Пиріг з капустою і яйцем – рецепти листкового, холодцю, пісочного пирога зі свіжою, тушкованої та кислою капустою

Солона випічка – це завжди прекрасне доповнення до столу, а швидкий пиріг з капустою і яйцем займає почесне місце в колекції рецептів багатьох господинь. І таких рецептів існують десятки, освоївши всього кілька, можна експериментувати, додаючи звичним продуктів індивідуальний смак.

Загрузка...

Як приготувати пиріг з капустою і яйцем?

Одними із найдоступніших продуктів є капуста, яйце, вони часто лежать в холодильнику, при цьому багатьом сподобаються. Капустяна начинка для пирога з яйцем може бути абсолютно різною.

  • Капусту краще нарізати якомога дрібніше, тоді смак у неї буде не такий виразний.
  • Тушкувати капусту можна не на воді, а на молоці, тоді вона буде приємного світлого кольору.
  • Класти начинку на пиріг треба без зайвої рідини, інакше тісто в пирозі не зможе пропектися і буде мокрим.
  • Заливний пиріг з капустою і яйцем

    Навіть сама спритна господиня часто віддає перевагу швидким рецептами, адже зекономлений час можна витратити на близьких. Заливний пиріг з капустою і яйцем відноситься до таких. До того ж сам процес приготування принесе тільки задоволення, адже він включає в себе всього кілька простих етапів.

    Інгредієнти:

    • борошно – 300 г;
    • кефір – 300 мл;
    • яйце – 2 шт.;
    • масло рослинне – 4-5 ст. л;
    • масло вершкове – 1 ст. л;
    • сода – 1 ч. л;
    • оцет для гасіння соди;
    • цукор – 1 ч. л.

    Для начинки:

    • капуста білокачанна – 350-400 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.

    Приготування

  • Змішати продукти для тіста, замісити.
  • Півкільця цибулі обсмажте до напівготовності.
  • Додайте дрібно нашатковану капусту. Через 5 хвилин влийте третину склянки води і тушкуйте овочі, поки рідина повністю не випарується.
  • Додайте сире яйце, перемішайте і обсмажуйте 2-3 хвилини.
  • Вилийте у форму половину тіста. Викладіть капусту, щоб вона не потонула.
  • Зверху начинки вилийте частину тіста і розрівняйте ложкою.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Випікати 35 хвилин.
  • Загрузка...

    Листковий пиріг з капустою і яйцем рецепт

    У багатьох господинь в холодильнику лежить покупне листкове тісто, адже з нього можна приготувати хрусткий апетитний пиріг з будь-якою начинкою, соленої чи солодкою. Листковий пиріг з капустою і яйцем буде прекрасним рішенням, якщо сімейство несподівано захоче гаряче ласощі до чаю або несподівано нагрянуть гості.

    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 400 г;
  • капуста білокачанна – 300-400 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп (сушений) – 2/4 ч. л.
  • Приготування

  • З тіста розкачати два коржі товщиною 0,6-0,9 див.
  • Цибулю з дрібно нашаткованої капустою обсмажте на сковороді. Додайте спеції.
  • Варені яйця наріжте кубиками. Додайте у вже готову капусту.
  • Між коржами викласти начинку.
  • Залишилися яйцем змастіть верх пирога.
  • Поставте форму в розігріту духовку до 180 градусів і випікайте не менше 30 хвилин.
  • Пиріг з квашеною капустою і яйцем

    Стравою з зимовим настроєм можна назвати пиріг з кислою капустою і яйцем. Рецептів квашеної капусти існує багато, як і страв з неї. Специфічна кислинка надає яскравий смак страви, особливо якщо справа стосується випічки. Полегшити пиріг допоможе варене яйце, воно ж зробить його ще більш ситним.

    Інгредієнти:

    • тісто дріжджове – 1 кг;
    • капуста квашена – 700 г;
    • цибуля – 5 шт.;
    • яйце – 6 шт.

    Приготування

  • Окремо обсмажте овочі. Зваріть круто 5 яєць.
  • З’єднайте овочі і подрібнені яйця.
  • Приправте готову начинку спеціями. .
  • Розкачайте з тіста два коржа.
  • Зберіть пиріг. Защепіть краю. Залиште заготовку на 15 хвилин.
  • Випікатися при 180 .
  • Пиріг з пекінською капустою і яйцем

    У холодну пору знайти хорошу білокачанну капусту буває складно, тому виручає пекінська. Пиріг зі свіжою капустою і яйцем стане чудовою прикрасою столу. Соковитості начинці додасть сир. Господині, які не бояться експериментувати, можуть додати будь-м’який або твердий сир.

    Інгредієнти:

    • капуста пекінська – 150 г;
    • тісто листкове – 250 г;
    • сир – 100 г;
    • сметана – 2 ст. л;
    • зелень – пучок;
    • яйце – 4 шт.

    Приготування

  • Сформуйте з тіста два коржа.
  • 3 яйця зварити круто. Нашаткуйте капусту і подрібніть зелень.
  • Яйця дрібно нарубаєте і додайте до основного інгредієнта. Туди ж висипати сир, сметану. Додайте спеції.
  • Зберіть пиріг, защепив краю.
  • Запікати при 210 градусах 20 хвилин.
  • Пісочний пиріг з капустою і яйцем

    Тісто у випічці відіграє ключову роль, з них найважче експериментувати, але воно може зробити пиріг незвичайним і неймовірно смачним. Пісочний пиріг з капустою і яйцем в духовці – це не найпростіший варіант випічки, але результат виправдовує витрачені зусилля. Тісто виходить ніжним з хрусткою скоринкою.

    Інгредієнти:

    • пісочне тісто – 600 г;
    • капуста білокачанна – 500 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • твердий сир – 100 г;
    • сметана – 100 г;
    • борошно – 1 ст. л.

    Приготування

  • Нарубаєте капусту, цибулю наріжте кубиками. Обсмажте все на сковороді. Додайте спеції. Висипте борошно, перемішайте.
  • Збийте яйця, додайте сир і сметану, змішати з капустою.
  • Половину тіста розкачайте, запікати при 150 градусах 10-12 хвилин.
  • Викладіть на тісто начинку і готувати 30 хвилин.
  • Пиріг з капустою, фаршем і яйцем

    У сім’ї, де є чоловіки, дуже цінуються ситні пироги з м’ясом, тому в колекції рецептів досвідчених господинь завжди є випічка зі змішаною начинкою – м’ясо і різні овочі. Наприклад, простий пиріг з капустою і яйцем з додаванням фаршу буде відмінним рішенням, як одним блюдом догодити всім членам сім’ї.

    Інгредієнти:

    • листкове тісто – 800 г;
    • фарш – 500 г;
    • яйце – 3 шт.;
    • капуста – 300 г;
    • спеції для фаршу.

    Приготування

  • Капусту обсмажити на сковороді. Поперчити і посолити.
  • Обсмажити фарш, поперчити і посолити. Змішати з капустою.
  • Варені яйця подрібнити, додати в капусту.
  • Зібрати пиріг.
  • Випікати при 180 не менше півгодини.
  • Пиріг з капустою, грибами і яйцем

    Наскільки б сім’я не любила капустяний пиріг з яйцем, одного разу він може приїстися. Додавши в свою страву новий інгредієнт можна кардинально його змінити. Наприклад, смачний пиріг з капустою і яйцем прекрасно доповнять печериці або лисички. Якщо є можливість застосувати білі гриби, обов’язково спробуйте спекти пиріг з ними.

    Інгредієнти:

    • дріжджове тісто – 600 г;
    • капуста білокачанна – 350 г;
    • печериці – 200 г;
    • цибуля – 300 г;
    • яйце – 4 шт.;
    • зелень сушена – 3 чайні ложки.

    Приготування

  • Нашаткуйте капусту і цибулю. Гриби нарізати скибочками.
  • У сотейнику обсмажити цибулю з грибами. Додати капусту, залити 200 мл води, посолити, поперчити. Гасити 25 хвилин.
  • Готову начинку викласти на друшляк.
  • Додайте капусту подрібнені яйця разом із зеленню.
  • Зробіть з тіста два коржа. Зберіть пиріг.
  • Випікати 60-80 хвилин. Настоювати 15 хвилин.
  • Лінивий пиріг з капустою і яйцем

    Всі господині люблять рецепти з приставкою «ледачий», адже це означає, що страва готується швидко і легко. Рідкий пиріг з капустою і яйцем є таким. Готувати його не важко, а смак залишиться в пам’яті на довго. Головний секрет такого пирога в тому, що в ньому багато начинки, тому тісту треба приділити зовсім не багато часу.

    Інгредієнти:

    • яйце – 3 шт.;
    • сметана – 5 ст. л;
    • майонез – 3 ст. л;
    • борошно – 6-7 ст. л.;
    • сіль – 1 ч. л.;
    • розпушувач – 1 ч. л.

    Для начинки

    • капуста білокачанна – 500 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • маргарин – 125 р.

    Приготування

  • Поєднати в мисці яйця, майонез і сметану. Перемішати і посолити. Всипати просіяне борошно з розпушувачем. Замісити тісто.
  • Капусту дрібно нарізати, яйця відварити і натерти. Все змішати і висипати у форму для запікання. Зверху залити розтопленим маргарином.
  • Розігріти духовку до 180 градусів. Залити капусту тестом.
  • Випікати 30 хвилин.
  • Пиріг з капустою і яйцем в мультиварці

    Сучасна кухонна техніка дозволяє заощадити час і спростити процес готування. Навіть звичний пиріг з тушкованою капустою і яйцем, який багато жінки навчилися готувати, швидко можна приготувати ще простіше, при цьому смак абсолютно не постраждає. Мультиварка – це відмінна альтернатива духовці.

    Інгредієнти:

    • борошно – 100 г;
    • майонез – 50 г;
    • сметана – 100 г;
    • яйце – 3 шт.;
    • вершкове масло – 2 ст. л;
    • розпушувач – 1 ч. л.

    Для начинки

    • капуста білокачанна – 500 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.

    Приготування

  • Збийте яйця і додайте до них інгредієнти для тіста.
  • Нашаткуйте капусту і цибулю.
  • Виставте режим «Випічка» на 30 хвилин. Покладіть вершкове масло і цибулю. Через 10 хвилин додайте капусту, посоліть.
  • Готову капусту перекладіть на блюдо.
  • Вилити половину тіста, викладіть начинку і залити рештою тестом.
  • Випікати 60 хвилин, перевернути пиріг і пекти ще 20 хвилин.
  •  

    Загрузка...