Піджарка зі свинини рецепт на сковороді з підливою

Рецепт поджарки из свинины

Піджарка зі свинини, рецепт якої розглянуто нижче, вважається простою стравою, так як процес приготування нескладний. Хоча наведеного рецепту є головна особливість — він дозволяє зробити свинину не просто смачною, соковитою, а святковою. Таким блюдом можна не тільки насититися всім членам сім’ї, але і здивувати гостей. Це смачне і апетитне м’ясо готують як на простий вечерю, так і на святковий стіл.

У той же час живильний рецепт свинини з підливою можна використовувати завжди і скрізь, не турбуючись за здоров’я і фігуру. Таким чином, нескладне і смачне блюдо дозволить не відмовляти собі в смаженому м’ясі.

Загрузка...

Необхідні продукти

Ингредиенты для приготовления поджарки из свининыДля приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • свинина — 700 – 800 г;
  • 1 велика морква;
  • велика цибулина;
  • рослинне масло — 2-3 ст. л.;
  • імбир — маленький шматочок;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • масло вершкове — 2-3 ст. л.;
  • бульйон — 600 мл;
  • зелень за смаком;
  • приправи: італійські, чебрець, лавровий лист (або ваша інша улюблена приправа);
  • сіль, перець — за смаком;
  • томатна паста — 200 мл

Готову страву зі свинини з підливою краще подавати з гарніром.

Оскільки свиняча піджарка — це не тільки м’ясо, але і смачна підлива, важливо правильно підібрати доповнює або основне блюдо.

Відмінно підійдуть рис, гречана каша, картопля шматочками або пюре, макарони, сочевиця або будь-які інші крупи. І, звичайно, стануть прекрасним гарніром свіжі овочі.

Покрокова інструкція приготування піджарки з свинини

Нарезка свинины для поджаркиПершим ділом свинину нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Якщо хочете приготувати швидше, можна нарізати м’ясо дрібніше. Приправляти спеціями поки страва не потрібно, щоб зберегти соковитість.

Очищений і натертий на крупній тертці імбир кладемо в розігріту сковороду, попередньо наливши туди трохи олії. Підсмажуємо до приємного золотистого кольору. Після цього відкладаємо.

Тепер на розігріту сковороду з олією викладаємо нарізану свинину. Підсмажимо на максимальному вогні, поки не випарується рідина, а після цього ще 4-6 хвилин, щоб шматочки знайшли приємний золотистий колір.

Однак необхідно постаратися виконати потрібну міру готування, не перетримавши більше приведеного часу.

Якщо ви використовуєте для піджарки свинину нежирну, то бажано покласти в сковороду вершкове масло.

При використанні м’яса з жирком, який вже встиг вытопиться, додаткове масло буде зайвим. Посипаємо м’ясо борошном (борошно — відмінний інгредієнт для більшості м’ясних соусів і не тільки) і перемішуємо. Смажимо ще 5 хвилин, після чого вливаємо бульйон (ідеально підійде овочевий, але і з невеликим відсотком жирності теж буде як раз). В крайньому випадку цілком годиться і вода. Важливо, щоб рідина була підігрітою.

М’ясо тушкуємо на середньому вогні, поки соус не почне густіти, не забуваючи помішувати. Кришку краще відкласти в бік, залишаючи сковороду відкритою.

Тим часом моркву та цибулю очищаємо, промиваємо. Нарізаємо овочі дрібними кубиками і злегка обсмажуємо їх на рослинному маслі в окремій сковороді. Потім раніше підсмажений імбир кладемо до моркви і цибулі. Можна використовувати морква не просто свіжу, а мариновану по-корейськи, тільки в цьому випадку обсмажувати її не слід. Солимо і перчимо страву.

Повернемося до м’яса, додамо до нього лавровий листочок і посиплемо чебрецем і сумішшю перців або будь-який інший улюбленою приправою. Викладаємо овочі і вливаємо до піджарки томатну пасту, добре розмішуємо масу. Томатну пасту можна замінити свіжими (але бажано стиглими) помідорами, які легко збити в пюре або нарізати часточками.

Висипаємо до страви дрібно нарізану зелень, перемішуємо. Накривши кришкою, доводимо м’ясо до повної готовності, зрідка помішуючи.

Загальний час готування піджарки становить близько 1 години, що залежить від величини шматочків і якості самого м’яса.

Загрузка...