Пиріг з капустою – рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

Навіть така проста випічка як пиріг з капустою має безліч інтерпретацій, значно відрізняються і технологією приготування, і підсумковим результатом. Доповнюючи базовий компонент начинки м’ясом, рибою, сиром, яйцями або іншими продуктами можна кожен раз насолоджуватися новим смаком ласощі.

Загрузка...

Як спекти пиріг з капустою?

Спекти капустяний пиріг з дріжджового, прісного, листкового або рідкого заливного тіста, доповнюючи його смачною начинкою.

  • Капусту рідко використовують у сирому вигляді і часто попередньо протушивают з додаванням масла.
  • Начинка з капусти для пирогів може бути доповнена обсмаженою цибулею, морквою, грибами, м’ясним фаршем, копченостями, рибою, відвареними яйцями, сиром.
  • Пиріг з капустою можна зробити відкритим або закритим, розташувавши начинку між двома шарами тіста.
  • Заливний капустяний пиріг

    Швидкий варіант апетитною домашньої випічки для зайнятих господинь – капустяний пиріг на кефірі з простого заливного тесту. Начинкою може бути лаконічно протушенная капуста з тертою морквою і цибулею або багатокомпонентне наповнення з додаванням інших доречних інгредієнтів на свій смак і вибір.

    Інгредієнти:

    • кефір – 250 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 250 г;
    • розпушувач – 15 г;
    • капуста – 400 г;
    • морква і цибуля – 40 г;
    • сіль, перець, приправи, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю і моркву.
  • Додають подрібнену капусту, приправляють, протушивают 10 хвилин.
  • Збивають яйця з сіллю.
  • Вмішують кефір і борошно з розпушувачем.
  • У форму вилити половину тіста, потім викладають начинку і залити все рештою тіста.
  • Печуть заливний пиріг з капустою 40 хвилин при 180 градусах.
  • Загрузка...

    Пиріг з капустою з дріжджового тіста

    Якщо є бажання отримати більш пишну випічку, то тісто для пирога з капустою краще приготувати на дріжджах. Подібну борошняну основу не можна назвати швидкою: потрібен час на її заміс, визрівання і підхід. Однак отриманий підсумок компенсує всі тимчасові і трудовитрати відмінним смаком страви.

    Інгредієнти:

    • молоко – 300 мл;
    • яйця – 6 шт.;
    • борошно – 450 г і 6 ст. ложок;
    • дріжджі свіжі – 30 г;
    • цукор – 80 г;
    • масло – 130 мл;
    • капуста – 1 кг;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Змішують тепле молоко, цукор, дріжджі і 6 ложок борошна, залишають в теплі на 30 хвилин.
  • Додають в опару збиті з сіллю 2 яйця, масло і борошно, замішують тісто.
  • Залишають ком в мисці в теплі на 40-50 хвилин.
  • Обсмажують на олії цибулю і моркву.
  • Додають капусту, приправи, готують овочі 10 хвилин під кришкою.
  • Вмішують в начинку відварені і нарізані 4 яйця і зелень.
  • Поділяють тісто на 2 частини, розподіляють одну у формі, викладають начинку.
  • Зверху розподіляють смужки з тіста, що залишилося.
  • Змащують дріжджовий пиріг з капустою жовтком, випікають до рум’янцю при 180 градусах.
  • Пиріг з квашеною капустою – рецепт

    Особливо насиченим за смаком виходить пиріг з квашеною капустою. Якщо заготівля надмірно кисле, її поєднують зі свіжим овочем, або просто промивають під струменем води і ретельно віджимають. Час термічної обробки квашеного продукту буде залежати від вихідної його жорсткості і бажаної підсумкової м’якості.

    Інгредієнти:

    • сметана – 150 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 180 г;
    • розпушувач – 2 ч. ложки;
    • сіль і цукор – по 1 ч. ложці;
    • капуста квашена – 500 г;
    • масло.

    Приготування

  • Припускають капусту до м’якості.
  • Змішують збиті з сіллю і цукром яйця зі сметаною і борошном.
  • У форму викладають капусту і заливають тестом.
  • Печуть пиріг з квашеною капустою 30 хвилин при 180 градусах.
  • Пиріг з капустою і м’ясом

    Порадує приголомшливим насиченим смаком і винятковим пахощами пиріг з капустою і м’ясним фаршем, який може бути яловичий, свинячий, курячим або змішаним. Вершки, що використовуються для заливки, допускається замінювати сметаною середньої жирності, а м’який сир твердим, пропустивши його через тертку.

    Інгредієнти:

    • вершки – 200 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 200 г;
    • масло вершкове – 100 г;
    • капуста – 400 г;
    • фарш – 400 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – 60 г;
    • м’який сир – 70 г;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Масло розтирають з борошном.
  • Додають сіль і сметану, замішують тісто, розподіляють його у формі.
  • Обсмажують на олії цибулю з фаршем.
  • Додають капусту, приправляють, протушивают 10 хвилин, викладають на тісто.
  • Збивають яйця з вершками, приправляють, вмішують сир, виливають на начинку.
  • Печуть пиріг з капустою і фаршем 40 хвилин при 180 градусах.
  • Пиріг з капустою і рибою

    Наступний рецепт пирога для шанувальників страв з рибою. Тушковану капусту в даному випадку доповнюють консервами, які розминають виделкою, але за бажанням можна додати і приправлене сире рибне філе. Збагатить і освіжить смак виробу додана в наповнення дрібно нарубана зелень петрушки і кропу.

    Інгредієнти:

    • молоко – 250 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 480 м;
    • дріжджі сухі – 5 м;
    • цукор – 10 г;
    • масло – 70 мл;
    • капуста – 700 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • консерви – 1 банка;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор.
  • Через 10 хвилин додають яйце, сіль, масло і борошно, вимішують, залишають в теплі на годину.
  • Обсмажують цибулю з морквою.
  • Додають капусту, приправляють, тушкують 10 хвилин.
  • Половину тіста розкладають у формі, розподіляють начинку, накривають другим пластом тіста.
  • Змащують пиріг з капустою і консервованою рибою яйцем, випікати при 180 градусах до рум’янцю.
  • Пиріг з капустою і грибами

    Ще один елементарний і швидкий рецепт пирога з капустяної начинкою буде представлений далі. В даному випадку урізноманітнюють смакову палітру додані до наповнення ароматні гриби. Їх попередньо обсмажують з додаванням цибулі і приправ, а потім змішують з протушеної до напівготовності капустою.

    Інгредієнти:

    • майонез – 250 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 200 г;
    • розпушувач – 20 г;
    • капуста – 900 г;
    • гриби – 300 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • паста томатна – 10 г;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Капусту протушивают з морквою на олії, додавши сіль, перець і пасту.
  • Гриби обсмажують, вмішують в капусту.
  • Збивають з сіллю і майонезом яйця, додають борошно і розпушувач.
  • Вилити половину тіста у форму, розподіляють зверху начинку, заливають рештою тіста.
  • Випікають пиріг зі свіжою капустою в духовці 50 хвилин при 180 градусах.
  • Пиріг з капустою і сиром

    Рецепт пирога з капустою і сиром дозволить оцінити неймовірно ніжний вершковий смак та тонкий аромат готового рум’яного вироби. Тісто можна приготувати будь-дріжджове або пісочне за перевіреною технологією, взяти готове листкове або скористатися представленими далі пропорцій інгредієнтів.

    Інгредієнти:

    • молоко – 250 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 480 м;
    • дріжджі сухі – 10 г;
    • цукор – 30 г;
    • масло вершкове – 150 г;
    • рослинне масло – 20 мл;
    • капуста – 500 г;
    • сир – 50 г;
    • сіль жовток.

    Приготування

  • У тепле молоко додають цукор, дріжджі, рослинна 50 г вершкового масла.
  • Вмішують яйце, сіль і борошно, залишають ком для підходу.
  • Нарізану капусту припускають, додавши 0,5 склянки води до її випаровування.
  • Закладають масло і сіль, тушкують до м’якості, вмішують відварене і перетерте яйце.
  • На половину покладеного в форму тіста викладають капусту, тертий сир, прикривають другим пластом.
  • Змащують виріб жовтком і випікають до рум’янцю при 190 градусах.
  • Пиріг з капустою на сковороді

    Ніжний пиріг з пекінською капустою можна приготувати на плиті в сковороді всього за 20 хвилин. За бажанням капустяну нарізку можна доповнити тертої морквою, нарізаною цибулею, а в тісто додати трохи нарубаної зелені. Важливо підтримувати в процесі термічної обробки мінімальний вогонь.

    Інгредієнти:

    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 100 г;
    • сметана – 60 г;
    • розпушувач – 5 м;
    • масло – 40 мл;
    • капуста пекінська – 400 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Шаткують капусту, розминають руками з додаванням солі, викладають на розігріту сковороду з маслом.
  • Збивають яйце з додаванням солі і сметани, вмішують борошно з розпушувачем і виливають на капусту.
  • Смажать пиріг під кришкою на тихому вогні 15 хвилин, після чого перевертають за допомогою тарілки на іншу сторону.
  • Пиріг з капустою з листкового тіста

    Дозволить заощадити час листковий пиріг з капустою з готового тіста. Підготувати потрібно буде тільки начинку, поки борошняна основа розморожується. У тушковану капусту можна додати дрібно нарізані пір’я зеленої цибулі або обсмажені мисливські ковбаски, які додадуть страві неймовірний аромат.

    Інгредієнти:

    • листкове тісто – 900 г;
    • борошно – 50 р;
    • яйця – 4 шт.;
    • масло – 70 г;
    • капуста – 800 г;
    • сіль, цукор, перець, зелень.

    Приготування

  • Капусту шаткують, обсмажують на маслі з додаванням солі, цукру і перцю.
  • Вмішують в начинку відварені і нарізані яйця, зелень.
  • Розкочують 2 пласта тіста, розташовують між ними начинку, защипують краї, роблять зверху кілька надрізів.
  • Випікають виріб при 200 градусах 30 хвилин.
  • Лінивий пиріг з капустою

    Приготувати швидкий пиріг з капустою в духовці можна і без попереднього гасіння овоча. Для цього використовують молодий вилок або шинкують його соломкою як можна тонше, а потім додатково розминають руками. Не доведеться возитися і з тестом: необхідно просто змішати міксером потрібні інгредієнти.

    Інгредієнти:

    • борошно – 7 ст. ложок;
    • майонез – 3 ст. ложки;
    • сметана – 5 ст. ложок;
    • розпушувач – 1 ч. ложка;
    • яйця – 3 шт.;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • капуста – 0,5 кг;
    • маргарин – 125 р.

    Приготування

  • Шаткують капусту, викладають у форму і заливають розтопленим маргарином.
  • Яйця змішують з сіллю, майонезом, сметаною, збивають.
  • Додають борошно, розпушувач, виливають у форму.
  • Печуть пиріг 30 хвилин при 180 градусах.
  • Пиріг з капустою в мультиварці

    Смачний, ароматний і ситний капустяний пиріг в мультиварці можна спекти за наступним рецептом. В даному випадку в начинку додається ковбаса, яку за бажанням можна замінити копченої курятиною, обсмаженим фаршем або відвареними яйцями з зеленим цибулею. Не зайвою в складі буде і свіжа зелень.

    Інгредієнти:

    • борошно – 180 г;
    • масло вершкове – 100 г;
    • сметана – 250 г;
    • цукор і сіль – за смаком;
    • розпушувач – 10 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • капуста – 400 г;
    • ковбаса – 100 г;
    • масло рослинне – 20 мл

    Приготування

  • Капусту дрібно шаткують і розтирають з сіллю.
  • Збивають яйця з сіллю, цукром і сметаною.
  • Додають розтоплене масло, борошно, розпушувач, перемішують.
  • Вилити половину тіста в промаслений чашу.
  • Віджимають від соку капусту змішують з нарізаною ковбасою, викладають зверху.
  • Заливають все залишком тіста готують на «Випікання» 1 год.
  •  

    Загрузка...