Пиріг з грибами – рецепти пирога з грибами, куркою та картоплею в духовці або в мультиварці

Серед найширшого асортименту домашньої випічки перші позиції в рейтингу займає пиріг з грибами. Цьому сприяють дивні смакові якості несолодкого ласощі, його ні з чим не порівнянний аромат і відносно невисока калорійність.

Загрузка...

Пиріг з грибами – рецепт

Найчастіше готують пиріг з грибами в духовці, використовуючи в якості борошняної основи будь-яку по складу тісто, а також базу на основі кефіру або сметани з додаванням розпушувачів. Наповнення може бути найрізноманітнішим, де грибні складові доповнюються лаконічно обсмаженою цибулею або ж змішуються з іншими, не менш самостійними компонентами.

Пиріг з куркою і грибами

Вишуканий і просто божественно смачний лоранський пиріг з куркою і грибами стане прикрасою будь якого столу, як у будні, так і в свята. У ньому чудово все – і зовнішній вигляд, і збалансований гармонійний смак, і приголомшливий аромат.

Інгредієнти:

  • печериці – 350 г;
  • куряче філе – 350 г;
  • цибуля – 250 г;
  • жирні вершки – 200 мл;
  • сир – 150 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • вода – 50 мл;
  • масло вершкове і рослинне – 50 г;
  • приправи.

Приготування

  • Курятину відварюють і нарізують.
  • Масло розтирають з яйцем і вливають крижану воду.
  • Додають просіяний сипучі компоненти і виробляють заміс.
  • Збирають масу в кому і поміщають хвилин на 30 в холодильник.
  • До пассерованному луку закладають грибочки і смажать до випаровування вологи.
  • Додають курку, обсмажують 5 хвилин.
  • Залишилися яйця збивають і з’єднують з сирною стружкою і вершками.
  • Розподіляють борошняну основу у формі, викладають начинку і розподіляють зверху яєчно-сирну заливку.
  • Відправляють пиріг з грибами і курятиною запікатися при 185 градусів на 40 хвилин.
  • Загрузка...

    Пиріг з картоплею і грибами

    Якщо немає в наявності свіжих, можна спекти пиріг з солоними грибами, але в такому випадку надлишки солі переважно нівелювати додаванням овочів. Першість найчастіше віддають картоплі, який як не можна краще доповнює грибний смак, перетворюючи страву в справжній кулінарний шедевр.

    Інгредієнти:

    • солоні грузді, опеньки – 300 г;
    • картопля – 400 г;
    • цибуля – 220 г;
    • сметана – 150 г;
    • сир – 150 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 250 г;
    • молоко – 100 мл;
    • масло вершкове – 90 г;
    • цукор – 10 г;
    • дріжджі – 10 г;
    • спеції.

    Приготування

  • У теплому молоці розпускають дріжджі, цукор, щіпку солі, додають масло, борошно і виробляють заміс.
  • Залишають миску з отриманим грудкою в теплі на годину.
  • Картоплини обчищають, шаткують і відварюють в окропі кілька хвилин.
  • Пасерують цибульну нарізку, додають опеньки або грузді і смажать ще трохи.
  • Ком розгортають, розподіляють на деко або у формі.
  • Картоплю змішують з піджаркою, сметаною і сумішшю перців і викладають зверху.
  • Посипають всі сиром і відправляють пиріг з грибами запікатися при 185 градусах протягом півгодини.
  • Млинцевий пиріг з куркою і грибами

    Спробувавши один раз пиріг з м’ясом і грибами з млинців, ви назавжди залишитеся в числі його вірних шанувальників. Адже це дійсно неймовірно смачне, оригінальне і дивно смачне ласощі, гідне найвищої похвали.

    Інгредієнти:

    • печериці – 500 г;
    • куряча м’якоть – 400 г;
    • цибулини – 120 г;
    • петрушка – 5 гілочок;
    • сир – 200 г;
    • майонез – 100 г;
    • масло – 120 мл;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 250 г;
    • молоко – 300 мл;
    • цукор – 20 г;
    • прованські трави, приправи.

    Приготування

  • З молока, борошна, яєць, цукру, половина порції масла і солі роблять борошняну основу і через п’ятнадцять хвилин смажать млинці традиційним способом.
  • Курятину відварюють і нарізують дрібно.
  • Пасерують цибульну і грибну нарізку на смальці, посоливши, поперчив за смаком і присмачивши травами.
  • З’єднують піджарку з м’ясом і петрушкою в ємності блендера і подрібнюють.
  • Для оформлення пирога з грибами укладають промазані майонезом і наповненням млинці один на одного і кожен шар посипають сиром.
  • Пиріг з листкового тіста з грибами

    Простий у приготуванні і апетитний пиріг із грибами вдається ситним і поживним. Оформити його можна за лічені хвилини, чому будуть несказанно раді зайняті господині, а відмінним результатом залишаться задоволені навіть прівереди.

    Інгредієнти:

    • листкове тісто – 250 г;
    • печериці – 300 г;
    • цибулини – 120 г;
    • олія – 50 мл;
    • сметана – 90 г;
    • сир – 100 г;
    • жовток – 1 шт.;
    • базилік, майоран, чебрець, кріп – по щіпці;
    • сіль, суміш перців.

    Приготування

  • Розкочують і перекладають листковий пласт у форму.
  • Смажать цибульну і грибну нарізку, охолоджують і змішують з сирною стружкою, сметаною, посоливши, поперчив і заправити травами.
  • Викладають отриману суміш у посудину і покривають жовтком.
  • Залишилося дочекатися підрум’янення пирога з грибами в прогрітій до 185 градусів духовці.
  • Пиріг-перевертиш з грибами і фаршем

    Нестандартний підхід до оформлення виробу, рецепт якого описаний далі, не заважає йому стати популярним і затребуваним на кожному столі. Пиріг з фаршем і грибами часто доповнюють відвареним рисом та овочами. В даному випадку буде взята стручкова квасоля, але її можна замінити будь-яким міксом з овочів.

    Інгредієнти:

    • печериці мариновані – 300 г;
    • сир – 300 г;
    • рис відварений – 1,5 склянки;
    • фарш – 400 г;
    • цибулини – 180 г;
    • жир – 20 г;
    • квасоля стручкова – 300 г;
    • кефір – 220 мл;
    • яйця – 3 шт.;
    • розпушувач – 1 ½ ч. ложки;
    • борошно – 240 г;
    • приправи.

    Приготування

  • З’єднують кефір, яйця з сипучими компонентами, перемішують.
  • Пасерують цибульні кубики, додають м’ясний фарш і смажать до готовності.
  • Готують рис, шаткують печериці.
  • Роз’ємну форму вистилають пергаментом і викладають печериці, а потім сирну стружку.
  • Далі черга рису, обсмаженого фаршу і квасолі.
  • Заливають все рідкої борошняний заливкою і відправляють в прогріту до 195 градусів духовку на 40 хвилин.
  • Дають охолонути півгодини, і перевертають виріб на блюдо.
  • Пісний пиріг з грибами

    Далі ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з грибами в пісної варіації без використання продуктів тваринного походження. Така випічка – просто знахідка для прихильників вегетаріанства або тих, хто дотримується обмеження з релігійних переконань.

    Інгредієнти:

    • лисички або опеньки і капуста – 300 г;
    • цибуля – 250 г;
    • рослинний жир – 150 мл;
    • борошно – 450 г;
    • дріжджі – 20 г;
    • цукор – 20 г;
    • вода – 200 мл;
    • приправи.

    Приготування

  • З’єднують теплу воду з дріжджами і сипучими компонентами, вливають 2/3 масла, вимішують і залишають для підходу.
  • Смажать цибулю з лисичками і окремо капусту, посоливши і поперчив за смаком.
  • Оформляють пиріг з капустою і грибами, виклавши 2/3 тіста у форму, наповнивши його начинкою і прикривши смугами з дріжджовий основи.
  • Запікають виріб протягом півгодини при 180 градусах.
  • Пиріг з грибами в мультиварці

    Якщо використовувати для подібного роду випічки мультиварку, особливо смачним вдається заливний пиріг з грибами. Оформити його можна за лічені хвилини, а випіканням займеться кухонні помічниця, забезпечивши ідеальні умови для отримання відмінного результату.

    Інгредієнти:

    • лисички або опеньки – 350 г;
    • сир – 300 г;
    • цибуля – 150 г;
    • масло – 40 г;
    • кефір – 250 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • розпушувач – 10 г;
    • борошно – 200 г;
    • сіль, суміш перців.

    Приготування

  • Гриби смажені з цибулею на олії, посоливши і поперчив.
  • Змішують яйця з кефіром, розпушувачем і борошном, посоливши за смаком.
  • Виливають половину маси в чашу, викладають піджарку і покривають залишком тесту.
  • Готують пиріг з грибами на кефірі в режимі «Випічка» одна година.
  •  

    Загрузка...