Маринований гарбуз – рецепти на зиму без стерилізації, зі смаком ананаса, по-естонськи і по-корейськи

Маринована гарбуз – закуска, вельми популярна у естонців і абсолютно незаслужено обділена увагою інших народів. Вже після першої проби блюдо назавжди займає лідируючі позиції в списку пріоритетних домашніх заготовок, радуючи домочадців чудовими смаковими характеристиками і оригінальністю.

Загрузка...

Як маринувати гарбуз на зиму?

Щоб запаси комори поповнила маринована гарбуз – рецепти швидко і смачно виконуються, і правильні рекомендації доступно виконати кожному.

  • Для заготівлі використовується виключно гарбузова м’якоть. Для її отримання плід очищають від жорсткої шкірки і позбавляють від насіння з супроводжуючою їх волокнистої м’якоті.
  • Отримане сировину нарізають кубиками, брусочками або довгастими шматочками.
  • Перед консервуванням овочева нарізка піддається мінімальній термічній обробці: 3-5 хвилин варіння вистачить, щоб скибочки стали м’якшими, але зберегли форму і пружність.
  • Гарбуз супроводжують маринадом, після чого укупоривают в стерильну тару для тривалого зберігання.

Маринована гарбуз – рецепт швидкого приготування

Гарбуз маринована швидкого приготування здивує приголомшливими підсумковими характеристиками і порівняно швидким виконанням рецепта. Мінімальна товщина нарізки дозволить без термічної обробки отримати бажаний гармонійний смак закуски, яка буде готова до вживання вже через пару днів.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 700 г;
  • гострий перець – 2 шт.;
  • часник – 7-8 зубков;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • сіль – 4 ч. ложки;
  • масло – 140 мл;
  • оцет – 200 мл;
  • перець горошком – 20 шт.;
  • гвоздика і лавр – по 7 шт.

Приготування

  • Гарбузову м’якоть шаткують тонкими брусочками, цибулю півкільцями, часник пластинами, перець кільцями.
  • Укладають овочі шарами у стерильні банки.
  • Кип’ятять воду з сіллю, цукром і прянощами 5 хвилин.
  • Вливають олію і оцет, дають маринаду повторно закипіти, заливають у банки з овочем і після охолодження прибирають на добу в холод.
  • Подається така маринована гарбуз до горілці при застілля або до м’яса або гарніру при подачі в будні і в свята.
Загрузка...

Маринована гарбуз на зиму як ананас

Солодкий маринований гарбуз як ананас освіжить нудне зимове меню і дозволить буденним страв додати нові відтінки. Соковиті пікантні скибочки сонячного кольору можна додавати в салати, випічку, доповнювати ними страви з курятини або подавати просто так до десертному столу або в якості перекусу.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • кислота лимонна – 1 ч. ложка;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • сіль – 0,5 ст. ложки;
  • листя лимонника – 5 шт.;
  • родіола рожева – 5 р.

Приготування

  • Гарбуз нарізають кубиками або довгастими скибочками, проварюють у киплячій воді 2 хвилини, перекладають у пропарені банки.
  • У літрі рідини розчиняють сіль, цукор, лимонну кислоту, додають лимонник, родіолу рожеву.
  • Кип’ятять маринад 2 хвилини, заливають їм шматочки гарбуза.
  • Герметично укупоривают ємності і перевертають під теплу ковдру.
  • Після охолодження маринована гарбуз на зиму без стерилізації відправляється на зберігання в комору.

Маринована гарбуз – естонська рецепт

Маринована гарбуз по-естонськи подається на батьківщині до м’ясних страв і є одним з головних страв при складанні меню на Різдво. Замість свіжого імбирного кореня можна кинути в маринад щіпку сушеної прянощі, коричну паличку замінити меленим порошком, а замість яблучного оцту влити білий винний.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 2 кг;
  • вода – 2 л;
  • оцет яблучний – 100 мл;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • духмяний перець і гвоздика – по 10 шт.;
  • мускатний горіх – 1 щіпка;
  • імбирний корінь – 20-30 г;
  • паличка кориці – 1 шт.

Приготування

  • У літрі води розчиняють сіль, закладають нарізаний гарбуз і залишають на ніч.
  • В чисту воду додають цукор, прянощі, проварюють 5 хвилин.
  • Виймають з маринаду пряні добавки, вливають оцет і закладають откинутую попередньо на друшляк гарбуз.
  • Маринована естонська гарбуз проварюється в маринаді 5 хвилин, разом з ним закупорюється в стерильні банки, закутується до охолодження.

Гарбуз маринована по-корейськи – рецепт

Маринована гарбуз по-корейськи припаде до душі любителям пікантних ароматних заготовок з східної остринкой. Підготовлену гарбузову м’якоть переважно в даному випадку перетерти на корейській тертці довгою соломкою, а цибулю нарізати півкільцями або поздовжніми тонкими часточками.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 4 зубки;
  • оцет яблучний – 70 мл;
  • мед – 70 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • корейська приправа – 4 ч. ложки;
  • масло.

Приготування

  • Протирають на тертці гарбуз.
  • Додають пасеровану на олії цибулю, подрібнений часник, мед, оцет, сіль і приправу.
  • Перемішують масу, придавлюють вантажем і залишають на холоді.
  • Через 4-6 годин маринована по-корейськи гарбуз буде готова до першої пробі.

Маринований солодкий гарбуз

Заготовлена солодкий маринований гарбуз на зиму сподобається любителям контрастних смакових поєднань. Час термічної обробки переважно визначати індивідуально залежно від сорту овочів і щільності його м’якоті. Для цього після закінчення трьох хвилин кип’ятіння оцінюють ступінь м’якості скибочок і при необхідності продовжують варіння.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 2 кг;
  • вода – 2 л;
  • цукор – 2 склянки;
  • кислота лимонна – 1 ч. ложка;
  • кориця – 0,5 ч. ложки;
  • гвоздика і перець запашний – по 6 шт.;
  • лавр – 2 шт.;
  • оцет 70% – 2/3 ч. ложки на кожну банку 1 л.

Приготування

  • Воду змішують з компонентами маринаду (крім оцту) доводять до кипіння.
  • Закладають нарізану скибочками м’якоть гарбуза, варять 3 хвилини.
  • Розкладають заготовку по банкам, вливають оцет і маринад під зав’язку.
  • Герметично закрита маринована гарбуз залишають до охолодження.

Гарбуз маринована з імбиром

Гарбуз маринована шматочками з урахуванням нижченаведених рекомендацій дозволить насолодитися відмінним смаковим букетом отриманої закуски. Крім того, завдяки якісному супроводу у вигляді перетертого імбирного кореня овочеві скибочки набувають протизастудні та імуностимулюючі властивості.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;
  • перетертий імбир – 2,5 ст. ложки;
  • соус соєвий – 4 ст. ложки;
  • соус чилі і рисове вино – 2 ст. ложки;
  • лайм – 1 шт.;
  • базилік – 1 пучок.

Приготування

  • Гарбуз нарізають кубиками і відварюють на пару 10 хвилин.
  • Змішують інші складові зі списку, додають до гарбузі, обережно розмішують.
  • Перекладають масу в банку і поміщають в холод.
  • На наступний день можна закуску пробувати.

Гостра маринована гарбуз

Наступний рецепт для фанатів пекучих закусок. Потрібний ефект забезпечить порція червоного перцю. Ступінь гостроти страви буде залежати від того з насінням використовується добавка або без них. Додатковий пряний смак заготовки буде отриманий за рахунок додавання часнику, зелені петрушки, гвоздики і сухих трав.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 2 кг;
  • червоний перець – 150 г;
  • петрушка – 2 пучка;
  • часник – 1 головка;
  • масло рослинне – 75 мл;
  • вода – 0,5 л;
  • оцет – 100 мл;
  • сіль – 25 г;
  • цукор – 180 г;
  • гвоздика, італійські трави – за смаком.

Приготування

  • Гарбуз нарізають кубиками.
  • З’єднують воду та інші компоненти для маринаду, кип’ятять,
  • Гаряча гарбуз пряна маринована розкладається у пропарені банки і герметично закупорюється.

Маринована гарбуз з корицею

Зайнятих господинь приваблює заготовлена гарбуз маринована, рецепти на зиму якої лаконічні і прості. Один з таких – варіант з меленою корицею. Овочеві скибочки набувають приємний пряний аромат і гармонійний тонкий смак завдяки елементарному маринаду і простий технології приготування.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 2 кг;
  • вода – 1,5 л;
  • оцет – 300 мл;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 600 г;
  • кориця – 1 ст. ложка.

Приготування

  • Змішують воду, сіль, цукор, корицю і оцет, варять маринад.
  • Закладають в каструлю нарізаний гарбуз і відварюють до м’якості.
  • Розкладають скибочки по банкам разом з маринадом, закупорюють герметично.

Гарбуз маринована з часником

Маринована гарбуз на зиму за таким рецептом здивує надзвичайною часниковою пікантністю і освіжаючими м’ятними нотами в смаку. В даному випадку заготівля консервується без попередніх маніпуляцій з варінням овочів, завдяки чому повною мірою зберігається цілісність скибочок і їх помірно щільна текстура.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 900 г;
  • часник – 7 зубків;
  • мед і сіль – 3 ч. ложки;
  • винний оцет – 3 ст. ложки;
  • м’ята – 1,5 ч. ложки.

Приготування

  • Нарізаний гарбуз змішують з нарізаним часником та іншими компонентами зі списку, розкладають по банках.
  • Заливають вміст окропом, накривають кришками і стерилізують 30 хвилин.
  • Закупорюють ємності і витримують під ковдрою в перевернутому вигляді до охолодження.
  • Маринована гарбуз буде готова до першої пробі через 2 тижні.

Гарбуз маринована з яблуками

Маринована гарбуз, рецепт якої буде викладено наступним, консервується з яблуками, завдяки чому набуває особливий легкий фруктовий відтінок у смак і приємний аромат. В якості супроводу овочу вибирають пахучі антонівські яблучні плоди, які розрізають на часточки або поздовжні скибочки.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;
  • яблука – 4 шт.;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 200 г;
  • сіль – 20 г;
  • паличка кориці і перець чилі – 1 шт.;
  • яблучний оцет – 4 ст. ложки;
  • гвоздика і перець запашний – по 6 шт.

Приготування

  • Кип’ятять воду з додаванням солі, цукру, оцту, прянощів.
  • Закладають нарізаний гарбуз і яблука, проварюють до м’якості.
  • Розкладають овочеві і фруктові скибочки по пропаренным банкам, герметично укупоривают, перевертають на кришки і утеплюють до охолодження.

Маринована гарбуз з лимонною кислотою

Маринована гарбуз на зиму – простий рецепт закуски, який можна виконати без оцту, замінивши традиційний кислотомісткий консервант лимонною кислотою. Скибки овоча попередньо відварюють у підсоленій воді пару-трійку хвилин, після чого перекладають в маринад і закупорюють на зиму після повторного закипання.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 2 кг;
  • вода – 2 л;
  • цукор – 350 г;
  • сіль – за смаком;
  • кориця – 1 ст. ложка;
  • кислота лимонна – 2/3 ст. ложки;
  • гвоздика і лавр – по 5 шт.

Приготування

  • Закладають в підсолену воду гарбуз, бланшують 2 хвилини, зливають на сито.
  • З інгредієнтів зі списку варять маринад, перекладають у нього овоч, нагрівають до кипіння.
  • Розкладають масу з пропареної тарі, закупорюють, тепло укутують до охолодження.