Паста з беконом – рецепти зі вершковим, томатним соусом, з грибами, сиром і креветками

Паста з беконом стане чудовою стравою для подачі до вечері або включення в обіднє меню. Доповнюючи кулінарний дует іншими компонентами або соусами, вдасться отримати справжні шедеври, смакові характеристики яких задовольнять самі сміливі запити вибагливих їдців.

Як приготувати пасту з беконом?

Проста італійська паста з беконом готується шляхом відварювання макаронних виробів до стану al dente з подальшим їх доповненням обсмаженої беконовой нарізкою.

  • Пасту з твердих сортів пшениці відварюють у великій кількості підсоленої води, додавши трохи олії, що запобігає злипанню виробів.
  • Бекон обсмажують на сухій сковороді або з додаванням невеликої кількості олії.
  • Паста з беконом чудово поєднується з різного роду соусами і сиром.
  • Освіжить смак страви, додана при подачі свіжа зелень.
  • Загрузка...

    Класична паста карбонара з беконом – рецепт

    Улюблена багатьма паста карбонара з беконом проста у приготуванні, надзвичайно смачна і поживна. Можна використовувати свіжу беконовую нарізку або сирокопчені скибочки, які додадуть страві особливо насичений аромат. Незмінним компонентом класичної версії є жовтки, що додаються при подачі або в кінці термічної обробки.

    Інгредієнти:

    • паста – 300 г;
    • бекон – 200 г;
    • олія оливкова – 100 мл;
    • курячі жовтки – 3 шт.;
    • сир пармезан або пеккоріно романо – 200 г;
    • сіль, чорний мелений перець.

    Приготування

  • Обсмажують на промасленим сковороді нарізаний бекон.
  • Жовтки змішують з половиною перетертого сиру.
  • До відвареної пасти додають піджарку з беконом, сир з жовтками, трохи відвару, перемішують.
  • Готова паста з беконом подається гарячою, посипається щедро сиром і перцем.
  • Загрузка...

    Паста з беконом у вершковому соусі – рецепт

    Порадує ніжністю смаку паста з беконом у вершковому соусі, приготована за цим рецептом. Вершки бажано вибирати з жирністю 10-20%, а їх кількість визначати виходячи з бажаної текстури і соковитості готового страви. Надмірно густий соус можна розбавити макаронним відваром, додавши трохи тертого сиру.

    Інгредієнти:

    • паста – 300 г;
    • бекон – 150 г;
    • вершки – 250 мл;
    • курячий жовток – 1 шт.;
    • сир тертий – 100 г;
    • часник – 2-3 зубки;
    • сіль, чорний мелений перець.

    Приготування

  • Відварюють в підсоленій воді пасту.
  • Нарізають тонкими скибочками бекон, обсмажують його на сухій сковороді до рум’янцю.
  • Додають дрібно нарізаний часник, смажать 1-1,5 хвилини.
  • Вливають вершки, приправляють за смаком, прогрівають практично до кипіння, вмішують жовток і половину сиру.
  • Закладають пасту, перемішують і відразу подають.
  • Загрузка...

    Паста з беконом і грибами

    Незвичайний аромат набуває паста з сирим беконом, якщо приготувати її з грибами. При наявності лісових мешканців можна не замислюючись використовувати такі, попередньо відваривши їх до готовності. Через брак додають у страву доступні печериці, які в поєднанні з вершковим пікантним соусом перетворять характеристики страви на краще.

    Інгредієнти:

    • паста – 300 г;
    • бекон – 150 г;
    • гриби – 300 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • вершки – 250 мл;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • італійські трави – 2 щіпки;
    • сіль, чорний мелений перець, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують до рум’янцю нарізаний бекон, викладають в миску.
  • Пасерують на маслі цибулю і гриби до випаровування вологи та легкого рум’янцю.
  • Додають рум’яний бекон, вершки, приправляють соус, прогрівають до кипіння.
  • При подачі паста з беконом і печерицями приправляється зеленню.
  • Паста з беконом і сиром – рецепт

    Паста з беконом, простий рецепт якої буде представлений далі, не вимагає наявності дорогих заморських продуктів. Можна використовувати самий простий і доступний вітчизняний сир і макаронні вироби середньої цінової категорії. Бекон підійде як сирої, так і сирокопчений. В якості приправи використовують італійський мікс трав і свіжу зелень.

    Інгредієнти:

    • паста – 300 г;
    • бекон – 200 г;
    • сир – 100 г;
    • масло – 1 ст. ложка;
    • італійські трави – 0,5 ч. ложки;
    • сіль, чорний мелений перець, зелень.

    Приготування

  • Поки варяться в підсоленій воді макарони, шаткують і смажать на промасленим сковороді бекон.
  • Протирають на тертці сир, змішують з сухими травами, посипають сумішшю гарячі макарони по готовності, перемішують.
  • При подачі паста з беконом і сиром посипається листочками свіжої зелені.
  • Паста з куркою і беконом

    Дивовижні характеристики набуває паста з сирокопченим беконом, якщо приготувати її з додаванням курячого філе і соусі з вершків і томатів. Підливу за бажанням можна наповнити листям шпинату або просто нарізкою з зелені базиліка, петрушки, кінзи, а сиром посипати готову страву при подачі.

    Інгредієнти:

    • паста – 300 г;
    • куряче філе – 400 г;
    • бекон – 150 г;
    • сир – 100 г;
    • масло – 1 ст. ложка;
    • вершки – 150 мл;
    • томати у власному соку – 400 г;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, чорний мелений перець, олію, зелень.

    Приготування

  • Окремо обсмажують нарізану брусочками і приправлену за смаком курятину, скибочки бекону.
  • У сковороду додають томати, вершки, приправляють суміш за смаком, припускають 5 хвилин.
  • Додають відварені спагетті, курятину, бекон, тертий сир, перемішують, прогрівають хвилину.
  • Готова гаряча паста з беконом і курячою грудкою подається негайно і доповнюється зеленню.
  • Паста Болоньєзе з беконом – рецепт

    Ситної, живильної і неймовірно смачною виходить паста з фаршем і беконом в томатному соусі. Для виконання рецепта використовують перекручене на м’ясорубці яловичину, свинину або мікс з декількох сортів м’яса. Підливу готують з додаванням червоного вина, яке наповнить страва вишуканими, ні з чим не порівнянними смаковими нотами.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • фарш – 300 г;
    • бекон – 150 г;
    • цибулю, моркву і стебло селери – по 1 шт.;
    • сир – 50 г;
    • томатна паста і кетчуп – по 40 г;
    • часник – 2 зубки;
    • бульйон – 1 склянку;
    • вино – 70 мл;
    • сіль, чорний мелений перець, базилік.

    Приготування

  • Відварюють пасту.
  • Смажать на сухій сковороді нарізаний бекон.
  • Додають подрібнені овочі, смажать 10 хвилин.
  • Закладають фарш, підрум’янюють її при помішуванні 10 хвилин, вливають вино.
  • Вмішують пасту, кетчуп, часник, вливають бульйон, тушкують 10 хвилин.
  • При подачі відварена паста Болоньєзе з беконом посипається тертим сиром і базиліком.
  • Паста з беконом в томатному соусі – рецепт

    Навіть у лаконічному виконанні, як, наприклад, в наступному рецепті, паста з беконом в томатному соусі виходить надзвичайно апетитною. Подавати страву слід тільки гарячим, доповнюючи його при цьому тертим сиром і нарубаною свіжої зеленню. Для приготування підливи можна брати бульйон, макаронний відвар або просто воду.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • бекон – 350 г;
    • томатна паста – 120 г;
    • часник – 4 зубки;
    • бульйон або вода – 1 склянка;
    • сіль, цукор, чорний мелений перець, спеції;
    • сир, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують дрібно нарізаний бекон до рум’янцю.
  • Додають дрібно нарізаний часник, томатну пасту, воду, приправляють соус за смаком сіллю, цукром, перцем і спеціями.
  • Перекладають зварену підливу з беконом до пасти, перемішують і подають, поки гаряча.
  • Паста з беконом та помідорами – рецепт

    Більш делікатною за смаком вдається паста з беконом та помідорами. Можна використовувати як свіжі томати, попередньо знявши з них шкірку, так і консервовані у власному соку. Склад соусу можна доповнити нарізаними стеблами селери, який додасть страві додаткову пікантність і свіжий аромат.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • бекон – 150 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • стебло селери – 1 шт.;
    • помідори – 800 г;
    • італійські трави – 1 ч. ложка;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, чорний мелений перець;
    • сир, зелень.

    Приготування

  • На сковороді обсмажують бекон з цибулею і селерою 5 хвилин.
  • Додають часник, а через хвилину дрібно нарізані або перетерті помідори, приправи, трави.
  • Протушивают компоненти соусу 10-15 хвилин, викладають до відвареної пасті.
  • При подачі паста з помідорами і беконом посипається зеленню і сиром.
  • Паста з соусом песто і беконом

    Вишукана подача і витончений, у міру пікантний смак страви, приготованої з урахуванням нижченаведених рекомендацій, зможуть задовольнити запити самих вимогливих їдців. Перед приготуванням соусу частина базиліка і кедрових горішків слід залишити для посипання готового страви при подачі.

    Інгредієнти:

    • паста – 400 г;
    • бекон – 400 г;
    • горішки кедрові – 50 г;
    • листя базиліка – 120 г;
    • олія оливкова – 400 мл;
    • часник – 2 зубки;
    • пармезан – 60 г;
    • сіль, чорний мелений перець.

    Приготування

  • Збивають у блендері базилік, горішки, масло і часник.
  • Додають тертий пармезан, ще раз збивають.
  • Обсмажують нарізаний бекон, змішують з приготованим песто і відвареною гарячої пастою.
  • При подачі паста з песто і беконом посипається листям базиліка і горішками.
  • Паста з беконом і брокколі

    Паста з беконом – рецепт, який можна виконати з додаванням брокколі. Суцвіття капусти збагатять характеристики вершковою підливи, освіжать її смак і зроблять страву більш корисним і поживним. Форма використовуваної пасти не має значення: використовувати можна спагеті, макарони або вироби іншої форми.

    Інгредієнти:

    • паста – 350 г;
    • бекон – 150 г;
    • брокколі – 200 г;
    • вершки – 250 мл;
    • масло вершкове – 50 г;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, чорний мелений перець.

    Приготування

  • Обсмажують на маслі нарізаний бекон.
  • Додають попередньо відварену протягом 7 хвилин броколі, часник, прогрівають хвилину.
  • Вливають вершки, приправляють за смаком, припускають до кипіння і загустіння при помішуванні.
  • Додають до підливі відварену пасту, дають пару хвилин настоятися і подають до столу.
  • Паста з гарбузом і беконом

    Наступна версія приготування страви буде схвалена шанувальниками гарбуза і не тільки. Паста з беконом у даному випадку доповнюється гарбузовим соусом, який дозволить по-іншому поглянути на характеристики овоча тим, хто раніше не був у числі його шанувальників. Страву можна присмачити при подачі базиліком, чебрецем або петрушкою.

    Інгредієнти:

    • паста – 350 г;
    • бекон – 200 г;
    • цибуля червоний – 1 шт.;
    • гарбуз – 700 г;
    • пармезан – 80 г;
    • часник – 2 зубки;
    • олія оливкова – 30 мл;
    • сіль, чорний мелений перець;
    • італійські трави, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують на олії нарізану гарбуз, збивають блендером, приправляють за смаком.
  • У сковороді підрум’янюють її нарізаний бекон.
  • Додають цибулю, а наприкінці смаження часник і гарбузове пюре.
  • Припускають соус пару хвилин і перемішують з гарячою пастою і пармезаном.
  • При подачі паста з беконом і соусом з гарбуза посипається зеленню.
  • Паста з беконом і шпинатом

    Ще один варіант поживного і корисного страви – паста зі шпинатом і беконом. Зелень може додаватися свіжа або заморожена без попереднього відтавання. Всього пари-трійки хвилин спільного обсмажування вистачить, щоб компоненти обмінялися ароматами і наситилися пікантними соками піджарки.

    Інгредієнти:

    • паста – 350 г;
    • бекон – 200 г;
    • шпинат – 150 г;
    • пармезан – 100 г;
    • часник – 1-2 зубки;
    • олія оливкова – 10 мл;
    • сіль, чорний мелений перець;
    • зелену цибулю.

    Приготування

  • Обсмажують на маслі нарізаний бекон.
  • Додають шпинат, часник і томят 3 хвилини.
  • Відварюють пасту, змішують з піджаркою, додавши половину тертого сиру.
  • Подають страву гарячою, доповнивши зеленою цибулею і кедровими горішками.
  • Паста з беконом і креветками

    Паста з беконом і вершками, придбає незвичайний смак, якщо доповнити складу страви креветками. Здавалося б, не поєднувані один з одним складові створюють чудове за всіма параметрами страва, характеристиками якого залишаться задоволені справжні гурмани і любителі італійської кухні.

    Інгредієнти:

    • паста – 300 г;
    • бекон і креветки очищені – 200 г;
    • пармезан – 100 г;
    • часник – 3 зубки;
    • жовток – 1 шт.;
    • олія оливкова – 30 мл;
    • вершки – 1 склянку;
    • сіль, чорний мелений перець.

    Приготування

  • Обсмажують нарізаний бекон до насиченого рум’янцю, викладають на тарілку.
  • У тій же сковороді підрум’янюють її креветки з часником 3-5 хвилин.
  • Додають відварену пасту і суміш з вершків, тертого сиру і жовтка.
  • Вмішують бекон, прогрівають компоненти до кипіння соусу і тушкують 3 хвилини.
  •