М’ясні биточки – рецепти з курячого, свинячого, яловичого фаршу, з підливою і в духовці

М’ясні биточки – по суті ті ж котлети, але на відміну від останніх, мають круглу форму і після обсмажування протушиваются додатково під кришкою з додаванням води, бульйону або соусу. Подають вироби з будь-яким гарніром: картоплею, макаронами, кашами, доповнюючи при цьому страва свіжими овочами або соліннями.

Загрузка...

Як приготувати м’ясні биточки?

Готують м’ясні биточки з фаршу, додаючи традиційно цибулю або інші складові для отримання оригінального смаку.

  • У якості бази для приготування страви можна взяти свинину, яловичину, курятину, індичку або мікс з двох різних сортів м’яса, подрібнити за допомогою м’ясорубки або нарізати дрібно ножем.
  • Приправлену масу добре вимішують і відбивають, піднімаючи порції і кидаючи назад в миску.
  • Заготовки круглої форми обсмажують і за бажанням додатково протушивают або запікають з соусом.
  • Як приготувати биточки з фаршу з підливкою?

    М’ясні биточки, рецепт яких буде подано далі, готуються з томатною підливою, яку доповнюють класичним асорті з цибулі і моркви або ж за бажанням додають до складу солодкий перець, чилі, інші овочі. Томатну пасту можна замінити перетертими свіжими томатами, попередньо трохи їх протушив.

    Інгредієнти:

    • фарш – 1 кг;
    • хліб – 4 скибочки;
    • цибуля – 2 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • молоко – 150 мл;
    • морква – 1 шт.;
    • паста томатна 100 г;
    • борошно – 50 р;
    • лавр – 2-3 шт.;
    • сіль, суміш перців, масло.

    Приготування

  • Фарш змішують з цибулею, розмоченим в молоці хлібом і часником.
  • Формують з приправленою маси круглі вироби, умочують їх в борошні, підрум’янюють її в олії.
  • Обсмажують цибулю з морквою.
  • Додають борошно, томатну пасту, 0,5 л води
  • Припускають биточки з фаршу в томатній підливі 15 хвилин.
  • Загрузка...

    Биточки курячі – рецепт

    Особливо м’якими і ніжними вдаються биточки курячі. Можна використовувати готовий фарш або зробити основу, подрібнивши курятину доступним способом. Якщо немає бажання додатково протушивать вироби під кришкою, панірують їх у сухарях замість борошна і витягають зі сковороди після підрум’янення з двох сторін.

    Інгредієнти:

    • курячий фарш – 0,5 кг;
    • борошно або сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • молоко – 100 мл;
    • черствий хліб – 2 скибочки;
    • яйце – 1 шт.;
    • зелень – 0,5 пучка;
    • сіль, перець, спеції, олія.

    Приготування

  • У фарш додають цибулю, зелень, яйце і часник, приправляють за смаком.
  • Закладають розмочений у молоці хліб, розмішують масу і відбивають.
  • Формують круглі м’ясні биточки курячі, панірують у борошні, обсмажують на олії з двох сторін.
  • Доливають в ємність трохи води і протушивают вироби 10 хвилин.
  • Биточки з фаршу з рисом в духовці

    Чудовий смак набувають приготовані биточки з фаршу в духовці, якщо доповнити вироби рисом і соусом на основі сметани. За бажанням складу підливи можна доповнити томатами або припущеними попередньо в сотейнику овочами: морквою, солодким перцем. Особливий шарм яству додасть рум’яна сирна скоринка.

    Інгредієнти:

    • рис – 2 склянки;
    • масло вершкове – 50 г;
    • фарш – 1 кг;
    • цибуля – 3 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • сметана – 250 г;
    • хліб – 100 г;
    • сир – 100 г;
    • сухарі для панірування – 100 г;
    • сіль, перець, олія рослинна.

    Приготування

  • Відварюють до готовності рис, заправляють маслом вершковим, розподіляють у формі.
  • Фарш змішують з цибулею, розмоченим хлібом, яйцем, сіллю, перцем, відбивають.
  • Оформляють м’ясні круглі биточки, панірують у сухарях, обсмажують, викладають на рис.
  • Обсмажують цибулю, додають сметану, перець, сіль, заливають соусом вироби з рисом, посипають сиром, запікають 20 хвилин при 180 градусах.
  • Як приготувати биточки зі свинини?

    Соковиті і ароматні м’ясні биточки зі свинини по достоїнству оцінять шанувальники максимально ситної і поживної їжі. Додаткову вишуканість додасть страві факт запікання вже обсмажених виробів в духовці під сиром з додаванням свіжих помідорів. Для зручності м’ясної нарізки кусень попередньо підморожують.

    Інгредієнти:

    • свинина – 0,5 кг;
    • яйця – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • крохмаль і майонез – 2 ст. ложки;
    • помідори – 3 шт.;
    • сир – 150 г;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Свинину нарізають кубиками.
  • Додають цибулю, крохмаль, майонез, сіль, перець.
  • Обсмажують биточки зі свинини накладаючи порції основи в розігріте масло за типом оладок.
  • Перекладають вироби у форму, зверху розподіляють нарізані томати, сирну стружку, запікають 15-20 хвилин при 180 градусах.
  • Курячі січені биточки

    Застосувати ідею такого рецепта можна і з курятиною, отримавши апетитні биточки з курячого філе, яке слід нарізати дрібними кубиками. Для поліпшення смаку страви підготовлену основу залишають для маринування в холодильнику на кілька годин або на ніч, що забезпечить виробів ідеальну соковитість.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 0,5 кг;
    • яйце – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана і майонез – по 1,5 ст. ложки;
    • борошно – 2 ст. ложки;
    • часник – 1-2 зубки;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Куряче філе нарізають кубиками, змішують з майонезом, сметаною, цибулею і часником, солять, перчать.
  • Залишають ємність з основою в холоді, після чого вмішують борошно і яйце.
  • Випікають м’ясні биточки на манер оладок, викладаючи порції курячої маси в розігріте масло і підрум’янюючи з двох сторін.
  • Биточки з фаршу в духовці з сиром

    Приголомшливо смачними і апетитними вийдуть запечені курячі биточки з сиром в духовці. Важливо добре відбити подрібнене м’ясо для отримання пластичної і максимально однорідної основи. Сир використовують цілими скибочками або попередньо протирають на тертці і додатково змішують із зеленню.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 0,5 кг;
    • яєчний білок – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • білий хліб – 2 скибочки;
    • зелень – 2-3 гілочки;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Куряче філе подрібнюють разом з цибулею і розмоченим хлібом.
  • Додають білок, сіль, перець, добре розмішують і відбивають.
  • Формують круглі вироби, обсмажують з двох сторін у маслі, перекладають у форму.
  • Зверху маю скибочки або стружку сиру і відправляють ємність на 15 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.
  • М’ясні биточки в сметанному соусі в духовці

    Ідеальним доповненням до гарніру з макаронних виробів або картоплі стануть м’ясні биточки з підливою, яка може бути суто сметанною або приготовленої в поєднанні з порцією томату. Воду в складі допускається замінювати овочевим або будь-яким м’ясним бульйоном, а борошно картопляним або кукурудзяним крохмалем.

    Інгредієнти:

    • м’ясо – 0,5 кг;
    • яйце – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • білий хліб – 100 г;
    • кабачок або картопля сирої – 100 г;
    • вода – 1 склянка;
    • сметана – 200 г;
    • борошно – 50 р;
    • сіль, перець, зелень, олія.

    Приготування

  • Перекручують на м’ясорубці м’ясо, цибулю, кабачок і розмочений хліб.
  • Додають яйце, сіль, перець, перемішують, відбивають.
  • Формують круглі вироби, укладають у форму.
  • У сотейнику розпускають масло.
  • Додають сметану, воду з борошном, приправляють підливу.
  • Додають зелень, прогрівають соус до кипіння, виливають на заготовки.
  • Готують м’ясні биточки в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
  • М’ясні биточки з грибами

    Наступний рецепт биточків з фаршу зацікавить шанувальників страв з грибами. Нарізаний і обсмажений на маслі продукт можна додати як тільки у фарш, так і доповнити їм сметанний соус. Підійдуть для використання печериці, гливи або лісові грибочки, які слід попередньо відварити до опускання на дно.

    Інгредієнти:

    • фарш – 0,5 кг;
    • гриби – 300 г;
    • цибуля – 1,5 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • вода – 200 мл;
    • сметана – 200 г;
    • сіль, перець, зелень, олія.

    Приготування

  • Обсмажують на маслі гриби, додають у фарш разом з цибулею (0,5 шт.), яйцем, сіллю і перцем.
  • Масу вимішують, відбивають, оформляють круглі вироби, які укладають у форму.
  • Обсмажують цибулю на олії, додають сметану, воду, приправи і зелень, прогрівають, виливають на биточки.
  • Запікають блюдо 40 хвилин при 180 градусах.
  • Биточки з індички в духовці

    Биточки з індички, приготовані за наступним рецептом, цілком підійдуть як для святкової подачі, так і буденного меню, здивувавши відмінним смаком і оригінальним підходом до оформлення. Вироби доповнюють скибочками томатів або молодих кабачків з ще нерозвиненими насінням, які приправляють за смаком.

    • філе індички – 0,5 кг;
    • морква – 0,5 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • хліб – 100 г;
    • помідор або кабачок – 2 або 1 шт.;
    • сухарі панірувальні і кунжут – по 50 г;
    • сир – 100 г;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Подрібнюють разом з цибулею і розмоченим хлібом філе індички.
  • Додають перетерту на дрібній тертці моркву, яйце, сіль, перець, перемішують і відбивають.
  • Формують вироби, панірують в суміші сухарів з кунжутом, підрум’янюють її в олії.
  • Викладають биточки в форму, зверху розташовують по кружку приправленого помідора або кабачка, посипають сиром.
  • Відправляють страва для запікання на 20-25 хвилин у духовку.
  • Биточки з яловичини

    Биточки з яловичого фаршу з найніжнішим соусом, надовго запам’ятаються своїм чудовим смаком. Сметану в рецепті можна замінити вершками, додавши трохи крохмалю для густоти. Техніка рецепта вимагає попереднього обсмажування виробів, від якого можна відмовитися, збільшивши час запікання страви в духовці.

    Інгредієнти:

    • фарш яловичий – 0,5 кг;
    • цибуля – 2 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • хліб – 100 г;
    • сметана – 300 г;
    • вода – 100 мл;
    • борошно – 100 г;
    • базилік і паприка – 1 ч. ложці;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • У фарш додають обсмажену на олії цибулю, яйце, сіль, перець, перемішують і відбивають.
  • Формують круглі заготовки, обсмажують з двох сторін у маслі, перекладають у форму.
  • Сметану змішують з водою, паприкою, базиліком, додавши сіль і перець, заливають сумішшю биточки.
  • Відправляють страву на 15 хвилин в прогріту до 190 градусів духовку.
  • Биточки курячі на пару

    Воістину дієтична версія страви буде представлена далі. Невисока його калорійність досягається за рахунок використання в якості балансуючого текстуру компонента вівсяних пластівців, а м’ясної основи легкого курячого філе. Подібне страва буде доречно в раціоні при самій жорсткій дієті і якісно вгамує почуття голоду без наслідків.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 0,5 кг;
    • яйце – 1 шт.;
    • вівсяні пластівці – 3 ст. ложки;
    • кріп – 1,5 ст. ложки;
    • сіль, перець, пряну масло.

    Приготування

  • Подрібнюють курятину з пластівцями.
  • Додають яйце, кріп, сіль, перець, перемішують.
  • Формують круглі биточки, розташовують на решітці, уклавши зверху по скибочці олії.
  • Готують биточки курячі на пару в мультиварці або пароварці 20 хвилин.
  •