Паста з овочами – італійські рецепти з куркою, креветками, яловичиною і у вершковому соусі

Смачна і апетитна паста з овочами стане ідеальним стравою для включення в щоденне меню та оформлення вечірньою або обідньої трапези. Враховуючи багатий асортимент можливого овочевого супроводу до макаронних виробів, кулінари мають можливість експериментувати зі складом страви, шукаючи оптимальні поєднання.

Паста з овочами – рецепти в домашніх умовах

Приготування пасти з овочами займає мінімум часу і зводиться до відварювання макаронів і нетривалої термічній обробці овочевих компонентів.

  • Відварити пасту рекомендується на хвилину менше, ніж зазначено в інструкції по приготуванню.
  • Закладати сирі макаронні вироби слід тільки в киплячу підсолену воду.
  • Овочі обсмажують на маслі, протушивают в сотейнику або запікають на грилі.
  • Виконуючи вибраний рецепт, страву можна приготувати з додаванням м’яса, грибів, морепродуктів.
  • Незмінним супроводом класичної пасти є тертий сир.
  • Більш апетитною паста з овочами стане, якщо подати її зі свіжою зеленню.
  • Загрузка...

    Паста з овочами по-італійськи – рецепт

    Італійська Паста з овочами виходить ситним, живильної і одночасно в міру калорійною. Класичний овочевий мікс, який використовується для приготування страви, можна підкоригувати, додавши кабачки або замінивши ними баклажани. Останні слід після нарізки трохи підсолити і залишити на деякий час.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • цибулю і болгарський перець – 2 шт.;
    • баклажани і помідори – 400 р;
    • часник – 2-3 зубки;
    • італійські трави – 1 ч. ложка;
    • олія, сіль, перець, сир, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують баклажани з цибулею.
  • Окремо підрум’янюють її на олії соломку перцю.
  • Додають томати, піджарку з баклажанами, припускають 4 хвилини, приправивши сіллю, перцем, травами.
  • Викладають овочеву масу до гарячими макаронами, прогрівають хвилину.
  • Подається паста з овочами по-італійськи зі свіжою зеленню і сиром.
  • Загрузка...

    Паста з куркою і овочами

    Чудово поєднується паста з овочами і курячою грудкою, яку слід попередньо замаринувати з додаванням лимонного соку, запашних сухих трав або спецій для птиці, а потім обсмажити до апетитного рум’янцю. Зелений горошок можна замінити спаржею або стручкової квасолею, а морква болгарським перцем.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • куряче філе – 300 г;
    • морква – 250 г;
    • брокколі – 400 г;
    • зелений горошок – 200 г;
    • часник – 2-3 зубки;
    • помідори – 400 р;
    • олія, сіль, зелень;
    • трави, спеції, лимонний сік.

    Приготування

  • Нарізають брусочками курятину, солять, приправляють травами, спеціями і лимонним соком.
  • Через 20 хвилин обсмажують м’ясо на олії до рум’янцю, додавши часник.
  • Закладають соломку моркви, суцвіття брокколі, горошок, помідори, томят при помішуванні 7-10 хвилин.
  • З’єднується паста з овочами, а через пару хвилин подається з сиром і зеленню.
  • Загрузка...

    Паста з овочами у вершковому соусі

    Паста з овочами, рецепт якої буде викладено далі, готується з додаванням вершків, які пом’якшують смак страви, роблять його більш делікатним і лагідним. Склад блюда можна доповнити нарізаними грибами або іншими овочами на свій смак. Вершки підійдуть будь-які, але найсмачніша страва буде з більш жирної добавкою.

    Інгредієнти:

    • паста – 300 г;
    • вершки – 500 г;
    • кабачок – 350 г;
    • болгарський перець – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 2-3 зубки;
    • базилік сушений – 2 щіпки;
    • олія, сіль, сир, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю.
  • Додають нарізку з кабачка і перцю, смажать 10 хвилин.
  • Вливають вершки, кидають часник, базилік, приправляють соус, тушкують 3 хвилини, викладають до макаронів.
  • При подачі паста в вершках з овочами посипається сиром і зеленню.
  • Паста з овочами в томатному соусі

    Пікантною і ароматною вдається паста з тушкованими овочами в томаті. Як томатної основи можна використовувати готовий соус, томатну пасту, розведену водою, або перетерті свіжі помідори. Приготувати страву можна без додавання чилі, замінивши його меленої солодкої паприкою або іншими гострими приправами.

    Інгредієнти:

    • паста – 350 г;
    • томатний соус – 1,5 склянки;
    • кабачок, баклажани і цибулю – по 1 шт.;
    • болгарський перець – 2 шт.;
    • квасоля стручкова – 150 г;
    • часник – 2-3 зубки;
    • стручок чилі – 1 шт.;
    • олія, сіль, перець, сир, зелень.

    Приготування

  • Відварюють окремо стручкову квасолю і пасту.
  • Обсмажують на олії цибулю.
  • Додають кабачок, баклажани та перці, тушкують 10 хвилин.
  • Вмішують томат, приправи, спеції, квасоля, часник, припускають 2 хвилини.
  • Подають пасту з тушкованими овочами, посипавши сиром і зеленню.
  • Паста з креветками і овочами

    Вишуканий смак набувають макаронні вироби з овочевим доповненням, якщо приготувати їх з креветками. Крім того додати до складу можна мідії або морський коктейль. Заморожені морепродукти, як правило, вже почищені і відварені, тому не вимагають тривалої смаження, відварювання або гасіння.

    Інгредієнти:

    • паста – 350 г;
    • креветки – 350 г;
    • вершки і біле вино – 100 мл;
    • баклажани і солодкий перець – по 1 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • петрушка – 1 пучок;
    • олія, сіль, перець.

    Приготування

  • Обсмажують в олії часник і цибулю.
  • Додають баклажани і перці, смажать 7 хвилин.
  • Закладають томати, а через 5 хвилин вливають вершки і вино.
  • Приправляють соус, прогрівають до загусання, додають креветки, тушкують пару хвилин.
  • Готова паста з морепродуктами і овочами посипається петрушкою.
  • Паста з яловичиною та овочами

    Простий рецепт пасти з яловичиною та овочами виповнюється довше звичайного з-за необхідності тривалого гасіння м’яса. Прискорить приготування маринування нарізки в суміші з вина, олії зі спеціями, серед яких може бути стандартний мікс з солі і перцю, або більш багатий пряний набір.

    Інгредієнти:

    • паста – 350 г;
    • яловичина 450 г;
    • вино – 50 мл;
    • морква – 2 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • горошок зелений – 100 г;
    • чебрець і орегано – по 1 щіпці;
    • олія, сіль, перець, спеції.

    Приготування

  • Змішують вино і масло, додають спеції, сіль, перець, присмачують сумішшю нарізане м’ясо, залишають на 5 годин.
  • Викладають яловичину в розпечену сковороду, підрум’янюють її.
  • Кидають соломку моркви, горошок, тушкують масу 10 хвилин.
  • Вмішують томати, трави, приправляють соус, тримати 10 хвилин.
  • З’єднують вміст сотейника з відвареною пастою.
  • Паста з грибами і овочами

    Гармонійне поєднання овочів з грибами можна результативно застосувати для приготування смачної пасти, доповнивши її апетитним і в міру живильним соусом. Можна використовувати печериці, гливи, але особливо вражаючими будуть смакові характеристики страви з пахучими лісовими грибочками.

    Інгредієнти:

    • паста пенне – 350 г;
    • гриби – 350 г;
    • вершки – 300 мл;
    • помідори – 4 шт.;
    • морква – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • сухі трави;
    • олія, сіль, перець, сир.

    Приготування

  • Обсмажують окремо гриби і цибулю з морквою, з’єднують в загальній ємності.
  • Додають часник, помідори, приправи, трави і вершки, припускають 10 хвилин, помішуючи.
  • Закладають в сотейник відварені макарони.
  • При подачі паста пенне з овочами посипається сиром.
  • Паста з бараниною і овочами

    Паста з м’ясом і овочами, приготовлена за таким рецептом, потішить смакові рецептори шанувальників ароматною баранини, яка насичується соками підливи і набуває незрівнянні характеристики. Овочі можна використовувати свіжі або нарізані довільними скибочками заморожені.

    Інгредієнти:

    • паста – 350 г;
    • баранина – 350 г;
    • вода – 250 мл;
    • заморожений овочевий мікс – 350 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • кінза – 1 пучок;
    • олія, сіль, перець.

    Приготування

  • Нарізану баранину дрібно, обсмажують на олії до рум’янцю.
  • Додають лушпиння і часникову нарізку, смажать 5 хвилин.
  • Вливають воду, тушкують складові до м’якості м’яса.
  • Додають овочі, половину кінзи, сіль, перець, а через 10 хвилин відварені макарони.
  • Гаряча паста з замороженими овочами подається зі свіжою кінзою.
  • Паста з кальмарами і овочами

    Ще один варіант приготування страви для шанувальників морепродуктів буде представлений в наступному рецепті. Чудовий смак набуває паста з овочами і сиром, якщо доповнити її найніжнішим м’ясом кальмарів. Пікантні ноти суміші соєвого соусу з кетчупом чилі будуть в даному випадку вельми доречні.

    Інгредієнти:

    • паста – 350 г;
    • кальмари – 500 г;
    • цибулю, моркву і болгарський перець – 2 шт.;
    • соєвий соус олія – 5 ст. ложок;
    • часник – 2 зубки;
    • кетчуп чилі – 2,5 ст. ложки;
    • сир – 150 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • В розпеченому маслі обсмажують часник.
  • Додають нарізані кальмари, смажать, помішуючи, до побіління та легкого рум’янцю.
  • Окремо смажать цибулю з морквою і перцем.
  • Додаємо кетчуп, соєвий соус, протушивают трохи, приправте за смаком.
  • Вмішують кальмари, тертий сир і відварену пасту.
  • Паста з овочами в духовці

    Паста з овочами та вершками набуває особливий смак, якщо запекти страву в духовці. Овочевий склад супроводу макаронних виробів можна доповнити приправленим спеціями курячим або змішаним фаршем, який додасть яству додаткову насиченість, поживність і нові смакові характеристики.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • фарш – 400 г;
    • цибулю і вершки – 150 г;
    • помідори і сир – 250 г;
    • часник – 2 зубки;
    • олія, сіль, перець.

    Приготування

  • Відварюють макарони.
  • Обсмажують на олії цибулю з фаршем, приправляють за смаком.
  • Змішують збиті яйця з часником, вершками і половиною тертого сиру.
  • Укладають у форму шарами макарони, фарш, помідори і сирну суміш.
  • Паста з фаршем і овочами посипається зверху сиром і запікається 15 хвилин при 200 градусах.
  • Паста песто з овочами

    Вишукана смачна паста з овочами, приготовлена з урахуванням нижченаведених рекомендацій, виходить незвичайно пікантною за рахунок додавання до складу соусу песто. Його можна зробити пісним або вегетаріанським, замінивши пармезан твердим сиром тофу. Крім того замість свіжих овочів можна взяти заморожений мікс.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • черрі – 10 шт.;
    • цибулю і моркву – по 100 г;
    • кабачки, цвітна капуста і болгарський перець – по 100 г;
    • часник – 2 зубки;
    • оливкова олія – 100 мл;
    • базилік – 1,5 пучка;
    • горішки кедрові – 100 г;
    • пармезан – 100 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Відварюють пасту.
  • Подрібнюють у блендері базилік, часник, горіхи і масло, приправляють за смаком.
  • Нарізають овочі, припускають на сковороді до м’якості, змішують з песто і макаронами.
  • Вегетаріанська паста з овочами

    Навіть без додавання сиру, вершків та інших продуктів тваринного походження можна отримати гідний смак і аромат готового страви. Секрет успіху в запіканні овочів на грилі, завдяки чому вони набувають апетитний рум’янець і незрівнянне пахощі. Використовувати можна тальятелле, пенне, спагеті або будь-яку іншу пасту.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • черрі – 8-10 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • черрі – 10 шт.;
    • кабачки, баклажани і болгарський перець – по 1 шт.;
    • часник – 1 зубок;
    • горішки кедрові – 60-80 г;
    • цукор коричневий і олія оливкова – по 20 р;
    • лимонний сік – 10 мл;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Овочі нарізають, збризкують маслом і обсмажують на грилі.
  • У суху сковороду викладають цибулю, вливають ложку води, посипають цукром.
  • Карамелизуют цибульну нарізку, змішують з овочами, часником, сіллю, перцем і лимонним соком.
  • Додають відварені макарони, перемішують.
  • Готова пісна паста з овочами подається з зеленню.
  •