Млинці з м’ясом – рецепти тіста на молоці і з курячим, яловичим фаршем з рисом, грибами і яйцем

Млинці з м’ясом – відмінне блюдо, яке доречно подавати не тільки у святкові дні в масляний тиждень, але і приготувавши їх до обіду можна догодити багатьом домашнім їдцям. Готується частування гранично просто, особливих хитрощів в процесі немає, а варіювати смаком наповнення можна, враховуючи уподобання кожного.

Загрузка...

Як приготувати млинці з м’ясом?

Зробити млинці фаршировані м’ясом не складно, потрібно визначитися з рецептом основи, вибрати начинку і правильно згорнути частування, щоб начинка не випала з оболонки.

  • Смачні млинці з м’ясом вийдуть, якщо тісто зробити трохи солодкуватим, так смак страви вийде більш збалансованим.
  • М’ясна начинка для млинців з фаршу готується зі свинини, яловичини, курятини, рідше з іншого виду м’яса, можливо поєднання різних сортів для більш гармонійного і оригінального смаку.
  • Досвідчені кулінари рекомендують додавати трохи часнику в фарш, щоб зробити смак цікавіше.
  • Якщо м’ясо застосовується відварене, його краще перекрутити на м’ясорубці і потім все ж обсмажити на сковорідці з додаванням невеликої кількості олії.
  • Застосування різних овочів зроблять млинці з м’ясом більш насиченими: цибулю, моркву, солодкий перець – найпоширеніші варіанти доповнення.

Тісто для млинців з м’ясом

Запропонований далі рецепт млинців з м’ясом на молоці – універсальний, можна сказати базовий. Важливо пам’ятати, що при приготуванні млинців – вони повинні бути без дірочок, а варіант на молоці з великою кількістю яєць – ідеальний. Перед застосуванням, тісто має постояти хвилин 30, щоб клейковина розпустилась тісто стане гладким.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • молоко – 1 л;
  • борошно – 2 ст.;
  • сіль, сода – ½ ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • рослинне масло – 100 мл;
  • фарш – 600 р.

Приготування

  • Розмішати яйця з цукром, сіллю, содою, маслом, влити половину молока.
  • Ввести борошно, замішуючи густе тісто.
  • Розвести її молоком, доводячи до потрібної рідкої консистенції. Залишити на 30 хвилин.
  • Пекти млинці на розпеченій сковороді з двох сторін.
  • Наповнити фаршем, згорнути.
Загрузка...

Млинці з курячим фаршем

Начинка для млинців з курячого фаршу – бюджетний варіант наповнення, краще застосовувати суміш філе з грудки і стегенець, так піджарка вийде соковитіше і поживніший. З спецій краще віддати перевагу чорного меленого перцю, чебрецю і часнику, останній потрібно перекрутити з фаршем через м’ясорубку. Щоб м’ясо краще відчувалося в начинці, подрібнювати його потрібно через велике ситечко.

Інгредієнти:

  • млинці – 20 шт.;
  • куряче філе з грудки і стегон – 600 г;
  • часник – 2 зубки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець, чебрець;
  • олія для обсмажування.

Приготування

  • Філе прокрутити через м’ясорубку разом з часником.
  • На сковороді спасерувати мелкорубленный цибулю, додати фарш.
  • Обсмажити до готовності, посолити, приправити спеціями.
  • Викласти на млинець столову ложку начинки, скласти бічні сторони і згорнути рулетом.

Млинці з яловичим фаршем

Фарш з яловичини для млинців готується трохи довше, але виходить більш ароматним і насиченим. Доречним доповненням для начинки стане часник, солодкий перець і паприка, при бажанні можна додати трохи гостроти, доповнивши піджарку пластівцями чилі. Млинці краще зробити солодкуватими, щоб смак частування вийшов збалансованим.

Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 500 г;
  • свиняче сало – 100 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • сіль, чорний перець;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • пластівці чилі – ½ ч. л.;
  • олія для обсмажування;
  • млинці тонкі – 10-15 шт.

Приготування

  • М’ясо з салом, часником, морквою і перцем прокрутити через дрібне ситечко м’ясорубки.
  • Обсмажити фарш на невеликій кількості олії, ввести мелкорубленный цибулю, смажити до готовності. Посолити, приправити спеціями.
  • На млинець викласти ложку начинки, скласти конвертом, підрум’янити на сковороді до хрусткої скоринки.

Млинці з м’ясом і рисом

Млинці з фаршем і рисом готують, якщо потрібно зробити багато закуски, а наповнення може не вистачити, крупа універсальний варіант, який не сильно впливає на смакові якості страви і допоможе урізноманітнити надто жирний фарш. Рис вибирають круглозернистий і відварюють до повної готовності. М’ясо можна взяти свиняче, в крайньому випадку яловичину, а птах зовсім не годиться.

Інгредієнти:

  • рис – ½ ст.;
  • свинина – 400 г;
  • цибуля і морква – 1 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • сіль, перець, хмелі-сунелі;
  • олія для обсмажування;
  • млинці – 10-15 шт.

Приготування

  • М’ясо прокрутити з морквою, обсмажити з маслом, посолити, приправити.
  • Рис зварити до повної готовності, додати у фарш, перемішати.
  • Викласти на млинці по ложці начинки, згорнути рулетом.
  • При бажанні млинці з м’ясом обсмажують на сковороді з невеликою кількістю масла.

Млинці з м’ясом та грибами

Дуже смачні млинці з фаршем і грибами готуються за запропонованим далі рецептом, виходять надзвичайно смачні. Застосовувати потрібно свіжі печериці, гливи або лісові боровики. Фарш краще не подрібнювати підручними гаджетами, а порубати ножем. Щоб начинка не розпадалася під час їжі, у склад додають трохи сметани.

Інгредієнти:

  • гриби – 600 г;
  • куряче філе – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, чорний перець;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • олія для обсмажування;
  • пір’я зеленої цибулі – 10-15 шт.;
  • млинці – 10-15 шт.

Приготування

  • Гриби порізати не дуже дрібно, обсмажити на сковороді до випаровування рідини.
  • Ввести дрібно порізане м’ясо, дарувати до посветления, додати рубаний лук.
  • Смажити до готовності, посолити, поперчити. Охолодити до теплого стану.
  • Ввести сметану, перемішати.
  • На млинець у центр викласти начинку, зібрати краю, формуючи «мішечок», зв’язати млинці з грибами і м’ясом пір’ям лука.

Млинці з м’ясом і яйцем

Млинці з фаршем і яйцем – ситне блюдо, яке можна готувати часто і радувати домашніх смачним частуванням не тільки в масляний тиждень. Щоб начинка не здалася пріснуватим, додавання маринованих грибів кардинально змінить ситуацію. Замість грибів можна застосувати солоні каперси або оливки, порізавши їх не занадто дрібно.

Інгредієнти:

  • свинина + яловичина – 600 г;
  • варені яйця – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби солоні – 150 г;
  • масло;
  • сіль і перець;
  • млинці – 15 шт.

Приготування

  • Прокрутити обидва види м’яса, обсмажити на сковороді.
  • Ввести мелкорубленный цибулю, тушкувати до готовності, посолити, поперчити.
  • Порізати гриби і яйця, додати до м’яса.
  • На паляничку викласти по ложці начинки, скласти конвертом, підрум’янити млинці з яйцем і м’ясом на сковороді до хрусткої скоринки.

Млинці з вареним м’ясом

Начинка для млинців з вареного м’яса готується просто: з яловичини, свинини або курятини. М’ясо можна прокрутити, порізати кубиком або розділити руками на волокна, останній варіант кращий. При бажанні фарш можна додатково обсмажити на сковороді з додаванням овочів, часнику і спецій,

Інгредієнти:

  • варена телятина – 200 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • сіль, мелений перець, паприка сушена;
  • масло вершкове – 50 г;
  • рослинна олія;
  • млинці – 15 шт.

Приготування

  • Варене м’ясо розібрати на тонкі волокна.
  • Спасерувати цибулю, додати яловичину, слідом дрібно порізаний перець.
  • Додати вершкове масло, посолити, приправити.
  • Викласти начинку на млинці, скласти рулетами, підрум’янити на гарячій сковороді з усіх боків.

Млинці з припеком з фаршу

Шалено смачні млинці з м’ясом, рецепт яких описано далі, готуються швидко і подаються відразу, ще гарячими. Немає сенсу наготавливать багато порцій, після остигання частування втрачає свою смакову особливість. Для пишної основи, тісто краще робити на кефірі або дріжджове, а м’ясо згодиться будь, перекручують його через м’ясорубку і смажать до готовності.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • молоко – 500 мл;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • борошно – 2 ст.;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, спеції.

Приготування

  • У теплому молоці розвести дріжджі з цукром.
  • Збити яйця з маслом, сметаною, змішати з молоком.
  • Додати борошно, перемішати до розчинення грудок, залишити в теплі на 30 хвилин.
  • На сковороді спасерувати цибулю, кинути фарш, смажити до готовності, посолити, приправити.
  • У гарячу сковороду влити порцію тіста, розподілити 2 ложки начинки, залити зверху тістом.
  • Перевернути млинець, підрум’янити з другої сторони, зняти зі сковороди, відразу подавати зі сметаною.

Млинці з м’ясом в духовці

Запечені млинці з м’ясом і сиром – хороше рішення для ситного і дуже незвичайного обіду. Млинці готуються по будь-якому вдалому рецептом, наповнюють начинкою і згортаються рулетом. Для соковитості і, щоб уникнути надмірного пересихання оболонки, млинці змащують сметаною, потім покривають сирної стружкою.

Інгредієнти:

  • млинці – 20 шт.;
  • свинячий фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль, спеції;
  • олія рослинна;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • бульйон або молоко – 3 ст. л.;
  • сир – 100 р.

Приготування

  • Спасерувати цибулю, додати терту моркву, слідом фарш, смажити до готовності, посолити, приправити спеціями.
  • Викласти начинку на млинці, згорнути рулетами.
  • Змішати сметану та молоко, змастити однією ложкою соусу дно форми викласти млинці.
  • Полити соусом, посипати сиром.
  • Запікати 30 хвилин при 180.