Мариновані маслюки – смачні рецепти в домашніх умовах без стерилізації та з оцтом

Мариновані маслюки – одна з найпопулярніших закусок за приготування якої, з настанням осені, беруться багато господинь. Такий інтерес обгрунтований: крім гастрономічного задоволення, ці неймовірно смачні, м’ясисті, ароматні гриби є джерелом білка і нікотинової кислоти, необхідні для організму.

Загрузка...

Як маринувати маслюки в домашніх умовах?

Знаючи, як маринувати маслюки, ніщо не завадить отримати по-справжньому смачну закуску. Головне – правильно підготувати гриби: спочатку, їх слід очистити, зняти плівку на капелюшку і ніжці, після, тричі промити, проварити у воді 15 хвилин, покласти в чисту тару, залити гарячим маринадом з солі, цукру, спецій і оцту, і закрити кришкою.

  • Правильний спосіб приготування маринованих маслюків – запорука якісної та безпечної для здоров’я консервації, тому медики рекомендують варити гриби тричі з інтервалом у добу.
  • Замочувати маслюки не слід: вони мають губчасту структуру, швидко вбирають воду і втрачають смак і форму.
  • Чищення грибів слід проводити в рукавичках, оскільки маслюки залишають на шкірі темні плями.
  • Як маринувати маслюки на зиму без стерилізації?

    Багато господинь вважають за краще готувати смачні мариновані маслюки без стерилізації. Цей спосіб простий, істотно заощаджує час, а скуштувати гриби можна буде вже через добу. Однак скористатися таким варіантом можуть тільки ті, хто володіє місцем в холодильнику і готовий зберігати закуску не більше чотирьох місяців.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 900 г;
    • вода – 2 л;
    • оцтова есенція 70% – 20 мл;
    • сіль – 20 г;
    • цукор – 50 г;
    • олія – 60 мл;
    • лавровий лист – 4 шт.;
    • чорний перець горошком – 6 шт.

    Приготування

  • Підготовлені гриби залийте літром води, додайте по 10 мл солі і оцтової есенції і варіть 15 хвилин.
  • З решти води, солі, цукру і спецій приготуйте маринад.
  • Проваріть в ньому гриби 2 хвилини, влийте оцет і зніміть з вогню.
  • Розкладіть по банках, влийте олію і приберіть в холод.
  • Мариновані маслюки настоюють добу.
  • Загрузка...

    Мариновані маслюки – рецепт на зиму з оцтом

    Рецепт маринованих маслюків з оцтом гарантує якісну, смачну і ароматну консервацію, адже в даному випадку, оцет, перш за все, виступає незамінним консервантом, який захищає гриби від псування і гниття, безпосередньо впливає на термін їх зберігання, і тільки після – компонентом, що надає маслятам ніжний кислуватий смак.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 2 кг;
    • вода – 2 л;
    • оцет 9% – 60 мл;
    • сіль – 70 г;
    • цукор – 50 г;
    • лавровий лист – 4 шт.;
    • запашний перець горошком – 8 шт.

    Приготування

  • Проваріть гриби у літрі води 15 хвилин.
  • У воду, що залишилася, додайте сіль, цукор, спеції, гриби і варіть 5 хвилин.
  • Влийте оцет, розкладіть по банках і стерилізують мариновані маслюки 30 хвилин.
  • Рецепт маринованих маслюків з часником

    Любителям гострих закусок точно сподобаються мариновані маслюки з часником. Ця пряність покращує смак грибів, додає пахощі, збагачує вітамінами, що сприяє підвищенню апетиту і кращому засвоєнню їжі. Для приготування часник не проварюють в маринаді, а безпосередньо додають в банку в сирому вигляді, перекладаючи їм гриби.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 4 кг;
    • вода – 5 л;
    • сіль – 80 г;
    • масло – 250 мл;
    • оцет 9% – 200 мл;
    • цукор – 250 г;
    • головка часнику – 4 шт.;
    • лавровий лист – 5 шт.;
    • гвоздика – 4 шт.

    Приготування

  • В 3 л води додайте 40 г солі і проваріть гриби 25 хвилин.
  • В останні 2 л води додайте 40 г солі, цукор, гвоздику, лавровий лист, гриби і варіть 10 хвилин. Влийте оцет.
  • Викладіть мариновані маслюки в банки, полийте маслом і перекладіть пластинками часнику.
  • Мариновані маслюки з лимонною кислотою – рецепт

    Мариновані маслюки з лимонною кислотою – улюблена домашня заготовка, адже лимонна кислота зберігає грибів первозданний колір, робить їх ніжними, ароматними і збільшує термін зберігання заготовки, оскільки є чудовим консервантом. Рецепти з «лимонкою» прості: потрібно додати її в кінці варіння маринаду і залити їм гриби.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 1,5 кг;
    • вода – 1,5 л;
    • сіль – 30 г;
    • цукор – 40 г;
    • лимонна кислота – 1/2 ч. ложки;
    • бутони гвоздики – 4 шт.;
    • лавровий лист – 3 шт.

    Приготування

  • Очищені маслюки проваріть в 500 мл води 25 хвилин. Відкиньте на друшляк.
  • У літр води додайте сіль, цукор і спеції, гриби і варіть 15 хвилин.
  • Додайте лимонну кислоту і закатайте.
  • Неочищені маслюки мариновані – рецепт

    Гурмани, які віддають перевагу ефектні заготовки, можуть закрити мариновані маслюки в банках на зиму неочищеними. Завдяки цьому підготовчий процес значно скоротиться, маслюки збережуть привабливий вигляд, соковитість, а маринад, з-за маслянистої шкірки грибів, придбає густоту, в’язкість і легку гірчинку.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 2 кг;
    • вода – 2 л;
    • цукор – 50 г;
    • сіль – 20 г;
    • оцтова есенція 70% – 40 мл;
    • лавровий лист – 5 шт.;
    • зубок часнику – 7 шт.

    Приготування

  • Проваріть гриби в літрі води.
  • Укладіть у стерильні банки.
  • Зваріть маринад з води, що залишилася, солі, цукру.
  • Додайте оцет, часник, лавр, залийте їм гриби.
  • Мариновані неочищені маслюки готові до вживання на третій день.
  • Мариновані маслюки в маслі

    Мариновані маслюки без оцту – корисна натуральна заготовка. Існує безліч рецептів без використання шкідливих консервантів і один з перевірених – з рослинним маслом. Цей натуральний компонент збереже в грибах необхідні вітаміни і, будучи добрим консервуючим речовиною, захистить продукцію від цвілі.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 1,5 кг;
    • вода – 1,2 л;
    • олія – 150 мл;
    • сіль – 40 г;
    • цукор – 30 г;
    • бутони гвоздики – 5 шт.;
    • лавровий лист – 3 шт.

    Приготування

  • У 500 мл води додайте 20 г солі і тушкуйте гриби 20 хвилин.
  • Зваріть маринад з 700 мл води, солі, цукру, спецій.
  • Додайте гриби, масло і варіть 10 хвилин.
  • Загорніть мариновані гриби маслюки в стерильні банки.
  • Мариновані маслюки з селерою

    Приготування маринованих маслюків на зиму не обмежується лише традиційними компонентами. Так, поєднуючи маслюки з зеленню селери, солодким перцем, цибулею і часником, можна отримати оригінальний, ароматний, поживний вітамінний салат, який можна просто викласти з банки і ні чим не приправляючи, відразу подавати на стіл.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 2 кг;
    • вода – 2 л;
    • цибуля – 2 шт.;
    • пучок селери – 1 шт.;
    • болгарський перець – 3 шт.;
    • зубок часнику – 5 шт.;
    • сіль – 90 г;
    • цукор – 40 г;
    • оцет 9% – 150 мл;
    • масло – 120 мл

    Приготування

  • У літр води додайте 30 г солі і проваріть маслюки.
  • У воду, що залишилася, додайте сіль, цукор, олію, оцет і доведіть до кипіння.
  • Покладіть гриби, селеру, перець, цибулю, часник і тушкуйте 3 хвилини.
  • Загорніть в банки.
  • Мариновані маслюки в томатному соусі

    Приготувати дуже смачні мариновані маслюки простіше простого, потрібно тільки поставитися до заготівлі нестандартно – зробити томатний маринад. Маслюки вийдуть апетитними, ніжними, пряними, з незвичайним солодкуватим смаком. Для цього слід загасити відварені гриби в томатній пасті, заправити оцтом і розкласти по банках.

    Інгредієнти:

    • відварені маслюки – 700 г;
    • томатна паста – 150 г;
    • масло – 70 мл;
    • вода – 90 мл;
    • оцет 9% – 30 мл;
    • цукор – 40 г;
    • сіль – 20 р.

    Приготування

  • Маслюки обсмажте.
  • Додайте пасту, воду, сіль, цукор, перець і тушкуйте 10 хвилин.
  • Влийте оцет і розкладіть по банках.
  • Маслюки мариновані у власному соку

    Мариновані маслюки без загортання – один із зручних, швидких і доступних варіантів. У цьому рецепті гриби попередньо проварюються, приправляється і тушкують пару хвилин у власному соку, що не тільки допомагає зберегти смакові і поживні властивості, але й використати їх відразу або, зберігаючи в холодильнику, протягом двох тижнів.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 600 г;
    • вода – 500 мл;
    • оцет – 40 мл;
    • олія – 60 мл;
    • сіль і цукор – по 10 г;
    • запашний перець горошком – 4 шт.

    Приготування

  • Проваріть маслюки у воді 20 хвилин.
  • Викладіть на сковороду з олією і оцтом, приправити і тушкуйте 5 хвилин.
  • Покладіть в ємність і приберіть в холод.
  • Мариновані маслюки з гірчицею – рецепт

    Досвідчені кулінари заготовляють мариновані маслюки з гірчицею. Остання, широко застосовується в маринадах, надаючи грибів пікантну гостроту, особливу душистость і оберігаючи консервацію від цвілі. Крім того, гірчиця є прекрасним засобом, поліпшує травлення та обмін речовин, що особливо актуально при вживанні грибів.

    Інгредієнти:

    • маслюки – 5 кг;
    • вода – 3,5 л;
    • оцет 9% – 80 мл;
    • цукор – 60 г;
    • сіль – 50 р;
    • зерна гірчиці – 40 г;
    • парасольки кропу – 5 шт.;
    • лавровий лист – 4 шт.

    Приготування

  • Варіть маслюки в підсоленій воді 45 хвилин.
  • Додайте спеції, зерна гірчиці, кріп, цукор, оцет.
  • Варіть ще 15 хвилин і загорніть в банки.
  • Гострі мариновані маслюки

    Шанувальники пекучих застільних закусок погодяться, що найкращий рецепт маринованих маслюків може бути тільки з гострим перцем і часником. Ці прості, але ефективні прянощі, додадуть консервації забористости, аромату, наповнять маринад приємними фарбами і, завдяки бактерицидним якостям, збільшать тривалість зберігання.

    Інгредієнти:

    • відварені маслюки – 1, 5 кг;
    • яблучний оцет – 150 мл;
    • перець чилі – 1 шт.;
    • соєвий соус – 100 мл;
    • масло – 250 мл;
    • зубок часнику – 8 шт.

    Приготування

  • Змішайте масло, соєвий соус, оцет, перець і часник.
  • Покладіть гриби і тушкуйте 15 хвилин.
  • Загорніть мариновані в банки маслюки.
  •