Маринад з буряка – рецепти, як у їдальні, на сковороді з томатом, в мультиварці і на зиму

Маринад з буряка – проста в приготуванні і дуже апетитна закуска. Особливість даного овоча полягає в тому, що після термічної обробки він зберігає практично всі вітаміни і корисні речовини, які є в свіжому продукті.

Загрузка...

Як приготувати маринад з буряка?

Буряковий маринад можна готувати різними способами. Комусь подобається страву з сирої буряків, а хтось віддає перевагу овоч попередньо приготувати – зварити або запекти в духовці. Для кожного із способів приготування нижче наведені рекомендації дуже знадобляться.

  • Щоб буряк добре промаринувалася, її потрібно подрібнити як можна дрібніше – натерти на тертці або порізати тоненькими брусочками або пластинами.
  • Маринад з буряка буде смачніше, якщо дати йому настоятися в холоді.
  • Подавати страву можна як гарнір до м’ясних страв, а ще його можна їсти просто з хлібом.
  • Буряковий маринад – простий рецепт

    Буряковий маринад швидкого приготування має приємний смак з ледь вловимими цитрусовими нотками. Сік в даному випадку краще використовувати натуральний свіжовичавлений, а не пакетований. Потрібно враховувати той факт, що тут використовується сирий буряк, а тому в готовому вигляді вона буде похрустывать.

    Інгредієнти:

    • сирий буряк – 350 г;
    • масло рослинне – 50 мл;
    • мед – 1 ст. ложка;
    • лавровий лист – 3 шт.;
    • чорний перець – за смаком;
    • сік лимона – 150 мл;
    • сік апельсина – 100 мл;
    • сіль.

    Приготування

  • Сирий буряк труть на тертці.
  • Вливають апельсиновий і лимонний сік, масло, кладуть лавровий лист, сіль і мед.
  • Гарненько перемішують і прибирають маринад зі свіжої буряків годин на 5 в холод.
  • Загрузка...

    Маринад з буряка як в їдальні

    Буряковий маринад як в їдальні подобається всім, хто пробував хоч колись. У рецепті вказано, що буряк попередньо відварюють, але можна і запікати її в духовці, обернувши фольгою. Вважається, що запечений овоч виходить більш апетитним, адже при запіканні смак розкривається яскравіше.

    Інгредієнти:

    • буряк – 500 г;
    • вода – 350 мл;
    • оцет 6% – 150 мл;
    • сіль – ½ ч. ложки;
    • цукор – 5 ст. ложок;
    • лавровий лист – 1 шт.;
    • чорний перець горошком – 7 шт.;
    • цибулина невелика – 1 шт.

    Приготування

  • Буряк відварюють до готовності, а потім очищають і натирають на великій тертці.
  • У воду кладуть сіль, цукор, лавровий лист, перець, вливають оцет, доводять до кипіння і вимикають.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями.
  • В чисту ємність буряк і цибулю викладають шарами, заливають охолодженим маринадом і на добу прибирають маринад з буряка в холодильник.
  • Буряковий маринад на сковороді

    Маринад з буряка на сковорідці з томатом – апетитна закуска, яка буде хорошим доповненням до гарнірів з круп і м’ясних страв. Особливо актуальним страва стає під час посту, коли їжа тваринного походження-під забороною. Замість помідорів можна використовувати томатний сік або розведену водою томатну пасту.

    Інгредієнти:

    • буряк середнього розміру – 5 шт.;
    • суміш перців, сіль – за смаком;
    • помідор – 2 шт.;
    • часник – 1 зубчик;
    • цибулю білий солодкий – 2 шт.;
    • рослинне масло – 3 ст. ложки.

    Приготування

  • Цибулю нарізають кубиками і пасерують.
  • Додають часник, натерту буряк і подрібнені томати.
  • Підсолюють, перчать, перемішують, накривають і на середньому вогні тушкують маринад з буряка хвилин 15.
  • Маринад з вареного буряка

    Рецепт маринаду з буряка, представлений далі, дуже простий. Саме складне і тривале тут – варіння буряків. Щоб овоч зварився швидше можна вдатися до деяких хитрощів. Якщо буряк при варінні не солити, вона швидше звариться. Можна скористатися таким варіантом прискорення процесу: після закипання овоч вариться 15 хвилин, потім окріп зливають і вливають холодну воду.

    Інгредієнти:

    • буряк – 1 кг;
    • цукор – 1 ч. ложка;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • оцет – 100 мл;
    • вода – 100 мл;
    • перець горошком, кориця, гвоздика, лавровий лист.

    Приготування

  • Відварну буряк нарізають соломкою або пластинками.
  • Для маринаду воду кип’ятять, кладуть в неї сіль, цукор, прянощі, вливають оцет.
  • Підготовлену буряк розкладають у банки, заливають гарячим маринадом, закривають і зберігають у холоді.
  • Маринад з буряка з часником

    Смачний буряковий маринад можна приготувати з додаванням часнику. Він додасть страві особливий аромат і пікантність. Маринад готують з сирого продукту, а тому краще подрібнити овоч максимально дрібно, оскільки процес приготування пройде швидше. Дуже зручно буряк в даному випадку терти на тертці для корейських салатів.

    Інгредієнти:

    • буряк – 500 г;
    • винний оцет – 4 ст. ложки;
    • часник – 4 зубчики;
    • запашний перець – 2 горошини;
    • лавровий лист – 2 шт.;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • сіль – 2 ч. ложки.

    Приготування

  • У каструлю наливають 250 мл води, додають спеції, сіль і цукор, після закипання проварюють 5 хвилин.
  • Буряк натирають на тертці і поміщають в банку, пересипаючи подрібненим часником.
  • В маринад вливають оцет, заливають сумішшю вміст банок і на 4-5 годин прибирають маринад із сирого буряка в холод.
  • Маринад з буряка з цибулею

    Смачний маринад з буряка з додаванням цибулі точно сподобається всім любителям пікантних страв. Цибуля тут краще використовувати білий або фіолетовий, салатний, адже він має більш ніжний смак. Буряк не можна відварити до повної м’якості, а до напівготовності, в такому вигляді буряк буде чудово поєднуватися з маринованою цибулею.

    Інгредієнти:

    • оливкова олія – 2 ст. ложки;
    • гірчиця із зернами – 2 ч. ложки;
    • цибуля – 1 шт.;
    • відварений буряк – 2 шт.;
    • оцет винний – 2 ч. ложки;
    • зерна коріандру – 1 ч. ложка;
    • сіль, перець – за смаком.

    Приготування

  • Буряки шаткують соломкою, цибулю – кільцями.
  • Помістити овочі в скляний посуд, додають прянощі, сіль, гірчицю, олію і перемішують.
  • Прибирають маринад з вареного буряка в холод на кілька годин.
  • Маринад з буряка на зиму – рецепти

    Буряковий маринад на зиму – відмінна заготівля, приготування якої не займе багато часу. У рецепті вказано велику кількість цукрового піску. Якщо ж хочеться, щоб вихідний продукт був більш кислуватим, кількість солодкого інгредієнта можна зменшити, керуючись виключно власним смаком.

    Інгредієнти:

    • буряк – 3 кг;
    • цукор – 1 склянка;
    • сіль велика – 1 ст. ложка;
    • оцет 9% – 150 мл;
    • бутони гвоздики – 3 шт.;
    • лавровий лист – 3 шт.

    Приготування

  • Буряк чистять, ріжуть на кілька частин, поміщають у велику каструлю і заливають водою і відварюють до готовності.
  • Розкладають овочі по стерилізованим банкам, додають гвоздику, лавровий лист.
  • У літр бурякового відвару додають цукор, сіль, оцет і доводять до кипіння.
  • Заливають маринадом вміст банок, прикривають кришками і хвилин 15 стерилізують.
  • Банки закупорюють, перевертають і загортають до охолодження.
  • Буряковий маринад в мультиварці

    Маринад з буряка на швидку руку можна приготувати за допомогою сучасної кухонної помічниці – мультиварки. Якщо буряк зварити заздалегідь, то тривалість процесу приготування ще скоротиться. Коли під рукою немає томатного соку, його можна замінити перемеленими в блендері стиглими помідорами.

    Інгредієнти:

    • цибуля – 1 шт.;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • томатний сік – 100 мл;
    • буряк – 2 шт.;
    • олія рафінована – 2 ст. ложки;
    • часник – 6 зубчиків;
    • сіль, насіння кропу.

    Приготування

  • Буряк миють, укладають у кошик, в чашу вливають 3 мультистакана води.
  • У режимі «Варка на пару» готують півгодини.
  • Цибулю і часник дрібно шаткують.
  • Коли буряк буде готова, воду з чаші виливають, вливають олію, закладають цибулю і часник і в режимі «Випічка» готують 20 хвилин.
  • Додають насіння кропу, вливають томатний сік і в тому ж режимі готують ще 15 хвилин.
  •