Печеня в горщиках – рецепти з м’ясом, по-домашньому з куркою, свининою і яловичиною

Печеня в горщиках – страва, ідеально поєднує в собі простоту приготування і насичений смак, який важко отримати шляхом смаження, класичного гасіння або запікання в звичайній формі. У даному випадку діє «магія» горщика, перетворення характеристики страви і надає йому особливого смаку.

Загрузка...

Як приготувати печеня в горщиках?

Смачну печеню в горщиках можна приготувати по-різному. Варіюючи складом основних або додаткових інгредієнтів, можна кожного разу отримувати нові характеристики смачного і поживного наїдки.

  • В якості м’ясної основи використовують свинину, яловичину, баранину, м’ясо птиці, кролика, рибу.
  • Овочевий склад може бути лаконічною і містити тільки картопля, цибуля та морква. За бажанням блюдо доповнюють помідорами, солодким болгарським перцем, квасолею, горохом.
  • В залежності від рецепту компоненти закладають в горщик в свіжому вигляді або попередньо підрум’янюють її в олії на сковороді.
  • Печеня по-домашньому в горщиках

    Печеня по-домашньому в горщиках в духовці готується з будь-якого м’яса з додаванням тривіального овочевого набору. М’ясну нарізку попередньо маринують з додаванням приправ, спецій, лимонного соку і солі. Бульйон в даному випадку допускається замінювати молоком, яке пом’якшить смак готового страви.

    Інгредієнти:

    • м’ясо – 600 г;
    • картопля – 8 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • бульйон – 200 мл;
    • сметана – 6 ст. ложок;
    • сіль, перець, лавр, масло, лимонний сік.

    Приготування

  • М’ясо нарізають, маринують протягом години.
  • Нарізають кубиками картоплю, цибулю та моркву, обсмажують по черзі в маслі.
  • Розкладають компоненти шарами по горщикам, приправляючи за смаком.
  • Бульйон змішують зі сметаною, солять, перчать, розливають по ємностях.
  • Прикривають судини кришками і ставлять у холодну духовку, яку включають і налаштовують на 200 градусів.
  • Через 1,5 години печеня зі сметаною буде готово.
  • Загрузка...

    Печеня з свинини в горщиках

    Смачну печеню в горщиках в духовці вдасться приготувати з свинини з додаванням помідорів. М’ясо попередньо обсмажують з додаванням цибулі, а інші компоненти закладають в свіжому вигляді. За бажанням за 15 хвилин до завершення приготування в кожен горщик можна додати тертий твердий сир.

    Інгредієнти:

    • свинина – 600 г;
    • картопля – 1 кг;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • часник – 3-4 зубки;
    • бульйон – 200 мл;
    • майонез або сметана – 6 ст. ложок;
    • сіль, перець, лавр, масло.

    Приготування

  • Свинину обсмажують з додаванням цибулі.
  • Нарізають картоплю і помідори.
  • Закладають в горщики шарами картоплю, м’ясо і помідори, подсаливая і приправляючи за смаком.
  • Вливають бульйон, додають по ложці сметани.
  • Готують печеня зі свинини з картоплею в горщиках 70-80 хвилин при 200 градусах.
  • Печеня з яловичини в горщиках

    Насиченим і ароматним буде печеня з м’ясом і овочами, якщо в якості базового компонента взяти яловичину. Додаткове пахощі додасть болгарський перець, а гостроту колечка чилі, кількість яких визначають по смаку. Замість замороженого зеленого горщика можна взяти консервований.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 600 г;
    • картопля – 1 кг;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • болгарський перець чилі – 1 шт.;
    • горошок заморожений – 150 г;
    • часник – 3-4 зубки;
    • сіль, перець, лавр, масло.

    Приготування

  • Нарізають м’ясо і овочі, обсмажують окремо на олії до рум’янцю.
  • Закладають компоненти в горщик, додають горошок, часник і приправи.
  • Заливають вміст на 2/3 водою, накривають посуд кришкою.
  • Готують печеня з м’ясом при 180 градусах 2-2,5 години або до готовності м’яса, за необхідності додаючи гарячу воду.
  • Печеня з грибами

    Печеня з грибами в горщиках можна приготувати з будь-яким м’ясом, але свинина тут максимально краща. Якщо є можливість замінити печериці лісовими грибами, нею обов’язково потрібно скористатися. При обжарке грибний нарізки часник додають у кінці процесу, за бажанням доповнивши його сухими травами.

    Інгредієнти:

    • свинина – 600 г;
    • картопля – 800 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • печериці – 400 г;
    • часник – 2 зубки;
    • сметана – 6 ст. ложок;
    • сіль, трави, лавр, бульйон, масло.

    Приготування

  • М’ясо обсмажують до рум’янцю, розкладають по горщикам.
  • Слідом відправляють обсмажені гриби з часником, а потім піджарку з моркви і цибулі.
  • Наступним шаром викладають картопля, горошок і сметану.
  • Приправляють печеня з м’ясом і грибами, доповнюють бульйоном, лавром і готують при 200 градусах 1 годину.
  • Печеня з куркою та картоплею

    Максимально швидко вдасться приготувати печеня з куркою в горщиках. Якщо попередньо обсмажити картопляну нарізку до напівготовності, то запікання в гарячій духовці займе не більш півгодини. При цьому скоротити час готування вдасться, додавши в горщик гарячі компоненти і доповнивши їх киплячим бульйоном.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 600 г;
    • картопля – 1 кг;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • печериці – 400 г;
    • часник – 6 зубчиків;
    • сметана – 6 ст. ложок;
    • італійські трави – 1 ч. ложка;
    • майонез – 1 ст. ложка;
    • сіль, перець, лавр, бульйон, масло.

    Приготування

  • Нарізають куряче філе, маринують 1 годину з додаванням перцю, солі, майонезу і часнику (2 зубки), після чого підрум’янюють її в олії.
  • Обсмажують картоплю, моркву і гриби з цибулею.
  • Викладають компоненти в горщики, присмачуючи травами, сіллю, перцем.
  • Додають сметану, бульйон і лавр.
  • Готують печеня з куркою в духовці 30 хвилин.
  • Печеня у горщиках із чорносливом

    Ні з чим не порівнянний аромат і чудові смакові ноти набуває приготоване печеня в горщиках в духовці з чорносливом. М’ясних компонентом зможе бути свинина, яловичина або курка. При використанні яловичини час запікання і кількість доданої рідини збільшують, а з курятиною зменшують.

    Інгредієнти:

    • свинина – 600 г;
    • картопля – 900 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • чорнослив – 12 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • майонез – 3 ст. ложки;
    • сіль, перець, лавр, бульйон, масло.

    Приготування

  • Обсмажують м’ясо і цибулю з морквою, картоплю нарізають.
  • Укладають компоненти в горщики, додають чорнослив, часник, приправи і майонез.
  • Доливають бульйон і готують печеня в горщиках при 200 градусах 1 годину.
  • Печеня з індички в горщиках

    Приготоване за рекомендаціями наступного рецепту печеня з індички в горщиках в духовці порадує багатогранної смакової палітри і винятковим ароматом. Ніжне м’ясо, просочене соками овочів і чорносливу, і розсипчаста картопля з легкою кислинкою томатів створюють незабутню феєрію смаку.

    Інгредієнти:

    • індичка – 600 г;
    • картопля – 800 г;
    • цибулю-порей і моркву – по 1 шт.;
    • чорнослив і черрі – 12 шт.;
    • часник – 6 зубчиків;
    • сметана – 6 ст. ложок;
    • сіль, перець, лавр, бульйон, масло, зелень.

    Приготування

  • На маслі обсмажують індичку і моркву, викладають у формочки.
  • Додають порей, чорнослив, картопля, черрі, часник і приправи.
  • Доливають в кожен посудину по половинку бульйону, додають сметану, зелень.
  • Готують печеня в горщиках при 200 градусах 1 годину.
  • Печеня з кролика в горщику

    Легке і корисне печеня з кролика з картоплею в горщику можна включати в раціон при дієтах або в меню прихильників здорового харчування. Компоненти в даному випадку не піддаються обсмажуванню, що благотворно позначається на характеристиках готового страви. Переважно попередньо відокремити м’якоть кролика від кісток.

    Інгредієнти:

    • кролик – 700 г;
    • картопля – 900 г;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • гриби – 200 г;
    • сметана – 6 ст. ложок;
    • сіль, лавр, бульйон, зелень.

    Приготування

  • В горщики укладають шарами картоплю, гриби, цибуля, м’ясо і моркву.
  • Кожен шар підсолюють, а зверху додають часник, зелень і лавр.
  • Доливають бульйон, додають по ложці сметани.
  • Відправляють горщики запікати при 200 градусах 1 годину.
  • Печеня по-селянськи в горщиках

    Рецепт жаркого в горщику в духовці по-селянськи набуває особливий смак за рахунок додавання до складу томатів та сиру, яким посипають страву на завершальному етапі запікання. Особливо ніжною і м’якою буде свинина, якщо взяти ошийок, який не вимагає тривалої термічної обробки і має максимально соковитий смак.

    Інгредієнти:

    • свинина – 600 г;
    • картопля – 800 г;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • помідори – 3-4 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • сметана – 6 ст. ложок;
    • сир твердий – 150 г;
    • сіль, перець, лавр, спеції, бульйон, масло.

    Приготування

  • Закладають в горщики підрум’янені шматки свинини.
  • Слідом відправляють цибулю з морквою і картоплю, приправляючи шари за смаком сіллю, перцем, спеціями.
  • Останніми викладають помідори, сметану і лавр з часником.
  • Доливають по 0,5 склянки бульйону, ставлять ємності в духовку.
  • Через 40 хвилин страву посипають сиром і запікають ще 10-15 хвилин.
  • Печеня з баранини в горщиках в духовці

    Печеня з баранини в горщиках, як правило, готується з додаванням значної порції зелені: кінзи, петрушки, базиліка, кропу і всіляких приправ. Подібним манером вдається нівелювати специфічний смак використовуваного сорти м’яса, яке додатково можна замаринувати в сухому вині.

    Інгредієнти:

    • баранина – 600 г;
    • картопля – 600 г;
    • гарбуз і помідори – 200 г;
    • цибулю-порей і моркву – по 2 шт.;
    • гриби – 150 г;
    • часник – 6-8 зубчиків;
    • зелень – 2 пучка;
    • коріандр і хмелі-сунелі – 1 ч. ложці;
    • сіль, перець, лавр, бульйон, масло.

    Приготування

  • Баранину нарізають, обсмажують, кладуть у горщики.
  • Слідом відправляють морква, ріпчаста, гриби і гарбуз, викладають картоплю і помідори.
  • Не забувають кожен шар посипати сіллю, перцем, зеленню, спеціями і часником.
  • Доливають бульйон, готують страву при 180 градусах 2 години.
  • Печеня з риби в горщиках

    Наступний рецепт для тих, хто з повагою відноситься до рибних страв. Для приготування печені можна узяти філе будь-якої білої риби або лосося. Збагатити смакову палітру страви вдасться, розширивши овочевий склад додаванням стеблового селери або перетертого кореня, і замінивши частину цибулі пореєм.

    Інгредієнти:

    • філе риби – 600 г;
    • картопля – 1 кг;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • сметана – 6 ст. ложок;
    • бульйон або вода – 600 мл;
    • сіль, перець, приправи, лавр, масло.

    Приготування

  • В горщики укладають моркву з цибулею, картопля і рибу шарами, приправляючи сіллю, перцем і спеціями.
  • Зверху додають лавр, по ложці сметани.
  • Доливають в кожен горщик бульйону.
  • Готують печеня з рибою і картоплею в горщиках 40-50 хвилин при 200 градусах.
  • Печеня з фаршем

    Приготувати апетитну печеню можна з фаршем, попередньо сформувавши з нього круглі тефтелі невеликого розміру. Навіть у лаконічному виконанні страва виходить неймовірно смачним, а з додаванням плавленого сиру і болгарського солодкого перцю перетворюється в справжній кулінарний шедевр.

    Інгредієнти:

    • фарш – 600 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • картопля – 1 кг;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • перець болгарський – 2 шт.;
    • плавлений сир – 300 г;
    • молоко та вода – по 120 мл;
    • сіль, перець, приправи, лавр, масло.

    Приготування

  • У фарш додають яйце, цибулину, сіль, перець, перемішують і скачують з нього фрикадельки.
  • Нарізають і обсмажують окремо картоплю і цибулю з морквою.
  • Укладають складові шарами, приправляючи кожен за смаком.
  • Додають суміш з води і молока, плавлений сир.
  • Готують печеня з м’ясом і картоплею при 180 градусах 40 хвилин
  • Печеня з мисливськими ковбасками

    Для шанувальників ковбасних виробів найсмачніше печеня в горщиках те, що приготовлено з мисливськими ковбасками. Їх можна додатково обсмажити на промасленим сковороді для більш насиченого смаку і пахощів. Гармонійно доповнить палітру в даному випадку перетертий твердий або плавлений сир.

    Інгредієнти:

    • ковбаски мисливські – 600 г;
    • картопля – 1 кг;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • томатний соус – 6 ст. ложок;
    • бульйон або вода – 3 склянки;
    • сир – 200 г;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Обсмажують цибулю з морквою на олії, змішують з картоплею, нарізаним ковбасками і часником.
  • Укладають масу в горщики, додають томат, приправи, бульйон.
  • Готують страву 40 хвилин при 200 градусах.
  • Відкривають кришки, додають перетертий сир і повертають судини в пристрій ще на 15 хвилин.
  •  

    Загрузка...