Пиріг з куркою, грибами, картоплею і сиром – рецепти лоранського, холодцю і листкового пирога

Серед інших варіантів домашньої випічки пиріг з куркою особливо почитаємо і споживачами, і кулінарами. Цього цілком сприяють чудові смакові характеристики і проста технологія його створення, виконати яку під силу кожному.

Загрузка...

Пиріг з куркою – рецепт

Взявшись готувати будь-швидкий пиріг з куркою, спочатку слід вивчити прості базові правила, що супроводжують практично кожну рецептуру:

  • М’ясо для начинки, якщо технологія не передбачено інше, відварюють або обсмажують, дрібно нарізають.
  • Щоб начинка з курки для пирога була соковитою, в неї додають лушпиння нарізку або додатково інші овочі.
  • Не зайвою буде рубана зелень, різноманітні прянощі і приправи.
  • Тісто може використовуватися як просте дріжджове, так і пісочне, листкове або рідкий холодець.
  • Лоранський пиріг з куркою

    Дивно апетитна варіація на дану тему – лоранський пиріг з куркою і грибами. Виріб родом з французького регіону Лотарингії швидко стало популярним далеко від рідних країв. Стало виною гармонійне поєднання піщаної основи, ситної начинки і вершковою заливкою. Із зазначеної кількості продуктів за 1,5 години вийде 6 порцій ласою випічки.

    Інгредієнти:

    • масло вершкове – 50 г;
    • борошно – 200 г;
    • вода холодна – 3 ст. ложки;
    • яйця – 3 шт.;
    • курятина і шампіньйони – 300 г;
    • цибулю і сир – 150 г;
    • вершки – 200 мл;
    • приправи.

    Приготування

  • З перших трьох компонентів з 1 яйцем, замішують основу, охолоджують її і розподіляють по дну форми.
  • Відварене і нарізане м’ясо змішують з цибульно-грибний піджаркою, приправляють і викладають зверху.
  • Заливають все вершково-яєчною сумішшю з сирною стружкою і запікають 40 хвилин.
  • Загрузка...

    Пиріг з листкового тіста з куркою

    Ще швидше готується листковий пиріг з куркою. В даному випадку обидві основи практично готові. М’ясо не вимагає попередньої термічної обробки, а маринується в майонезі зі спеціями. Поряд з цим борошняну базу поділяють на 2 частки, розкочують на кожну припыленном столі. Вже через сорок хвилин на вашому столі буде гаряче рум’яне частування на шість персон.

    Інгредієнти:

    • листкові листи – 500 г;
    • м’якоть яловичини – 300 г;
    • цибулини – 200 г;
    • сир – 100 г;
    • жовток – 1 шт.;
    • спеції, майонез.

    Приготування

  • М’якоть шаткують, відбивають, заправляють майонезом, прянощами і укладають на листковий пласт.
  • Посипають всі сирної стружкою, накривають другим пластом, защипують краї і наколюють.
  • Через 30 хвилин запікання при 200 градусах пиріг з куркою буде готовий.
  • Заливний пиріг з куркою

    Однією з кращих варіацій у вашій скарбничці домашньої випічки стане заливний пиріг з куркою та картоплею. Готується просто, з’їдається швидко і виробляє самі приємні враження. Овочі потрібно спочатку почистити, нарізати невеликими кубиками, приправити прянощами, обсмажити до напівготовності і змішати з кропом. Всього 50 хвилин і частування на шістьох вже на вашому столі.

    Інгредієнти:

    • майонез – 150 г;
    • сметана – 150 г;
    • борошно – 150 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • сода – 10 г;
    • курячі грудки, картоплини і цибулини – 2 шт.;
    • кріп, масло, приправи.

    Приготування

  • У мисці змішують перші 5 компонентів зі списку.
  • Інші продукти пасерують і приправляють.
  • Половину борошняної бази виливають у форму, викладають начинку, покривають залишком тесту.
  • Печуть пиріг з куркою та картоплею 40 хвилин при 190 градусах.
  • Відкритий пиріг з куркою

    Апетитний відкритий пиріг з куркою і сиром буде доречний на будь-борошняній основі. Можна оформити виріб з листкового, дріжджового, пісочного або будь-якого іншого не рідкого тіста, яке розкачують і розташовують у формі, на пергаменті або деку. Сирна скоринка збереже соки всередині і додасть виробу особливий смак. 6 порцій будуть готові через 40-50 хвилин.

    Інгредієнти:

    • тісто – 500 г;
    • куряча м’якоть – 500 г;
    • часникові зубки – 2 шт.;
    • сметана – 200 г;
    • сир – 200 г;
    • жир, спеції.

    Приготування

  • М’ясо нарізають, обсмажують, викладають на розкатаний пласт.
  • Зверху розподіляють суміш сметани з прянощами, часником і сирної стружкою.
  • Підвертають краї тіста наверх, защипують.
  • Для випікання пирога з куркою поміщають його на 2,-30 хвилин у духовку.
  • Млинцевий пиріг з куркою

    Млинцевий пиріг з куркою і грибами – відмінне рішення для святкового меню на масницю або просто смачна домашня випічка на кожен день. Млинці для оформлення ласощі можна спекти по кожному випробуваному рецептом. Головне, щоб вони були середньої товщини, еластичними і добре згорталися в рулетики. За 1,5 години можна зробити частування для шістьох їдців.

    Інгредієнти:

    • млинці – 12-15 шт.;
    • курятина – 600 г;
    • мариновані шампіньйони – 400 г;
    • цибулини і сир – 120 г;
    • сметана та вершки – 100 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • приправи.

    Приготування

  • Печуть млинці.
  • Пасерують цибульну нарізку, закладають гриби, перемелене м’ясо, смажать до готовності, приправляють.
  • Викладають на млинці отриману масу, згортають рулетики і укладають їх у форму равликом.
  • Заливають все яєчно-сметанної бовтанку з вершками, приправивши її, і печуть півгодини при 190 градусах.
  • Дріжджовий пиріг з куркою

    Багато хто не беруться готувати пиріг з куркою з дріжджового тіста, не бажаючи довго возитися з основою. Але існують і швидкі варіанти її створення, дозволяють у короткий термін і без особливих клопотів з простих і доступних продуктів отримати смачне, ситне і апетитну страву. Склад наповнення можна розширити на свій розсуд і за 1,5 години отримати ласощі на шістьох.

    Інгредієнти:

    • борошно – 350 г;
    • молоко – 150 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • рослинний жир – 50 г;
    • цукор – 20 г;
    • дріжджі – 20 г;
    • філе яловичини – 600 г;
    • сир – 200 г;
    • зелень, спеції.

    Приготування

  • З перших шести компонентів замішують тісто і залишають на годину в теплі.
  • Викладають масу в промаслений ємність, розподіляють по дну.
  • Зверху викладають обсмажену зі спеціями і змішану з сирною стружкою курятину і витримують до рум’яності на середньому жарі в духовці.
  • Осетинський пиріг з куркою – рецепт

    Якщо ви ще жодного разу не готували осетинський пиріг з куркою, обов’язково реалізуйте наведені далі рекомендації та скуштуйте це чудове за всіма параметрами блюдо. При його оформленні розкачані коржі наповнюються начинкою, знову розкочуються, проколюються зверху і випікаються до рум’яності. Із зазначеної кількості вийде 6 порцій осетинського ласощі.

    Інгредієнти:

    • борошно – 400 г;
    • кефір – 400 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • рослинний жир – 50 г;
    • цукор – 10 г;
    • дріжджі – 20 г;
    • філе яловичини – 800 г;
    • осетинський сир – 300 г;
    • цибулини і гриби – 150 г;
    • приправи, масло топлене.

    Приготування

  • З перших шести складових заводять дріжджове тісто, залишають для підходу.
  • Змішують цибульно-грибну піджарку з відвареною і нарізаною курятиною, приправляють спеціями і додають сирну стружку.
  • Оформляють з основи порційні коржі з них пироги з куркою.
  • Після підрум’янення змащують страва топленим маслом і подають.
  • Пиріг з куркою в мультиварці

    Далі ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з куркою за допомогою мультиварочного пристрою. В даному випадку переважно використовувати пісочну основу або готові листкові пласти, які трохи розкачати і розподілити по дну ємності, щоб вийшли бортики. Із зазначеної кількості вийде 6 порцій рум’яного страви, на оформлення якого піде трохи більше години.

    Інгредієнти:

    • пісочна або листкова основа – 400 г;
    • копчене куряче філе – 500 г;
    • цибулю і лисички – по 200 г;
    • сметана і сир – 150 г;
    • приправи, яйце.

    Приготування

  • Змішують нарізане м’ясо з цибульно-грибний піджаркою, викладають у мультиустройство на тісто.
  • Заливають все яєчно-сметанної бовтанку з сиром і готують пиріг з копченою куркою на «Випікання» 40 хвилин.
  •  

    Загрузка...