Молочна локшина – рецепти супу, каші, запіканки, страви в мультиварці і в духовці

Молочна локшина – рецепт, яким найчастіше користуються для складання дитячого або дорослого дієтичного меню. Страву подають на сніданок, полуденок або в якості легкого вечері, доповнюючи шматочком вершкового масла, який кладуть прямо в тарілку.

Загрузка...

Як зварити молочну локшину?

Молочна локшина готується у вигляді супу з молока з додаванням тонкої вермішелі, домашній або купувальний локшини.

  • Молоко використовують будь-якої жирності, а в окремих випадках розбавляють порцією води для одержання полегшеного варіанту наїдки.
  • Молочну основу підігрівають до кипіння, підсолюють і підсолоджують за смаком.
  • Кількість доданої в кипляче молоко локшини залежить від бажаної підсумкової густоти страви, яке може бути рідким супом або густою кашею.
  • Молочна каша – рецепт, час термічної обробки якого визначається сортом використовуваної локшини і вимогами виробника, вказаних на упаковці.

Молочна каша з локшиною – рецепт

Проста молочна каша з локшиною на молоці готується з елементарної, доступної кожній, навіть молодої господині, технології. Додаючи цукор, не слід забувати весь час помішувати молочну суміш, поки розчинятися всі кристали щоб уникнути пригорання. Продовжують помішування і після додавання вермішелі.

Інгредієнти:

  • молоко – 0,5 л;
  • вермішель – 100 г;
  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;
  • сіль, масло вершкове.

Приготування

  • Каструлю або сотейник споліскують холодною водою, після чого в посудину наливають молоко.
  • Мають ємність на плиті і доводять вміст до кипіння.
  • Додають за смаком сіль і цукор, розмішують.
  • Засипають вермішель і дають при помішуванні страви знову закипіти.
  • Після п’ятихвилинної варіння молочна каша з локшиною буде готова. Залишиться тільки розкласти її по тарілках і додати вершкове масло.
Загрузка...

Молочна локшина, як у дитячому садку

Молочна локшина, простий рецепт якої буде представлений таким, виходить максимально наближеною за смаковими і поживними характеристиками до тієї, яку подають малюкам у дитсадку. Макаронні вироби в даному випадку попередньо відварюють до напівготовності у воді, а потім доварюють в приправленою за смаком молочної середовищі.

Інгредієнти:

  • молоко – 700 мл;
  • макарони – 200 г;
  • вода – 1 л;
  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • масло вершкове – 30 р.

Приготування

  • Макарони відварюють до напівготовності в ємності з підсоленою киплячою водою, відкидають на друшляк.
  • Перекладають вироби в ємність з закипевшим підсоленим і підсолодженим за смаком молоком, варять до м’якості.
  • По готовності дитяча молочна локшина присмачується маслом і розкладається по тарілках.

Молочний суп з локшиною – рецепт

Молочний суп з локшиною відрізняється від каші хіба що густотою. Крім того часто до складу кидають щіпку ваніліну для аромату або ванільний цукор. По можливості можна попередньо проварити у молочній основі насіння, витягнуті з натуральної ванілі палички. Підсумком буде апетитне і смачна страва, яким буде особливо приємно насолодитися за сніданком.

Інгредієнти:

  • молоко – 700 мл;
  • вермішель – 50 г;
  • цукровий пісок – 1,5 ст. ложки;
  • сіль і ваніль;
  • масло вершкове – 30 р.

Приготування

  • Молоко доводять до кипіння, підсолюють, додають цукор, варять до розчинення кристалів.
  • Засипають вермішель, варять страву при помішуванні 10 хвилин або згідно з рекомендаціями на упаковці макаронних виробів.
  • Подається готова смачна молочна локшина з шматочком вершкового масла.

Молочна локшина «Павутинка» – рецепт

Молочна локшина «Павутинка», рецепт якої можна виконати, спираючись на нижченаведені рекомендації, має особливо ніжний смак за рахунок використання найтоншої вермішелі, яка крім того не вимагає тривалої варіння. Максимально розкриє смак страва, якщо проварити його 2-3 хвилини, а потім дати настоятися під кришкою 15-20 хвилин.

Інгредієнти:

  • молоко – 700 мл;
  • вермішель – 70 г;
  • цукровий пісок – 1,5 ст. ложки;
  • сіль;
  • масло вершкове – 30 р.

Приготування

  • Наливають у каструлю молоко, доводять до кипіння.
  • Додають цукровий пісок і сіль за смаком, розмішують до розчинення всіх кристалів.
  • Засипають павутинку, дають повторно закипіти при помішуванні і варять 2-3 хвилини.
  • Ще через кілька хвилин локшина на молоці настоїться і буде готова до подачі.

Рисова локшина з кокосовим молоком

Молочна локшина – рецепт, який може бути далекий від класичної версії і виконуватися з абсолютно нетрадиційних складових, таких як рисові спагетті і кокосове молоко. Підсумком буде страва, що більше підійде до вечері або для подачі до обіду на друге, особливо якщо доповнити його морепродуктами або рибою.

Інгредієнти:

  • кокосове молоко – 1 банка;
  • бульйон курячий – 1 стакан;
  • локшина рисова – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • імбир – 30 г;
  • каррі – 2 ч. ложки;
  • соус чилі, рибний і соєвий – 2 ст. ложки;
  • кусбара – 2-3 гілочки;
  • масло.

Приготування

  • Обсмажують в воке на олії цибулю, часник і імбир.
  • Додають попередньо розмочену в холодній воді локшину, молоко і бульйон.
  • Локшина з кокосовим молоком приправляється карі, трьома видами соусу, перемішується і прогрівається до випаровування і вбирання вологи.
  • Додають кусбару і знімають ємність з плити.

Локшина з креветками і кокосовим молоком

Приготування молочної локшини за наступним оригінальним і вишуканому рецептом, як і в попередньому випадку, дозволить насолодитися незвичайними характеристиками страви, здатними задовольнити запити будь-якого гурмана-прівереди. Рисові спагетті тут ідеально гармонують з креветками, кокосовим молоком і пікантними часниковими нотами.

Інгредієнти:

  • кокосове молоко – 400 мл;
  • локшина рисова – 360 г;
  • креветки – 300 г;
  • часник – 2 зубки;
  • масло вершкове – 150 г;
  • сіль, перець, чорний кунжут, чилі.

Приготування

  • Креветки обсмажують пару хвилин на вершковому маслі.
  • Додають часник, чорний перець і чилі, смажать 2 хвилини.
  • Вливають кокосове молоко, уварюють соус 5 хвилин.
  • Заливають на 5 хвилин рисову локшину гарячою водою, після чого відкидають на сито і відправляють в соус.
  • Рисово-кокосова молочна локшина – рецепт, що вимагає негайної подачі страви в гарячому вигляді з кунжутом.

Молочна локшина в мікрохвильовці

Особливо просто готується молочна локшина на сніданок в мікрохвильовій печі. Можна використовувати традиційну вермішель або інші макаронні вироби, відкоригувавши попередній час варіння виробів у воді. За бажанням в ємність можна додати замість масла скибочки фруктів або ягоди, що зробить страву більш легким і корисним.

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • вермішель – 100 г;
  • вода – 250 мл;
  • цукровий пісок – 1,5 ст. ложки;
  • сіль і масло вершкове.

Приготування

  • Доводять воду про кипіння, засипають вермішель і готують на середньої потужності, час від часу розмішуючи 3-5 хвилин.
  • Зливають макарони на сито, промивають, повертають в посудину і заливають гарячим підсолодженим за смаком і підсоленим молоком.
  • Готують страву до повторного закипання, після чого залишають у печі ще на 5-10 хвилин.

Молочна локшина із сиром

Домашня молочна локшина може бути приготована з сиром, який додасть яству додаткову насиченість. Страва буде смачним і з додаванням цукру, і в несолодкої версії з мускатним горіхом, іншими приправами, шинкою або обсмаженим беконом. Ідеальний варіант для ситної вечері або поживного обіду.

Інгредієнти:

  • вермішель або макарони – 250 г;
  • молоко – 750 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • тертий твердий сир – 1,5 склянки;
  • борошно – 40-50 г;
  • сіль, мускатний горіх, шинка.

Приготування

  • На маслі обсмажують цибулю, додають за бажанням і смаком трохи нарізаної шинки.
  • Всипають борошно пасерують трохи, доливають молоко, розмішують.
  • Приправляють соус, додають вермішель або макарони і готують при помішуванні до готовності виробів.
  • За 2-3 хвилини до кінця приготування вмішують тертий сир.

Запіканка з молочної локшини в духовці

Якщо класичний смак молочної локшини набрид і хочеться скуштувати чогось нового, можна приготувати апетитну рум’яну запіканку, доповнивши склад страви сиром і яйцями. Додаткове пахощі додасть щіпка ваніліну або кориці, а збагатить смак жменю родзинок або попередньо подрібнених обсмажених горіхів.

Інгредієнти:

  • вермішель або макарони – 200 г;
  • молоко – 0,5 л;
  • сир – 250 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • ваніль – за смаком;
  • цукор, сіль, родзинки, горіхи і масло вершкове.

Приготування

  • Закладають макарони в підсолоджене і підсолене молоко, варять при помішуванні до м’якості.
  • Дають локшині трохи охолонути, вмішують збиті з цукром яйця, сир, ваніль і за бажанням родзинки з горіхами.
  • Викладають масу в промаслений форму, зверху розкладають шматочки масла, відправляють ємність в прогріту до 200 градусів духовку.
  • Через 30 хвилин запіканка з молочної локшини буде готова.

Молочна локшина в мультиварці – рецепт

Готується елементарно рідка молочна локшина в мультиварці. Вибір програми буде залежати від сорту макаронних виробів: тонку вермішель павутинку можна готувати в режимі «Підігрів», а більш великі макарони на програмі «Паста» або «Варка на пару», визначаючи час приготування індивідуально методом проби.

Інгредієнти:

  • вермішель або макарони – 1 склянка;
  • молоко – 3 склянки;
  • вода – 1 склянка;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • ваніль – за смаком;
  • сіль.

Приготування

  • Наливають в чашу воду і молоко прогрівають в режимі «Варка на пару».
  • У киплячу молочну основу кидають цукор і сіль за смаком, засипають вермішель.
  • Перемикає програму на «Підігрів» або «Молочна каша» і готують до м’якості макаронних виробів.
Загрузка...