Паста з грибами – рецепти з куркою, у вершковому соусі, з шинкою і сиром

Паста з грибами – чудове блюдо, заслуговує найвищої похвали. Значні поживні характеристики дозволяють якісно втамувати голод, наповнивши організм необхідними елементами, а помірна калорійність збереже стрункість фігури.

Загрузка...

Як приготувати пасту з грибами?

Макарони з грибами можна приготувати лаконічно без кулінарних вишукувань або ж зробити оригінальну за всіма параметрами страва, яке стане гідним варіантом для святкового застілля.

  • Пасту відварюють в каструлі з підсоленою водою до стану al dente, після чого відкидають на друшляк і дають стекти.
  • Окремо готують гриби, відваривши їх або пожарив з додаванням інших складових, овочів, пряних добавок.
  • Найчастіше грибну масу доповнюють рідкої томатної або вершковою складової, отримуючи апетитний соус, який зробить пасту найсмачнішою і апетитною.
  • Якщо страва супроводжує рідкий соус, то макарони переважно вибирати фігурні з рифленою поверхнею, яка буде краще його утримувати.
  • Паста з білими грибами у вершковому соусі

    Найсмачнішою виходить паста з лісовими грибами, особливо якщо доповнити блюдо вершковим соусом. Ідеальний вибір – ароматні боровики, які можна взяти як свіжі, так і заморожені. Їх не слід мити, а тільки протерти серветкою від забруднень і пилу або, якщо буде потрібно, зчистити ножем верхній шар.

    Інгредієнти:

    • білі гриби і паста – по 250 г;
    • цибуля – 120 г;
    • часник – 3 зубки;
    • масло – 60 г;
    • вершки – 350 мл;
    • лимон – 0,5 шт.;
    • сіль, перець, рослинна олія, петрушка.

    Приготування

  • Відварюють макарони з додаванням масла і солі, зливають відвар, залишивши половину склянки, дають стекти
  • Обсмажують цибулю з часником на вершковому маслі, додають нарізані гриби, смажать 5 хвилин.
  • Вливають вершки, лимонний сік, приправляють за смаком, томят 4 хвилини.
  • Відвар вливають, закладають в соус макарони.
  • Подається паста з білими грибами негайно з петрушкою.
  • Загрузка...

    Паста Альфредо з куркою і грибами

    Запропонована версія далі страви є візитною карткою італійської кухні. Соус з грибами для пасти готується з додаванням обсмаженого окремо курячою грудкою, що дозволяє отримати ситне і збалансоване страва, придумане в свій час італійським ресторатором Феттучині Альфредо.

    Інгредієнти:

    • гриби і паста – по 250 г;
    • куряча грудка – 300 г;
    • цибуля – 120 г;
    • часник – 7 зубків;
    • масло вершкове і рослинне – 60 г;
    • вершки – 400 мл;
    • орегано і чорний мелений перець – по 1,5-2 ч. ложки;
    • сіль, тертий пармезан.

    Приготування

  • Відварюють макарони.
  • Обсмажують на рослинному маслі нарізану курячу грудку, а потім і гриби.
  • Окремо пасерують нарізані цибулю і часник на вершковому маслі.
  • Вливають до пассеровке вершки, закладають курятину і гриби, приправляють за смаком, вмішують макарони.
  • Подається гаряча паста з куркою і грибами з тертим пармезаном.
  • Паста з шинкою і грибами

    Неймовірно смачна і живильна паста з грибами та вершками, якщо приготувати її з шинкою. Складові можна просто нарізати і додати в соус з макаронами, відваривши перед цим печериці до готовності. Додатковий смак яству додасть попереднє обсмажування грибів і скибочок шинки до рум’янцю.

    Інгредієнти:

    • паста – 250 г;
    • шинка і гриби – 150 г;
    • цибуля – 80 г;
    • часник – 3 зубки;
    • масло – 70 г;
    • вершки – 350 мл;
    • борошно – 40 г;
    • сіль, мускатний горіх, зелень, пармезан.

    Приготування

  • Відварюють макарони.
  • Окремо обсмажують гриби з цибулею і часником і шинку.
  • З’єднують складові в загальній сковороді, в якій попередньо пасерують борошно.
  • Вливають вершки, приправляють соус сіллю, перцем, мускатним горіхом, прогрівають 3 хвилини, закладають макарони.
  • Подається паста з шинкою і грибами гарячої, доповнюється при цьому зеленню і пармезаном.
  • Паста з грибами і сиром

    Приготовані макарони з грибами і сиром за таким рецептом порадують насиченим вершковим смаком, що досягається за рахунок додавання сиру. Пікантність соусу можна підсилити, додавши інші прянощі і спеції. Густота соусу легко регулюється додаванням макаронного відвару або гарячого бульйону.

    Інгредієнти:

    • паста – 250 г;
    • гриби – 450 г;
    • цибуля – 120 г;
    • часник – 2 зубки;
    • масло – 70 мл;
    • вершковий сир – 220 г;
    • бульйон, відвар або вода – 0,5 склянки;
    • сіль, спеції, зелень, пармезан.

    Приготування

  • Відварюють макарони, зливають, дають стекти.
  • Підрум’янюють її гриби на олії, додають цибулю, смажать 5 хвилин.
  • Додають сир, бульйон, приправи, зелень, прогрівають до кипіння.
  • Перед подачею змішується паста з соусом і грибами, посипається сиром.
  • Паста карбонара з грибами

    Особливий смак набуває паста з грибами, якщо приготувати її у вершковому соусі з додаванням обсмаженого копченого бекону. Лаконічний набір спецій у вигляді меленого чорного перцю можна розширити, додавши в соус дрібку італійських або прованських трав, часник сушений або інші приправи на вибір.

    Інгредієнти:

    • паста – 250 г;
    • гриби – 250 г;
    • бекон копчений – 100 г;
    • цибуля – 70 г;
    • олія – 50 мл;
    • вершки – 300 мл;
    • бульйон, відвар або вода – 0,5 склянки;
    • сіль, спеції, зелень, пармезан.

    Приготування

  • Варять макарони.
  • Обсмажують окремо на сковорідці гриби з цибулею і беконом.
  • В грибну піджарку вливають вершки, приправляють, томят 2 хвилини.
  • Гарячі макарони викладають на блюдо, посипають беконом і поливають соусом.
  • Паста з беконом і грибами стане ще смачніше, якщо приправити її пармезаном і зеленню.
  • Рецепт пасти з фаршем і грибами

    Швидко і не витіювато готується паста з фаршем і грибами, а виходить дуже апетитною, ситним і поживним. Прекрасний варіант для того, щоб якісно і смачно нагодувати чоловічу аудиторію. Сметану можна замінити порцією рідких вершків середньої жирності, виключивши при цьому із складу інгредієнтів воду.

    Інгредієнти:

    • паста – 250 г;
    • фарш і гриби – 250 г;
    • бекон копчений – 100 г;
    • цибуля – 90 г;
    • часник – 2 зубки;
    • масло – 40 мл;
    • сметана – 2 ст. ложки;
    • вода – 70 мл;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують на сковороді окремо цибулю з грибами і фарш, приправивши піджарку і додавши в процесі зелень.
  • З’єднують грибну суміш і м’ясо, додають сметану, воду, сіль, перець.
  • Томят соус 5 хвилин, після чого змішують з звареної пастою і подають.
  • Паста з помідорами і грибами

    Паста з грибами, приготовлена за таким рецептом, є універсальним блюдом, яке може бути подано до пісного столу або включено в меню вегетаріанців. Соус в даному випадку готується з помідорами, які можна взяти як свіжі очищені від шкірки, так і консервовані у власному соку.

    Інгредієнти:

    • паста – 250 г;
    • помідори і гриби – 300 г;
    • цибуля – 150 г;
    • часник – 1-2 зубки;
    • олія – 50 мл;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю з грибами до випаровування вологи та легкого рум’янцю.
  • Додають нарізані помідори, часник, смажать масу ще 7 хвилин.
  • Закладають в сковороду відварені спагетті, прогрівають пару хвилин.
  • При подачі паста з грибами в томатному соусі приправляється зеленню.
  • Паста з креветками та грибами

    Наступний рецепт для шанувальників морепродуктів. Креветки за бажанням можна доповнити мідіями або зовсім взяти заморожений морський коктейль, що зробить блюдо ще більш оригінальним і вишуканим. Підкреслить смак складових базилік, доданий в соус при приготуванні і поверх пасти при подачі.

    Інгредієнти:

    • паста і креветки – 250 г;
    • гриби – 200 г;
    • гірчиця – 1 ч. ложка;
    • часник – 2 зубки;
    • олія – 50 мл;
    • вершки – 250 мл;
    • борошно – 20 г;
    • сіль, спеції, прованські трави, пармезан, сушений і свіжий базилік.

    Приготування

  • Обсмажують на маслі часник, закладають гриби, смажать до легкого рум’янцю.
  • Додають креветки, обсмажують пару хвилин, вливають вершки.
  • Приправляють соус сушеним базиліком, травами, сіллю, перцем і гірчицею, додають борошно, розмішують, прогрівають трохи, додають відварені макарони.
  • При подачі паста з морепродуктами і грибами доповнюється листочками базиліку.
  • Паста з грибами і соусом песто

    Паста з грибами, рецепт якої буде викладено наступним, подається з соусом песто з базиліка, часнику, оливкової олії, пармезану і кедрових горіхів. Його можна приготувати з запасом, після чого перекласти в банку і відправити на зберігання в холодильник до наступної трапези або ж використовувати для інших страв.

    Інгредієнти:

    • паста та гриби – 250 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • базилік свіжий – 50 г;
    • часник – 2 зубки;
    • олія оливкова – 100 мл;
    • горіхи кедрові – 1 жменя;
    • пармезан – 50 г;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Обсмажують з цибулею нарізані гриби, приправивши в процесі за смаком, додають макарони, прогрівають, додавши трохи відвару.
  • Підсушують на сковороді горіхи, з’єднують в блендері з базиліком, пармезаном і маслом, збивають до максимальної однорідності.
  • Додають до пасти з грибами 3 ст. ложки соусу, перемішують і відразу подають.
  • Паста з грибами і баклажанами

    Ще одна легка версія улюбленої страви, яка задовольнить запити здорового меню або підійде для харчування в піст – паста з смаженими грибами і баклажанами. Як томатної основи використовують помідори у власному соку або свіжі томати, попередньо очистивши їх від шкірки, нарізавши скибочками або подрібнивши в блендері.

    Інгредієнти:

    • паста та гриби – 250 г;
    • баклажани – 350 г;
    • часник – 3 зубки;
    • помідори у власному соку – 450 г;
    • олія оливкова – 50 мл;
    • сіль, приправи, зелень.

    Приготування

  • Нарізають баклажани дрібно, підсолюють, а через 20 хвилин обсушують і підрум’янюють її в олії, додавши в кінці часник.
  • Окремо смажать гриби, перекладають до синенькими.
  • Додають перетерті помідори з соком, приправляють соус за смаком, протушивают 2 хвилини.
  • Відварюють пасту і подають її з приготовленим соусом.
  • Паста з грибами в мультиварці

    Швидко і легко в один прийом готується паста з грибами в сметанному соусі в мультиварці. Смак страви можна урізноманітнити, додавши до грибів при смаженні овочі, м’ясо або інші компоненти на вибір. Води може знадобитися більше або менше в залежності від якості макаронів. Зайву випарюють на «Випікання», відсутню доливають в процесі готування.

    Інгредієнти:

    • паста – 300 г;
    • гриби – 450 г;
    • масло – 100 г;
    • сметана – 100 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • вода – 450 мл;
    • олія оливкова – 50 мл;
    • сіль, приправи, зелень, сир.

    Приготування

  • Гриби обсмажують на «Випікання» з маслом і цибулею.
  • Доливають воду, приправляють за смаком, закладають суху пасту.
  • Готують страву на програмі «Суп» 15-25 хвилин, додають сметану.
  • При подачі присмачують пасту зеленню і сиром.
  •  

    Загрузка...