Мариновані опеньки з оцтом на зиму – рецепти з яблучним, бальзамічним, винним і рисовим оцтом

Мариновані опеньки з оцтом на зиму – рецепт добре знайомий кожному любителю тихого полювання. За допомогою його виконання вдасться результативно переробити зібрані дари лісу і забезпечити себе і родину смачною, пікантною і живильної заготівлею.

Загрузка...

Як маринувати опеньки на зиму з оцтом?

Правильно заготовлені мариновані опеньки з оцтом чудово зберігаються протягом року і більше. Потрібно просто дотримуватися вимог обраної технології і при її виконанні пам’ятати про наступне:

  • Перед консервуванням гриби перебирають, ретельно промивають.
  • Для маринування переважно використовувати невеликі опеньки, залишаючи їх повністю. Більш зрілі і важкі дари лісу потрібно розрізати на частини, видаливши нижню частину ніжки, яка часто жорстка. Обрізки можна результативно застосувати для приготування ікри.
  • Гриби відварюють до опускання на дно, приблизно 20 хвилин.
  • Доповнюють опеньки маринадом.
  • Перед герметичним укупориванием ємності з заготівлею стерилізують 30 хвилин.
  • Без стерилізації можна зберігати запаси в нещільно прикритою тарі і виключно в холоді.
  • Маринад для опеньків з оцтом

    Знаючи, як готувати класичний розсіл для опеньків з оцтом, можна шляхом експериментів знайти максимально відповідає перевагам варіант. Додаючи нові прянощі, замінюючи ними запропоновані чи виключаючи їх з складу, вдасться змінити автентичну палітру смаку закуски і надати їй індивідуальність.

    Інгредієнти:

    • вода – 1 л;
    • сіль – 1 ст. ложка;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • оцет 9% – 10 ст. ложок;
    • гвоздика – 2-3 шт.;
    • горошини запашного і чорного перцю – по 4 шт.;
    • лавр – 1-2 шт.;
    • мускатний горіх – щіпка;
    • часник – 2-3 зубки.

    Приготування

  • У воду закладають інгредієнти зі списку, крім оцту і проварюють 15 хвилин.
  • Вмішують в маринад оцет і доповнюють їм опеньки.
  • Загрузка...

    Засолювання опеньків гарячим способом з оцтом

    Наступний рецепт для тих, хто віддає перевагу солити опеньки гарячим способом з оцтом. При такій заготівлі гриби набувають приємний гострий і пряний смак, виходять злегка хрусткими і смачними. Перед подачею закуску можна доповнити нарубаним ріпчастою чи зеленою цибулею, часником, олією.

    Інгредієнти:

    • опеньки – 2 кг;
    • вода – 1 л;
    • сіль – 1 ст. ложка;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • оцет 9% – 10 ст. ложок;
    • гвоздика – 2-3 шт.;
    • перець, лавр – за смаком.

    Приготування

  • Гриби відварюють 15 хвилин, відкидають на друшляк.
  • Кип’ятять воду з сіллю, цукром і прянощами 10-15 хвилин, додають оцет і гриби.
  • Через 10 хвилин варіння розкладають солені опята з оцтом по банкам.
  • Стерилізують судини 20-30 хвилин, закупорюють, обгортають до охолодження.
  • Мариновані опеньки з яблучним оцтом

    Не менш ласими вийдуть опеньки з яблучним оцтом. Даний варіант закачування приваблює тим, що закуска не має вираженого оцтового аромату і присмаку, як при класичному маринуванні. Набір прянощів і спецій можна доповнити листям смородини або вишні, парасольками або молодими гілочками кропу.

    Інгредієнти:

    • опеньки – 2 кг;
    • вода – 1 л;
    • сіль – 1-1,5 ст. ложки;
    • цукор – 3 ст. ложки;
    • оцет яблучний – 8-9 ст. ложок;
    • часник – 5 зубків;
    • перець в горошинах, лавр, зелень – за смаком.

    Приготування

  • Опеньки відварюють у воді.
  • Зливають грибну масу на друшляк і варять маринад, змішавши воду з сіллю, цукром, пряними добавками і часником, прокип’ятити 10 хвилин.
  • Вливають оцет, закладають гриби, проварюють 10-15 хвилин, розкладають по банках.
  • Мариновані опеньки з яблучним оцтом на зиму – рецепт, який вимагає півгодинний стерилізації судин.
  • Мариновані опеньки з бальзамічним оцтом

    Закачування опеньків з оцтом бальзамічним дозволить отримати більш оригінальний і вишуканий смак заготовки, який здивує навіть найприскіпливіших гурманів. Крім традиційного набору спецій можна додати до складу маринаду трохи зерен гірчиці, листя брусниці, а для любителів остринки ще й кілька кілець чилі.

    Інгредієнти:

    • опеньки – 2 кг;
    • вода – 1 л;
    • сіль – 1,5 ст. ложки;
    • цукор – 2-3 ст. ложки;
    • оцет бальзамічний – 170 мл;
    • паличка кориці – 0,5-1 шт.;
    • перець, лавр, гвоздика – за смаком.

    Приготування

  • Відварюють опеньки 15 хвилин, зливають на сито.
  • Проварюють воду з сіллю, цукром і прянощами 10 хвилин, вливають оцет, закладають гриби.
  • Кип’ятять опеньки з бальзамічним оцтом 15 хвилин, розкладають по банках, стерилізують 30 хвилин.
  • Закупорюють ємності, загортають.
  • Мариновані опеньки з винним оцтом

    Ще один нестандартний рецепт маринованих опеньків з оцтом дозволить отримати надзвичайно смачну закуску, з приємною, помірною остринкой і дивно пікантним насиченим ароматом. Багатий склад пряних добавок можна підкоригувати, адаптуючи мікс під смаки свого сімейства.

    Інгредієнти:

    • опеньки – 2 кг;
    • вода – 1,6 л;
    • сіль – 0,5-1 ст. ложка;
    • цукор – 2,5 ст. ложки;
    • винний оцет – 4 ст. ложки;
    • кориця – 1/3 ч. ложки;
    • часник – 2 зубки;
    • кріп – 0,5 пучка;
    • корінь хрону – 1 скибочка;
    • листя смородини, перець, лавр, гвоздика – за смаком.

    Приготування

  • Опеньки відварюють 25 хвилин.
  • Додають сіль, цукор, оцет винний, всі пряні добавки, крім зелені, проварюють масу 15 хвилин.
  • У банки кладуть зелень, гриби розкладають з маринадом.
  • Стерилізують ємності 30 хвилин, закочують.
  • Мариновані опеньки з рисовим оцтом

    Мариновані опеньки з оцтом на зиму, рецепт яких буде викладено наступним, набувають особливий смак за рахунок використання в якості компонента для маринаду білих коренів, які можна взяти як сухі, так і в свіжому вигляді. Замість звичайного оцту додається рисовий, що також грає на користь характеристиками ласощі.

    Інгредієнти:

    • опеньки – 1,5 кг;
    • вода – 1 л;
    • сіль – 2 ст. ложки;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • рисовий оцет – 4 ст. ложки;
    • сушений пастернак, корінь петрушки і селери – 2 ст. ложки;
    • кріп – 0,5 пучка;
    • перець, лавр – за смаком.

    Приготування

  • Відварюють опеньки, зливають на сито.
  • Кип’ятять воду з сіллю, цукром і прянощами, додавши сушені або свіжі коріння, 10 хвилин.
  • Вливають в маринад оцет, закладають гриби, проварюють 5 хвилин.
  • Перекладають опеньки з оцтом на зиму в стерильні банки, нещільно прикривають кришками, зберігають у холоді.
  • Опеньки мариновані з гвоздикою і оцтом

    Наступний рецепт для тих, кому подобається насичений пікантний смак та витончений аромат, який надає заготовкам гвоздика. На відміну від більшості версій, де в маринаді є всього пара бутонів, в даному випадку на літр води потрібно буде покласти трохи неповну чайну ложку пряної добавки.

    Інгредієнти:

    • опеньки – 3 кг;
    • вода – 1 л;
    • сіль – 1 ст. ложка;
    • цукор – 1,5-2 ст. ложки;
    • оцет 9% – 8 ст. ложок;
    • гвоздика – 1 ч. ложка;
    • перець горошком, лавр – за смаком.

    Приготування

  • Відварюють опеньки, зливають на друшляк, розкладають по банках, заповнюючи їх на плічка.
  • Кип’ятять воду з сіллю, цукром, гвоздикою, перцем і лавром 10 хвилин.
  • Вливають оцет, заливають маринадом гриби в банках, стерилізують 40 хвилин.
  • Закупорюють мариновані опеньки на зиму з оцтом.
  • Рецепт маринованих опеньків з оцтом і часником

    Засолювання опеньків з оцтом з наступного доступного і простого рецепту дозволить насолодитися дивовижним пікантним приголомшливим смаком і насиченим ароматом закуски. В даному випадку і в банки з грибами і в маринад додають часник, попередньо очистивши зубки і розрізавши їх на пластини або дрібні часточки.

    Інгредієнти:

    • опеньки – 3 кг;
    • вода – 1 л;
    • сіль – 1,5 ст. ложки;
    • цукор – 3 ст. ложки;
    • оцет 9% – 75 мл;
    • часник – 2 головки;
    • зерна гірчиці – 2 ст. ложки;
    • перець горошком, лавр – за смаком.

    Приготування

  • Гриби відварюють до опускання на дно каструлі, дають стекти.
  • Варять маринад 10 хвилин, додавши у воду сіль, цукор, половину часнику, гірчицю, перець, лавр.
  • Вливають оцет, закладають гриби і проварюють масу ще 10 хвилин.
  • Розкладають закуску в банки, в які додають часник, стерилізують заготівлю 30 хвилин, укупоривают.
  •