Пиріг з капустою – швидко і просто приготувати з квашеної, тушкованої та зі свіжої білокачанної, пекінської і червоною капустою

Для тих, хто мріє порадувати домочадців смачною випічкою, приготування якої не потребує значних витрат, придуманий спосіб, щоб зробити пиріг з капустою швидко і просто. Він виходить дієтичним, але одночасно апетитним. Використовуючи сучасні побутові прилади, можна значно спростити процес приготування.

Загрузка...

Як приготувати простий пиріг з капустою?

Щоб зробити пиріг з капустою швидко і просто, потрібно врахувати певні моменти:

  • Від господині потрібно заздалегідь подумати про начинку – взяти свіжу або квашену капусту, і які інгредієнти ще будуть додані – картопля, цибулю, м’ясо або зелень.
  • Просте тісто для пирога з капустою вимагає використання мінімуму компонентів: борошна, яєць, кефіру, солі, соди. Можна розкачати тісто в тонкий коржик, а капусти покласти багато, тоді пиріг вийде малокалорійним.
  • Інший важливий момент – співвідношення тіста і начинки. Можна розкачати тонким шаром основу, а капусти покласти багато, це допоможе зменшити кількість калорій.
  • Мінімум витрат відбувається за рахунок простоти процесів: потрібно лише обробити капусту, змішати компоненти для тіста і розподілити масу у формі, зробивши пишний об’ємний пиріг.
  • Заливний пиріг з капустою – швидко і просто

    Справжньою знахідкою для щоденного вживання стане простий пиріг з капустою на кефірі. Його перевага полягає в тому, що для страви використовуються найпростіші продукти. За ними навіть не доведеться вирушати в магазин, часто інгредієнти вже є на кухні. Заливний капусник можна подавати на святковий стіл, як гаряче або як холодну закуску до чаю.

    Інгредієнти:

    • капуста – 250 г;
    • кефір – 300 мл;
    • борошно 550 г;
    • вершкове масло – 60 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • сода – 0,5 ч. л.;
    • сіль.

    Приготування

  • Нашатковану капусту протушкувати.
  • Яйця збити, додати кефір.
  • Борошно і соду змішати і додати в масу.
  • У форму вилити половину маси, викласти капусту і залити рештою тестом.
  • Випікати пиріг заливний з капустою швидко і просто 40 хвилин.
  • Загрузка...

    Пиріг з пекінською капустою – простий рецепт

    Багато зайняті господині віддають перевагу зробити пиріг з сирою капустою швидко і просто. Не обов’язково використовувати тільки білокачанну капусту, можна поекспериментувати, наприклад, з пекинкой. Щоб начинка вийшла соковитою, застосовують певну хитрість, рекомендується додати трохи свіжої подрібненої зелені, вибравши її індивідуально (кінзу, петрушку, цибулю).

    Інгредієнти:

    • кефір – 350 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 2 склянки;
    • сода – 0,5 ч. л.;
    • пекінська капуста – 300 г;
    • сіль;
    • кунжут – 1 ч. л.

    Приготування

  • Кефір та яйця збити, посолити.
  • Борошно всипати в суміш, як і соду, перемішати.
  • У форму вилити 2/3 тіста. Розкласти начинку.
  • Вилити залишки тіста і посипати кунжутом. Випікати простий капустяний пиріг в духовці хвилин 40.
  • Пиріг з квашеною капустою – швидко і просто

    Існує цікавий спосіб зробити пиріг з кислою капустою швидко і просто. Щоб випічка вийшло смачною, потрібно використовувати тільки якісні інгредієнти. Разом з капустою в начинку кладуть овочі, м’ясні і рибні продукти, сир та яйця. Якщо капуста виявиться занадто кислою, її треба промити у воді і ретельно віджати.

    Інгредієнти:

    • борошно – 2 склянки;
    • молоко – 70 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • сухі дріжджі – 1 ст. л.;
    • капуста – 300 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Дріжджі довести до розчинення в теплому молоці.
  • Борошно змішати з яйцем, сіллю і опарою.
  • Зробити заміс і витримати в теплі 45 хвилин.
  • Розподілити тісто і начинку між шарами основи.
  • Випікання в духовці займає 40 хвилин.
  • Пиріг з капустою тушкованою – швидко і просто

    Надзвичайно ситним виходить простий пиріг з капустою і м’ясом. Особливістю його готування є те, що компоненти, що використовуються для начинки, слід попередньо обробити. Капусту необхідно протушкувати, особливо смачно вона виходить з томатною пастою. Фарш із свинини, яловичини або комбінації цих видів м’яса, потрібно обсмажити на сковороді.

    Інгредієнти:

    • борошно – 2 склянки;
    • молоко – 70 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • сухі дріжджі – 1 ст. л.;
    • капуста – 200 г;
    • м’ясо – 200 г;
    • сіль.

    Приготування

  • У розведені в підігрітому молоці дріжджі, додати борошно, яйце, сіль і робити заміс. Витримати в теплі 40 хвилин.
  • Капусту протушкувати. Окремо обсмажити фарш. Все змішати.
  • Викласти половину тіста у форму, зверху начинку, прикрити другою частиною.
  • Випікати простий і смачний капустяний пиріг 40 хвилин.
  • Сметанний пиріг з капустою – простий рецепт

    Кожна сучасна господиня схвалить рецепт, за яким готується простий пиріг з капустою, до складу якого додається сметана. Він займає мало часу, а результатом зусиль стає пухке тісто. Головне правило класичного блюда – використовувати якомога більше начинки, яка стає запорукою відмінного смаку.

    Інгредієнти:

    • сметана – 100 г;
    • капуста – 400 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • сода – 0,5 ч. л.;
    • борошно – 150 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Збиті яйця з’єднати зі сметаною і содою, поступово всипати борошно.
  • Капусту викласти у форму і залити тестом.
  • Випікати в духовці при 180 градусах 15 хвилин.
  • Пиріг з капустою і яйцем – простий рецепт

    Однією з найбільш вдалих варіацій страви вважається простий пиріг з капустою і яйцем. Ці два компоненти для начинки відмінно комбінуються між собою. При бажанні можна додавати додаткові складові, наприклад, зелений лук. Готовність страви можна перевіряти зубочисткою, встромивши її в випічку і визначивши її м’якість.

    Інгредієнти:

    • кефір – 350 мл;
    • яйця – 1 шт. для тіста і 3 шт. для начинки;
    • борошно – 2 склянки;
    • сода – 0,5 ч. л.;
    • капуста – 200 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Кефір та яйця для тіста збити, додати борошно, сіль, соду.
  • Яйця подрібнити, як і капусту.
  • На одну частину тіста покласти начинку, прикрити другою частиною, випікати 40 хвилин.
  • Пиріг з червоною капустою – швидко і просто

    Надзвичайно оригінальний простий рецепт пирога з капустою, в якому використовується качан з червоним листям. Він знаменитий максимальним вмістом в ньому корисних речовин, начинку можна застосовувати як в сирому, так і в тушкованому вигляді. У відповідності з індивідуальними вподобаннями додають м’ясо, яйця та інші компоненти.

    Інгредієнти:

    • капуста – 300 г;
    • борошно – 2 склянки;
    • молоко – 70 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • сухі дріжджі – 1 ст. л.;
    • сіль.

    Приготування

  • Замісити тісто з молока з розведеними в ній дріжджами, борошна, яйця і солі. Дати постояти півгодини.
  • Викласти половину тіста в ємність, зверху помістити сиру або тушковану начинку, прикрити другою частиною.
  • Випікати пиріг 40 хвилин.
  • Лінивий пиріг з капустою – швидко і просто

    Якщо гості приїхали без попередження, їх можна здивувати і смачно нагодувати, швидко зробивши простий капустяний пиріг для ледачих. Він не дарма отримав таку назву, так як готується в рекордні терміни, при цьому виходить одночасно ситним, корисним і смачним. Можна взяти будь-який вид капусти, не тільки класичну білокачанну, але навіть червону, брокколі або кольорову. Подавати страву можна з молочними або гострими соусами, сметаною і зеленню, сиром.

    Інгредієнти:

    • капуста – 700 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • сметана або майонез – 300 мл;
    • борошно – 300 г;
    • сода – 0,5 ч. л.;
    • вершкове масло – 80 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Капусту дрібно порізати.
  • Яйця збити з майонезом. Посолити і поперчити, всипати соду, перемішати.
  • Борошно всипати повільно частинами.
  • У форму влити 1/3 тіста.
  • Викласти зверху начинку і закрити іншою частиною.
  • Випікати півгодини при 180 градусах.
  • Простий дріжджовий пиріг з капустою

    Можна побалувати близьких і зробити просте дріжджове тісто для пирога з капустою. Це одне з основних страв російської кухні. Головне правило приготування – начинка вкладається між двома шарами тіста або заливається їм, випічка ніяк не може бути відкритою. Якщо використовується свіжа капуста, краще брати вилки пізніх сортів, тоді вона не буде сухий.

    Інгредієнти:

    • борошно – 500 г;
    • свіжі дріжджі – 20 г;
    • молоко – 150 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • вершкове масло – 150 г;
    • капуста – 300 г;
    • цукор – 1 ч. л.

    Приготування

  • Підігріти молоко, всипати дріжджі, цукор і перемішати. Підсипати борошно, додаючи по ложці.
  • Залишити Опару в тепле місце на півгодини.
  • Додати яйце, розтоплене масло. Масу відправити в тепле місце.
  • Через 1,5 години обім’яти і залишити підходити ще на годину.
  • Розподілити тісто і начинку посередині. Випікати півгодини.
  • Простий пиріг з капустою в мультиварці

    Можна використовувати простий рецепт пирога з капустою в мультиварці, яка значно спростить приготування. Начинку можна доповнити твердим сиром не варто забувати і про спеції – капуста добре поєднується з хмелі-сунелі, запашним перцем, зеленню. На стіл подають пиріг, перевернувши догори дном. Таким його буде легко розрізати, і естетично випічка виглядає краще.

    Інгредієнти:

    • капуста – 450 г;
    • борошно – 1 склянка;
    • сіль – 0,5 ч. л.;
    • вершкове масло – 100 г;
    • сода – 2/3 ч. л.;
    • сметана – 250 г;
    • яйця – 3 шт.

    Приготування

  • Капусту подрібнити.
  • Зробити тісто: яйця змішати зі сметаною і попередньо розм’якшеним маслом, сіллю. Борошно перемішати з содою і ввести в тісто.
  • У чашу вилити половину маси, зверху розмістити начинку, закрити другою частиною.
  • Встановити режим «Випічка» на годину.
  •  

    Загрузка...