Обліпиха на зиму – рецепти з медом, цукром і без варіння, приготування варення, джему і компоту

Заготовлена обліпиха на зиму, рецепти якої різноманітні, – відмінне підмога, допомагає боротися з різними захворюваннями, особливо в міжсезоння, коли застуда буяє. Ягоди сушать, заморожують і закривають всілякі варення, джеми і компоти.

Загрузка...

Обліпиха – заготовки на зиму

Обліпиха – рецепти приготування на зиму, як правило, не відрізняються складністю. Вивчивши зрозумілий рецепт і визначивши для себе оптимальний спосіб переробки ягід, можна створити незвичайні частування і ласувати чудовими солодощами взимку.

  • Ідеальний спосіб зберегти максимальну кількість цінних властивостей ягід – заморожування.
  • Обліпиха на зиму без варіння – смачне і корисне ласощі, яке готують шляхом перетирання ягід з цукром.
  • Класичний спосіб заготовити ягоди та переробити великий урожай – зварити варення, компот або сік.
  • Позбавити ягоди від кісточок складно, для цього використовують соковижималку, м’ясорубку або блендер, потім перетирають м’якоть додатково.
  • Обліпиха з цукром на зиму

    Обліпиха протерта з цукром на зиму – цінний заготовка, яку застосовують як вітамінний частування до чаю в холодний період року. Зберігається варення 4 місяці в холодильнику, якщо потрібно продовжити термін зберігання, заморожують пюре або збільшують кількість цукру вдвічі, ніж зазначено в рецепті, цукор виступає основним консервантом.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1 кг;
    • цукор – 1 кг

    Приготування

  • Подрібнити ягоди зручним способом, протерти через сито.
  • Ввести цукор, перемішати і негайно розфасувати в стерильні банки, не досипаючи до краю 2 сантиметри.
  • Заповнити простір, що залишився цукром, герметично укупорить, прибрати в холодильник.
  • Загрузка...

    Обліпиха з медом на зиму без варіння

    Обліпиха на зиму, рецепти без варіння, – прекрасний спосіб зберегти максимум цінних властивостей ягід. В даному випадку замінює цукор мед, що збільшує корисні якості заготовки. Важливим моментом у процесі створення ласощі, є вибір меду, він повинен бути натуральним і якісним. Ягоди потрібно перебрати, зіпсовані в таку заготовку не годяться.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1 кг;
    • мед – 800 мл.

    Приготування

  • Ягоди перебрати, помити, добре просушити.
  • Змолоти обліпиху блендером, змішати з медом.
  • Розподіляється в банки обліпиха з медом на зиму, накривається капроновою кришкою, зберігається в прохолоді.
  • Як заморозити обліпиху на зиму?

    Заморожування обліпихи на зиму – ідеальне рішення заготовити побільше цінних ягід. Через відсутність термічної обробки, всі вітаміни, що входять до складу плодів, зберігаються. Взимку заморозки можна зварити компот або чай, переробити з цукром або медом у апетитний солодкий джем. Зберігається заготівля 6 місяців.

  • Ягоди перебирають, відбраковують зіпсовані.
  • Промивають обліпиху, викладають на рушник для сушіння, всі краплі повинні висохнути.
  • Розкласти ягоди на піддоні, заморожувати протягом 24 годин.
  • Перекласти в зручний контейнер, зберігається обліпиха на зиму в морозильній камері.
  • Обліпихова варення – рецепт на зиму

    Смачне варення з обліпихи на зиму можна зварити з одних ягід, застосувавши класичний спосіб приготування такого солодкого страви. Ягоди добре поєднуються з яблуками, а цитрусові доповнять вітамінний склад частування. З лимоном вийде чудове варення, прозоре і желированное, як джем, тільки з цілими ягодами.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 2 кг;
    • лимон – 2 шт.;
    • цукор – 1,5 кг

    Приготування

  • Ягоди перебрати, помити.
  • Натерти жовту цедру лимона, білу зняти, м’якоть порізати. Пересипати до обліписі.
  • Засипати цукром, залишити на 3 години.
  • Поставити варитися на середній вогонь, помішуючи.
  • Знімати піну, кипіти варення повинно 15 хвилин. Відставити, охолодити протягом 6 годин.
  • Знову поставити варитися, кип’ятити 20 хвилин, розлити по пропаренным банкам, герметично закупорена.
  • Банки перевернути, укутати ковдрою, через добу переставити в прохолодне приміщення.
  • Варення з обліпихи на зиму – простий рецепт

    Простий джем з обліпихи на зиму готується швидко, ягоди потрібно додатково протерти, щоб не відчувалися шматочки кісточок. В процесі зберігання заготівля загусне і дійде до потрібної желейної консистенції. Зберігається джем більше року в прохолодних умовах. Кількість інгредієнтів для зазначено банки об’ємом 0,5 л.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 700 г;
    • цукор – 500 г;
    • лимонна кислота – 2 щіпки.

    Приготування

  • Помити, перебрати обліпиху, пробити блендером.
  • Перелити масу в сотейник, всипати цукор і лимонку, довести до кипіння.
  • На мінімальному вогні тушкувати 20 хвилин.
  • Протерти масу через сито, ще раз проварити до кипіння.
  • Перелити у пропарену банку, закупорити. Поставити в тепло на добу, потім прибрати в комору або в підвал.
  • Сироп з обліпихи на зиму – простий рецепт

    Заготовлена обліпиха сиропом на зиму – рецепти, які вимагають ретельної підготовки ягід, використовуються тільки стиглі, соковиті, щільні плоди. Ця заготовка не кип’ятиться, бо всі цілющі властивості зберігаються. Сироп застосовують в профілактичних цілях у боротьбі з простудними захворюваннями, додають в чай, роблять морс або просто просочують коржі для торта.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1 кг;
    • цукор – 500 р.

    Приготування

  • Обліпиху перебрати, помити, видалити гілочки, листя та інше сміття. Просушити.
  • Пробити ягоди блендером, протерти через сито. Всипати цукор, перемішати.
  • Накрити марлевим відрізу, залишити на 8 годин.
  • Заздалегідь підготувати банки, простерилізувати їх з кришками.
  • Поставити на мінімальний вогонь ягідну масу, варити помішуючи, чекаючи закипання.
  • Відразу перелити в банки і закупорити сироп з обліпихи на зиму. Поставити під ковдру для повільного охолодження приблизно на добу.
  • Зберігати в холодильнику до 6 місяців.
  • Обліпиховий компот на зиму

    Закрити концентрований компот з обліпихи на зиму простіше всього. Смак багатьом може здатися занадто насиченим, але при вживанні його можна розбавити водою, доповнити лимоном. Для використання даної кількості інгредієнтів знадобиться 3 банки по 0,7 літра, їх потрібно підготувати заздалегідь – простерилізувати над парою, кришки прокип’ятити.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 600 г;
    • цукор – 300 г;
    • вода – 2 л

    Приготування

  • Ягоди перебрати, ретельно промити, відбракувати зіпсовані.
  • Зварити сироп з води і цукру.
  • Ягоди розкласти по банках, залити гарячим сиропом.
  • Герметично закупорити кришкою. Перевернути, поставити під покривало для самостерилизации.
  • Зберігати в темному і прохолодному місці.
  • Соус з обліпихи до м’яса на зиму

    Заготовити пюре з обліпихи на зиму можна досить незвичайним способом. Смачний і надзвичайно пікантний соус готується дуже швидко, зберігається всю зиму і не псується. Він прекрасно поєднується з будь-яким видом м’яса, з птицею і рибою. Важливо не використовувати свіжі трави, вони призводять до заплесневению заготовки, застосовують сушені прянощі.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1 кг;
    • вода – 200 мл;
    • мед – 50 г;
    • крохмаль – 50 г;
    • сіль – 15 г;
    • часник – 6-8 зубчиків;
    • чебрець – 3 ч. л.;
    • суміш перців – 2 ч. л.;
    • гіркий перець – 3 шт.

    Приготування

  • Ягоди перебрати, пробити блендером, протерти через сито.
  • У ступці розтерти сіль і часник з гірким перцем, горошинами перцю і чебрецем.
  • Ввести в пюре часникову пасту, перемішати.
  • Довести до кипіння, додати розведений у воді крохмаль.
  • Варити, поки не загусне, 5 хвилин.
  • Перелити в стерилізовану тару, закупорити. Після повільного охолодження під покривалом, переставити в холодильник.
  • Сік з обліпихи на зиму – рецепт

    Сік з обліпихи на зиму можна заготовити кількома способами, в процесі застосовують соковарку, м’ясорубку, але краще використовувати соковижималку, так напій вийде більш насиченим. Співвідношення ягід і води 4:1, додають цукор за смаком, в середньому його має бути не менше 1 склянки на 2 кілограми ягід, щоб заготовка зберігалася всю зиму. Можна додати лимонної кислоти, ¼ ч. л. на 1 літр соку, вона виступить додатковим консервантом і не дасть напою потемніти.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 5 кг;
    • вода – 1 л;
    • цукор – 2 ст.;
    • лимонна кислота – 1 ч. л.

    Приготування

  • Ягоди уважно перебрати від забруднень і сміття. Помити.
  • Пропустити через соковижималку, вилити в емальовану каструлю.
  • Влити воду, всипати цукор, перемішати, додати лимонку.
  • Варити до закипання, вирувати сік повинен не довше 5 хвилин.
  • Перелити в пропарені ємності, закрутити кришками.
  • Поставити в тепло для повільного охолодження, через добу прибрати в комору.
  •