Пиріг в мікрохвильовці – рецепти яблучного, шоколадного і сирного пирога за 5 хвилин, у гуртку

Пиріг в мікрохвильовці приготувати дуже легко. Процес займає зовсім небагато часу, а виріб в результаті виходить дуже апетитним. Така випічка виручає, коли раптом захотілося чогось смачненького або завітали несподівані гості.

Загрузка...

Як спекти пиріг в мікрохвильовці?

Пироги в мікрохвильовці на швидку руку виходять нітрохи не гірше тих, що випікали по класичній технології в духовці, а ось часу на їх приготування потрібно значно менше. Наведені нижче поради допоможуть швидко приготувати дуже апетитні ласощі.

  • Тісто для пирогів в мікрохвильовці має бути рідшою, ніж для випічки в духовці.
  • Цукор в тесті потрібно розмішувати дуже ретельно, адже нерозчинені кристали при запіканні в СВЧ підгорають.
  • Для випічки переважно використовувати круглі форми.
  • Готову випічку після сигналу не рекомендують відразу витягувати з приладу, нехай вона постоїть в печі ще хвилин 5-7.
  • Пиріг в мікрохвильовці 5 хвилин

    Швидкий пиріг в мікрохвильовці можна приготувати за лічені хвилини, дуже зручно готувати такі ласощі до ранкової кави. Виріб виходить м’яким, ніжним, ароматним і дуже апетитним. Для випічки потрібно використовувати посуд, придатну для СВЧ печей – керамічну, скляну або силіконову.

    Інгредієнти:

    • борошно – 8 ст. ложок;
    • какао – 3 ст. ложки;
    • цукор – 6 ст. ложок;
    • яйця – 2 шт.;
    • молоко, масло – 6 ст. ложок;
    • цукор ванільний – 10 г;
    • розпушувач – 1 ч. ложка.

    Приготування

  • Яйця збивають з цукром, молоком і маслом.
  • Додають сухі компоненти і вимішують.
  • На дно форми поміщають коло з пекарської папери, виливають тісто і при максимальній потужності готують такі пироги в СВЧ печі 4 хвилини.
  • Готовий виріб повністю остуджують у формі, а потім витягають.
  • Загрузка...

    Пиріг в гуртку в мікрохвильовці

    Пиріг в чашці в мікрохвильовці під силу приготувати навіть дитині. Нижче наведено базовий рецепт, а далі його можна змінювати і доповнювати по своєму смаку. Виходить дуже смачно, якщо додати в тісто дрібно нарубані шматочки чорного шоколаду. При приготуванні пирога потрібно пам’ятати, що тісто добре піднімається, а тому гуртка повинна бути високою.

    Інгредієнти:

    • мука – 4 ст. ложки;
    • цукор, какао – 2 ст. ложки;
    • яйце – 1 шт.;
    • молоко – 3 ст. ложки;
    • масло – 3 ст. ложки.

    Приготування

  • В кружку насипають всі сухі компоненти і добре розмішують.
  • Вбивають яйце, вливають олію і молоко, ретельно вимішують і відправляють в СВЧ піч.
  • При максимальній потужності пиріг в мікрохвильовці буде готовий через 3 хвилини.
  • Шоколадний пиріг в мікрохвильовці

    Пиріг Зебра в мікрохвильовці виходить таким смачним і цікавим, що його можна подати не тільки до домашнього чаювання, але і до святкового столу. За бажанням готовий виріб можна полити шоколадною глазур’ю або розтопленим на водяній бані або в мікрохвильовій печі шоколадом і притрусити подрібненими горіхами.

    Інгредієнти:

    • борошно, цукор – 4 ст. ложки;
    • какао – 1 ст. ложка;
    • розпушувач – ¼ ч. ложки;
    • розчинна кава – 1 ч. ложка;
    • яйце – 1 шт.;
    • масло, молоко – 3 ст. ложки.

    Приготування

  • Рідкі компоненти збивають до однорідності.
  • З’єднують сухі інгредієнти без кави і какао.
  • Обидві маси з’єднують і ділять навпіл.
  • В одну з них додають какао, кава і розмішують.
  • Форму змащують масло і по черзі столовою ложкою викладають біле і коричневе тісто.
  • При максимальній потужності пиріг «Зебра» в мікрохвильовці буде готовий через 4 хвилини.
  • Пиріг з яблуками в мікрохвильовці

    Яблучний пиріг в мікрохвильовці припаде до смаку всім любителям соковитою вологою випічки. Яблука можна викласти на дно форми і залити приготованим тестом, а можна і вмішати фрукти в нього і запікати вже в такому вигляді. За бажанням перед додаванням в тісто яблука можна злегка притрусити меленою корицею.

    Інгредієнти:

    • борошно, цукор – по 1 склянці;
    • яблука – 3 шт.;
    • яйця – 4 шт.;
    • сода – ¾ ч. ложки;
    • лимонний сік – 1 ч. ложка;
    • масло для змащування форми.

    Приготування

  • Яйця розтирають з цукром і додають борошно.
  • Соду гасять лимонним соком і відправляють в тісто.
  • Туди ж поміщають нарізані невеликими скибочками яблука.
  • Вилити тісто в змащену маслом форму і при максимальній потужності готують 8 хвилин.
  • Банановий пиріг в мікрохвильовці

    Пиріг з бананами в мікрохвильовці, приготований за цим рецептом, виходить дуже пишним і повітряним. Особливий ніжний смак йому надає додавання в тісто згущеного молока. Банани для випічки краще використовувати повністю выспевшие. Замість апельсинової цедри можна використовувати і лимонну, теж буде дуже смачно.

    Інгредієнти:

    • борошно – 1 склянка;
    • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
    • масло – 100 г;
    • згущене молоко – 100 г;
    • банани – 2 шт.;
    • молоко – 100 мл;
    • терта апельсинова цедра – ½ ч. ложки.

    Приготування

  • Борошно змішують з розпушувачем.
  • Банани розминають виделкою, додають згущене молоко, цедру, молоко і збивають до однорідності.
  • З’єднують обидві маси, вилити тісто у форму і при максимальній потужності випікають пиріг з бананами в мікрохвильовій печі 10 хвилин.
  • Пиріг з капустою в мікрохвильовці

    Заливний пиріг з капустою в мікрохвильовці – відмінне самостійне блюдо. При приготуванні тіста в нього замість сметани можна додавати і кефір. Капусту попередньо можна і не піддавати термообробці, але тоді в готовому виробі вона буде трохи похрустывать. Якщо ж хочеться, щоб пиріг мав більш ніжну структуру, капусту краще попередньо потомити.

    Інгредієнти:

    • мука – 4 ст. ложки;
    • капуста – 300 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • сметана – 3 ст. ложки;
    • розпушувач – ½ ч. ложки;
    • сіль;
    • сир – 50 р.

    Приготування

  • Капусту шаткують, підсолюють, заливають окропом і відправляють в мікрохвильову піч на 5 хвилин.
  • Потім капусту відкидають на друшляк.
  • Яйця збивають з сіллю і сметаною, додають борошно, розпушувач і розмішують.
  • Поміщають капусту в змащену маслом форму, заливають тестом і при потужності 800 Вт простий пиріг в мікрохвильовці буде готовий через 10 хвилин.
  • Посипають його тертим сиром і знову запікають до його розплавлення.
  • Сирний пиріг в мікрохвильовці

    Пишний легкий пиріг в мікрохвильовці, приготований на основі сиру, подобається всім, хто пробував хоч раз. Щоб виріб мав ніжну пухку структуру, сир потрібно вибирати не дуже жирний. За бажанням в тісто можна додавати родзинки, шматочки фруктів або ягоди. А готовий виріб можна полити сметанним кремом.

    Інгредієнти:

    • сир – 300 г;
    • кефір – 100 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • цукор – 100 г;
    • манка – 100 г;
    • сіль, ванілін – по щіпці;
    • розпушувач – 1 ч. ложка.

    Приготування

  • Яйця розтирають з цукром, вливають кефір, додають сіль, ванілін.
  • Всипають манку, розпушувач, ретельно розмішують і дають постояти хвилин 15.
  • Вилити тісто у форму і при високій потужності запікають сирний пиріг в мікрохвильовій печі 10 хвилин.
  • Рибний пиріг в мікрохвильовці

    Пиріг з рибою в мікрохвильовці – дуже апетитне і дуже поживне ласощі. У даному рецепті в начинку крім риби ще додають копчене сало. Цей компонент можна і не використовувати, але з ним страва виходить смачніше. Щодо лука – його можна додавати в сирому вигляді, але краще його попередньо спасерувати.

    Інгредієнти:

    • борошно – 400 г;
    • масло – 50 г;
    • вода – 1 склянка;
    • сіль;
    • філе риби – 500 г;
    • копчене сало – 100 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • спеції.

    Приготування

  • Для тіста борошно змішують з водою, маслом і сіллю.
  • Його ділять на 2 частини, одну з них поміщають у форму і розподіляють тісто так, щоб вийшли бортики.
  • Філе і сало нарізають кубиками, цибулю кришать, підсолюють, додають спеції і перемішують.
  • Розкладають отриману начинку на тісто, накривають другою частиною тіста, краї защипують.
  • Верх пирога змащують яйцем.
  • Випікають виріб при середній потужності 10 хвилин, потім виставляють макисмальную потужність і готують пиріг ще 12 хвилин.
  • М’ясний пиріг в мікрохвильовці

    Смачний пиріг в мікрохвильовці з м’ясною начинкою теж випікається дуже просто. Краще вибирати ті види м’яса, що готуються швидко – свинину, індичку або курку. За бажанням у фарш можна додати подрібнену цибулю – він додасть страві соковитості. Перед тим, як відправити пиріг в духовку, на поверхні рекомендують зробити кілька отворів для виходу пари.

    Інгредієнти:

    • сир – 50 г;
    • свинячий фарш – 400 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • хрін тертий, білий хліб, гірчиця – по 20 р;
    • листкове тісто – 400 р.

    Приготування

  • Фарш з’єднують з хлібом, хріном, гірчицею і сіллю.
  • На дно форми розкладають пласт тіста, формуючи бортики, зверху кладуть начинку і накривають рештою тестом, защипывая краю.
  • Зверху посипають пиріг тертим сиром і при середній потужності готують пиріг 15 хвилин.
  •