вимішувати ще 5 хвилин.
  • Залишити в теплі до збільшення в два рази.
  • Розділити на дві нерівні частини, більшу розподілити у формі, залишити на 15 хвилин.
  • Викласти порізану яловичину, сир, накрити тістом. Залишити на 15 хвилин.
  • Випікати 35 хвилин при 180.
  • Пісочний пиріг з м’ясом

    Правильне пісочне тісто для пирога з м’ясом має бути виготовлений із замороженого масла і охолоджуватися не менше 1 години, тільки так вийде розсипчастий і в міру м’який корж. В начинку при бажанні додають гриби, різну зелень і ароматні приправи. Зверху пиріг прикрашають сіточкою, але якщо часу не багато можна посипати з тіста.

    Інгредієнти:

    • фарш – 400 г;
    • цибулю, моркву, солодкий перець – по 1 шт.;
    • часник – 1 зубок;
    • заморожене масло – 150 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • сіль, цукор – по 1 ч. л.;
    • борошно – 2 ст.

    Приготування

  • Масло дрібно порубати, вмішуючи борошно.
  • В олійно-борошняну крихту вбити яйця, додати сіль, цукор, розпушувач.
  • Вимісити тісто, прибрати на годину в холодильник.
  • Обсмажити фарш з цибулею, морквою, перцем.
  • Посолити, приправити, додати часник. Охолодити.
  • Більшу частину тіста викласти у форму, розподілити фарш, прикрасити рештою тіста.
  • Випікати 40 хвилин при 190.
  • Відкритий пиріг з м’ясом

    Відкритий пиріг можна приготувати з різного тіста, найвідоміший представник такої випічки – киш лорен. М’ясна начинка для пирога готується заздалегідь, при бажанні можна додати гриби. Розрізати таку випічку не рекомендують гарячою, щоб наповнення не розвалилося, так і в охолодженому вигляді ласощі набагато смачніше.

    Інгредієнти:

    • пісочне тісто – 300 г;
    • куряче філе – 500 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • вершки – 350 мл;
    • яйця – 3 шт.;
    • сир – 200 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Тісто викласти у форму, запекти в протягом 15 хвилин, охолодити.
  • Обсмажити дрібно порізане філе з грибами і цибулею, приправити сіллю, перцем.
  • Викласти начинку на корж, залити сумішшю вершків, яєць і сиру.
  • Випікати 30 хвилин при 180.
  •  

    Загрузка...