Пиріг з яблуками і корицею – рецепти з листкового, пісочного, дріжджового тіста

Пиріг з яблуками і корицею, поза всяких сумнівів, стане улюбленою у тих, хто його одного разу приготує. Фрукти гармонійно поєднуються з пряністю і відмінно доповнять будь-яку основу з тіста. Випічка незрівнянно ароматна і навіть стійкі противники солодощів не зможуть встояти, не спробувавши шматочок.

Загрузка...

Пиріг з яблуками з корицею в духовці

Печеться яблучний пиріг з корицею в духовці на різному тесті: листковому, пісочному, дріжджовому або простому холодці. Головною особливістю випічки є пряне наповнення.

  • Начинка для пирога з яблук і кориці може готуватися заздалегідь на сковороді. Часточки обсмажують в цукровому або медовому сиропі, приправте спеціями.
  • Свіжі фрукти посипають корицею і цукром, оскільки під час випікання в духовці утворюється апетитна карамельна скоринка.
  • Яблучно-коричнева пиріг може бути відкритим, закритим або згортатися рулетом.
  • Яблучний пиріг з корицею з листкового тіста

    Найпростіший варіант домашньої випічки – листковий пиріг з яблуками і корицею. Для основи краще віддати перевагу дріжджовий заготівлі, яку можна придбати в замороженому вигляді. При оформленні ласощі, потрібно залишити трохи тесту для прикраси десерту, декор можна створювати, слідуючи своєму смаку і фантазії.

    Інгредієнти:

    • тісто – 500 г;
    • зелені яблука – 4 шт.;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • коричневий цукор – 2 ст. л.;
    • вершкове масло – 30 г;
    • жовток – 1 шт.

    Приготування

  • Тісто розкачати, викласти на деко.
  • Змастити поверхню м’яким маслом, розподілити часточки, посипати сумішшю цукру і кориці.
  • Загнути краї поверх пирога, залишком тесту прикрасити поверхню сіточкою.
  • Змастити жовтком, випікати пиріг з яблуками і корицею 25 хвилин при 190.
  • Загрузка...

    Відкритий пісочний пиріг з яблуками та корицею

    Пісочний пиріг з яблуками і корицею, оформлений у вигляді французького тарта, легке не надто солодке ласощі. Тісто приготоване без цукру, наповнення складається з джему, фруктових часточок і прянощі. Варення повинно бути густим, згодиться і грушеве, і яблучне, але ідеально підійде цитрусове: апельсинове або лимонне.

    Інгредієнти:

    • яблука – 4 шт.;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • тростинний цукор – 2 ст. л.;
    • апельсиновий джем – 4 ст. л.

    Тісто:

    • борошно – 2 ст.;
    • масло – 150 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • розпушувач.

    Приготування

  • Натерти заморожене масло, змішати в крихту з борошном.
  • Ввести яйця і розпушувач, зібрати ком, охолодити 20 хвилин.
  • Розрівняти тісто у формі, зрізати надлишки, застелити папером, засипати горохом.
  • Поставити в холодильник на 20 хвилин.
  • Випікати 15 хвилин, охолодити.
  • Розподілити джем, зверху яблучні дольки.
  • Посипати сумішшю цукру і кориці, запікати 20 хвилин при 190.
  • Дріжджовий пиріг з яблуками і корицею – рецепт

    Щоб спекти швидко дріжджовий пиріг з яблуками і корицею можна скористатися експрес-рецепт приготування здоби. Щоб тісто точно піднялося і не потрібно було довго чекати й кілька разів осаджувати його, додають до складу соду або розпушувач, а основу замішують на теплій кислому кефірі.

    Інгредієнти:

    • яблука – 6 шт.;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • цукор – 4 ст. л.;
    • масло вершкове – 50 г.

    Тісто:

    • дріжджі сухі – 1 пакетик;
    • теплий кефір – 300 мл;
    • сода – ½ ч. л.;
    • масло вершкове – 100 г;
    • цукор – 100 г;
    • жовток – 1 шт.;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 400 р.

    Приготування

  • У сковороді розтопити масло, всипати цукор, тушкувати пару хвилин.
  • Покласти в карамель часточки яблук, посипати корицею, тушкувати 2-3 хвилини. Охолодити.
  • В теплому кефірі розчинити дріжджі і соду.
  • Окремо змішати м’яке масло, яйця, цукор, влити кефір, всипаючи борошно замішувати м’яке тісто.
  • Залишити в теплі підійти на 1 годину.
  • Більшу частину тіста розподілити у формі, викласти начинку, прикрасити рештою тіста.
  • Змастити жовтком, залишити на расстойку на 15 хвилин.
  • Випікати 25 хвилин при 190.
  • Яблучний пиріг зі сметаною і корицею

    Цветаевский пиріг з яблуками сметаною і корицею готується швидко, просто, а результат завжди вражає. Красиве і смачне ласощі можна впевнено готувати для урочистого застілля, гості гідно оцінять старання кулінара. Різати випічку потрібно повністю охолола, переконавшись, що наповнення повністю застигло.

    Інгредієнти:

    • масло – 100 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • сметана – 50 мл;
    • розпушувач;
    • борошно – 250-300 г;
    • яблука – 2 шт.;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • цукор – 2 ст. л.

    Заливка:

    • сметана – 250 мл;
    • цукор – 100 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • ванілін.

    Приготування

  • Змішати масло з борошном, додати розпушувач і яйця, зібрати ком, охолодити 20 хвилин.
  • Розрівняти тісто у форму з бортиками.
  • Збити сметану з цукром і яйцем, всипати борошно і ванілін.
  • Яблука порізати на дольки обсипати цукром і корицею.
  • Вилити начинку у форму, розкласти часточки.
  • Випікати пиріг з яблуками сметаною і корицею 30 хвилин при 180.
  • Пиріг з яблуками, медом і корицею

    Ароматний яблучний пиріг з медом і корицею готується на щільній основі, яка добре утримує начинку і не розкисає: листкове або щільне пісочне тісто підійде ідеально. Начинку готують окремо, шляхом карамелізації фруктів в рідкому медовому сиропі. Форма знадобиться діаметром 22 див.

    Інгредієнти:

    • яблука – 4 шт.;
    • рідкий мед – 3 ст. л.;
    • масло вершкове – 50 г;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • пісочне тісто – 400 р.

    Приготування

  • Пісочне тісто розподілити у формі, зрізати надлишки, наколоти виделкою.
  • Випікати заготівлю 10 хвилин. Охолодити.
  • У сотейнику розтопити масло, додати яблука, тушкувати 5 хвилин, вимкнути вогонь, додати корицю та мед, перемішати, остудити.
  • Викласти начинку в форму, прикрасити залишками тіста, випікати пиріг з медом, яблуками і корицею 15 хвилин при 190.
  • Сирний пиріг з яблуками і корицею – рецепт

    Сирний пиріг з яблуками і корицею – знахідка для любителів всіляких варіацій чізкейку. Наповнення вийде ніжніше і щільніше, якщо до складу ввести вершковий сир, згодиться і філадельфія, і маскарпоне і більш дешевий аналог – буко. Основа, як і в класичному варіанті, – розкришене печиво і вершкове масло.

    Інгредієнти:

    • печиво – 700 г;
    • масло вершкове – 70 г;
    • сирна маса – 400 г;
    • крем-чіз – 200 г;
    • цукор – 100 г;
    • вершки 30% – 150 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • яблука – 3 шт.;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • цукор тростинний – 2 ст. л.

    Приготування

  • Розкришити печиво, змішати з маслом, зібрати в кому. Розподілити у формі з бортиками. Випікати 10 хвилин при 180.
  • Охолодити заготівлю протягом години.
  • Збити цукор з сирною масою і крем-чізом.
  • Ввести вершки, яйця, збити в крем.
  • Наповнити форму начинкою.
  • Зверху викласти шматочки, посипати сумішшю цукру і кориці.
  • Випікати при 160 градусах 1 годину.
  • Заливний пиріг з яблуками та корицею

    Простий пиріг з яблуками і корицею, приготований на заливному тесті завжди виходить пишним і пористим. Для такого ласощі основу не рекомендують робити на молоці, так м’якуш вийде надто щільним, гумовим. Ідеальна основа – кефір, йогурт, кисле молоко. Не зайвою буде лимонна цедра в складі.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 шт.;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • кефір – 150 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 200 г;
    • лимонна цедра – 1 ст. л.;
    • масло м’яке – 100 г;
    • розпушувач;
    • коричневий цукор – 3 ст. л.;

    Приготування

  • Змішати борошно з м’яким маслом, ввести яйця, цедру, розпушувач і кефір.
  • Яблука порізати великим кубиком, запанірувати в кориці.
  • В промаслений форму вилити половину тіста, викласти 2/3 начинки. Закрити тістом, що залишилося.
  • Зверху викласти яблучні дольки, посипати сумішшю цукру і кориці.
  • Випікати пиріг з яблуками і корицею 50 хвилин при 180.
  • Німецький пиріг з яблуками та корицею

    Яблучний пиріг з корицею, рецепт якого далі описано, не відрізняється складністю, але особливість у нього є. В даному варіанті випічки фрукти не подрібнюють, поділяють на половини, очищають і викладають зверху пирога. Вибирайте невеликі плоди, з кислуватим присмаком, обробляти їх потрібно швидко, поки не потемніли.

    Інгредієнти:

    • яблука – 4 шт.;
    • борошно – 200 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • масло – 100 г;
    • цукор – 150 г;
    • лимонна цедра – 2 ч. л.;
    • родзинки – 1 жменя;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • сік лимона – 1 ч. л.;
    • розпушувач;
    • молоко – 50 мл;
    • джем яблучний – 2 ст. л.;
    • вода – 2 ч. л.

    Приготування

  • Розтерти масло з цукром, ввести яйця.
  • Всипати цедру, корицю, перемішати.
  • Додати борошно і розпушувач, влити молоко, збити міксером.
  • Всипати родзинки, перемішати.
  • Вилити тісто у форму.
  • Яблука очистити, розрізати навпіл, кожну половину надрізати, викласти на тісто, притопити їх.
  • Випікати 30 хвилин при 180.
  • Змішати джем з водою, прогріти в СВЧ, змастити готовий пиріг.
  • Пиріг з яблуками і корицею в мультиварці

    Спекти яблучний пиріг з корицею в мультиварці легко і просто, під готування в приладі можна адаптувати майже будь-базовий рецепт. Враховуючи, що рум’яної скоринки на поверхні не вийде, добре в мультиварці пироги печуться-перевертні і відкриті десерти з листкового або пісочного тіста.

    Інгредієнти:

    • яблука – 3 шт.;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • борошно – 300 г;
    • цукор – 100 г;
    • розпушувач;
    • яйця – 4 шт.;
    • м’яке масло – 150 р.

    Приготування

  • Яблука порізати кубиком, обсипати корицею.
  • Збити яйця з цукром, ввести муку і розпушувач.
  • Додати масло, збити, ввести яблука, перемішати.
  • Вилити тісто в чашу, зняти клапан, накрити кришкою.
  • Готувати на «Випікання» 1 год.
  •  

    Загрузка...