Маринований цибулю до шашлику – рецепти смачних маринадів з оцтом, кропом і гранатом

Приготувавши маринований цибулю до шашлику, ви доповніть м’ясо доречним супроводом, яке підкреслить смак улюбленого страви, додавши йому пікантності і легкої гостроти. Ласу хрустку цибульну нарізку можна подати також до інших м’ясних і рибних страв, додавати в салати або доповнювати нею бутерброди.

Як замаринувати цибулю до шашлику?

Правильний маринад для цибулі до шашлику забезпечить збереження апетитного характерного хрускоту і допоможе позбавитися від зайвої «злого духа» овоча. Освоївши техніку виконання рецептів, отримати бажаний смак закуски не складе праці.

  • Цибулини очищають, нарізають кільцями, півкільцями або поздовжніми тонкими часточками.
  • Злегка розминають нарізку руками для відділення пластин один від одного, укладають масу в підходящу ємність і заливають маринадом.
  • Смачний маринад для цибулі до шашлику може бути лаконічним і складатися тільки з солі, цукру та оцту або ж більш оригінальним і багатокомпонентним, приготованим з додаванням прянощів, спецій, зелені.
  • Прискорить маринування і максимально позбавить від зайвої гостроти гаряча заливка, в якій цибульну нарізку залишають до охолодження.
  • Загрузка...

    Як швидко замаринувати цибулю для шашлику?

    Далі ви дізнаєтеся, як замаринувати цибулю в оцті швидко для шашлику. За бажанням цибульну нарізку можна спочатку залити на хвилину окропом, після чого дати добре стекти. Допускається заміна яблучного оцту винним або лимонним соком. В рівній мірі по-своєму гарним вийде маринований класично ріпчаста або салатний цибулю.

    Інгредієнти:

    • ріпчаста цибуля – 0,5 кг;
    • оцет яблучний – 2 ст. ложки;
    • цукровий пісок – 2 ст. ложки;
    • сіль, перець – 0,5-1 ч. ложка або за смаком.

    Приготування

  • Шинкують тонкими півкільцями або скибочками очищені ріпчасті цибулини.
  • Укладають цибульну масу у відповідну посудину, додають сіль, перець, цукровий пісок, вливають оцет, розминають скибочки з компонентами маринаду акуратно руками до відділення соку.
  • Через 15 хвилин маринований цибулю до шашлику буде готовий до подачі.
  • Загрузка...

    Як замаринувати цибулю до шашлику з оцтом?

    Ще один рецепт, виконання якого дасть можливість зробити смачний цибулю до шашлику, представлений далі. В даному випадку в якості компонента маринаду використовується класично столовий оцет (9%). Кількість маринадних рідини повинно бути таким, щоб вона повністю покривала цибульну нарізку.

    Інгредієнти:

    • ріпчаста цибуля – 300 г;
    • оцет столовий – 4 ст. ложки;
    • цукровий пісок – 1 ст. ложка;
    • сіль – 1 ст. ложка без гірки;
    • вода кип’ячена, охолоджена – 1 склянка;
    • зелень (за бажанням) – за смаком.

    Приготування

  • Очищають цибулини, шаткують головки півкільцями або тонкими часточками, за бажанням змішують з нарізаною зеленню, визначають масу в підходящу ємність для маринування або просто укладають в банку.
  • Кип’ятять воду, розчиняють у ній цукровий пісок і сіль, дають суміші охолонути.
  • Вмішують в маринад оцет, заливають їм цибулю.
  • Через 30 хвилин цибуля маринована в оцті для шашлику можна пробувати.
  • Загрузка...

    Як замаринувати цибулю для шашлику?

    Мариновану ріпчасту цибулю до шашлику можна зробити традиційним способом, скориставшись одним із запропонованих вище рецептів або застосувати більш оригінальну технологію і заготовити овоч у гранатовому соку. Незвичайний, ні з чим не порівнянний смак, гарний зовнішній вигляд отриманого ласощі здивує навіть досвідчених кулінарів, а у обивателів викличе невимовний захват.

    Інгредієнти:

    • ріпчаста цибуля – 500 г;
    • гранатовий сік – 0,5 л;
    • сіль – за смаком;
    • зелень (за бажанням) – за смаком.

    Приготування

  • Очищають, нарізають цибулини, за бажанням змішують із зеленню, підсолюють.
  • Віджимають сік з граната, заливають їм приготовану цибульну нарізку.
  • Маринований в соку цибулю до шашлику буде готовий через 4 години.
  • Як замаринувати червоний лук для шашлику?

    Не менш оригінальним можна зробити маринований червоний цибулю до шашлику. В даному випадку в якості базового компонента для маринаду використовується червоне вино. Напій повинен бути виключно якісним і ароматним: від цього буде цілком залежати смак готової закуски. Перевагу слід віддати сухим або напівсухим сортам

    Інгредієнти:

    • ріпчаста цибуля – 500 г;
    • червоне вино – 250 мл;
    • сіль та цукровий пісок за смаком.

    Приготування

  • Очищений і шінкованной цибулю заливають на 5-10 хвилин окропом, після чого відкидають масу на друшляк і дають добре стекти.
  • Підсолюють цибульну масу за смаком, додають щіпку цукрового піску і заливають приправлену овочеву нарізку вином.
  • Через 4 години маринований у вині цибулю до шашлику буде готовий до дегустації.
  • Маринований цибулю до шашлику по-кавказьки

    Особливо пікантним і ароматним вийде маринований цибулю, приготований з кавказького рецептом. Характерні смакові нотки ласощів додасть натуральна суха аджика, яку потрібно додати до цибулевої нарізці разом з іншими складовими маринаду. Через 3,5 години буде готова оригінальна варіація закуски до шашлику, яку доповнюють перед подачею зеленню кінзи і зернами граната.

    Інгредієнти:

    • ріпчаста цибуля – 500 г;
    • оцет яблучний – 120 мл;
    • вода – 150 мл;
    • суха аджика – 50-75 г;
    • сіль та цукровий пісок, кінза і зерна граната – за смаком.

    Приготування

  • Очищену цибулю нарізають, заливають підігрітою до кипіння водою.
  • Через 15 хвилин рідину зливають і вмішують в неї оцет, аджику і за бажанням сіль і цукор.
  • Заливають пікантним маринадом цибульну масу і залишають на 3 години.
  • Готують гранатові зерна і додають до цибулі.
  • Подають цибулю з гранатом до шашлику, посипавши зеленню кінзи.
  • Цибулю з зеленню до шашлику

    Одним з ключових компонентів маринаду в даному випадку є рубаний кріп, який освіжить смак закуски, додасть їй особливий смак і аромат. За бажанням можна використовувати і іншу зелень: петрушку, кінзу або базилік, але у такому разі кількість добавки слід зменшити. Насичений смак і аромат зеленої маси може перебити ласі властивості цибулі.

    Інгредієнти:

    • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
    • оцет 9 % – 4 ст. ложки;
    • вода – 250 мл;
    • сіль та цукровий пісок – 2 ст. ложки;
    • кріп рубаний – 2 ст. ложки.

    Приготування

  • Нарізану цибулю змішують з кропом і заливають маринадом з води, солі, цукру та оцту.
  • Через 30 хвилин маринування при кімнатних умовах цибулю з кропом для шашлику буде готовий.
  • Як зробити лук солодким для шашлику?

    Цибуля маринована до шашлику, рецепт якого буде викладено наступним, виходить помірно гострий, солодкий, з приємною пікантною кислинкою. Особливий аромат і смак закуски додасть мелений чорний перець щіпка дрібно нарубаної зелені. Ступінь солодощі можна регулювати, варіюючи кількістю цукрового піску.

    Інгредієнти:

    • ріпчаста цибуля – 300 г;
    • оцет 9% – 7 ст. ложок;
    • вода – 250 мл;
    • цукровий пісок – 3 ст. ложки;
    • сіль – 0,5 ст. ложки;
    • перець чорний мелений і рубана зелень – по щіпці.

    Приготування

  • Нарізану цибулю змішують із зеленню і дрібкою перцю.
  • Розчиняють у воді сіль і цукор, додають оцет і виливають суміш до цибулі.
  • Через 30 хвилин солодкий маринований цибулю до шашлику можна пробувати.
  • Салат з цибулі до шашлику

    Закуска з лука до шашлику може бути оформлена у вигляді салату і подана разом з нарізаними часточками помідорами, огірками і зеленню. Овочі можна змішати з промаринованной цибулевої нарізкою і заправити олією або ж просто розташувати по краях блюда, в центрі якого викласти пікантний цибульний салат.

    Інгредієнти:

    • ріпчаста цибуля – 300 г;
    • оцет виноградний – 2 ст. ложки;
    • зелений лук, зелень – за смаком;
    • сіль, цукровий пісок, перець – за смаком;
    • свіжі огірки, помідори, рослинна олія.

    Приготування

  • Цибульну нарізку підсолюють, додають оцет за смаком цукор, розминають масу руками, залишають на 15 хвилин.
  • Доповнюють ріпчаста цибуля за бажанням і за смаком нарізаними зеленими пір’ям, зеленню.
  • Подають салат зі свіжими овочами, присмачивши маслом.
  •