Млинці на кислому молоці – рецепти тонких, товстих млинців, без яєць, дріжджових і з дірочками

Млинці на кислому молоці ніколи не беруться «комом». Легкі, золотисті, пишні та повітряні, вони прості і податливі в роботі, володіють підвищеною еластичністю і пластичністю, ніколи не рвуться, тому, найчастіше, використовуються для фарширування солодкими і солоними начинками, які чудово підкреслюють їх самобутній, пікантний смак.

Загрузка...

Як приготувати млинці на кислому молоці?

Млинці на прокисшем молоці готуються за аналогією зі звичайними млинцями на свіжій основі. Пару яєць збивають з жменею цукру, пучкою солі й півлітра молока. Після всипають борошно і ретельно збивають все, щоб уникнути утворення грудок. Додають ще стільки ж молока, дрібку соди, трохи масла і ще раз збивають. Можна використовувати антипригарну сковороду змастити її поверхню олією.

  • Приготування млинців на кислому молоці, починається з вибору головного компонента – молока. Воно повинно прокиснуть недавно і не походити на кисле молоко.
  • Якщо в холодильнику є свіже молоко, слід влити ложку йогурту – так воно швидше скисне.
  • Тісто для млинців на кислому молоці має залишатися рідким, так легко забезпечити легкість і пористість. Для більш товстих млинців, тісто роблять щільніше і гущі.
  • При бажанні зробити боки млинців золотистее, слід збільшити кількість підсолоджувача в тесті.

Тонкі млинці на кислому молоці – рецепт

Тонкі млинці на кислому молоці – універсальний варіант домашнього ласощі. Такі млинці можна просто їсти, а найкраще – фарширувати, користуючись їх гнучкою, тонкої і пластичної текстурою і приємним кислуватим смаком, чудово поєднується з будь-яким типом начинки. Їх замішують на рідкому тісті, в пропорції 1:3,5 на користь кислого молока.

Інгредієнти:

  • цукор – пучку;
  • яйця – 2 шт.;
  • кисле молоко – 550 мл;
  • борошно 160 г;
  • масло – 40 мл

Приготування

  • Збийте першу пару інгредієнтів разом.
  • Влийте частина молока, всипте борошно і перемішайте.
  • Введіть інше молоко і масло.
  • Поставте тісто в прохолоду на півгодини.
  • Випікайте млинці тонкі на кислому молоці на промасленим сковороді.
Загрузка...

Дріжджові млинці на кислому молоці

Млинці на кислому молоці товсті – класика жанру. Основу для такої страви неодмінно замішують на дріжджах, розпускаючи їх у ледь теплому кислому молоці, тим самим збільшуючи їх активність. В результаті, млинці виходять пишними, м’якими, рихлими, чудово просочуються сметаною, маслом і медом, стаючи ситним і поживним десертом.

Інгредієнти:

  • борошно – 330 г;
  • кисле молоко – 550 мл;
  • цукор – 20 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сухі дріжджі – 1/2 пачки.

Приготування

  • Розведіть дріжджі в чверті теплого молока.
  • Додайте цукор, 80 г борошна і відставте на 15 хвилин.
  • З’єднайте з рештою молоком і продуктами зі списку.
  • Добре вимісіть і відставте в теплі на 2 години.
  • Смажте млинці дріжджові на кислому молоці на прожареною сковороді.

Млинці на кислому молоці з дірочками

Ажурні млинці на кислому молоці – мрія господинь. Щоб перетворити її в дійсність, слід врахувати кілька правил. Тісто повинне вийти рідким, тому молоко потрібно розводити водою, а для пишноти додавати соду. Тісто має настоятися. В результаті бродіння, воно збагачується бульбашками кисню, які роблять тісто пухнастим і пористим.

Інгредієнти:

  • кисле молоко – 750 мл;
  • вода – 260 мл;
  • борошно – 530 г;
  • цукор – 100 г;
  • олія – 100 мл;
  • сода – пучку;
  • яйце – 2 шт.

Приготування

  • Розведіть кисле молоко водою.
  • Додайте борошно, яйця і збийте.
  • Введіть масло і соду.
  • Дати тісту настоятися 30 хвилин.
  • Смажте млинці на кислому молоці до підрум’янення з обох сторін.

Млинці на кислому молоці без яєць – рецепт

Такими ж смачними і рум’яними можна зробити млинці на кислому молоці без яєць, при цьому не потрібно особливих компонентів. Все, що потрібно: замісити тісто на гарячому кислому молоці, воно «склеїть» всі складові, прискорить процеси бродіння, завдяки чому, тісто вийде пишним, гладким і еластичним, і не порветься при смаженні на сковороді.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;
  • борошно – 750 г;
  • сода – пучку;
  • цукор – 60 г;
  • вершкове масло – 50 р.

Приготування

  • Змішайте всі сухі компоненти.
  • Влийте 500 мл теплого молока.
  • Закип’ятіть решту молока і влийте його в тісто. Додайте розтоплене вершкове масло.
  • Наполягайте млинці на кислому молоці 10 хвилин.
  • Смажте на сухій сковороді.

Заварні млинці на кислому молоці

Є кілька причин зробити млинці на кислому молоці з окропом. Вони виходять підсмажений, дуже м’якими і міцними, і готуються з мінімуму продуктів. Сам процес готування тіста схожий з класичним. Єдина відмінність – окріп. Його вливають поступово в готове тісто і, не наполягаючи, відразу приступають до смаження млинців.

Інгредієнти:

  • кисле молоко – 250 мл;
  • окріп – 120 мл;
  • борошно – 120 г;
  • цукор – 20 г;
  • сода – 5 м;
  • яйце – 2 шт.

Приготування

  • Додайте в молоко, соду і відставте на 10 хвилин.
  • Збийте яйця з цукром. Введіть кисле молоко і борошно.
  • Постійно помішуючи, влийте цівкою окріп.
  • Перемішайте і випікайте.

Млинці на кислому молоці і кефірі

Млинці на прокисшем молоці і кефірі – один з сучасних, швидкісних варіантів. Поєднання двох активних кисломолочних продуктів викликає моментальний ефект бродіння і дає приголомшливий результат: тонкі, ніжні, ефемерні млинці. З-за високої кислотності, тісто не наполягають, а смажать відразу, що зручно при дефіциті часу.

Інгредієнти:

  • кефір – 470 мл;
  • кисле молоко – 120 мл;
  • яйце – 3 шт.;
  • борошно – 230 г;
  • сода – 5 м;
  • цукор – 125 р.

Приготування

  • Розітріть яйця з цукром. Додайте в масу кефір і кисле молоко. Поступово введіть борошно.
  • Перемішайте, введіть соду і негайно приступайте до обжарке.

Млинці на кислому топленому молоці – рецепт

Млинці на кислому молоці – рецепт, дозволяє зробити випічку виразніше. Мова йде про топленому молоці – самобутній продукт, належить виключно слов’янській культурі. Воно має бежевий колір, вершковий смак, тонкий аромат і високу жирність, тому млинці виходять запашними і ніжними, і підходять для приготування тортів.

Інгредієнти:

  • кисле пряжене молоко – 500 мл;
  • борошно – 240 г;
  • цукор – 45 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • масло – 80 мл;
  • розпушувач – 1,5 ч. ложки.

Приготування

  • Збийте яйця з цукром, розпушувачем і маслом.
  • Додайте тепле молоко, борошно і перемішайте. Починайте приготування млинців відразу по готовності тіста.

Ледачі фінські млинці на кислому молоці

Отримати смачні млинці на кислому молоці і не стояти біля плити можливо з рецептом ледачих фінських млинців. Зручність полягає в тому, що вони випікаються в духовці і являють собою один великий, значний блін, який розрізають порційно на шматочки, при бажанні згортають рулетом, або просто подають з ягодами і сиром.

Інгредієнти:

  • кисле молоко – 750 мл;
  • борошно – 250 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • вершкове масло – 85 м;
  • розпушувач – 5 р.

Приготування

  • Додайте тепле молоко цукор і розтоплене масло.
  • Порційно всипте борошно і розпушувач. Введіть збиті яйця.
  • Вилийте тісто у форму для випікання.
  • Випікайте при 180 градусах 40 хвилин.
  • Наріжте на порції і подавайте з ягодами.

Млинці на кислому молоці з какао

Кожна господиня бажає зробити смачні млинці на прокисшем молоці яскравими, незвичайними і тільки з натуральних компонентів. Самий простий і не витратний спосіб – додати в тісто какао. З ним млинці придбають шоколадний колір і приємний присмак, і з російської ласощі перетворяться у вишуканий десерт, вперше придуманий французами.

Інгредієнти:

  • кисле молоко – 330 мл;
  • борошно – 240 г;
  • какао – 20 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 40 г;
  • вершкове масло – 25 р.

Приготування

  • Збийте яйце з цукром, влийте розтоплене масло і тепле молоко.
  • Всипте борошно і какао.
  • Відставте тісто на 15 хвилин.
  • Смажте млинці по хвилині з кожної сторони.

Млинці з вівсяної муки на кислому молоці

Низькокалорійні млинці на кислому молоці – це прекрасна можливість не відмовлятися від ласощів навіть у дні дієт. Для цього потрібно тільки підібрати борошно. Краще використовувати вівсяну: вона має ніжний смак, тому її не можна змішувати з пшеничним, а піч у чистому вигляді, отримуючи в результаті стовідсотково дієтичні млинці.

Інгредієнти:

  • кисле молоко – 540 мл;
  • вівсяне борошно – 450 г;
  • цукор – 20 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • розпушувач – 5 м;
  • масло – 40 мл

Приготування

  • Змішайте всі сухі компоненти.
  • Додайте збиті яйця і тепле молоко.
  • Добре перемішайте і відставте на 20 хвилин.
  • Смажте млинці з обох сторін за 40 секунд.