Овочева запіканка в духовці – рецепти з фаршем, картоплею, грибами, кабачками

Смачна і легка овочева запіканка виходить в духовці. Страва готується з продуктів, які завжди є під рукою, будь базовий рецепт можна впевнено доповнювати всілякими овочами, соусами, м’ясом або грибами, тому кожен варіант частування знайде свого відданого шанувальника.

Загрузка...

Як приготувати овочеву запіканку?

Будь-яка овочева запіканка в духовці – рецепти, які зможе реалізувати кожен, навіть не дуже вправний кулінар. Майже всі овочі взаємозамінні, а головним інгредієнтом, що скріплює всі продукти, є сир.

  • Проста овочева запіканка може складатися з 3-4 варіантів овочів, яйця, вершкової заливки, яка робить страву ситніше.
  • Доповнюють овочеве блюдо м’ясними інгредієнтами, рибою, грибами, іноді макаронними виробами.
  • Готується будь-яка овочева запіканка з сиром, який повинен бути хорошої якості. Дешевий продукт не дасть частування той самий приємний вершковий присмак.
  • Овочевий склад може подрібнюватися різними способами: на крупну тертку, порізати на пластини товщиною до 5 мм, кубиком або довільно часточками.
  • Картопляна запіканка з овочами

    Запікається ця картопляна запіканка з овочами в духовці, оформляється шарами, склад блюда можна розширити. Маринований лук потрібно підготувати за пару годин до збору запіканки, для цього порізати його півкільцями, залити сумішшю оцту і гарячої води (1:1). Його можна подавати як гарнір до м’ясних страв.

    Інгредієнти:

    • картопля – 500 г;
    • масло вершкове – 50 г;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • жовта паприка – 1 шт.;
    • сир твердий – 300 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • сіль.

    Приготування

  • Картоплю відварити до готовності, розім’яти, додати масло, посолити.
  • В остигле пюре ввести яйце і половину сиру, натертого на дрібній тертці.
  • Викласти половину пюре в промаслений форму, розподілити терту моркву, соломку паприки і цибулю.
  • Накрити залишилися картоплею.
  • Посипати тертим сиром, запікати 25 хвилин при 200.
  • Загрузка...

    Овочева запіканка з фаршем

    Приготовлена овочева запіканка з фаршем в духовці стане хорошим рішенням для простого вечері, її не потрібно доповнювати гарячою стравою, вистачить простого салату, щоб вдосталь насититися. Просто, швидко, без вишукувань збирається це частування і всього за годину відмінне блюдо буде готово. Для дієтичного варіанту рекомендується фарш вибрати з філе індички або курячий.

    Інгредієнти;

    • фарш з філе птиці – 500 г;
    • цибулю, моркву, солодкий перець – по 1 шт.;
    • цукіні – 1 шт.;
    • кріп – 50 г;
    • сіль, орегано;
    • яйце – 1 шт.;
    • йогурт – 3 ст. л.;
    • сир – 200 г;
    • часник – 1 зубок.

    Приготування

  • Змішати йогурт з яйцем і продавлений часником, всипати орегано.
  • Цукіні, морква, цибуля, перець порізати кубиками, змішати з фаршем, кинути зелень, посолити.
  • Розподілити у формі, полити соусом, посипати сиром.
  • Готується овочева запіканка з м’ясом в духовці 50 хвилин при 190.
  • Овочева запіканка з грибами і куркою

    Смачна і ситна запіканка з куркою і овочами, з грибами приготується дуже швидко. Всі інгредієнти потрібно порізати пластинками, гриби згодяться печериці, але, якщо є можливість використовувати лісові боровики, неодмінно скористайтеся нею. У рецепті вказано мінімальний набір овочів, розширити його можна цвітною капустою або броколі, кабачків і баклажаном.

    Інгредієнти:

    • гриби – 400 г;
    • філе – 500 г;
    • картопля – 3 шт.;
    • помідори – 3 шт.;
    • перець солодкий – 2 шт.;
    • сир – 300 г;
    • вершково-часниковий соус – 4-5 ст. л.

    Приготування

  • Картоплю порізати пластинками, філе довільно подрібнити.
  • Гриби порізати крупно, припустити на сковороді з маслом, поки випарується рідина.
  • У форму викласти картоплю, посолити, розподілити шар філе, присолити.
  • Посипати сиром, викласти помідори, гриби, знову філе, посолити.
  • Змастити вершковим соусом, розкласти помідори, посипати сиром.
  • Готується овочева запіканка з куркою в духовці 40 хвилин при 190.
  • Овочева запіканка з кабачками

    Ця овочева запіканка в духовці з кабачками за видом і за смаком нагадує закусочний пиріг. Блюдо виходить з дуже гармонійним присмаком, а враховуючи, що кабачки не мають яскравого смаку, наповнювати складу можна різноманітними спеціями, доповнити часником і навіть гострим перцем внести особливу пікантність.

    Інгредієнти:

    • молоді кабачки – 2 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 5 ст. л.;
    • сир – 150 г;
    • кефір – 100 мл;
    • зелень рубана – 1 жменя;
    • сіль.

    Приготування

  • Кабачки крупно натерти, посолити, залишити на 10 хвилин, віджати від соку.
  • Вбити яйця, додати кефір, борошно, сіль, зелень.
  • Додати продавлений часник, тертий сир.
  • Викласти в промаслений форму, запікати 40 хвилин при 180.
  • Запіканка з макаронами та овочами

    Запіканка з макаронів з овочами в духовці – хороший спосіб використання недоеденного обіду. Якщо доповнити блюдо бешамелем і моцарелою, вийде легкий варіант класичної лазаньї. Овочі використовують будь-які, переважно вибирати різних кольорів, щоб частування вийшло яскравим і насиченим.

    Інгредієнти:

    • макарони відварені al dente – 300 г;
    • брокколі – ½ вилка;
    • черрі – 5 шт.;
    • кабачок – 1 шт.;
    • солодкий перець – 1 шт.;
    • моцарелла – 200 г;
    • бешамель – 4 ст. л.;
    • сіль, чебрець.

    Приготування

  • Кабачок і перець порізати соломкою.
  • Броколі розібрати на суцвіття, відварити протягом 5 хвилин, відразу залити холодною водою.
  • У форму шарами викладати макарони, броколі, перець і кабачок, приправляючи сіллю і чебрецем.
  • Зверху полити бешамелем, розподілити половини черрі, посипати тертою моцарелою.
  • Готується овочева запіканка в духовці 20 хвилин при 210.
  • Запіканка з риби з овочами в духовці

    Рибна запіканка з овочів в духовці сподобається тим, хто не їсть щільну і ситну їжу на вечерю. В якості основи переважно вибирати філе без кісточок, а біла це буде риба або червона, залежить від кулінарної фантазії та особистих уподобань. Овочевий набір стандартний: картопля, кабачок, морква. Додасть пікантності маринований лук.

    Інгредієнти:

    • філе риби – 500 г;
    • картопля – 400 г;
    • кабачок – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • оливкова олія – 2 ст. л.;
    • лимонний сік – 1 ст. л.;
    • часник – 1 зубок;
    • розмарин і лимонний чебрець – по 1 ч. л.;
    • йогурт – 2 ст. л.;
    • сир – 200 р.

    Приготування

  • Змішати масло з лимонним соком, ввести продавлений часник, розмарин і чебрець.
  • У форму першим шаром викласти пластини картоплі, присолити.
  • Розподілити рибу, посолити, вилити олійно-лимонний соус.
  • Розкласти терту моркву, слідом гуртки кабачків, присолити їх, викласти цибулю.
  • Змастити йогуртом, посипати сиром.
  • Запікається овочева запіканка в духовці 45 хвилин при 190.
  • Запіканка овочева з баклажанами в духовці

    Запіканка з овочів вийде ще смачніше, якщо приготувати її з баклажанів і кабачків, підсмажених на грилі. До складу можна включити картоплю, але, якщо потрібен більш легкий варіант її можна прибрати. Помідори, солодкий перець і чилі зроблять пригощанні цікавіше. В якості заливки застосовують томатне пюре з оливковою олією і ароматними прянощами.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 шт.;
    • кабачки – 2 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • картопля – 4 шт.;
    • солодкий перець – 1 шт.;
    • оливкова олія – 3 ст. л.;
    • чилі – 1 стручок;
    • часник – 2 зубки;
    • сир – 150 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Баклажани, картоплю і кабачки порізати кружальцями, перець великими часточками.
  • Обсмажити овочі на сковороді-гриль до золотистої скоринки, посолити.
  • Томати бланшувати, перетерти в пюре, додати масло, продавлений часник і подрібнений чилі, за смаком посолити.
  • У форму викласти картоплю, кабачки, перець і баклажани, промазуючи кожен шар томатним соусом.
  • Посипати сиром, запікати 25 хвилин при 200.
  • Запіканка із заморожених овочів в духовці

    Пікантна овочева запіканка з сиром, приготовлена з замороженої суміші, сподобається всім любителям незвичайних страв. Купуйте овочевий мікс з великим і різноманітним складом, де присутні і бобові, і перець, і картопля, так частування вийде насиченим, яскравим і барвистим. Скріпить овочеву масу суміш з яєць, сиру і майонезу.

    Інгредієнти:

    • заморожена овочева суміш – 1 кг;
    • яйця – 2 шт.;
    • майонез – 4 ст. л.;
    • сир – 300 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Збити яйця, додати майонез, половину тертого сиру. Посолити.
  • Змішати розморожені овочі з соусом.
  • Викласти у форму, посипати сиром, запікати 40 хвилин при 190.
  • Овочева запіканка з кольорової капустою в духовці

    Щоб вийшла дієтична овочева запіканка, потрібно складу ретельно переглянути вибирати продукти з мінімальним вмістом вуглеводів. Цвітна капуста добре поєднується з кабачком, баклажаном солодким перцем, додасть смаку часник і спеції. Сир треба брати не більше 45% жирності. Гриби в складі не нашкодять, навпаки наповнять частування рослинним білком і приємним смаком.

    Інгредієнти:

    • цвітна капуста – ½ вилка;
    • солодкий перець – 2 шт.;
    • кабачок, баклажан – 1 шт.;
    • часник – 1 зубок;
    • сіль, сушені трави;
    • йогурт не жирний – 2 ст. л.;
    • яйце – 1 шт.;
    • печериці – 300 г;
    • сир 45% – 100 р.

    Приготування

  • Капусту розібрати на суцвіття, відварити 10 хвилин в солоній воді.
  • Гриби крупно порізати, припустити на сковороді без масла, поки випарується рідина.
  • Пластини кабачків, перцю і баклажанів запекти під грилем до золотистого кольору.
  • Змішати яйце з йогуртом, часником і розтертими травами.
  • У форму викласти шарами, злегка присаливая і змащуючи соусом: баклажани, кабачки, перець, гриби, цвітна капуста.
  • Вилити залишок соусу, посипати сиром.
  • Запікати 25 хвилин при 200.
  •  

    Загрузка...