М’ясо по французьки в духовці – рецепти зі свинини, яловичини, курки, з картоплею, помідорами, ананасом

Запечене м’ясо по-французьки в духовці – улюблене багатьма блюдо, яке готують для святкового застілля. Частування має безліч варіацій, тому, готуючи його, можна щоразу дивувати гостей своїми здібностями. Приготувати страву можна з свинини, яловичини або птиці та доповнити не тільки сиром, але і овочами, і навіть фруктами.

Загрузка...

Як приготувати м’ясо по-французьки?

Базовий рецепт приготування м’яса по-французьки дуже простий. Всі дії зводяться до запіканню відбивною під сирною шапкою. Є деякі тонкощі, які потрібно враховувати, щоб частування вийшло смачним, соковитим і апетитним.

  • М’ясо по-французьки в духовці рецепт, який передбачає запікання тонкої відбивною під овочами і сиром. Готується блюдо швидко, тому треба постійно стежити за ним, щоб шматочки не пересушились.
  • Один з головних інгредієнтів страви – маринована цибуля, його потрібно підготувати заздалегідь. За дві години до приготування цибулини нарізають півкільцями, заливають водою і оцтом 1:1. На один лист страви знадобиться приблизно 4 великі головки цибулі.
  • Смачне м’ясо по-французьки вийде тільки при використанні гарного якісного сиру, він повинен бути жирним, з приємним вершковим присмаком.
  • Страву можна оформити у вигляді запіканки, застосувавши м’ясо, порізане соломкою або фарш і доповнивши блюдо картоплею і деякими іншими овочами.
  • Як правило в якості соусу застосовують майонез, замінити його можна сметаною, несолодким йогуртом, доповненим продавлений часником та зеленню.
  • В якості оригінального наповнення і для соковитості додають чорнослив, гриби свіжі або солоні або помідори.
  • М’ясо по-французьки в духовці з свинини

    Класичне м’ясо по-французьки з свинини – рецепт відомий майже кожної господині. Все готується дуже просто – м’ясо тонко відбивають, солять, перчать і залишають на 30 хвилин. Цибулю теж заздалегідь маринують. Якщо всі компоненти підготовлені на готування піде не більше півгодини. Кількість порцій розраховується за наявністю відбивних.

    Інгредієнти:

    • свинячі відбивні – 6 шт.;
    • маринована цибуля – 3 шт.;
    • сир – 200 г;
    • майонез;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • М’ясо тонко відбивають, солять перчать, складають стопкою, залишають на 15 хвилин.
  • На промаслений лист викласти відбивні, розподілити цибулю, полити майонезній сіточкою.
  • Посипати сиром.
  • Запікати м’ясо по-французьки в духовці 25 хвилин при 200.
  • Загрузка...

    М’ясо по-французьки з курки

    Запікається м’ясо по-французьки з курки в духовці дуже швидко, тут важливо не пропустити момент, коли випаровується вся рідина, потім м’ясо починає высушиваться. Як правило на запікання потрібно не більше 20 хвилин. В якості приправ краще віддати перевагу суміші перців, так класичний смак страви буде максимально збережений.

    Інгредієнти:

    • відбивні з філе – 1 кг;
    • маринована цибуля – 2 шт.;
    • сметана – 100 мл;
    • сир – 200 г;
    • сіль, суміш перців.

    Приготування

  • Відбивні розкласти на деку, не залишаючи проміжків між шматками.
  • Посолити, приправити перцем.
  • Викласти цибулю, полити сметаною.
  • Посипати сиром, запікати 20 хвилин при 200 градусах.
  • М’ясо по-французьки в духовці з яловичини

    Дещо відмінне від звичного рецепту м’ясо по-французьки з яловичини. В даному випадку готується антрекот, який підрум’янюють її в духовці під грилем, подають у компанії насиченого вершкового соусу. Прекрасне європейське блюдо підкорить навіть бувалих гурманів, а кулінарам сподобається швидкість приготування і доступність інгредієнтів.

    Інгредієнти:

    • антрекот – 2 шт.;
    • перець горошком – 15 г;
    • вершки – 20 мл;
    • цибуля – 1 шт.;
    • масло вершкове – 50 г;
    • сіль;
    • коньяк – 20 мл

    Приготування

  • Мелкорубленный цибулю спасерувати у сковороді на маслі, влити коньяк, тушкувати 3 хвилини.
  • Кинути перець, влити вершки, посолити.
  • Варити соус 5 хвилин, до легкого загусання.
  • Антрекот просушити рушником, викласти на решітку в гарячу духовку (200 градусів) під гриль.
  • Смажити 10 хвилин з двох сторін.
  • Подавати гаряче м’ясо, доповнивши соусом.
  • М’ясо по-французьки з картоплею в духовці

    Повноцінна самодостатня страва – м’ясо по-французьки з картоплею, не вимагає гарніру, подається в компанії легкого салату. Запікається всі одночасно під щедрою сирної «шапкою», частування виходить соковитим, апетитним і шалено смачним. В якості спецій можна застосувати трохи розмарину і чорного перцю, а соус – ідеально підійде бешамель.

    Інгредієнти:

    • м’ясо – 1 кг;
    • картопля – 1 кг;
    • сир – 250 г;
    • бешамель – 150 мл;
    • сіль, перець, розмарин.

    Приготування

  • М’ясо порізати невеликими шматками, трохи відбити.
  • На деко викласти м’ясо і картопляні скибочки, посолити, приправити спеціями.
  • Полити бешамелем, посипати сиром.
  • Запікати м’ясо по-французьки з картоплею в духовці 30 хвилин при 200.
  • М’ясо по-французьки з грибами

    Надзвичайно смачним вийде м’ясо по-французьки з грибами в духовці, якщо застосувати солоні опеньки чи лисички, за відсутністю таких, згодяться і покупні печериці банку. Цибулю в даному рецепті маринувати не обов’язково, краще застосувати білий або синій його сорт, вони не мають характерної гіркоти.

    Інгредієнти:

    • відбивні – 1 кг;
    • цибуля – 2 шт.;
    • солоні гриби – 400 г;
    • майонез;
    • сир – 200 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Відбивні розподілити на промасленому деко, посолити і поперчити.
  • Викласти півкільця цибулі, слідом гриби.
  • Полити майонезом, посипати сиром.
  • Запікається м’ясо по-французьки з грибами в духовці 30 хвилин при 200.
  • М’ясо по-французьки з фаршем

    М’ясо по-французьки з фаршу в духовці – швидке, шалено ситне і повністю самодостатня частування, яке сподобається всім гостям. Доповнюють страву картоплею, помідорами і маринованою цибулею. Овочі ріжуть тонкими пластинами, тому запікання триватиме всього 20 хвилин, як раз, коли сир подзолотится.

    Інгредієнти:

    • свино-яловичий фарш – 500 г;
    • картопля – 700 г;
    • цибуля маринований – 3 шт.;
    • помідори – 3 шт.;
    • майонез;
    • сир – 200 г;
    • сіль, перець, чебрець.

    Приготування

  • Фарш припустити на сковороді, посолити і поперчити.
  • У форму викласти половину картоплі, порізаного тонкими кружками.
  • Викласти фарш, цибулю і помідори.
  • Полити майонезом, викласти решту картоплю.
  • Посипати сиром, запікати 20 хвилин при 190.
  • М’ясо по-французьки з помідорами

    М’ясо по-французьки з помідорами і сиром – виходить набагато соковитіше, в цьому рецепті можна застосувати філе курки або індички, пересушити його точно не вийде. В якості заливки не обов’язково застосовувати майонез, добре себе покаже сметана, змішана з пюрированным часником і рубаною зеленню.

    Інгредієнти:

    • філе птиці – 1 кг;
    • маринована цибуля – 2 шт.;
    • помідори – 3-4 шт.;
    • сир – 200 г;
    • сметана – 100 мл;
    • часник – 1 зубок;
    • зелень – 1 жменя.

    Приготування

  • Відбивні розподілити на деко, посолити, приправити спеціями.
  • Викласти цибулю, слідом гуртки помідорів.
  • Змішати сметану з продавлений часником, зеленню.
  • Полити соусом м’ясо, посипати сиром.
  • Запікати м’ясо по-французьки в духовці 20 хвилин при 200 градусах.
  • М’ясо по-французьки з ананасом

    Смачне і давно вподобане блюдо – м’ясо по-французьки з ананасами в духовці. Поєднання тропічного фрукта з кислуватим маринованою цибулею сподобається кожному, в якості основи переважніше використовувати куряче або індиче філе. В якості соусу підійде і майонез, але його можна впевнено замінити сметаною або грецьким йогуртом.

    Інгредієнти:

    • філе – 1 кг;
    • цибуля маринований – 2 шт.;
    • ананас кільцями – 400 г;
    • сир – 200 г;
    • йогурт – 150 мл;
    • сіль і перець.

    Приготування

  • Філе порізати на відбивні, викласти на промаслений лист, посолити, поперчити.
  • Викласти цибулю, полити йогуртом, зверху гуртки ананаса.
  • Посипати сиром, запікати 30 хвилин при 200 градусах.
  • М’ясо по-французьки в горщиках

    М’ясо по-французьки, оригінальний рецепт якого описаний далі, оформляється дещо незвичним способом. Подають страву у керамічних горщиках, при цьому склад компонентів залишається класичним, тому і смак частування виходить дуже знайомим. В якості гарніру, в цій же посудині готується картопля з грибами. Інгредієнти розраховані на 2 горщика.

    Інгредієнти:

    • картопля – 400 г;
    • гриби солоні – 200 г;
    • масло вершкове – 40 г;
    • відбивні – 2 шт.;
    • сир – 100 г;
    • цибуля маринований – 1 шт.;
    • майонез, сіль і перець.

    Приготування

  • В горщики викласти порізану картоплю, посолити, додати гриби і вершкове масло, влити по ½ ст. води.
  • Викласти зверху відбивні, посолити, поперчити.
  • Покласти цибулю, полити майонезом, посипати сиром.
  • Запікати 30 хвилин під кришкою 10 хвилин без кришки.
  •  

    Загрузка...