Заготовлена обліпиха на зиму, рецепти якої різноманітні, – відмінне підмога, допомагає боротися з різними захворюваннями, особливо в міжсезоння, коли застуда буяє. Ягоди сушать, заморожують і закривають всілякі варення, джеми і компоти.
Обліпиха – заготовки на зиму
Обліпиха – рецепти приготування на зиму, як правило, не відрізняються складністю. Вивчивши зрозумілий рецепт і визначивши для себе оптимальний спосіб переробки ягід, можна створити незвичайні частування і ласувати чудовими солодощами взимку.
Обліпиха з цукром на зиму
Обліпиха протерта з цукром на зиму – цінний заготовка, яку застосовують як вітамінний частування до чаю в холодний період року. Зберігається варення 4 місяці в холодильнику, якщо потрібно продовжити термін зберігання, заморожують пюре або збільшують кількість цукру вдвічі, ніж зазначено в рецепті, цукор виступає основним консервантом.
Інгредієнти:
- обліпиха – 1 кг;
- цукор – 1 кг
Приготування
Обліпиха з медом на зиму без варіння
Обліпиха на зиму, рецепти без варіння, – прекрасний спосіб зберегти максимум цінних властивостей ягід. В даному випадку замінює цукор мед, що збільшує корисні якості заготовки. Важливим моментом у процесі створення ласощі, є вибір меду, він повинен бути натуральним і якісним. Ягоди потрібно перебрати, зіпсовані в таку заготовку не годяться.
Інгредієнти:
- обліпиха – 1 кг;
- мед – 800 мл.
Приготування
Як заморозити обліпиху на зиму?
Заморожування обліпихи на зиму – ідеальне рішення заготовити побільше цінних ягід. Через відсутність термічної обробки, всі вітаміни, що входять до складу плодів, зберігаються. Взимку заморозки можна зварити компот або чай, переробити з цукром або медом у апетитний солодкий джем. Зберігається заготівля 6 місяців.
Обліпихова варення – рецепт на зиму
Смачне варення з обліпихи на зиму можна зварити з одних ягід, застосувавши класичний спосіб приготування такого солодкого страви. Ягоди добре поєднуються з яблуками, а цитрусові доповнять вітамінний склад частування. З лимоном вийде чудове варення, прозоре і желированное, як джем, тільки з цілими ягодами.
Інгредієнти:
- обліпиха – 2 кг;
- лимон – 2 шт.;
- цукор – 1,5 кг
Приготування
Варення з обліпихи на зиму – простий рецепт
Простий джем з обліпихи на зиму готується швидко, ягоди потрібно додатково протерти, щоб не відчувалися шматочки кісточок. В процесі зберігання заготівля загусне і дійде до потрібної желейної консистенції. Зберігається джем більше року в прохолодних умовах. Кількість інгредієнтів для зазначено банки об’ємом 0,5 л.
Інгредієнти:
- обліпиха – 700 г;
- цукор – 500 г;
- лимонна кислота – 2 щіпки.
Приготування
Сироп з обліпихи на зиму – простий рецепт
Заготовлена обліпиха сиропом на зиму – рецепти, які вимагають ретельної підготовки ягід, використовуються тільки стиглі, соковиті, щільні плоди. Ця заготовка не кип’ятиться, бо всі цілющі властивості зберігаються. Сироп застосовують в профілактичних цілях у боротьбі з простудними захворюваннями, додають в чай, роблять морс або просто просочують коржі для торта.
Інгредієнти:
- обліпиха – 1 кг;
- цукор – 500 р.
Приготування
Обліпиховий компот на зиму
Закрити концентрований компот з обліпихи на зиму простіше всього. Смак багатьом може здатися занадто насиченим, але при вживанні його можна розбавити водою, доповнити лимоном. Для використання даної кількості інгредієнтів знадобиться 3 банки по 0,7 літра, їх потрібно підготувати заздалегідь – простерилізувати над парою, кришки прокип’ятити.
Інгредієнти:
- обліпиха – 600 г;
- цукор – 300 г;
- вода – 2 л
Приготування
Соус з обліпихи до м’яса на зиму
Заготовити пюре з обліпихи на зиму можна досить незвичайним способом. Смачний і надзвичайно пікантний соус готується дуже швидко, зберігається всю зиму і не псується. Він прекрасно поєднується з будь-яким видом м’яса, з птицею і рибою. Важливо не використовувати свіжі трави, вони призводять до заплесневению заготовки, застосовують сушені прянощі.
Інгредієнти:
- обліпиха – 1 кг;
- вода – 200 мл;
- мед – 50 г;
- крохмаль – 50 г;
- сіль – 15 г;
- часник – 6-8 зубчиків;
- чебрець – 3 ч. л.;
- суміш перців – 2 ч. л.;
- гіркий перець – 3 шт.
Приготування
Сік з обліпихи на зиму – рецепт
Сік з обліпихи на зиму можна заготовити кількома способами, в процесі застосовують соковарку, м’ясорубку, але краще використовувати соковижималку, так напій вийде більш насиченим. Співвідношення ягід і води 4:1, додають цукор за смаком, в середньому його має бути не менше 1 склянки на 2 кілограми ягід, щоб заготовка зберігалася всю зиму. Можна додати лимонної кислоти, ¼ ч. л. на 1 літр соку, вона виступить додатковим консервантом і не дасть напою потемніти.
Інгредієнти:
- обліпиха – 5 кг;
- вода – 1 л;
- цукор – 2 ст.;
- лимонна кислота – 1 ч. л.
Приготування
Дивіться також:
- Грузді мариновані – рецепти на зиму з білих і чорних грибів холодним і гарячим способом
- Як солити горькушки – рецепти засолювання в домашніх умовах гарячим і холодним способом
- Як солити чорні грузді – рецепти засолювання холодним, гарячим і швидким способом
- Мариновані гриби – рецепти на зиму з оцтом, гарячим і холодним способом
- Як солити гриби – рецепти засолювання грибів холодним, гарячим способом і в бочці
- Мариновані кавуни – рецепти на зиму в банках і в бочці, з лимонною кислотою, аспірином і медом