Настоянки на самогоні – кращі рецепти анісової, імбирною, журавлиною та інших домашніх наливок

Для теплій компанії в колі друзів підійдуть настоянки на самогоні – кращі рецепти виходять будинку, виконані з частинкою душі і старанності. Можна додати будь-які компоненти, з ягодами виходить солодше, а з прянощами і травами – міцніше, цитрусова добавка дасть кислинку.

Загрузка...

Як зробити настоянку з самогону?

Рецепти настоянок на самогоні відрізняються різноманітністю і залежать тільки від фантазії виробляють їх. В домашніх умовах можна приготувати дуже смачний ароматний алкогольний напій, і він стане головним на столі. Є деякі хитрощі при приготуванні цих напоїв будинку:

  • Настоянки на прянощах і трави (материнка, імбир) робляться без додавання цукру, тому що повинні бути гіркими.
  • При використанні ягід, цукру в напої стає більше, тому потрібно додавати більше спирту, близько 70 відсотків вмісту.
  • Наполягати отриманий напій потрібно в темному місці, інакше зміниться в гіршу сторону смак.
  • Якщо робляться ягідні настоянки на самогоні – кращі рецепти виходять з попередньо замороженими ягодами, адже з них виділяється більше соку.
  • Анісова настоянка на самогоні – рецепт

    Пряна анісова настоянка на самогоні цінується за м’який смак і глибокий аромат. Набагато м’якше буде напій, якщо цукор додавати після двотижневого настоювання. Кількість підсолоджувача може бути від 1 чайної до 1 столової ложки. Закусити після вживання алкоголю можна цитрусовими (апельсини, лимони, лайм) або яблуками.

    Інгредієнти:

    • самогон – 0,5 л;
    • насіння анісу – 1 ч. л.;
    • кмин – 1 ч. л.;
    • цукор – 1 ст. л.;
    • бадьян – 1 ч. л.

    Приготування

  • Покласти всі інгредієнти в літрову банку, крім цукру.
  • Залити алкоголем і поставити на 2 тижні в темне сухе місце.
  • Потім профільтрувати і додати цукор.
  • Поставити ще на добу настоюватися.
  • Загрузка...

    Настоянка на імбирі на самогоні

    Імбирна настоянка на самогоні прекрасне зігріваючий засіб холоду. Імбир – не просто приправа, в ньому – ціла джерело корисних мікроелементів, що переходять у наливку при тривалому витримуванні. Для підготовки всіх інгредієнтів знадобиться не більше чверті години, решту часу напій буде настоюватися сам. М’якше напій піде, якщо замість цукру додати пару-трійку ложок меду. Сухий імбир менше годиться для настоянки на самогоні, виходять найкращі рецепти тільки зі свіжим коренем, оскільки він більш ароматний.

    Інгредієнти:

    • самогон – 0,75 л;
    • мед – 50 г;
    • імбир (корінь) – 1 шт.;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • Очистити і натерти імбир, покласти його на дно банки.
  • Залити хорошим самогоном.
  • Вичавити в ємність лимонний сік, покласти мед.
  • Змішавши все, поставити на 8-10 днів настоюватися.
  • Журавлинна настоянка на самогоні в домашніх умовах

    Багатьма співвітчизниками та іноземцями улюблена настоянка на журавлині на самогоні. Це найпопулярніший алкогольний напій холодного Уралу з його морозними зимами. Журавлина кисла, при цьому напій виходить зовсім не гірким і м’яко п’ється. Журавлину можна брати і свіжу, але заморожена дасть більше соку. Кількість цукру можна збільшити наполовину.

    Інгредієнти:

    • самогон – 1 л;
    • журавлина – 0,5 л;
    • цукор – 50 р.

    Приготування

  • В банку (1,5 л) насипати журавлину, посипати цукром.
  • Залити алкоголем зверху. Прибрати в темне місце на 3 місяці.
  • Злити суміш через друшляк і марлю.
  • Настоянка самогону на чорносливі – рецепт

    Настоянка на чорносливі на самогоні – оригінальний запашний напій, яким можна порадувати гостей на будь-якому святі. Добавка пом’якшує смак гіркого домашнього алкоголю, так що пити такий аперитив можна і в чистому вигляді. Вибираючи сухофрукти, відмовтеся від чорносливу дуже темного відтінку – такими бувають оброблені гліцерином продукти. Чим свіже добавка, тим м’якше і ароматні вийде наливка. Добре підходить до м’яса і сирів.

    Інгредієнти:

    • самогон – 1 л;
    • перець горошок – 5 шт.;
    • чорнослив – 70-100 г;
    • гвоздика – 10 р.

    Приготування

  • Чорнослив помити, вийняти кісточки, якщо вони є.
  • Розтерти перець і гвоздику в дрібну стружку.
  • Покласти все в банку, залити самогонкою і добре перемішати.
  • Залишити на 10-15 днів в темному теплому місці. Потім пропустити через марлю і залишити ще на пару днів.
  • Настоянка на кедрових горіхах на самогоні – рецепт

    Настоянка на кедрових горішках на самогоні – чудовий аперитив. Крім смачних горішків добре взяти листя смородини, які додадуть аромату. На кінчику ножа можна додати ще ваніліну, який зробить ще ніжніше напій. Перед приготуванням горішки потрібно очистити від смоли, обдавши окропом кілька разів (від двох до чотирьох). Вийде найсмачніша настоянка на самогоні, якщо після двотижневого настоювання, поставити горіхову наливку ще на три дні в тепле місце.

    Інгредієнти:

    • самогон – 700-800 мл;
    • кедрові горіхи – 40-60 г;
    • цукор – 1-2 ст. л.;
    • цедра лимона – 20-30 г;
    • ванілін – 5 м;
    • листи чорної смородини – 3-5 шт.

    Приготування

  • Очистити горіхи і викласти їх разом зі шкаралупою в банку.
  • Додати інші складові. Залити самогоном.
  • Наполягати напій 12-14 днів. Струшувати банку час від часу.
  • Потім профільтрувати через марлю і залишити ще на 3 дні.
  • Настоянка самогону на лимоні

    Ароматна цитринова настоянка на самогоні є скоростиглої, тому її можна робити відразу напередодні якихось свят, не чекаючи місяцями. Час настоювання можна скоротити, якщо нагріти самогон разом з лимонними плодами. До того ж аромат цитрусових буде повніше відчуватися. Каструлю для варіння слід взяти з міцно закривається кришкою – тоді спирт не зможе випаруватися.

    Інгредієнти:

    • самогон 60% – 1 л;
    • лимон – ½ шт;
    • гвоздика в насінні – 4 шт.;
    • цукор – 70-100 р.

    Приготування

  • Нарізати цитрус півкільцями, не зрізуючи цедри.
  • Покласти лимон в каструлю, додати спеції і цукор.
  • Залити самогон в ємність і поставити на вогонь до появи перших пухирців.
  • Вимкнути і накрити кришкою, настоювати 12 годин.
  • Настоянка на мандаринових кірках на самогоні

    Мандаринова настоянка на самогоні поєднує в собі запах горілки і ніжний аромат і кислинку цедри цитрусових. Наливка виходить не надто міцною, нижче 40 градусів. Добре подавати такий напій на новорічний стіл. Вживають такий напій для прискорення обміну речовин, підвищення апетиту і загального тонусу організму. При додаванні більшої кількості цукру вийде мандариновий лікер.

    Інгредієнти:

    • самогон – 1 л;
    • цедра клементинів або мандаринів – 50 г;
    • мандарини або клементини – 10 шт.;
    • цукор – 1-3 ч. л.

    Приготування

  • Зняти цедру (не шкірку) з мандаринів, змішати її з самогоном і залишити в теплому темному місці.
  • По закінченні двох тижнів вийняти отриманий настій. Додати в нього сік 10 мандаринів і ложку цукру.
  • Витримавши ще три дні, розлити по пляшках.
  • Настоянка на яблуках на самогоні

    Яблучна настоянка на самогоні – простий у приготуванні і дуже ароматний алкогольний напій. Чим менше нарізати фрукти, тим краще. Самим запашним буде напій з використанням яблук твердих і краще пізніх сортів. Замість цукру краще зробити цукровий сироп, так питво вийде м’якше і ніжніше.

    Інгредієнти:

    • самогон – 1 л;
    • цукор – 250-300 г;
    • яблука – 1,5 кг

    Приготування

  • Нарізати яблука, видаливши кісточки і серцевину, покласти в банку.
  • Залити самогоном вище шару яблук на 1-2 см. Через півгодини додати ще 50-100 мл самогону.
  • Залишити на 8-12 днів у теплому місці.
  • Прибрати з браги яблука і вилити в окрему ємність.
  • Зварити цукровий сироп, розчинивши у воді цукор і проваріть 5 хвилин. Додати сироп до настоянці. Наполягати ще 2-4 години.
  • Кавова настоянка на самогоні

    Настоянка самогону на каву – прекрасний незвичайний напій, що нагадує за смаком лікер, трохи терпкий, але ніжний. Можна взяти замість розчинної кави кавові зерна, тоді аромат стане яскравішим. Також добре поєднується кава та алкоголь з апельсином. Можна додати цитрус в настаиваемый напій. При додаванні згущеного молока вийде напій на зразок «Бейлиза».

    Інгредієнти:

    • самогон – 1 л;
    • кавові зерна – 20-40 шт.;
    • апельсин – 1 шт.;
    • цукор – 5 ст. л.

    Приготування

  • В апельсині зробити отвори, вставити туди кавові зерна.
  • Покласти цитрус в банку, залити алкоголем.
  • Наполягати в теплому місці 30 днів. Після вийняти апельсин (і викинути), і напій готовий до вживання.
  • Медова настоянка на самогоні

    Медові терпко-солодкі настоянки на самогоні смачні, а ще корисні, адже мають протизастудними властивостями. При додаванні перцю виходить відмінна домашня перцівка. Самогон краще взяти другої перегонки. Потрібно пам’ятати про те, що мед не можна нагрівати, інакше будуть втрачені його властивості.

    Інгредієнти:

    • самогон – 1 л;
    • мед – 3-4 ст. л.;
    • перець гострий – 2 стручки;
    • гвоздика – 5 р.

    Приготування

  • Перець промити, висушити, поздовжньо розрізати лише один раз.
  • Покласти на дно банки, зверху насипати перець і гвоздику, мед.
  • Залити самогоном, струснути і поставити в темне місце. Через добу струсити, поставити назад.
  • Процедуру повторювати 7 разів. Профільтрувавши, можна вживати.
  • Ялівцева настоянка на самогоні

    Дуже смачна настоянка на самогоні виходить з ялівцю. Додавши цедри половини лайма або лимона, можна додати пікантною кислинки. Брати потрібно звичайний або колючий ялівець. Злегка нагадує за смаком джин, тому відмінно підійде для чоловічої компанії. З хвойними нотами виходять, на думку багатьох, кращі настоянки на самогоні.

    Інгредієнти:

    • самогон – 0,5-0,6 л;
    • ягоди ялівцю – 10-12 шт.;
    • лимон (цедра) – 1 шт.;
    • цукор – 50-100 р.

    Приготування

  • Ялівцеві ягоди потовкти. Покласти в банку.
  • Додати алкоголь і цедру.
  • Напій зберігати до 14 днів в темряві, періодично збовтуючи (3-4 рази за весь час).
  • Процідити, додати за смаком цукор.
  •