Обліпиха з цукром на зиму без варіння – корисні властивості, способи зберігання і рецепти протертих ягід, заморожених

Обліпиха з цукром на зиму без варіння здатна замінити інші запаси. Адже бурштинові ягоди, не піддані термічній обробці, зберігають корисні речовини, начебто вітамінів і амінокислот, відмінно справляються з сезонними недугами. Така заготовка має кілька версій приготування, з якими можна ознайомитися в нижченаведених рецептах.

Загрузка...

Обліпиха з цукром – корисні властивості

Обліпиха з цукром, користь і шкоду, якої вже давно вивчені, належить до здоровим і правильним заготівлях. Ягоди не піддаються термічній обробці, що допомагає зберегти всю природну користь і помітно заощадити час на підготовку. Крім того, кісточки обліпихи містять масла, що сприяють максимальній засвоюваності вітамінів з її м’якоті. Завдяки своєму унікальному складу, обліпиха з цукром на зиму без варіння, допомагає впоратися з різними захворюваннями:

  • Ягоди містять вітаміни В, С, К, Е, фолієву кислоту, залізо, магній, натрій, а тому здатні підвищити імунітет, побороти стрес, впоратися з депресією, відновити зір і провести омолоджуючий ефект.
  • Людям, які страждають алергією, підвищеною кислотністю, захворюванням жовчного міхура і сечокам’яною хворобою, при вживанні даної заготовки потрібно бути гранично обережними.
  • Як зберігати обліпиху з цукром?

    Сира обліпиха з цукром потребує грамотному зберіганні. Оскільки заготівля термічно не обробляється, а єдиним консервантом, що захищає від цвілі і бродіння, служить звичайний цукор, обліпиху залишають у темному і холодному місці, захищеному від сонячних променів. Для таких цілей підійде як льох, так і холодильник.

  • Тривалість зберігання залежить від якості заготовки, тому для неї потрібно вибирати тільки соковиті і цілі ягоди.
  • Не варто переживати, якщо через декілька тижнів заготівля розшарується на цукор, желе і сироп – це цілком допустимо. У цьому випадку, шари не змішуються, а вживаються прямо так.
  • Зберігають заготовку в скляних банках, закритих герметично стерильними кришками, в холодному, провітрюваному місці.
  • Загрузка...

    Як приготувати обліпиху з цукром без варіння?

    Обліпиха з цукром на зиму має кілька версій приготування. Традиційно, масу перетирають з блендером або м’ясорубкою, пересипають цукром, наполягають, розкладають по банках, посипають зверху цукром і закривають. Для запасів з цілими ягодами їх, пересипаючи цукром, укладають шарами, додаючи на верхній і нижній шар по 40 г цукру.

  • Приготування обліпихи з цукром вимагає ретельної підготовки ягід. Їх необхідно перебрати і промити. До процесу слід підійти відповідально, адже одна зіпсована ягода може погубити цілу заготівлю, зіпсувавши смак і скоротивши строки зберігання.
  • У процесі готування важливо враховувати співвідношення обліпихи і цукру. Як правило, на 1 кг ягід рекомендується брати 1,5 кг цукру.
  • Перетерту обліпиху слід готувати дуже швидко, намагаючись уникати потрапляння прямих сонячних променів, які надають згубну дію на корисні властивості заготовки.
  • Наполягають заготівлю виключно в темному місці, накривши посудину чистою марлею.
  • Обліпиху можна перетерти і з іншими ягодами – від цього смакові якості заготовки лише посиляться.
  • Обліпиха протерта з цукром на зиму

    Обліпиха протерта з цукром – сучасна заготівля, дозволяє без клопоту запастися цілющим продуктом. Для приготування вистачить всього двох компонентів і зручного інструменту для переробки. У даному рецепті, кислі ягоди перетираються дерев’яним товкачем, що допомагає надати бажану текстуру і зберегти яскравий колір.

    Інгредієнти:

    • ягоди обліпихи – 1 кг;
    • цукор – 1,5 кг

    Приготування

  • Підготовлені ягоди обліпихи, перетріть дерев’яним товкачем з 1,3 кг цукру.
  • Відставте в темне місце на 3 години.
  • Розкладіть масу по стерильним банкам.
  • З цукру, що залишився зробіть зверху «пробку», накрийте пергаментом, капроновою кришкою і приберіть в льох.
  • Як зробити обліпиху з цукром у блендері?

    Обліпиха в блендері з цукром має масу переваг. Такий спосіб приготування допоможе подрібнити ягоди за пару секунд в гладку масу, а протерши її через сито, щоб позбутися від кісточок, і стати власникам універсального ласощі. Крім того, цукор додається вже в чисте пюре, що допомагає відрегулювати солодкість заготовки.

    Інгредієнти:

  • ягоди обліпихи – 2, 5 кг;
  • цукор – 2 кг
  • Приготування

  • Ягоди обліпихи пюрируйте в блендері.
  • Отриману масу протріть через сито.
  • Додайте цукор, перемішайте і залиште для його розчинення настоятися 4 години.
  • Ретельно перемішайте і розкладіть масу по стерильним банкам.
  • Обліпиха з цукром через м’ясорубку

    Обліпиха кручена з цукром через м’ясорубку нітрохи не гірше численних заготовок, адже цей перевірений часом побутовий прилад, допомагає швидко і просто переробити величезну кількість ягід, і отримати корисну вітамінну масу з легкої зернистої текстурою, яка апетитно виглядає в банку і відрізняється приємною текстурою.

    Інгредієнти:

    • ягоди обліпихи – 1 кг;
    • цукор – 1,5 кг

    Приготування

  • Пропустіть ягоди обліпихи разом з 1,2 кг цукру через м’ясорубку.
  • Перетерту масу накрийте марлею і приберіть на пару годин у прохолодне місце.
  • Розкладіть по банках, зверху досипте цукор, що залишився і закрутіть.
  • Сік обліпихи з цукром на зиму

    Обліпиховий сік з цукром без варіння – натуральний енергетик. Такі властивості напою надають багаті вітамінами ягоди, а цей рецепт забезпечує їх повне збереження. Для приготування обліпиху перебивають разом з цукром у блендері і проціджують пюре через сито. Залишилися вичавки використовуються для приготування не менш корисного олії.

    Інгредієнти:

    • ягоди обліпихи – 5 кг;
    • цукор – 2 кг

    Приготування.

  • Ягоди обліпихи перебити блендером.
  • Додайте цукор і ще раз збийте.
  • Процідіть через сито, розлийте по стерильним банкам і зберігайте при температурі не вище 4 градусів тепла.
  • Як заморозити обліпиху з цукром?

    Ягоди обліпихи з цукром мають масу варіантів приготування. Враховуючи відмінні морозостійкі якості обліпихи, ніщо не завадить зберігати її в замороженому вигляді. Тим більше, такий спосіб зберігання вельми зручний і практичний. Перед заморожуванням сировину слід просушити, інакше від холоду ягоди злипнуться, а при відтаванні – лопнуть.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 2 кг;
    • цукор – 2 кг

    Приготування

  • Миту і суху обліпиху розкладіть на плоский піднос, пересипте цукром і відправте в морозилку на 2 години.
  • Після чого, розкладіть по герметичним контейнерів і відправте в морозильну камеру на тривале зберігання.
  • Обліпиха протерта з цукром заморожена

    Бажаючі заощадити місце в холодильнику, можуть приготувати пюре з обліпихи з цукром і тримати його в замороженому вигляді. Така зручна заготівля збереже не тільки вітаміни, але і сімейний бюджет, адже цей продукт можна використовувати в якості основи для корисних морсів, компотів і вітамінних чаїв або в ролі заміни дорогим фруктом.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1, 5 кг;
    • цукор – 1 кг

    Приготування

  • Ягоди разом з цукром пюрируйте.
  • Розкладіть масу по контейнерів для заморожування води і поставте в морозилку на 4 години.
  • Після чого, обліпиха з цукром заморожена на зиму без варіння пересипається в пакети і зберігається в морозилці.
  • Обліпиха у власному соку з цукром

    Обліпиха з цукром – рецепт, що допомагає запастися смачними, корисними і ефектними заготовками. Так, цілі ягоди, змішані з цукром і розкладені по стерильним банкам, стануть відмінним засобом при боротьбі з хворобами, привабливим декором для прикраси кондитерських виробів, основою для приготування чаїв або самостійним десертом.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1 кг;
    • цукор – 1,4 кг

    Приготування

  • У стерильну тару укладіть пересипані цукром цілі ягоди.
  • Закупорьте капроновою кришкою і відправте в холодне приміщення.
  • Обліпиха з брусницею в цукрі

    Обліпиха з цукром без варіння є прекрасним компонентом для поєднань. Оскільки така заготовка зберігається в холоді, то й сусідні компоненти повинні бути морозостійкими. Часто обліпиху заготовляють з кислуватою брусницею, корисні властивості якої перетворюють заготівлю швидше ліки, ніж в ласий десерт.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1,5 кг;
    • брусниця – 800 г;
    • цукор – 2,5 кг.

    Приготування

  • Обліпиху пюрируйте в блендері і протерти через сито.
  • Окремо подрібніть брусницю.
  • Змішайте дві маси з цукром і відставте на 2 години настоятися.
  • Розкладіть по банках і укупорьте.
  •