Пиріг з картоплею і грибами – рецепти в духовці і в мультиварці, з сиром, куркою з різного тіста

Хороший варіант ситної закусочної випічки – пиріг з картоплею і грибами. Гармонійне поєднання інгредієнтів в начинці підходить до будь основі, доповнювати його можна овочами, готувати з консервованих або свіжих боровиків, в результаті отримуючи ласощі ні на що інше не схожа.

Загрузка...

Як приготувати пиріг з грибами і картоплею?

Печуть пиріг з грибами і картоплею в духовці, мультиварці або смажать на сковороді. Важливо визначитися, якою буде основа: прісною, дріжджовий, листкової або пісочної.

  • Тісто для пирога з картоплею і грибами можна приготувати виходячи з власних уподобань або умінь. Майже будь-який рецепт основи можна адаптувати для даного наповнення.
  • Для начинки застосовують свіжий картопля або відварений до напівготовності.
  • Гриби використовують свіжі, солоні або смажені. Якщо боровики лісові, їх потрібно належним чином підготувати; очистити, помити, відварити 15-30 хвилин.
  • Доповнюють пиріг з картоплею і грибами, сиром, м’ясом, зеленню.
  • Заливний пиріг з грибами і картоплею

    Самий простий пиріг з картоплею і грибами готується з базового заливного тесту. Основу роблять рідкої (як на оладки), замішують на кефірі, сметані, кисляку навіть на майонезі. Досвідчені кулінари не рекомендують готувати пиріг на молоці, то є ризик отримати жорстку і трохи гумову основу.

    Інгредієнти:

    • яйця – 2 шт.;
    • сіль і цукор – по 1 ч. л.;
    • розпушувач;
    • сметана – 4 ст. л.;
    • борошно – 350 г;
    • масло вершкове – 100 г;
    • картопля, зварений у мундирі – 3 шт.;
    • гриби – 400 г;
    • цибуля – ½ шт.

    Приготування

  • Спасерувати цибулю, гриби, порізані пластинами. Смажити до готовності, посолити.
  • Збити яйця , кинути сіль і цукор, розпушувач.
  • Ввести м’яке масло, сметану.
  • Всипати борошно, замішуючи тісто.
  • У форму вилити половину тіста, розподілити гуртки картоплі, грибна піджарку.
  • Вилити тісто, випікати 35 хвилин при 190.
  • Загрузка...

    Пиріг з грибами, картоплею і сиром

    Рецепт пирога з картоплею і грибами можна доповнити сиром, зробити його відкритим, а за смаком це частування нагадає жульєн. В якості основи можна використовувати покупне листкове тісто, віддавайте перевагу дріжджове, так випічка вийде більш розсипчастою і пишною. Картоплю потрібно відварити до напівготовності.

    Інгредієнти:

    • відварна картопля – 4-5 шт.;
    • печериці – 400 г;
    • тісто – 500 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • сметана – 2 ст. л.;
    • борошно – 1 ст. л.;
    • родзинки – 1 жменя;
    • сир – 150 р.

    Приготування

  • Півкільця цибулі спасерувати, проварити гриби, посолити, додати родзинки, сметану і борошно, перемішати.
  • У форму викласти розморожений лист тіста, піднявши бортики.
  • Викласти гуртки картоплі, розподілити грибну начинку.
  • Посипати сиром, випікати відкритий пиріг з грибами і картоплею 30 хвилин при 180.
  • Листковий пиріг з картоплею і грибами

    Смачний і дуже ситний пиріг з куркою, картоплею та грибами, приготований на листковому тісті – чудове частування, яке оформити можна порційно у вигляді конвертиків. Наповнюють випічку сирим, тертою картоплею, і піджаркою з печериць з курячим фаршем і цибулею. З 500 г тіста вийде два невеликих закритих пирога.

    Інгредієнти:

    • дріжджове листкове тісто – 500 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • гриби – 400 г;
    • курячий фарш – 400 г;
    • картопля – 4 шт.;
    • жовток – 1 шт.;
    • пармезан – 50 г;
    • сіль і перець.

    Приготування

  • Спасерувати цибулю, додати гриби.
  • Після випарювання рідини ввести фарш, посолити, приправити перцем, смажити до готовності.
  • Картоплю натерти крупно, додати піджарку.
  • Розкачати пласт тіста, розрізати на 2 частини.
  • Начинку викладати на одну половину кожного пласта, накрити другою половиною, скріпити краю.
  • Змастити поверхню жовтком, посипати пармезаном, запікати 30 хвилин при 190.
  • Осетинський пиріг з картоплею і грибами

    Осетинські смажені пироги з картоплею і з грибами дуже популярні, тому і таких рецептів страв багато. В процесі виготовлення не використовують качалку, тісто розподіляють тільки руками до товщини не більше 1 см, а начинки повинно бути стільки ж скільки і тіста. В оригінальному варіанті застосовують сулугуні, але, якщо якісного розсільного сиру не знайшлося, використовують тверді сорти.

    Інгредієнти:

    • картопля – 300 г;
    • гриби – 150 г;
    • сулугуні – 300 г;
    • масло вершкове – 50 г;
    • масло рослинне – 2 ст. л.
    • борошно – 500 г;
    • кефір – 250 мл;
    • дріжджі свіжі – 20 г;
    • вода – 100 мл;
    • цукор – 1 ч. л.;
    • яйце – 1 шт.;
    • олія – 1 ст. л.

    Приготування

  • Змішати половину борошна з дріжджами і цукром, влити кефір, поставити в тепло на годину.
  • Ввести яйце, борошно, масло, воду, перемішати.
  • Замісити тісто, розділити на 3 кома. Залишити на 30 хвилин.
  • Зварити картоплю, потовкти в пюре.
  • Гриби припустити на сковороді.
  • Змішати пюре, піджарку і тертий сир.
  • Розкачати тісто, викласти начинку, зібрати в кулю.
  • Розрівняти руками в коржик, в центрі зробити отвір для виходу пари.
  • Смажити пиріг з картоплею, сиром і грибами до золотистих сторін.
  • Пісочний пиріг з картоплею і грибами

    Варто спробувати спекти картопляний пиріг з грибами в духовці. Французький кіш лорен печеться за схожою технологією, але з деякими відмінностями у складі начинки. Пісочне тісто готується за класичним рецептом, тільки так вийде розсипчаста, хрустка основа, яка добре утримає багатокомпонентне наповнення.

    Інгредієнти:

    • гриби – 500 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • яйця – 3 шт.;
    • картопля – 4 шт.;
    • сир – 200 г;
    • вершки – 300 мл;
    • сіль і перець.
    • заморожене масло – 100 г;
    • борошно – 2 ст.;
    • сіль, розпушувач;
    • яйця – 2 шт.

    Приготування

  • Масло натерти, змішати в крихту з борошном.
  • Ввести яйця, розпушувач, зібрати в ком, охолоджувати 40 хвилин.
  • Спасерувати цибулю з грибами, посолити і приправити.
  • Картоплю зварити, порізати пластинами.
  • Тісто розкачати, викласти у форму з бортами.
  • Проколоти дно, застелити пергаментом, засипати квасолею, випікати 15 хвилин.
  • Основу охолодити в холодильнику.
  • Викласти в основу картоплю, гриби.
  • З вершків, яєць і сиру зробити заливку, вилити у форму.
  • Запікати пиріг з картоплею і грибами 30 хвилин при 180.
  • Пісний пиріг з грибами і картоплею

    Приготувати пиріг з грибною ікрою і картоплею дуже просто. У пісному варіанті не використовують сир, м’ясо, яйця, вершкове масло замінюють рослинним, а основу, як правило, готують на воді. Випічка виходить смачною, але з єдиним недоліком – вироби швидко черствіють, тому не варто пекти їх багато.

    Інгредієнти:

    • картопля в мундирі – 3 шт.;
    • грибна ікра – 200 г;
    • борошно – 1 ст.;
    • вода – 150 мл;
    • сіль, розпушувач;
    • рослинне масло – 100 мл

    Приготування

  • Картоплю натерти на крупній тертці, змішати з ікрою.
  • Змішати борошно, розпушувач і сіль, ввести воду і масло, замішуючи гладке рідке тісто.
  • В промаслений форму вилити половину тіста, розподілити начинку, накрити залишилася основою.
  • Випікати 25 хвилин при 180.
  • Пиріг з маринованими грибами і картоплею

    Надзвичайно смачним виходить пиріг з картоплею і солоними грибами, доповнений сиром. Інгредієнти застосовують заздалегідь підготовлені, тому ласощі швидко приготується. Розрізати пиріг потрібно повністю остиглим, так начинка не розпадеться при подачі. Для даної кількості інгредієнтів знадобиться форма для тарти діаметром 20 см.

    Інгредієнти:

    • пісочне тісто (не солодкий) – 500 г;
    • солені опята – 200 г;
    • картопля в мундирі – 3 шт.;
    • сметана – 4 ст. л.;
    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 1 ст. л.;
    • сир – 200 р.

    Приготування

  • Тісто розкачати, викласти у форму, піднявши бортики.
  • Запекти основу в духовці протягом 10 хвилин.
  • Викласти гуртки картоплі, слідом промиті опеньки.
  • Залити сумішшю сметани, яйця і борошна.
  • Посипати щедро сиром, випікати пиріг з картоплею і солоними грибами 20 хвилин при 190.
  • Пиріг з картопляного тіста з грибами

    Дуже незвичайний і пишний картопляний пиріг з грибами готується просто і швидко. Враховуючи, що картоплі і так буде багато в рецепті, в начинку краще покласти курячий фарш, помідори і сир. Вийде чудова випічка з оригінальним смаком, подавати ласощі можна до обідньої трапези замість хліба.

    Інгредієнти:

    • гриби – 300 г;
    • курячий фарш – 200 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • помідори – 1-2 шт.;
    • сіль, перець, олія.
    • картопля – 400 г;
    • борошно – 250 г;
    • масло – 3 ст. л.;
    • сіль, розпушувач.

    Приготування

  • Гриби посмажити з цибулею і фаршем, посолити, приправити перцем.
  • Картоплю відварити, перебити в пюре.
  • Змішати борошно з розпушувачем, додати картоплю, масло, замісити тісто.
  • Більшу половину основи розподілити у формі, викласти піджарку, накрити помидорными гуртками.
  • Прикрасити рештою тіста, випікати 45 хвилин при 180.
  • Пиріг з картоплею і грибами в мультиварці

    Спекти в мультиварці пиріг на кефірі з грибами і картоплею зможе кожен кулінар. Важливо готувати з відкритим клапаном, для вільного виходу пари. Випікання в цьому приладі має свої особливості, наприклад, поверхні рум’яної не вийде, для цього пиріг за 15 хвилин до сигналу перевертають або оформляють верх виробу сиром або грибами.

    Інгредієнти:

    • кефір – 150 мл;
    • борошно – 250 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • сіль, розпушувач;
    • вершкове масло – 70 г;
    • гриби – 300 г;
    • картопля в лушпинні – 3 шт.;
    • сир – 100 р.

    Приготування

  • Гриби посмажити картоплю натерти на тертці.
  • Збити яйця з маслом, додати сіль, розпушувач.
  • Влити кефір, всипати борошно, замісити гладке тісто.
  • Застелити чашу пергаментом, вилити половину тіста. Розподілити картоплю, зверху половину грибів.
  • Залити рештою тіста, розподілити інші гриби, посипати сиром.
  • Готувати на «Випікання» 1 год.
  •  

    Загрузка...