Мариновані кавуни – рецепти на зиму в банках і в бочці, з лимонною кислотою, аспірином і медом

Мариновані кавуни мають свою історію. Ще наші предки, розгадавши відмінні смакові властивості ягоди, воліли їх всім традиційним соління. Цьому є пояснення: м’якоть відмінно просочується пряними розсолами, навіть при тривалій тепловій обробці і не втрачає форми і кольору, і виглядає дуже апетитно на святковому столі.

Загрузка...

Як маринувати кавуни?

Маринований кавун на зиму, подібно іншим соління, різноманітний у приготуванні. Як правило, ягоду нарізають зручними часточками, при бажанні очищають від жорсткої м’якоті, і розкладають разом зі спеціями по банкам. Заливають гарячим оцтовим маринадом і стерилізують або обходяться без цієї процедури, використовуючи метод дворазової заливки.

  • Отримати найсмачніші солодкі мариновані кавуни дуже просто: потрібно дотримати пропорції при приготуванні маринаду.
  • Перед маринуванням кавуни нарізають на шматки і видаляють насіння. Без них заготівля краще зберігається.
  • Маленькі кавуни, не перевищують діаметром помідори, маринують.
  • Для консервування підходять як стиглі, так і не дозрілі екземпляри, а тріснуті і переспілі ягоди краще не застосовувати.
  • Кавун маринований на зиму – простий рецепт

    Добові мариновані кавуни – прекрасна заміна знайомим свіжим овочам. Такий спосіб приготування дозволяє, з допомогою простого оцтового маринаду, протягом 6 годин, надати соковитого кавуна пікантний солоно-солодкий присмак, що особливо актуально при придбанні недозревшего і непридатного до моментального поїдання продукту.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2,5 кг;
    • зубок часнику – 4 шт.;
    • вода – 1,2 л;
    • цукор – 60 г;
    • сіль – 20 г;
    • оцет 9% – 60 мл;
    • лавровий лист – 2 шт.;
    • чорний перець горошком – 7 шт.

    Приготування

  • Наріжте кавун невеликими шматочками і покладіть в ємність, чергуючи з часником.
  • Закип’ятіть воду, додайте всі спеції, проварити, влийте оцет.
  • Залийте кавун гарячим маринадом, зверху поставте вантаж.
  • Після охолодження приберіть в холодильник.
  • Кавуни мариновані швидкого приготування можна подавати на стіл через 8 годин.
  • Загрузка...

    Рецепт маринованих арбузов в банках на зиму

    Бажаючі отримати оригінальну закуску до зимового столу можуть заготовити мариновані кавуни у банках – це простий спосіб збереження смакових і поживних властивостей ягоди, не вимагає нічого крім кавуна, солі, оцту і цукру. У даному рецепті використовується техніка подвійний заливки, що допомагає заощадити сили і час.

    Інгредієнти:

    • кавун – 1,5 кг;
    • вода – 1,2 л;
    • оцтова есенція – 20 мл;
    • цукор – 40 г;
    • сіль – 30 г;
    • лавровий лист – 3 шт.;
    • чорний перець горошком – 8 шт.

    Приготування

  • Нарізані кавуни і спеції укладіть в банку.
  • Залийте киплячою водою на 20 хвилин.
  • Злиту воду доведіть до кипіння, додайте сіль, цукор і варіть 2 хвилини.
  • Залийте гарячим маринадом вміст банок, влийте оцтову есенцію і закатайте.
  • Після охолодження перенесіть мариновані кавуни на зберігання в холод.
  • Мариновані кавуни яблучним оцтом

    Кавуни мариновані з оцтом в банках – найпопулярніша заготовка. Однак, багато господинь, враховуючи делікатність ягоди, воліють додавати замість спиртового – яблучний оцет. Цей консервант, одержуваний з натуральної сировини, має м’який смак, ніжний аромат і містить масу вітамінів, ніж робить заготовку більш корисною.

    Інгредієнти:

    • кавун – 700 г;
    • вода – 1 л;
    • яблучний оцет – 20 мл;
    • цукор – 20 г;
    • сіль – 20 г;
    • лавровий лист – 1 шт.;
    • мелена кориця – 5 р.

    Приготування

  • Укладіть шматочки арбузов і спеції в банку.
  • У гарячу воду додайте сіль, цукор і проварити 2 хвилини.
  • Влийте яблучний оцет і зніміть з плити.
  • Залийте кавун гарячим маринадом і стерилізують 20 хвилин.
  • Після чого, мариновані кавуни закатаю, переверніть і укутайте.
  • Мариновані кавуни з лимонною кислотою

    Рецепт маринованого кавуна з лимонною кислотою припаде до душі любителям простих і якісних заготовок. Будучи популярною добавкою, лимонна кислота додасть кавунової м’якоті приємний кислуватий присмак, знешкодить нітрати, що містяться в шкірці, збереже продукту колір і подбає про збільшення терміну придатності консервації.

    Інгредієнти:

    • кавун – 1,7 кг;
    • вода – 1,5 л;
    • лимонна кислота – 10 г;
    • цукор – 60 г;
    • сіль – 30 р.

    Приготування

  • Часточки арбузов укладіть в банку, всипте лимонну кислоту.
  • В гарячій воді розчиніть сіль і цукор.
  • Залийте заготівлю маринадом і стерилізують 20 хвилин.
  • Кавуни мариновані в банках з аспірином

    Господині, які віддають перевагу рецепти перевірені часом, можуть приготувати мариновані кавуни з аспірином. Останній має ряд переваг: позбавляє від стерилізації, надає кавунам пружність, не «забиває» маринад, справляється з бактеріями, що збільшує термін придатності запасів і допускає зберігання при кімнатній температурі.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2 кг;
    • вода – 1, 2 л;
    • цукор – 40 г;
    • сіль – 20 г;
    • аспірин – 3 шт.

    Приготування

  • Укладіть кавунові скибочки в банку.
  • Додайте аспірин, сіль і цукор.
  • Залийте вміст крутим окропом, негайно закатаю, переверніть і укутайте.
  • Кавуни мариновані з гірчицею

    Мариновані кавуни з гірчицею на зиму – прекрасне поєднання для тих, хто любить різкі й пікантні соління. З такою популярною пряністю кавун набуває гострий смак, душистость, пружну і хрустку текстуру, а її високі антисептичні властивості допомагають запобігти виникненню плісняви та продовжити термін зберігання заготовки.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2 кг;
    • вода – 1 л;
    • цукор – 80 г;
    • сіль – 40 г;
    • гірчичний порошок – 10 г;
    • лимонна кислота – 10 р.

    Приготування

  • Скибочки кавуна залийте окропом на 5 хвилин.
  • Воду злийте, прокип’ятіть разом з сіллю і цукром.
  • Всипте в банки гірчицю і лимонну кислоту, залийте гарячим маринадом і закатайте.
  • Солодкі мариновані кавуни

    Солодкі мариновані кавуни в банках на зиму – справжні ласощі для гурманів – ласунів. Самий простий і зручний спосіб приготувати таку заготовку – збільшити кількість цукру в класичному маринаді. Таким чином, можна заповнити відсутню солодкість, що особливо актуально для позбавлених смаку і не дозрілих примірників.

    Інгредієнти:

    • кавун – 1,7 кг
    • вода – 1,2 л
    • сіль – 20 г;
    • оцет – 40 мл;
    • цукор – 80 р.

    Приготування

  • Кавун очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
  • Укладіть в банку і залийте окропом на 10 хвилин.
  • Злийте воду в окрему ємність, додайте приправи і мед, доведіть до кипіння, влийте оцет.
  • Залийте заготівлю маринадом і закатайте.
  • Зберігайте мариновані солодкі кавуни в перевернутому вигляді 2 доби, після – приберіть в холод.
  • Маринований кавун в солодкому сиропі

    Мариновані кавуни в банках на зиму мають різні смакові відтінки. Бажаючі отримати замість солінь десерт, можуть приготувати кавуни в солодкому маринаді. Для цього слід зварити сироп з води і цукру, додати лимонну кислоту і залити вміст банок. Просочившись цукром, м’якоть придбає ще більш виражену солодкість, а скоринки – схожість з цукатами.

    Інгредієнти:

    • кавун – 2 кг;
    • цукор – 250 г;
    • вода – 1,5 л;
    • сіль – 20 г;
    • лимонна кислота – 10 р.

    Приготування

  • Укладіть шматочки кавуна в банку.
  • Всипте в воду сіль і цукор, доведіть до кипіння і уваривайте 5 хвилин.
  • Додайте лимонну кислоту, перемішайте і зніміть з вогню.
  • Залийте вміст банки сиропом і закатайте.
  • Як маринувати кавуни з медом?

    Кавуни мариновані з медом – прекрасна альтернатива всім іншим заготівлях, адже з цим натуральним компонентом консервація набуває душистость, медовий смак, збагачується вітамінами і радує простотою приготування. Необхідно додати пару столових ложок меду в маринад і залити гарячою заливкою підготовлені кавуни.

    Інгредієнти:

    • кавун – 1,7 кг;
    • мед – 50 г;
    • сіль – 20 г;
    • цукор – 60 г;
    • вода – 1,5 л;
    • оцет – 70 мл

    Приготування

  • Кавун наріжте і покладіть в банку.
  • У розігріту воду всипте сіль і цукор, дочекайтеся закипання, додайте мед і оцет і зніміть з плити.
  • Залийте шматки кавуна гарячим маринадом.
  • Зберігайте мариновані медові кавуни в холодному місці.
  • Мариновані кавуни у власному соку

    Маринувати кавуни в банках можна і без приготування заливки, використовуючи власний сік смугастої ягоди. Потрібно лише пересипати м’якоть сіллю і цукром, відставити заготовку на 10 годин для виділення соку, розкласти по банках і простерилізувати. Такий щадний метод допомагає зберегти максимум смакових і вітамінних властивостей продукту.

    Інгредієнти:

    • кавун – 5 кг;
    • оцет – 20 мл;
    • цукор – 40 г;
    • сіль – 40 р.

    Приготування

  • Очистіть гарбуз від шкірки і наріжте м’якоть кубиками.
  • Пересипте сіллю, цукром і відставте на 10 годин.
  • Розкладіть по банках і стерилізують 30 хвилин.
  • Влийте оцет і закатайте.
  • Як маринувати кавуни в бочці?

    Немає сумнівів, що смачні мариновані кавуни можна приготувати тільки в бочці. Завдяки природному сквашиванию в холодному розсолі, вони набувають аромат і зберігають вітаміни, що неможливо в оцтовому маринаді. Крім того, це прекрасна можливість заготовити ягоди в цілому вигляді і подати до столу привабливу закуску.

    Інгредієнти:

    • кавуни – 7 шт.;
    • вода – 10 л;
    • сіль – 750 г;
    • цукор – 1,2 кг

    Приготування

  • Наколіть кожен кавун з усіх боків дерев’яною паличкою.
  • Покладіть ягоди в бочку.
  • У холодну воду додайте сіль і цукор.
  • Залийте кавуни холодним розсолом, зверху поставте вантаж і залиште в прохолодному приміщенні на 3 тижні для бродіння.
  •